Kazachstan – Francúzsko 0:2 (kon.) | Gruzínsko – Španielsko 1:2 (kon.) | Dánsko – Moldavsko 8:0 (kon.)
Albánsko – Anglicko 0:2 (kon.) | Arménsko – Island 2:0 (kon.) | Kosovo – Švédsko 0:3 (kon.)
Bulharsko – Taliansko 0:2 (kon.) | Švajčiarsko – Litva 1:0 (kon.) | Ukrajina – Fínsko 1:1 (kon.)
Rakúsko – Faerské ostrovy 3:1 (kon.) | Izrael – Škótsko 1:1 (kon.) | Poľsko – Andorra 3:0 (kon.)
San Maríno – Maďarsko 0:3 (kon.) | S. Macedónsko – Lichtenštajnsko 5:0 (kon.) | Rumunsko – Nemecko 0:1 (kon.)
koniec
Arménsko
2:0 (0:0)
Island
cz Nedeľa 28.03.2021, 18:00Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (19:53:47)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:8.
     
    Je konec! Arménie zvládla i domácí duel s Islandem a vítězí 2:0. Domácí se tak nejméně do večerního duelu Německa s Rumunskem dostávají na čelo skupiny! O svém vítězství rozhodla Arménie až ve druhé půli. V 54. minutě otevřel skóre technickou střelou Barsaghjan. Patnáct minut před koncem se pak po individuálním průniku do vápna trefil Bajramjan. Island už si v závěrečných minutách šance na zdramatizování duelu nevytvořil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Barseghjan ještě dohrál soupeře u postranní čáry a vidí žlutou kartu.
     
    90+3
    Island už vrhá prakticky všechny síly do útoku, jenže domácí bráni v deseti lidech na hranici velkého vápna. Skvělý výkon Arménie po všech stránkách.
     
    90+2
    Tigran Barseghjan se z levého křídla dokonce prosmýkl až do pokutového území, jenže jeho zpětnou přihrávku obrana Islandu zablokovala.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Arménie se po dalším nepovedeném rohu tlačila do bleskového protiútoku. Choren Bajramjan sice dostal přihrávku na levou stranu, ale napadající soupeř jej odstavil.
     
    89
    Albert Gudmundsson poslal dlouhý aut do pokutového území, kam spěchali hned čtyři hráči Islandu, ale domácí defenziva míč odehrála na roh.
     
    88
    Albert Gudmundsson bojoval o míč v blízkosti rohového praporku na vlastní polovině. Dotírající Karen Muradjan mu prakticky nedal čas na oddech.
     
    87
    Aron Gunnarsson hodně zajímavě zakončoval z hranice velkého vápna. Jeho rána velmi rychle padala pod břevno, ale Jurčenko míč vyškrábl.
     
    86
    Karen Muradjan potáhl míč do blízkosti rohového praporku, kde získal další cenné sekundy k dobru. Arménie je blízko prvnímu vítězství nad Islandem v historii.
     
    85
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Birkir Bjarnason, přichází Victor Pálsson.
     
    84
    Taron Voskanjan schytal v hlavičkovém souboji zásah do obličeje. Domácí hráč tak nasbíral pro domácí Arménii další cenné sekundy k dobru.
     
    83
    Arménie výborně kouskuje závěrečné minuty dnešního souboje a prakticky nepouští Island do nějakého souvislého tlaku. Hosté se trápí.
     
    82
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Solomon Udo, přichází Karen Muradjan.
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Sargis Adamjan, přichází Žirajr Šagojan.
     
    81
    Sverrir Ingason chtěl z levého křídla odcentrovat do pokutového území, jenže jeho pobídka byla příliš vysoká a míč skončil nad brankou.
     
    80
    Sargis Adamjan si pohybem řekl o přihrávku na polovinu soupeře, ale nepotykal si se zpracováním. Zadáci Islandu ženou své spoluhráče do útoku.
     
    79
    Další výpad Islandu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si při náběhu za obranu nepohlídal Sverrir Ingason. Ofsajd!
     
    78
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Johann Gudmundsson, přichází Arnor Traustason.
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Jón Bödvarsson, přichází Samuel Fridjónsson.
     
