Washington – NJ Devils 4:0 (kon.) | St. Louis – Anaheim 1:4 (kon.) | Arizona – San Jose 5:2 (kon.)
Calgary – Winnipeg 2:3 (kon.) | Boston – Buffalo 3:2 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 2:1 (kon.)
Colorado – Vegas 2:3 (po pr.) | Detroit – Columbus 3:1 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
New York Rangers
cz Sobota 27.03.2021, 18:10 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:48:03)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 37 – 25 | Přesilová hra: 1/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Brian Elliott (PHI) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,0%, odchytal 59:54
    Igor Šesťorkin (NYR) – 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,6%, odchytal 58:33

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) – 0+0, 0 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 13:16
    Libor Hájek (NYR) – 0+0, -1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 9:44
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 11:33

    Tři hvězdy utkání

    1. Samuel Morin (PHI) – 1+0
    2. Nolan Patrick (PHI) – 1+0
    3. Igor Šesťorkin (NYR) – 35 zákroků
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 069 diváků.
     
    Hokejisté Philadelphie oplatili New Yorku Rangers dva dny starou porážku z domácího stadiónu. V o poznání méně gólovém střetnutí zvítězili 2:1.

    Utkání zahájili lépe hosté, kteří získali vedení v 11. minutě, přesilovou hru přetavil ve vedoucí gól v dobré formě hrající Mika Zibanejad. Odpověď Letců přišla ve druhé třetině, rovněž v početné převaze. Střelcem vyrovnávacího gólu byl Nolan Patrick, který mimo dosah Šesťorkina tečoval nahození od modré čáry. Rozhodující moment střetnutí přišel v 56. minutě, o vítězství Philadelphie rozhodl svým premiérovým gólem v NHL obránce Samuel Morin.

    Svěřenci kouče Vigneaulta poskočili v tabulce Východní divize před dnešního soupeře na pátou příčku. Ztráta na Boston ale zůstává tříbodová, Medvědi totiž v souběžně hraném zápase porazili trápící se Buffalo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Kanadského útočníka nevyužitá šance mrzet nemusí, protože Letci vyhrají! Poslední útok Rangers zastavil hvizd čárového rozhodčího, Stromea vystavil do ofsajdu Kakko.
     
    59:14
    Naději hostujícího mužstva na body drží Jacob Trouba. Americký obránce zastavil střelu Konecnyho do prázdné brány, stejný hráč následně dostal druhou možnost, z velkého úhlu minul.
     
    58:40
    Artěmij Panarun nabruslil s kotoučem do útočného pásma, což je jasný signál pro jeho krajana Šesťorkina, který zamířil na střídačku. Hosté hrají v šesti.
     
    58:11
    Definitivně rozhodnout mohl Travis Sanheim. Přečíslení dvou na jednoho ovšem podržel až příliš, přes Foxe nahrávku na van Riemsdyka nedostal.
     
    57:36
    Letci hrají hodně zkušeně. Kombinují v útočném pásmu soupeře, čímž soupeři neumožňují sáhnout k odvolání brankáře a čas stále běží.
     
    57:05
    Jakub Voráček si vyměnil kotouč s Ivanem Provorovem a vypálil z vrcholku levého kruhu. Puk prosvištěl vedle levé tyče, Šesťorkin měl štěstí.
     
    56:30
    Hosté musí zbytky sil vrhnout do útoku. Čas hraje proti nim, do konce základní hrací doby zbývá posledních 210 sekund. Lze očekávat i poweplay.
    55:33 Samuel MORIN - 2:1
     
    55:33
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí dokonávají obrat a výrazně se přiblížují vítězství! Velký moment pro SAMUELA MORINA, který od modré čáry prostřelil Šesťorkina a zaznamenal svůj premiérový zásah v kanadsko-americké soutěži. Asistence: Nicolas Aube-Kubel a Michael Raffl.
     
