NY Rangers – Washington 5:2 (kon.) | Florida – Detroit 4:1 (kon.) | Boston – NJ Devils 5:4 (2:0 po s.n.)
Tampa Bay – Columbus 1:3 (kon.) | Montreal – Edmonton 4:0 (kon.) | Chicago – Carolina 2:1 (kon.)
Nashville – Dallas 3:2 (po pr.)
koniec
Tampa Bay Lightning
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Columbus Blue Jackets
cz Streda 31.03.2021, 01:07 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Tampa Bay Lightning a Columbus Blue Jackets.
     
    Columbus Blue Jackets

    Hostující Columbus letos opět bojuje o postup do play-off. Ve třiceti šesti odehraných zápasech získal třicet čtyři bodů a patří mu šestá pozice Centrální divize. Na čtvrtý Nashville aktuálně ztrácí tři body. V posledních duelech hosté ztratili formu. Columbus prohrál už čtyřikrát v řadě. Navíc dvakrát nestačil na poslední Detroit. Právě na ledě Detroitu naposledy prohrál 1:4.
     
    Tampa Bay Lightning

    Domácí Tampa je na tom mnohem lépe. Obhájce Stanley Cupu opět prožívá parádní sezónu. Po třiceti čtyřech odehraných zápasech má na svém kontě už padesát bodů a drží první pozici Centrální divize o bod před druhou Carolinou. Na svém ledě zatím rozdala soupeřům pouhé čtyři body. Poslední dva duely však Tampa nezvládla. Po prohře na ledě Dallasu prohrála i na hřišti Caroliny.
     
    Vzájemné zápasy

    23. 1. 2021 Columbus – Tampa Bay 5:2
    22. 1. 2021 Columbus – Tampa Bay 2:3 v prodloužení
     
    Češi a Slováci

    Erik Černák (TBL) – 29 zápasů, 1 gól, 9 asistencí
    Jan Rutta (TBL) – 32 zápasů, 0 gólů, 8 asistencí
    Ondřej Palát (TBL) – 34 zápasů, 12 gólů, 19 asistencí
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Rutta, Hedman (A), L. Schenn, Sergačjov, C. Foote, Borgman – T. Johnson, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – M. Joseph, Colton, Maroon.

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, Lehtonen – Laine, Stenlund, Domi – Atkinson, Roslovic, Bjorkstrand – N. Foligno (C), Texier, Jenner (A) – Foudy, Dalpe, Robinson..
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Tampa bude hrát v modrém, zatímco Columbus oblékne bílou sadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí Tampa uspěla na úvodním vhazování dnešního souboje. Domácí se ihned vydali do útoku, ale akce skončila na útočné modré čáře.
     
    00:32
    Mathieu Joseph se po pravém křídle dostal do útočného pásma, jenže ve snaze dostat se mezi kruhy ztratil balanc a poroučel se k ledu.
     
    01:02
    Oliver Bjorkstrand nahodil puk do útočného pásma, ale nikdo v bílém dresu za jeho pobídkou nepokračoval. Tampa tak může rozjet další akci.
     
    01:21
    První obrovská šance pro domácí celek! Hedman z levého křídla projel před branku soupeře, ale dorážkou neprocedil kotouč mezi betony Merzlikinse!
     
    02:02
    Max Domi napadal rozehrávku Tampy v jejím obranném pásmu. Zadáci v modrém si na dotírajícího soupeře dali dobrý pozor a stačili rozehrát.
     
    02:28
    Barclay Goodrow odvedl skvělou práci při napadání rozehrávky soupeře. Coleman po jeho práci dokonce zakončil, ale Merzlikins si připsal snadný zákrok.
     
    03:02
    Domácí brankář vyjel za svou klec, kde zastavil prudké nahození po mantinelu. Domácí Tampa je v úvodu o něco aktivnější a tlačí se do útoku.
     
    03:34
    Ondřej Palát táhl akci Tampy po pravé straně a dostal se do útočného pásma. Po jeho přihrávce střílel z mezikruží Brayden Point, ale zápěstím minul branku Columbusu!
     