    77
    Sverrir Ingason prošel s míčem na polovinu soupeře, jenže jeho přihrávka vnějším nártem byla příliš prudká a skončila v moci domácích stoperů.
     
    76
    Island je druhou obdrženou brankou pořádně zaskočený. Fotbalisté v bílém si nyní nejsou schopni přihrát ani na krátkou vzdálenost.
    74. Choren BAJRAMJAN - 2:0
     
    74
    Arménie právě vstřelila branku!
    Domácí celek odskakuje na rozdíl dvou branek! Arménie se dostala do rychlého protiútoku. CHOREN BAJRAMJAN se s míčem dostal do vápna a přízemní střelou napálil míč k zadní tyči!
     
    74
    Ari Skúlason skvěle obelstil svého strážce a odcentroval do pokutového území. Jeho nadýchanou pobídku rybičkou odhlavičkoval Varazdat Harojan.
     
    73
    Ragnar Sigurdsson dostal prostor na pravé straně hrací plochy, jenže centrem poslal míč jen do rukavic domácího brankáře Jurčenka.
     
    72
    Arménie zahrávala rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kam vyrazil brankář, který míč bez problémů vyboxoval za hranici velkého vápna.
     
    71
    Arménie se po delší době vydala do útoku, jenže akce domácího celku vedená po pravém křídle skončila centrem k prvnímu soupeři v bílém.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Albert Gudmundsson (Island).
     
    69
    Varazdat Harojan fauloval na pravé straně a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Island v posledních minutách začíná stupňovat svůj tlak.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Varazdat Harojan (Arménie).
     
    67
    Kamo Hovhannisjan kouzlil na pravé straně hrací plochy, kde jej fauloval jeden ze soupeřů. Arménie tak může uklidnit rozehrávku.
     
    66
    Střídající Karapeťan se ihned zapojil do akce domácí Arménie. V hlavičkovém souboji na polovině soupeře přizvedl míč do vápna, kde zasáhla defenziva Islandu.
     
    65
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Norberto Briasco-Balekian, přichází Alexandr Karapeťan.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Sverrir Ingason (Island).
     
    64
    Sverrir Ingason odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže jeho pobídku nedohnal nikdo v bílém. Hovhannes Hambardzumjan míč nechal propadnout do autu.
     
    63
    Artak Grigorjan se po krásné akci dostal do pokutového území, kde zakončoval levačkou, ale jeho přízemní pokus zastavil obětavý stoper Sverrir Ingason.
     
    62
    Johann Gudmundsson se z pravého křídla prosmýkl na hranici velkého vápna, odkud chtěl zakončit levačkou, ale trefil jen prvního soupeře v červeném.
     
    61
    Birkir Sävarsson dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže jeho nákop skončil u prvního hráče v červeném dresu Arménie.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme velmi překvapivý průběh utkání. Domácí Arménie se po přestávce dostala do vedení a zatím nepouští Island do šancí.
     
    59
    Tigran Barseghjan se z levé strany pokusil o odcentrování do pokutového území, jenže jeho pobídka skončila u nohy prvního obránce.
     
    58
    Kolbeinn Sigthórsson se po rohovém kopu dostal k hlavičce z malého vápna, jenže míč přizvedl jen do prostoru, kde stál připravený Jurčenko.
     
    57
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Hakob Hakobjan, přichází Choren Bajramjan.
     
    56
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Arnór Sigurdsson, přichází Kolbeinn Sigthórsson.
     
    56
    Island se ihned po obdržení úvodní branky vydal na polovinu soupeře se snahou o bleskovou odpověď. Zadáci v červeném si tentokrát dali pozor.
    54. Tigran BARSEGHJAN - 1:0
     
    54
    Arménie právě vstřelila branku!
    Arménie se dostává do vedení! Domácí celek udeřil z nenápadné akce! Do pokutového území se z pravé strany dostal TIGRAN BARSEGHJAN, jehož technický pokus zapadl k zadní tyči!
     
    54
    Sargis Adamjan se individuálním průnikem tlačil do pokutového území, jenže upadl po kontaktu s obráncem a už nedokázal zakončit v pádu.
     
    53
    Hovhannes Hambardzumjan byl faulován na levé straně hrací plochy a vyprosil si odpískání nedovoleného zákroku na svou osobu. Arménie bude rozehrávat.
     