    55:05
    Brendan Smith si rozmyslel rychlou rozehrávku, neboť spoluhráči střídali. Nakonec hrál po pravé straně Panarinovi, jenž dostal kotouč alespoň do střední třetiny.
     
    54:30
    Na brusle dostal nahrávku Michael Raffl. Pravačkou si touš předkopl až moc před sebe, čehož využil k zisku kotouče Strome. Před Rakušanem ujel za vlastní bránu.
     
    54:08
    K'Andre Miller mohl střílet, ale zvolil nahrávku parťákovi z obrany Troubovi. Střela po ledě byla pro Elliotta snadným soustem, touš podržel v rukavici.
     
    53:45
    Další zakázané uvolnění domácího mužstva. Rozjetý Kevin Hayes na nahrávku od Provorova nedosáhl, ačkoli vyvinul hodně úsilí.
     
    53:23
    Z velkého úhlu vyzkoušel štěstí Alexis Lafreniere. Mířil pod břevno, ale vedení na stranu Rangers nevrátil, trefil Elliotta do masky.
     
    52:55
    Sean Couturier vyhodil nešťastným způsobem, ještě těsně před středovou čárou. A protože měl nejblíže puku Artěmij Panarin, odpískal rozhodčí icing.
     
    52:14
    Po levém mantinelu Sean Couturier obhodil Stromea, avšak puk už nedojel, neboť za branku vystartoval Šesťorkin, ten zapojil po mantinelu do hry Hájka.
     
    51:45
    Hráči Flyers zvládli oslabení bez větších problémů. Scott Laughton po návratu na led okamžitě ujel na střídačku, do hry pustil Girouxe.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:23
    Třetí nahození v krátkém časovém sledu, jeho autorem Philippe Myers. Puk dokonce poslal na bránu, proto musel hrát i Igor Šesťorkin.
     
    50:42
    Ani na druhý pokus Rangers nedokázali vybudovat pozici v útočném pásmo. Snahu zhatil nepřesný pas Panarina na Kreidera, jemuž se postavil do cesty Gostisbehere.
     
    50:04
    Úvod přesilové hry zvládli Letci bez větších problémů. Nahození Foxe zblokoval Ivan Provorov, pryč z obranného pásma puk poslal Sanheim.
     
    49:45
    Hosté mají k dispozici dvouminutovou přesilovou hru. Scott Laughton nezachytil pohyb Artěmije Panarina, který dostal nahrávku mezi kruhy a měl před sebou poloodkrytou bránu. V zakončení mu zabránil právě Laughton s přispěním háčku.
     
    49:23
    Rakouský útočník Michael Raffl daleko nedojel. Zkusil průnik po levím mantinelu, jenže v tomto prostoru na něj počkal Ryan Lindgren.
     
    48:58
    Jakub Voráček byl tím, kdo rozjel akci tří proti třem. Skrytou nahrávkou hledal před brankou Laughtona, drobná teč nestačila k umístění touše mezi tři tyče.
     
    48:33
    Opět jsme měli možnost sledovat pokus od modré čáry, nyní v podání Juliena Gauthiera. Puk proletěl těsně nad horní tyčkou.
     
    47:58
    Na druhé straně naopak zahrozil Jacob Trouba. Americký obránce dostal hodně volného místa na modré čáře, střelu po ledě Elliott vykopl.
     
    47:35
    Snaha byla, avšak hráči v bílém zvládli odolat tlaku protivníka. Vysokým obloučkem osvobodil Rangers Libor Hájek, unavená pětice okamžitě odjela střídat.
     
    46:44
    Hokejisté v oranžových dresech jsou ve třetí třetině lepším týmem. Znovu obsadili obranné pásmo soupeře a zkoušejí trpělivou kombinací soka unavit.
     
    46:21
    Střelecký pokus mezi tři tyče obstaral Joel Farabee. Pálil z vrcholku levého kruhu do horních pater brány, Šesťorkin včas vytrčil vyrážečku.
     