    04:06
    Vladislav Gavrikov pokazil rozehrávku v obranném pásmu a nabídl kotouč Josephovi. Druhý jmenovaný získal kotouč pro Tampu, ale zadovkou nepřihrál adresně.
     
    04:41
    Hosté se znovu pouze zbavili puku nahozením do útočného pásma. Tampa se dostala do útočného pásma a dokonce zazvonila tyčka, kterou trefil Anthony Cirelli.
     
    05:10
    Domácí hokejisté mají v úvodních minutách menší problémy se stabilitou. Už potřetí během úvodních šesti minut někdo v modrém nikým neatakován upadl v útočném pásmu.
     
    05:32
    Columbus se sice vymanil ze sevření domácího celku, ale akci Blue Jackets přerušila přihrávka rukou. Vhazovat se bude před Merzlikinsem.
     
    06:05
    Barclay Goodrow dostal přihrávku na pravou stranu a snažil se protečovat puk do útočného pásma. Jeho pobídka však skončila u zadáků Columbusu.
     
    06:26
    Jan Rutta poslal přihrávku do jízdy Braydenu Pointovi, který se dostal do útočného pásma, jenže střelou zápěstím minul klec Columbusu.
     
    07:05
    Roslovic spěchal do útočného pásma za prudkou přihrávkou, ale dobře hrající Hedman byl u puku jako první a troufl si na efektní kličku kolem soupeře.
     
    07:26
    Gavrikov nahodil puk bekhendem do útočného pásma a podobně jako jeho spoluhráči odjel na střídačku. Tampa může rozjet akci od své branky.
     
    08:10
    Hedman ustál další souboj za vlastní brankou a bekhendem našel Ondřeje Paláta. Český útočník následně nahodil puk jen na zakázané uvolnění. Hra se přestěhuje před klec Tampy.
     
    08:49
    Zach Werenski se po levém křídle dostal do útočného pásma a pokusil se o zakončení. Jeho projektil přizvedl obránce do ochranné sítě. Columbus stále čeká na první střelu mezi tři tyče.
     
    09:15
    Brayden Point se tlačil do zakončení z prostoru mezi kruhy, ale obětavý Laine se vrhl do jeho pokusu a připsal si úspěšný blok. Tampa ale drží pásmo.
     
    09:45
    Elvis Merzlikins vyjel za svou branku, kde vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Tampa pokračuje v aktivním napadání rozehrávky soupeře.
     
    10:12
    Andreas Borgman se rychle vrátil do obranného pásma, zvládl souboj se soupeřem a připsal si důležitý defenzivní zákrok.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:42
    Oba týmy opět střídají. Rozehrávku Tampy následně obstaral Jan Ruta, po jehož pobídce se do zakončení tlačil Patrick Maroon, ale jeho ránu zablokoval obránce.
     
    11:06
    Další práce pro Elvise Merzlikinse. Hostující brankář neudržel ránu z ostrého úhlu a následně se musel vrhnout po volném kotouči. Poté se strhla menší potyčka, ale rozhodčí vše uklidnili.
     
    11:37
    Columbus se dostal k první střele a hned z toho byla obrovská šance! Sám před brankářem vyplaval Gavrikov, ale Curtis McElhinney si připsal důležitý zákrok!
     
    12:10
    Roslovic vybojoval puk v rohu útočného pásma, odkud přihrál na modrou čáru, jenže jeho pobídka skončila v moci domácích hokejistů.
     
    12:32
    McElhinney musel znovu zasahovat. Domácí brankář si tentokrát dal pozor na slabé nahození od modré čáry a jednoduše ukryl puk v lapačce.
     
    13:05
    Brayden Point se tlačil za přihrávkou do útočného pásma, jenže zadák v bílém dresu Columbusu to měl k puku o dva kroky blíže, čehož dokonale využil.
     
    13:38
    Zach Werenski si vzal volný puk za brankou Columbusu, dostal se s ním do středního pásma, jenže nezakombinoval s nikým ze svých spoluhráčů.
     