    52
    Do dalšího zakončení se tlačil Ragnar Sigurdsson, který chtěl využít zaváhání Grigorjana. Domácí fotbalista totiž promáchl, ale Islanďan se do zakončení neprobil.
     
    51
    Island zahrával další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na přední tyč, kde bez větších problémů zasáhl obránce Varazdat Harojan.
     
    50
    Aron Gunnarsson poslal dlouhý aut až do pokutového území. Ve velkém vápně se do zakončení tlačili hned tři hráči, ale ani jeden z nich nezakončil.
     
    49
    Birkir Sävarsson táhl akci Islandu po pravé straně. Krátce za polovinou hrací plochy však zapomněl míč za sebou a už nedokázal přesně přihrát.
     
    48
    Norberto Briasco-Balekian dostal přihrávku na polovinu Islandu, ale důrazný Sverrir Ingason se mu položil pod nohy a včasným skluzem poslal míč do autu.
     
    47
    Jón Bödvarsson vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho pobídka však skončila u prvního hráče v červeném. Také Arménie může zaútočit.
     
    46
    Island obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Hostující celek se ihned vydal do útoku, jenže akce skončila útočným faulem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce dnešního souboje jsme se branky nedočkali. O něco aktivnější byl hostující Island, který si také vypracoval největší šanci. Skúlasonovu ránu však srazil mimo tři tyče obětavý obránce. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Sargis Adamjan se v pokutovém území tlačil do zakončení. Domácí útočník se chtěl pokusit vystřihnout nůžky, ale Ingason před ním míč přizvedl.
     
    44
    Sargis Adamjan na opačné straně hřiště poslal zajímavý centr do pokutového území, jenže nikdo v červeném dresu Arménie si na jeho pobídku nenaběhl.
     
    43
    Sverrir Ingason prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna, našel aktivního Bodvarssona, jenže útočník Islandu se neotočil kolem Harojana.
     
    42
    Varazdat Harojan si pohlídal nákop za obranu soupeře a poslal míč do rukavic Jurčenka. Domácí Arménie chce dohrát první poločas s čistým kontem.
     
    41
    Hosté sice dopravili míč do sítě, jenže pokus Johanna Gudmundssona už byl zbytečný, jelikož asistent rozhodčího ještě předtím odmával ofsajd.
     
    40
    Hostující brankář se musel znovu zapojit do rozehrávky svého mužstva. Jeho pobídka skončila na pravém křídle, kde si míč zpracoval Birkir Sävarsson.
     
    39
    Kamo Hovhannisjan na pravé straně našel Voskanjana, který bez přípravy odcentroval na malé vápno, ale Hannes Halldórsson si došel pro míč.
     
    37
    Kamo Hovhannisjan se hnal za přihrávkou na polovinu soupeře, jenže na pravém křídle si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil do zámezí.
     
    36
    Hakob Hakobjan kouzlil s míčem na levé straně hrací plochy, jenže centrem do pokutového území trefil jen hlavu připraveného stopera Arnasona.
     
    35
    Artak Grigorjan diriguje rozehrávku Arménie na polovině soupeře. Přihrávkou na levou stranu našel Harojana, ale jeho centr skončil v rukavicích brankáře.
     
    34
    Sargis Adamjan poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kam se hnal Tigran Barseghjan, jenže si nedokázal obhodit důrazného Ingasona.
     
    33
    Další ofenzivní akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal Norberto Briasco-Balekian.
     
    32
    Birkir Sävarsson na pravé straně podpořil ofenzivu Islandu, jenže přízemním centrem trefil hned prvního soupeře v červeném dresu Arménie.
     
    31
    Jón Bödvarsson upadl po souboji na hranici velkého vápna, jenže rozhodčí měl střet přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně opatrné utkání. Na trávníku dominují obě defenzivy a k vidění je minimum šancí.
     
    29
    Johann Gudmundsson výborným napadáním získal míč na polovině Arménie, jenže nepřesnou přihrávkou na levou stranu jej znovu odevzdal domácím.
     
    28
    Johann Gudmundsson se na levé straně pokutového území dostal k odraženému míči, který placírkou poslal na malé vápno, ale tam se nedostal Bodvarsson.
     