    45:47
    Claude Giroux prováhal ideální možnost k zakončení. Místo rány z voleje volil zpracování, s kterým si neporadil, čistým způsobem ho následně obral Fox.
    45:36 Laughton na Šesťorkina nevyzrál
     
    45:36
    Obrat mohl dokonat Scott Laughton. Obdržel nahrávku, načež ujel do samostatného úniku. Volil kličku do bekhendu, puk následně zvednul přímo do nastavené lapačky Šesťorkina.
     
    44:53
    Úvod třetí části probíhá rychlým tempem, k přerušení dochází jen minimálně. Zkušeně si počínal Jacob Trouba, který nahodil až po přejetí středové čáry.
     
    44:24
    Dvojice James van Riemsdyk a Oskar Lindblom vyrazila proti čtveřici soupeřů. Nahrávka prvního jmenovaného na Švéda prošla, střelu zápěstím vyrazil gólman pravým ramenem.
     
    43:56
    Artěmij Panarin si nevšiml, že se k němu zezadu blíží Philippe Myers. Inkasoval nepříjemnou ránu do těla, ruský útočník se ale rychle oklepal.
     
    43:20
    Icingem se naopak provinili hráči v bílých dresech. Chris Kreider zabojoval, ale ztrátu na Travise Sanheima nesmazal, k puku dojel až jako druhý.
     
    42:52
    Je jasné, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu, která by mohla rozhodnout o porážce. Nahození Gostisbehera tečoval Provorov, proto se nepíská icing.
     
    42:12
    Švédský útočník Mika Zibanejad nedosáhl na dlouhou nahrávku Jacoba Trouby. Hrací předmět je tím pádem opět v držení domácího mužstva.
     
    41:49
    S velkou chutí dnes hraje Nolan Patrick. Ke vstřelenému gólu chtěl přidat i asistenci, ale Voráček jeho pobídku nepřetavil v úspěšnou trefu.
     
    41:12
    Travis Konecny byl tvrdě sražen k zemi, okamžitě svůj pohled nasměroval k rozhodčímu. Ten rozpažil. Hit Foxe byl čistý.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:56
    Ale Elliott práci neměl, Shayne Gostisbehere totiž vypíchl kotouč z pod hokejky Panarina. Následně rozjel akci na druhou stranu, Hayes vystavil Girouxe do ofsajdu.
     
    40:10
    Třetí třetina je v plném proudu. Buly, stejně jako ve druhé třetině, ovládl Ryan Strome. Útočit tak může hostující mužstvo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:59.
     
    Zápas mezi Philadelphií a New Yorkem Rangers je po dvou třetinách vyrovnaný 1:1. Domácí stáhli manko v přesilové hře, která v jeden moment byla i dvojnásobná, ale Flyers skórovali až v momentě, kdy na ledě byli už čtyři bránící hráči. Současnému stavu dal podobu Nolan Patrick, který šikovně tečoval nahození Gostisbehereho od modré čáry, Šesťorkin neměl šanci na změnu směru letu puku zareagovat. Závěrečná dvacetiminutovka slibuje napínavou podívanou.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 29 – 17
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Za branku soupeře najel Kaapo Kakko. Musel rychle jednat, nakonec zapojil do hry Troubu. Pas beka napříč pásmem srazil mimo dosah adresáta Kreidera forvard Laughton.
     
    39:21
    Hokejisté v oranžových dresech se osvobodili zásluhou Ivana Provorova, který v souboji jeden na jednoho připravil o touš Adama Foxe.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:36
    Artěmij Panarin nepřihrál krajanovi Bučněvičovi ideálně. Přesto zkusil štěstí střelou forhendem z mírného záklonu, zasáhl levý beton gólmana.
     
    38:06
    Nepochopitelný zkrat předvedl Philippe Myers. U mantinelu nejprve čistě dohrál Rooneyho, stejnému hráči ale následně uštědřil ránu pravačkou do obličeje. Dvě minuty za hrubost.
     