    14:09
    Luke Schenn rozjel prudkou přihrávkou na pravou stranu Colemana, který ihned za modrou čárou zakončil zápěstím, nicméně obránce jeho projektil srazil do ochranné sítě.
     
    14:35
    Luke Schenn se za brankou dostal k volnému puku a bekhendem našel Alexe Killorna. Tampa se stále tlačí do útočného pásma, jenže zadáci Columbusu brání velmi důrazně.
     
    15:04
    Brayden Point se hnal za Josephovou přihrávkou do útočného pásma, jenže si kotouč zpracoval daleko před sebe a z ostrého úhlu už nezakončil.
     
    15:36
    Johnson se hnal do útočného pásma, jenže poněkud nepochopitelně se rozhodl přenechat puk Pointovi, který to vůbec nečekal. Columbus se znovu ubránil.
     
    16:02
    Domácí se ve dvou hnali do útočného pásma proti jedinému obránci Columbusu. Coleman však bekhendem poslal příliš prudkou přihrávku, čímž nadějnou akci zhatil.
     
    16:29
    Steven Stamkos si ve středním pásmu vzal volný puk, projel s ním do pásma útočného, jenže skrytou střelou kolem obránce rozdunil jen zadní mantinel.
     
    17:05
    Killorn ustál souboj v rohu útočného pásma a přihrál na modrou čáru. Jan Rutta zakončením z nouze trefil jen prvního soupeře v bílém dresu.
     
    17:29
    Alexandre Texier našel přihrávkou do rohu útočného pásma Kevina Stenlunda, kterého si vzal do parády Jan Rutta a znemožnil mu rozehrát.
     
    18:03
    Nick Foligno dostal poněkud více prostoru na levém křídle, vlétl do útočného pásma, ale domácí brankář si s jeho pokusem hravě poradil.
     
    18:36
    Jenner poslal skrytou přihrávku na levý kruh, kde číhal Zach Werenski. Druhý jmenovaný mohl bez přípravy zakončovat do odkryté branky, ale puk vůbec netrefil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:28
    Hedman se před napadajícím Roslovicem musel vrátit do obranného pásma. Na pomoc mu přijel Sergačjov, ale ani ruský hokejista puk dlouho neudržel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní periodě jsme se branky nedočkali. Domácí Tampa vstoupila do zápasu o něco aktivněji, ale své velké šance nedokázala využít. Následně se mohl prosadit také Columbus, ale Gavrikov svůj únik zakončil střelou do betonu brankáře. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    Střely na branku: 7 – 3
     
    Další třetina začne přibližně v 1:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Tampa uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Uvidíme, zda se ve druhé části konečně dočkáme nějaké branky. Zatím byly šance, ale jejich proměňování bylo z obou stran mizerné.
     
    20:32
    Seth Jones přišel o kotouč za svou brankou. Ondřej Palát chtěl přihrávkou mezi kruhy najít Braydena Pointa, ale ten na puk o kousek nedosáhl.
     
    21:10
    Jan Rutta nahodil puk do útočného pásma. Hostující brankář chtěl spoluhráčům pomoci s rozehrávkou, ale vyhodil puk jen k jednoho z domácích hokejistů.
     
    22:15
    Tampa si zahraje první přesilovku v dnešním souboji. Dvě minuty za podrážení dostává Vladislav Gavrikov.
     
    22:34
    Johnson si našel prostor na pravé straně útočného pásma, ale jeho střelu zápěstím dokázal Elvis Merzlikins vykopnout pravým betonem mimo tři tyče.
     
    23:10
    Sergačjov si našel prostor na modré čáře, ale prudkou střelou příklepem vůbec netrefil branku. Hosté se následně osvobodili vyhozením přes celé kluziště.
     
    23:29
    Další útočnou akci Tampy zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočného pásma Yanni Gourde. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    24:06
    Hedman dostal parádní přihrávku na modrou čáru, ale kotouč mu přes čepel přeskočil do středního pásma. Zdá se, že Columbus už toto oslabení zvládne.
     
