Stíhačka žien, 10 km, Östersund sk Víťazka: M. Olsbu Röiselandová (NOR) (kon.) | Stíhačka mužov, 12,5 km, Östersund sk Víťaz: Sturla Holm Laegreid(NOR) (kon.)
koniec udalosti
SP - Stíhačka mužov, 12,5 km, Östersund

Víťaz: Sturla Holm Laegreid(NOR)

Sobota 20.03.2021, 15:15Biatlon
     
    Top 10 stíhacích pretekov:

    1. Sturla Holm Laegreid (NOR) 32:40,5 (2)
    2. Johannes Thingnes Bø (NOR) +22,6 (3)
    3. Lukas Hofer (ITA) +32,4 (4)
    4. Sebastian Samuelsson (SWE) +51,1 (6)
    5. Erik Lesser (GER) +56,3 (2)
    6. Martin Ponsiluoma (SWE) +1:02,5 (4)
    7. Vetle Sjastad Christiansen (NOR) +1:14,0 (3)
    8. Felix Leitner (AUT) +1:22,2 (2)
    9. Simon Desthieux (FRA) +1:26,7 (6)
    10. Tarjei Bø (NOR) +1:31,8 (6)


    Priebežné poradie SP (23/24):

    1. Johannes Thingnes Bø (NOR) 1038
    2. Sturla Holm Laegreid (NOR) 1034
    3. Quentin Fillon Maillet (FRA) 915
    4. Tarjei Bø (NOR) 882
    5. Johannes Dale (NOR) 829
    6. Sebastian Samuelsson (SWE) 817 (16:48:52)
     
    Thingnes Boe bol pred poslednou streľbou vo výbornej pozícii a zdalo sa, že dnes zasadí rozhodujúci úder Laegreidovi v boji o veľký krištáľový glóbus. Ale nepochopiteľné zlyhanie a tri strelecké chyby dali šancu Laegreidovi, ktorý sa jej chopil a dnešnú stíhačku napokon vyhral, aj keď to s ním v istých momentoch vyzeralo beznádejne. Tretí do cieľa prišiel Hofer už s veľkým náskokom na štvrtého Samuelssona. Fantastický posun dnes zaznamenal nemecký biatlonista Erik Lesser, ktorý sa prepracoval z 33. miesta na piate. Top ten nakoniec uzatvára brat Thingnesa, Tarjei Boe. Dvaja českí biatlonisti si svoje umiestnenie zo šprintu nevylepšili, pretože Krčmár skončil na 20. mieste a Štvrtecký až na 31. mieste. Iba posledný z českých reprezentantov Mikuláš Karlík sa posunul o desať priečok vyššie na 41. miesto. Ja vám ďakujem za pozornosť a nezabudnite, že zajtra vyvrcholí celá biatlonová sezóna v pretekoch s hromadným štartom, kde sa už určite dozvieme aj meno víťaza veľkého krištáľového glóbusu u mužov!
     
    cieľ
    Holm Laegreid preichádza do cieľa pred Thingnesom Boeom a tretí dnes skončí Hofer, ktorý dnes štartoval z najlepšej pozície.
     
    12,1
    Ale v tejto chvíli je rozhodnuté, pretože štyristo metrov do cieľa je náskok Laegreida totožný a to už nemôže stratiť, takže boj o veľký krištáľový glóbus sa nám definitívne rozhodne až zajtra v hromadnom štarte!
     
    11,3
    Niečo vyše kilometer do cieľa má Laegreid náskok pred druhým Thingnesom Boeom 17 sekúnd, čo je ešte určite stiahnuteľné z pohľadu Thingnesa. Hofer si ide pre tretie miesto, pretože s nórskym pretekárom neudržal tempo.
     
    4 str.
    Hofer raz minul, ale Laegreid zvládol vybieliť všetky terče a pôjde pred Thingnesa Boea a bude môcť vyhrať aj tieto preteky, len či to zvládne aj bežecky.
     
    4 str.
    To je nočná mora pre Thingnesa Boea, ktorý úplne pokazil tento zatiaľ dokonalý výkon a tri chyby na poslednej streleckej položke sú hodenou rukavicou pre Laegreida!
     
    8,8 km
    V boji o tretie miesto sa nám vytvorila silná skupina až piatich biatlonistov, veľmi prekvapivo sa do nej dostali Ponsiluoma či Lesser.
     
    8,8 km
    Thingnes Boe má už komfortný náskok 47 sekúnd na Hofera a ďalší už budú strácať vyše minútu.
     
    3 str.
    Thingnes Boe zvládol čisto ako jediný aj tretiu položku a bude suverénne na prvom mieste, pretože všetci jeho konkurenti chybujú! Jednu chybu si pripísal aj Laegreid, čo už môže byť kapitulácia v boji o veľký krištáľový glóbus.
     
    7,1 km
    Samuelsson si vybudoval malý náskok pred Tarjei Boeom a o chvíľu nás čaká tretia strelecká položka.
     
    6,3 km
    Thingnes Boe už dotiahol Hofera a v boji o tretie miesto sa nám vytvoril súboj medzi Tarjei Boeom a Samuelssonom. Laegreidovi sa nedarí dotiahnuť na túto druhú dvojicu.
     
    2 str.
    Laegreid však zvládol druhú položku v ľahu tiež bez chyby a ešte živí nádej, zaraďuje sa na piate miesto so stratou 37 sekúnd na vedúceho Hofera.
     
    2 str.
    Všetci traja to zvládli čisto a Thingnesovi sa dokonca podarilo dostať pred Tarjeia, pretože strieľal rýchlejšie a Laegreid môže byť pod tlakom.
     
    2 str.
    Domáci Samuelsson tentokrát minul až dvakrát, takže je tu šanca pre Hofera či bratov Boevcov!
     
    4,6 km
    Blížime sa k druhej streľbe, ktorá môže ešte viac napovedať, kto zvíťazí v poslednej stíhačke tejto sezóny.
     
    3,8 km
    Laegreid bežecky nestíha a strata sa navyšuje, čo len vyhovuje Thingnesovi Boeovi.
     
    3,8 km
    Na prvom mieste si Samuelsson snaží budovať náskok, ktorý má náskok na Hofera už 28 sekúnd a toho pomaly doťahuje Thingnes Boe.

    Filip Kosnáč