    37:36
    Český útočník pro změnu v roli nahrávajícího hráče, když před brankou hledal Nolana Patricka. Druhý gól zatím nevstřelil, Šesťorkina trefil do pravého betonu.
     
    37:20
    Sám proti čtyřem byl Jakub Voráček bez šance na úspěch. Ze vzduchu zkusil vypálit forhendem, ale puk minul. Hraje Adam Fox.
     
    36:59
    Hosté se nyní ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Alexis Lafreniere naslepo hledal Gauthiera, jenže ten se zapomněl v defenzivě.
     
    36:28
    Tvrdá rána Ivana Provorova od modré čáry Šesťorkina nevystrašila. Černá guma prosvištěla vysoko nad brankou, narazil do plexiskla.
     
    35:44
    Pavel Bučněvič prohrál střet jeden na jednoho proti Braunovi. Obránce ruského protivníka přimáčkl k mantinelu, čímž mu znemožnil pokračovat ve hře.
     
    35:27
    Tentokráte už kanadský gólman ve službách Flyers musel do akce. Před branku dostal zajímavou nahrávku Ryan Strome, střelou na lapačku ovšem neuspěl.
     
    34:55
    Ze středního pásma zkusil Elliotta překvapit Artěmij Panarin. Střela postrádala na razanci, i přesnosti. Gólman mohl zůstat stát.
     
    34:16
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry. Oskar Lindblom v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Foxovi, který pod tlakem vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    33:30
    Rána pro hosty, kteří velmi dobře ubránili oslabení ve třech, ale ve čtyřech inkasovali vyrovnávací trefu. Psychická výhoda nyní bude na straně domácích.
    32:52 Nolan PATRICK - 1:1
     
    32:52
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Přesilovku pěti proti třem Letci nevyužili, proti čtyřem už ano. Gostisbehere rukavicí zastavil puk před modrou čárou, načež vystřelil a byl to NOLAN PATRICK, kdo hokejkou ztečoval touš mimo dosah brankáře. Asistence: Shayne Gostisbehere a Sean Couturier.
     
    32:15
    Těžko říct, proč Travis Konecny nestřílel. K levé tyči obdržel ideální nahrávku, ale následoval nesmyslný pas na střed. Nepřipravený Voráček nestihl vystřelit.
     
    32:00
    Další úspěšný zákrok Igora Šesťorkina. Ruský fantom Rangers vyrazil zakončení Gostisbehereho nad sebe, vzápětí opět úřadovala jeho lapačka.
     
    31:29
    Blízko vyrovnání byl Claude Giroux, jenž obdržel ideální nahrávku před branku od Voráčka. Kanadský útočník ale trefil pouze hruď gólmana, který následně puk přikryl.
     
    31:09
    Nejprve naznačil střelu, aby Travis Konecny nakonec přihrál mezi kruhy Jamesi van Riemsdykovi, jemuž v poslední chvíli zablokoval hokejku Fox.
     
    30:55
    Velká šance pro Letce, kteří mají k dispozici více jak minutovou přesilovku pěti proti třem! K vidění bylo další podražení, tentokráte v podání Kevina Rooneyho.
     
    30:12
    Kevin Hayes byl při kličce na střed podražen Chrisem Kreiderem. Americký útočník beze slova usedá na lavici hanby, svého prohřešku si je moc dobře vědom.
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina základní hrací doby. New York Rangers vede na stadiónu Philadelphie i nadále 1:0. Zatím to nevypadá, že by se měla opakovat jedenáctigólová přestřelka z před pár dnů.
     
    29:44
    S dělovou ránou Travise Konecnyho od modré čáry neměl Igor Šesťorkin žádné starosti. Na kotouč totiž od první chvíli viděl, schoval jej v rukavici.
     