    24:15
    Hosté v plném počtu.
     
    25:06
    Ondřej Palát nahodil puk bekhendem do útočného pásma, jenže tam nepokračoval v pohybu nikdo v modrém. Columbus může ukldnit hru.
     
    25:29
    Po dalším průniku do útočného pásma už dokázal zakončit Blake Coleman, ale pozorný Elvis Merzlikins jeho štiplavou střelu vykopl betonem.
     
    26:03
    Victor Hedman poslal z levé strany prudký nástřel před branku, kam spěchali hned dva hráči v modrém, ale vracející se obránce na poslední chvíli změnil směr přihrávky. Hedman navíc akci odnesl zraněním pravé nohy.
     
    26:29
    Cirelli si prudkou brzdou udělal prostor pro zakončení v útočném pásmu. Elvis Merzlikins se během druhé třetiny rozchytal k dobrému výkonu.
     
    27:06
    Mathieu Joseph protečoval puk do útočného pásma a zamířil za spoluhráči na střídačku. Také kouč Columbusu poslal na led čerstvé síly.
     
    27:45
    Barclay Goodrow neustál souboj na levé straně útočného pásma a po střetu se Sethem Jonesem se poroučel k zemi. Rozhodčí tentokrát vylučovat nebudou.
     
    28:06
    Jan Rutta výborně napadal soupeře na modré čáře a domácím se podařilo vytlačit Columbusu ven z útočného pásma. Lehkonen navíc vyhodil puk na střídačku.
     
    28:29
    Andreas Borgman zvládl souboj v rohu obranného pásma. Hosté se přesto dostali do zakončení, ale s pokusem od modré čáry si Curtis McElhinney poradil.
     
    29:03
    Cirelli dostal dlouhou přihrávku na modrou čáru, ale v souboji jeden na jednoho mu obránce v bílém dokázal vypíchnout kotouč k mantinelu.
     
    29:24
    Seth Jones si na pravé straně útočného pásma udělal prostor pro zakončení příklepem, ale jeho dělovku gólman McElhinney schoval do lapačky.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a stále marně čekáme na úvodní branku dnešního souboje. Borghman zkoušel štěstí od modré čáry, ale Merzlikins si připsal snadný zákrok.
     
    30:26
    Sergačjov nejprve udržel puk na modré čáře, následně se obloučkem zbavil obránce a zakončil příklepem. Merzlikins puk na poslední chvíli vyrazil ramenem!
     
    30:41
    Tampě se další rozehrávka vůbec nepovedla a puk skončila na zakázaném uvolnění. Zpátky na ledě je však Victor Hedman, což je pro domácí skvělá zpráva.
     
    30:49
    Columbus právě vstřelil branku!
    Columbus se dostává do vedení! Hosté udeřili po vyhraném vhazování v útočném pásmu. Od modré čáry střílel Zach Werenski a dobře postavený OLIVER BJORKSTRAND puk tečoval do branky! Asistence: Zach Werenski, Jack Roslovic.
    30:49 Oliver BJORKSTRAND - 0:1
     
    31:13
    Další akce se Columbusu moc nepovedla. Přihrávka na pravé křídlo skončila na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před Elvise Merzlikinse.
     
    31:26
    Liam Foudy se po bleskovém přechodu do útoku opřel do puku příklepem a Curtis McElhinney měl s jeho pokusem problémy. Domácí brankář ale znovu neinkasoval.
     
    32:06
    Domácí nyní zařadili vyšší rychlost a usadili se v útočném pásmu. Victor Hedman nahodil puk před branku od modré čáry, ale tam jeho pobídku nikdo netečoval.
     
    32:27
    Anthony Cirelli střílel z levé strany útočného pásma, jenže před brankářem Columbusu nestál nikdo v modrém dresu. Merzlikins si připsal další snadný zákrok.
     
    33:05
    Johnson se prosmýkl přes modrou čáru do útočného pásma. Z levé strany chtěl hostujícího brankáře překvapit Hedman, ale gólman Columbusu zatím chytá skvěle.
     