    27
    Artak Grigorjan se pustil do hlavičkového souboje na polovině hrací plochy, ale podle rozhodčího si pomohl loktem v obličeji Gunnarssona.
     
    26
    Arnór Sigurdsson je po ošetření znovu na hrací ploše a Island pokračuje v kompletním složení. Fotbalisté v bílém se ale jen těžko dostávají za obranu soupeře.
     
    25
    Hakob Hakobjan se nyní stáhl k domácímu kouči, aby si vyslechl nějaké taktické pokyny. Hra je totiž přerušena z důvodu ošetření jednoho z Islanďanů.
     
    24
    Zadáci Islandu nyní pokazili rozehrávku na vlastní polovině. Sverrir Ingason musel hodně zabrat před dobíhajícím Briascem, aby míč poslal do autu.
     
    23
    Norberto Briasco-Balekian si na levém křídle poradil se statickým soupeřem a odcentroval do pokutového území. Na jeho pobídku už nikdo v červeném nedosáhl.
     
    22
    David Jurčenko si musel poradit s tečovaným centrem, který před ním přizvedl do vzduchu jeden z obránců. Brankář Arménie míč na poslední chvíli vyboxoval.
     
    21
    Hannes Halldórsson nakopl míč na polovinu Arménie, kam se hnali hned tři fotbalisté v bílém, ale pozorná obrana domácích si znovu poradila.
     
    20
    Birkir Sävarsson poslal nákop na polovinu soupeře, nicméně důrazný stoper Varazdat Harojan uspěl v hlavičkovém souboji a odehrál míč do bezpečí.
     
    19
    Zadáci Islandu uklidňují rozehrávku na vlastní polovině. Nikdo v rudém dresu Arménie rozehrávku soupeře neakuje. Zatím sledujeme skvělou hru obran.
     
    18
    Solomon Udo u postranní čáry dohrál soupeře nedovoleným zákrokem a poslal jednoho z hráčů v bílém do autu. Rozehrávat bude Island.
     
    17
    Jón Bödvarsson se při návratu na vlastní polovinu musel vrhnout pod nohy rozběhnutého soupeře a čistým skluzem odehrál míč do zámezí.
     
    16
    Birkir Sävarsson vhazoval v blízkosti pokutového území Arménie. Na jeho pobídku si naběhl Bodvarsson, ale útočník Islandu se do zakončení neprosmýkl.
     
    15
    Birkir Sävarsson dostal prostor na pravé straně hrací plochy, jenže si netroufl na průnik do blízkosti velkého vápna a raději si pomohl rozehrávkou na spoluhráče z defenzivy.
     
    14
    Norberto Briasco-Balekian na levé straně kouzlil s míčem, jenže jeho pobídka do velkého vápna nenašla nikoho v červeném dresu domácí Arménie. Obě defenzivy zatím hrají pozorně.
     
    13
    Island zahrával další rohový kop. Po dalším centru se však nikdo v bílém nemohl dostat do zakončení, jelikož rozhodčí odhalil ve vápně útočný faul.
    12. Skúlasonova rána
     
    12
    První zajímavá možnost pro Island! Po dobře sehraném rohu střílel z hranice velkého vápna Ari Skúlason, jehož dělovku tečoval obránce hlavou na další roh.
     
    11
    Po delší době se do útoku vydal také Island. Albert Gudmundsson se snažil odcentrovat z levého křídla, ale trefil nohu prvního obránce v červeném. Bude z toho roh.
     
    10
    Sargis Adamjan se z hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho dělovka se svezla po mokrém trávníku a míč prosvištěl kolem zadní tyčky.
     
    9
    Skúlason zastavil faulem rozběhnutého soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    9
    Další útok domácí Arménie zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal Sargis Adamjan.
     
    8
    Varazdat Harojan si dal pozor na další nákop na polovinu domácího celku a před dobíhajícím soupeřem si dokonce dovolil riskantní zpracování, které zvládl na jedničku.
     
    7
    Birkir Sävarsson se znovu pokusil o nákop za defenzivu domácího celku, jenže svou přihrávkou neoslovil nikoho ze svých spoluhráčů v bílém.
     