    29:11
    Nedorozumění v obraně málem potrestal James van Riemsdyk. Z pravé strany mířil na vzdálenější tyč, volný prostor u ní těsně minul.
     
    28:49
    Vítězné buly Kreidera na Panarina, ten nabil na modrou Brendanu Smithovi. Tvrdá střela od modré čáry po ledě Elliotta nepřekvapila.
     
    28:16
    Kaapo Kakko ukázal svou největší přednost, a sice rychlost. Z levého křídla najel na hranu brankovišti, z bezprostřední blízkosti ovšem nenašel mezeru v postoji gólmana.
     
    27:48
    Druhé oslabení zvládli domácí bez inkasované branky, ačkoli si prožili horké chvilky. Michael Raffl se po odpykání trestu okamžitě zapojuje do hry.
     
    27:02
    Hokejisté v bílých dresech způsobili rozruch v předbrankovém prostoru soupeře. Ve změti hokejek se nejlépe zorientoval Claude Giroux, následoval dlouhý odpal přes všechny čáry.
     
    26:36
    Obránce Fox nejprve naznačil nahrávku, ale nakonec z mírného záklonu pálil. Projektil vypálený ze zápěstí gólman zastavil pravým ramenem.
     
    26:01
    Artěmij Panarin pálil z levého kruhu, z bodu pro vhazování. Rychlý švih zápěstím nepřinesl kýžené ovoce, Elliott zasáhl vyrážečkou.
     
    25:48
    Před chvílí byl Michael Raffl faulovaný, nyní sám fauloval. Ve středním pásmu nezachytil pohyb Adama Foxe, kterému dal hokejku pod brusle a tím ho podrazil.
     
    25:12
    Miller je zpátky na ledové ploše, hosté, na rozdíl od soupeře, první početní nevýhodu ubránili bez inkasovaného gólu. Stále tak vedou.
     
    24:59
    Letci vybojovali útočné pásmo. Pohlednou kombinaci završil Shayne Gostisbehere dělovkou od modré čáry, jež proletěla nad břevnem.
     
    24:23
    Paradoxně to byli hosté, kteří jako první zahrozili při vlastním oslabení. Pavel Bučněvič řešil přečíslení střelou, trefil boční oblouk brány.
     
    23:12
    K'Andre Miller při snaze zabránit Rafflovi v zakončení rakouského útočníka podrazil, což mělo bezesporu vliv i na zakončení. Bek odjíždí na trestnou lavici.
     
    23:09
    Skvělý Igor Šesťorkin udržel Rangers ve vedení! Nejprve zakročil pravým betonem po obráncem tečované střele Sanheima, ale o dorážku se ještě přihlásil Michael Raffl, i proti němu ruský brankář zakročil pravým betonem!
     
    22:44
    Do ofenzivy zabojoval Philippe Myers, který dostal pod tlak váhajícího Jacoba Troubu. Američan jemným obloučkem přesunul hru do středního pásma.
     
    22:02
    Švédský útočník Mika Zibanejad nedosáhl na dlouhou nahrávku Libora Hájka, proto rozhodčí odpískal zakázané uvolnění a poslal hru zpět před Šesťorkina.
     
    21:33
    Voráčkem atakovaný Pavel Bučněvič pálil příklepem od levého mantinelu. Jeho střelecký pokus měl k přesnosti daleko, o kus minul levou tyč.
     
    21:11
    Jakožto obránce si Adam Fox nabruslil za bránu, odkud zkusil nastřeli kotouč do zad gólmana, od nichž plánoval, že by se puk odrazil do brány. Ale brankáře netrefil, sám vyhodil touš z útočné třetiny.
     
    20:39
    Brian Elliott si smlsnul na prvním zákroku ve druhé třetině. Na nahození Brendana Smithe dobře viděl a bez problémů puk podržel v lapačce.
     
    20:10
    Ryan Strome na buly přetlačil Kevina Hayese. Do útoku vyslal Adam Fox Artěmije Panarina, hosté brzy vybojovali útočné pásmo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:03.
     