    33:36
    Gourde se prohnal po levém křídle do útočného pásma, jenže při rychlé brzdě přišel o balanc a upadl. Tampa se snaží, ale prakticky se nedostává do šancí.
     
    34:10
    Seth Jones musel rozehrávat pod tlakem, ale odrazem o mantinel vyhodil puk do středního pásma. Columbus však kotouč dlouho neudržel.
     
    34:29
    Steven Stamkos se v prostoru před brankou Columbusu dostal k volnému puku a pohotově do něj plácl příklepem. Zakončení domácí hvězdy prolétlo kousek nad břevnem!
     
    35:06
    Victor Hedman rozjel další akci Tampy od vlastní branky. Domácí se poté usadili v útočném pásmu, ale Sergačjov svým nahozením minul branku.
     
    35:26
    Johnson se znovu natahoval po odraženém kotouči, ale hostující brankář je v obrovské pohodě. Tampa v posledních minutách stupňuje svůj tlak.
     
    36:03
    Ondřej Palát napadáním získal kotouč v útočném pásmu, jenže český hokejista zazdil akci Tampy nepřesnou přihrávkou na Sergačjova.
     
    36:36
    Andreas Borgman se na levém kruhu dostal k odraženému kotouči, jenže pod tlakem dorážel jen mimo tři tyče. Columbus se prakticky nedostává do útoku.
     
    37:12
    Luke Schenn nahodil puk z pravé strany před branku Columubus, ale Barclay Goodrow jeho pokus nedokázal tečovat.
     
    37:36
    Victor Hedman nahodil puk do útočného pásma, nicméně nikdo v modrém dresu jeho další pobídku nedohnal. Columbus může pošetřit síly.
     
    38:12
    Seth Jones musel vyhodit puk obloučkem do útočného pásma. Tam se k puku znovu dostali jen hráči v modrém, kteří se okamžitě ženou vpřed.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Columbus ještě před druhou přestávkou přidává druhou branku! Rozhodčí signalizovali vyloučení na straně Tampy. Do útočného pásma vlétl Texier, který bekhendem přiklepl puk mezi kruhy a DAVID SAVARD bez přípravy překonal brankáře! Asistence: Alexandre Texier, Nick Foligno.
    39:28 David SAVARD - 0:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Prostřední perioda se mnohem lépe povedla hostujícímu Columbusu. Hosté přečkali další silnou pasáž Tampy a sami udeřili. Chytrou tečí otevřel stav dnešního souboje Oliver Bjorkstrand. Tampa si poté vypracovala obrovský tlak, ale své šance nevyužila. V poslední minutě druhé části pak udeřil David Savard. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 0:2.
     
    Střely na branku: 27 – 15
     
    Další třetina začne přibližně v 2:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Tampa uspěla na úvodním vhazování závěrečné periody. Domácí celek musí ve třetí části dnešního souboje pořádně zabrat. Proti pozorné obraně Columbusu to však nebude snadné.
     
    40:36
    Sergačjov se jako obránce zjevil na levém kruhu, odkud střílel příklepem, ale jeho dělovka skončila na betonu hostujícího brankáře.
     
    41:09
    Yanni Gourde objel branku Columbusu, přihrál mezi kruhy, jenže Coleman nechal vyniknout hostujícího brankáře. Tampa vlétla do třetí části hodně aktivně.
     
    41:26
    Brayden Point dostal prostor na levém kruhu, odkud střílel příklepem, jenže Elvis Merzlikins jeho ránu viděl a schoval puk do lapačky.
     
    42:02
    Sergačjov dojel vyhození Columbusu, obrátil se s pukem na čepeli a rozjel další útok. V útočném pásmu hrozil Stamkos, ale trefil jen ležícího soupeře.
     
    42:34
    Victor Hedman nahodil puk do útočného pásma, jenže jeho pobídku nenásledoval nikdo ze spoluhráčů. Columbus přestál nástup Tampy do třetiny.
     
    43:10
    Sergačjov se na pravé straně zapojil do boje o odražený puk, jenže bekhendovou pobídkou na brankoviště puk odevzdal zadákům Blue Jackets.
     