    6
    Birkir Sävarsson dostal přihrávku na pravou stranu a pohotově poslal nákop na polovinu soupeře. K jeho pobídce se však nikdo v bílém nedostal.
     
    5
    Artak Grigorjan si dal pozor na nákop na polovinu domácího celku a placírkou sklepl míč na pravou stranu hrací plochy. Zatím je to velký boj.
     
    4
    Ani další přímý kop se Arménii vůbec nepovedl. S přetaženým centrem si bez větších problémů dokázal poradit Sverrir Ingason, který míč odhlavičkoval.
     
    3
    Tigran Barseghjan zahrával přímý kop domácí Arménie na polovině Islandu. Jeho centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde zakročili obránci.
     
    2
    Artak Grigorjan poslal nadýchaný centr do pokutového území, jenže k jeho pobídce se nedostal nikdo ze spoluhráčů. Arménie vstoupila do utkání aktivně.
     
    1
    Domácí obstarali výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Arménie bude chtít favoizovaný Island rozhodně potrápit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Arménie bude hrát v červeném, zatímco Island oblékne bílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Arménie: D. Jurčenko – Hambardzumjan, Harojan, T. Voskanjan, Hovhannisjan – Barseghjan, Grigorjan, Udo, Hakobjan – Adamjan, Briasco-Balekian.
    Náhradníci: Ajvazov, Beglarjan – Babajan, Bajramjan, Bičachčjan, Calisir, S. Grigorjan, Išchanjan, Karapeťan, Muradjan, Šagojan.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Ingason, R. Sigurdsson, A. Skúlason – Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason – Gudmundsson, Bödvarsson, A. Gudmundsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Rúnarsson – Árnason, Eyjólfsson, S. Fridjónsson, Hermannsson, Magnússon, Pálsson, Sigurjónsson, Sigthórsson, Sampsted, Traustason..
     
    Arménie

    Arménie rozhodně není favoritem na postup z kvalifikace do Kataru. Arménie však vstoupila do nového kvalifikačního cyklu mnohem lépe V úvodním duelu totiž dokázala přehrát Lichtenštejnsko. Poslední tři duely v řadě Arménie zvládla. V posledním vydání Ligy národů si dokonce vybojovala postup do Ligy B. Doma naposledy prohrála v roce 2019 s Řeckem.
     
    Island

    Seveřané si na světovém šampionátu zahráli už v roce 2018. V Rusku bojovali o postup ze skupiny, což se nakonec nepovedlo. Do nového kvalifikačního cyklu nevstoupil Island vůbec dobře. Island na úvod skupiny odehrál duel s Německem, se kterým prohrál 0:3. Posledních šest zápasů v řadě Island prohrál. Poslední vítězství si připsal doma v baráži o postup na EURO proti Rumunsku.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání kvalifikace o postup na MS 2022 mezi Arménií a Islandem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 54. Barseghjan (Grigorjan), 74. Bajramjan (Barseghjan)

    Karty:   68. Harojan (ARM), 90+3. Barseghjan (ARM) – 9. A. Skúlason (ISL), 64. Ingason (ISL), 70. A. Gudmundsson (ISL)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:8.
    Arménsko: D. Jurčenko – Hambardzumjan, Harojan, T. Voskanjan, Hovhannisjan – Barseghjan, Grigorjan, Udo (82. Muradjan), Hakobjan (57. Bajramjan) – Adamjan (82. Šagojan), Briasco-Balekian (65. Karapeťan).
    Náhradníci: Ajvazov, Beglarjan – Babajan, Bajramjan, Bichakhchyan, Calisir, S. Grigorjan, Išchanjan, Karapeťan, Muradjan, Šagojan.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Ingason, R. Sigurdsson, A. Skúlason – Sigurdsson (56. Sigthórsson), Gunnarsson, B. Bjarnason (85. Pálsson) – Gudmundsson (78. Traustason), Bödvarsson (78. S. Fridjónsson), A. Gudmundsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Rúnarsson – Árnason, Eyjólfsson, S. Fridjónsson, Hermannsson, Magnússon, Pálsson, Sigurjónsson, Sigthórsson, Sampsted, Traustason.

    Rozhodca: Jorgji – Cokaj, Avdo