    První třetina je minulostí, nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 vedou hosté z New Yorku. Jediný zásah úvodního dějství padl v 11. minutě, kdy využil přesilovou hru Mika Zibanejad, jenž zužitkoval parádní pas Stromea. Domácí jsou aktivnějším týmem, na bránu vyprodukovali dvakrát více střeleckých pokusů, ale Igor Šesťorkin zatím za svá záda, na rozdíl od protějška Elliotta, nepustil jediný puk, chytá spolehlivě.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 17 – 8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Volný prostor se otevřel Jacobu Troubovi, který si popojel blíže bráně, aby ve finále vystřelil příklepem ke vzdálenější, levé tyči. Těsně minul.
     
    19:12
    Igor Šesťorkin zatím působí velmi jistým dojmem. Teď udržel pokus Hayese, což bylo klíčové, neboť na dorážku netrpělivě čekal Travis Konecny.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:49
    V úvodním dějství často zkouší štěstí bek Ivan Provorov. Další z jeho pokusů minul cílové zařízení, touš proletěl o pár čísel vedle pravé tyčky.
     
    18:20
    Philippe Myers byl kousek od vyrovnávací trefy. Mířil chytře mezi Šesťorkinovi betony, kde bylo místo, ruský brankář mezeru zakryl v poslední chvíli.
     
    17:49
    Hra se přesunula pro změnu za branku Rangers. Zde operoval s kotoučem na holi Adam Fox, odvážnou křižnou nahrávku našel spoluhráče Lafreniera.
     
    17:10
    Strážce domácí svatyně pro změnu vypomáhal s rozehrávkou. Vedl si velmi dobře, když počkal na pohyb forčekujícího Panarina, načež touš poslal druhou stranou na Sanheima.
     
    16:49
    Nyní již musel zasahovat Brian Elliott. Tvrdou střelou z forhendové strany ho prověřil Ryan Strome, gólman zakročil koncem levého betonu.
     
    16:23
    Hosté ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Kaapo Kakko nahrál po levé straně Rooneymu, jenž chtěl Finovi puk vrátit, avšak nahrávku vystihl Raffl.
     
    15:56
    Mezi kruhy si sjel na přihrávku Artěmije Panarina americký útočník Chris Kreider. Z voleje pálil vysoko nad břevno, Elliott mohl zůstat klidným.
     
    15:21
    Ryan Strome málem navštívil střídačku Flyers poté, co jej čistým způsobem narazil na hrazení Scott Laughton. Kanaďan se ale s vypětím všech sil nakonec udržel na bruslích.
     
    14:45
    Ruský obránce ve službách Philadelphie Ivan Provorov hrál důležitou roli i při útočné akci, kterou zakončoval pokusem od modré čáry. Krajan Šesťorkin podržel touš ve výstroji.
     
    14:20
    Dosud jediný střelec utkání Mika Zibanejad hledal Pavla Bučněviče. Ruský útočník čekal na touš marně, rozehrávku vystihl pozorný Provorov.
     
    13:57
    Travis Sanheim si v obraně počínal na jedničku. Udržel na uzdě rozjetého Panarina, jehož přimáčkl na mantinel za brankou.
     
    13:18
    Rozjetý Nolan Patrick hledal nahrávkou napříč pásmem Travise Konecnyho. Kanadský útočník natahoval hokejku co nejvíce, přesto na puk nedosáhl.
     
    12:46
    Tentokráte Brian Elliott ukázal výborné čtení hry a rychlý přesun k pravé tyči, kam střílel obránce Jacob Trouba. Černou gumu udržel v lapačce.
     
    12:02
    Jakub Voráček vystihl rozehrávku Lafreniera a rozjel po pravém mantinelu Kevina Hayese. Ten v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Foxovi.
     