    43:35
    Schenn nahodil puk do rohu útočného pásma, kam se dostal aktivní Coleman, jenže druhý jmenovaný si kolem důrazného obránce nevybruslil do střelecké pozice.
     
    44:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa se vrací zpátky do zápasu! Domácí celek dokázal rychle snížit! Do puku se od modré čáry opřel Schenn, jehož pokus tečoval MATHIEU JOSEPH! Kotouč se do branky nakonec odrazil od zad Gavrikova! Asistence: Luke Schenn, Andreas Borgman.
    44:12 Mathieu JOSEPH - 1:2
     
    44:38
    Domácí brankář vyjel za svou klec a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Další akce Tampy však skončila na zakázaném uvolnění.
     
    45:10
    Elvis Merzlikins po další šanci Tampy přišel o helmu a rozhodčí museli přerušit hru. Lotyšský brankář ještě předtím zlikvidoval ránu Sergačjova.
     
    45:34
    Steven Stamkos protečoval puk za branku Columbusu, ale tam si nesjel nikdo z jeho spoluhráčů. Werenski následně rozjel akci Columbusu.
     
    46:09
    Nick Foligno kouzlil s pukem na čepeli za branku Tampy. Nakonec našel Gavrikova, jehož dělovka příklepem jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    46:41
    Victor Hedman si sjel na zajímavou přihrávku z rohu útočného pásma a zakončil příklepem. Jeho pokus zablokoval jeden z obětavých obránců.
     
    47:12
    Coleman ustál souboj v rohu útočného pásma a Tampa opět může vystupňovat svůj tlak. Columbus se ve třetí části prakticky jen brání.
     
    47:39
    Schenn si dal pozor na napadajícího soupeře, otočil se a našel rozjetého Ondřeje Paláta. Tampa už opět drží puk v útočném pásmu.
     
    48:06
    Coleman střílel z levé strany útočného pásma, jenže trefil clonícího Pointa. Hosté se poté osvobodili vyhozením puku do střednho pásma.
     
    48:41
    Max Domi vyvezl puk až do útočného pásma, kde nabídl střeleckou pozici Lainemu, ale hvězda Columbusu vůbec nezakončila.
     
    49:00
    Po další akci už se Laine prokličkoval až před branku domácího celku, ale Curtis McElhinney se skvěle roztáhl na brankovišti a nepustil puk za svá záda!
     
    49:18
    Victor Hedman vyslal už svou osmou střelu na branku v dnešním utkání. Švédský obránce mířil do horního rohu, ale Merzlikins se stačil přemístit.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a Columbus zatím drží těsné vedení. Tampa ale ve třetí části kraluje dění na ledě.
     
    50:29
    Sergačjov poslal do útočného pásma Pointa, ke kterému v rohu ledové plochy přistoupili hned dva soupeře, ale domácí hráč přesto udržel puk.
     
    51:20
    Gourde střílel zápěstím z levé strany, ale do jeho rány se postavil Gavrikov, který si připsal nesmírně důležitý blok. Columbus stále odolává.
     
    51:32
    Po delší době zakončili také hosté, jenže pokus z levé strany přizvedl domácí zadák do ochranné sítě. Vhazuje se po pravici domácího brankáře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:06
    Zach Werenski se v obranném pásmu dostal k volnému puku a bekhendem jej nahodil do pásma útočného. Columbus v posledních minutách otupil tlak Tampy.
     
    52:34
    Liam Foudy se prosmýkl do útočného pásma a vypálil zápěstím. Curtis McElhinney jeho projektil raději přikryl lapačkou. Vhazuje se po pravici domácího gólmana.
     
    53:03
    Killorn ustál souboj v rohu útočného pásma, jenže puk mu utekl ke Gavrikovovi, který kotouč nedostal ven ze třetiny. Tampa už znovu tlačí.
     
    53:38
    Columbus se z tlaku Tampy vymanil jen dlouhým vyhozením do útočného pásma. Domácí celek už ale spěchá vpřed s další akcí.
     