    11:15
    Zakázané uvolnění vrací hru do obranného pásma Letců. Ti jsou v posledních minutách pod velkým tlakem, vše odstartoval zbytečný faul Konecnyho.
    10:54 Mika ZIBANEJAD - 0:1
     
    10:54
    Rangers právě vstřelili branku!
    MIKA ZIBANEJAD potvrzuje, že na Philadelphii umí! Nejméně polovina zásluh ale míří za Stromem, který spoluhráče našel výbornou nahrávkou u levé tyče. Švédský útočník bez problémů propálil pozdě se přesunujícího Elliotta. Asistence: Ryan Strome a Adam Fox.
     
    10:31
    Tentokráte vše v pořádku, New York pronikla do útočného pásma povoleným způsobem. Následovala střela Kakka do výstroje Elliotta.
     
    09:57
    Akci Rangers zastavil hvizd čárového rozhodčího. Příliš rychlý byl Chris Kreider, nahrávku Panarina převzal až za modrou čárou.
     
    09:29
    První přesilovou hru utkání si zahrají hokejisté New Yorku. Za zbytečný úder do obličeje soka, navíc v útočném pásmu, je vyloučen Travis Konecny.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:12
    O další hit se přihlásil Samuel Morin, avšak Colin Blackwell se v poslední chvíli zvládl soupeři vyhnout. Přitom ovšem přišel o puk.
     
    08:19
    Oskar Lindblom si na pravé straně vyměnil kotouč s Jakubem Voráčkem, aby posléze slabým bekhendovým pokusem provětral Šesťorkinovu lapačku.
     
    08:00
    Obránce Philippe Myers odvážným pasem napříč pásmem našel Kevina Hayese, jenž chtěl pokračovat do útoku, ale jeho spoluhráči střídali. Proto jen nahodil za bránu a kolegy následoval.
     
    07:46
    Artěmij Panarin nástřelem po mantinelu hledal za brankou Kaapa Kakka. Finský mladík dojel k puku jako první, následně inkasoval tvrdý hit od Sanheima.
     
    07:14
    Slabé bekhendové vyhození Michaela Raffla ještě Jacob Trouba zachytil na modré čáře. Pod tlakem Hayese střílel o pořádný kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    06:56
    Zničehonic mohli odskočit do vedení hosté. překvapivá nahrávka Zibanejada zpoza brány zaskočila gólmana i beky. Elliott měl štěstí, že jej Kreider trefil.
     
    06:19
    Nicolas Aube-Kubel se nenechal rozhodit početní přesilou a vydal se na zteč proti třem protihráčům. Kolem Foxe projel po mantinelu, ale na Hájka již nevyzrál.
     
    05:55
    Hokejisté v oranžových dresech pokračují v aktivním pojetí hry. Od pravého mantinelu vypálil příklepem Giroux, brankář hru přerušil zásahem lapačkou.
     
    05:20
    Nahození Ivana Provorova nemělo šanci na úspěch, protože před brankou bylo vymeteno. Igor Šesťorkin poslal touš do rohu kluziště.
     
    04:26
    Rychlému protiútoku Rangers zamezil Kevin Hayes. Ten přečetl, že Panarin bude nahrávat vzduchem Kreiderovi, rukavicí puk hodil na střídačku hostů.
     
    04:06
    Ofenzivu Flyers podpořil Philippe Myers. Kličkou obelstil Gauthiera, načež vypálil přes Rooneyho, i v tomto případě Šesťorkin zakročil.
     
    03:44
    Okamžitě po buly pálil obránce Shayne Gostisbehere. Jeho ránu dokázal tečovat James van Riemsdyk, ale jen do připraveného Šesťorkina.
     
    03:21
    Úvod střetnutí patří Philadelphii. Nolan Patrick si najel mezi kruhy a vypálil svižnou střelu zápěstím, brankář koncem vyrážečky vytěsnil pokus nad břevno.
     
    02:45
    Za vlastní brankou uklidňuje hru Oskar Lindblom. Počkal na dostřídání spoluhráčů, vzápětí sám odjel na střídačku.
     
    02:08
    Ruský fantom ve službách Rangers musel vytasit další zákrok z kategorie těžších. Z vrcholku pravého kruhu včas vykopl levý beton proti ráně Voráčka.
     
    01:39
    Letci si vypracovali velmi zajímavou příležitost, chyběla jen gólová tečka. Nahození Provorova vyrazil Šesťorkin jenom před sebe, i dorážející Raffl trefil gólmana.
     
    01:18
    Adam Fox poodjel do vlastního obranného pásma, aby měl větší pole působnosti pro rozehrávku. Po mantinelu uvolnil Panarina.
     
    00:45
    Z velkého úhlu zkusil štěstí Mika Zibanejad, který v posledním vzájemném utkání zaznamenal šest kanadských bodů. Brian Elliott zasáhl pravým betonem.
     
    00:10
    Zápas mezi Philadelphií a New Yorkem Rangers je v plném proudu! Na úvodním buly byl úspěšnější Sean Couturier, útočí tak domácí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Braun, Provorov (A), P. Myers, Sanheim, Morin, Gostisbehere – Konecny, Couturier (A), J. van Riemsdyk – Farabee, K. Hayes, Giroux (C) – Voráček, Patrick, Lindblom – Aube-Kubel, Laughton, M. Raffl.

    New York Rangers: Šesťorkin (Kinkaid) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Kakko, R. Strome, Panarin (A) – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Blackwell, Rooney, Lemieux.

    Rozhodčí: South, O'Rourke – Kovachik, Gibbons.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI)
    Libor Hájek (NYR)
    Filip Chytil (NYR)
     
    New York Rangers

    Newyorští Rangers na tom jsou podobně jako jejich sobotní soupeř. Mají stejný počet bodů, stejný počet odehraných zápasů, pátí tak jsou pouze díky lepšímu skóre. Svěřenci kouče Knoblaucha disponují, na rozdíl od nejbližšího konkurenta, parádní formu. Vyhráli ve čtyřech z posledních pěti zápasů, jedinou porážku museli skousnout s Washingtonem, jemuž podlehli těsně 1:2. O posledním utkání s Philadelphií již byla řeč. Na vysokém vítězství 8:3 se hned šesti body podílel švédský útočník Mika Zibanejad. Týmovou produktivitu týmu ovšem vede jiný útočník, a sice Pavel Bučněvič s 31 body.
     
    Philadelphia Flyers

    Philadelphii čeká ještě těžká dřina v boji o play-off. Za současné situace nepostupuje, ve Východní divizi se totiž nachází na šestém místě o tři body za Bostonem, ten má navíc ještě o tři odehrané zápasy méně. Letcům se v posledních zápasech vůbec nedaří. Z předešlých šesti střetnutí zvítězili v jediném, když zvítězili 4:3 na stadiónu New Yorku Islanders. Naposledy odehráli střetnutí právě proti New Yorku Rangers, od nějž schytali debakl 3:8. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 31 body James van Riemsdyk.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný sobotní večer! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Philadelphií a New Yorkem Rangers.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 33. Patrick (Gostisbehere, Couturier), 56. Morin (Aube-Kubel, M. Raffl) – 11. Zibanejad (R. Strome, Fox)


    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Braun, Provorov (A), P. Myers, Sanheim, Morin, Gostisbehere – Konecny, Couturier (A), J. van Riemsdyk – Farabee, K. Hayes, Giroux (C) – Voráček, Patrick, Lindblom – Aube-Kubel, Laughton, M. Raffl.
    New York Rangers: Šestorkin (Kinkaid) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučnevič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Kakko, R. Strome, Panarin (A) – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Blackwell, Rooney, Lemieux.

    Rozhodca: South, O'Rourke – Kovachik, Gibbons

    Diváci: 3 069