    54:02
    Point chtěl oslovit Victora Hedmana, ale domácímu obránci kotouč projel mezi bruslemi ven z útočného pásma. Unavení hosté míří střídat.
     
    54:32
    Nick Foligno zavezl puk na červenou čáru a ihned jej nahodil za branku Tampy. Columbus už zcela rezignovala na hru směrem dopředu.
     
    55:02
    Schenn dojel puk za vlastní brankou a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Na ledě je nyní elitní útočná formace domácího celku.
     
    55:26
    Hedman se snažil udržet puk v útočném pásmu, jenže kotouč mu přeskočil přes špičku čepele a opustil útočné pásmo. Columbus brání výborně.
     
    56:06
    Po souboji ve středním pásmu se kotouč odrazil na střídačku domácí Tampy. Hráči v bílém se hecují. Je vidět, že Columbus chce na ledě Tampy uspět.
     
    56:28
    Jenner získal volný puk v obranném pásmu a obloučkem jej vyhodil do pásma středního. Domácí Tampa se nyní nemůže udržet v útočném pásmu.
     
    57:02
    Cirelli získal puk na útočné modré čáře, jenže jej nahozením poslal jen k bruslím prvního ze soupeřů. Columbus se znovu osvobodil vyhozením.
     
    57:37
    Sergačjov po pravém křídle projel do útočného pásma, jenže přihrávkou mezi kruhy neoslovil nikoho v modrém dresu. Tampa pokračuje v tlaku.
     
    58:00
    Domácí brankář je na střídačce a Tampa zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:08
    Steven Stamkos dostal skrytou přihrávku na levý kruh, odkud ihned zakončoval do protipohybu brankáře, ale Elvis Merzlikins vytáhl parádní zákrok!
     
    58:08
    Domácí v plném počtu.
     
    58:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Columbus dokáže znovu zvítězit na ledě Tampy! Nick Foligno vybojoval puk v rohu útočného pásma a poslal puk před branku. Osamocený CAM ATKINSON už měl snadnou práci! Asistence: Nick Foligno.
    58:29 Cam ATKINSON - 1:3
     
    59:10
    Tampa se znovu natlačila do útočného pásma, jenže nikdo v modrém se zatím nedostává do zakončení. Domácí brankář už je znovu na střídačce.
     
    59:34
    Alex Killorn přihrál z rohu útočného pásma mezi kruhy, jenže zakončení Braydena Pointa skončilo mezi betony skvěle chytajícího Merzlikinse.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Tampa Bay poprvé v sezóně prohrála třetí zápas v řadě. Dnes na svém ledě nestačila na neoblíbený Columbus, se kterým prohrála 1:3. Ve třetí části se Tampa snažila vrátit zpátky do zápasu. Šanci dal domácím Mathieu Joseph, který obstaral snížení. Columbus poté při dalších šancích Tampy podržel fantastický Elvis Merzlikins. V závěru utkání se do prázdné branky prosadil Cam Atkinson.
     
    Střely na branku: 38 – 21
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Curtis McElhinney (TBL) – 18 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90%, odchytal 57:27
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4%, odchytal 59:05
     
    Česká a slovenská stopa

    Jan Rutta (TBL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 8:16
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, -1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 18:52
     
    Tři hvězdy utkání:

    Není uvedeno v zápisu o utkání.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:39:54)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 45. M. Joseph (L. Schenn, Borgman) – 31. Bjorkstrand (Werenski, Roslovic), 40. D. Savard (Texier, N. Foligno), 59. Atkinson (N. Foligno)


    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Rutta, Hedman (A), L. Schenn, Sergačov, C. Foote, Borgman – T. Johnson, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – M. Joseph, Colton, Maroon.
    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Johnson) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, Lehtonen – Laine, Stenlund, Domi – Atkinson, Roslovic, Bjorkstrand – N. Foligno (C), Texier, Jenner (A) – Foudy, Dalpe, Robinson.

    Rozhodca: Luxmore, McCauley – Marquis, Daisy