Žrebovanie štvrťfinále a semifinále Ligy majstrov (kon.) | Žrebovanie štvrťfinále a semifinále Európskej ligy (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie štvrťfinále a semifinále Európskej ligy

Piatok 19.03.2021, 13:00Žrebovanie súťaží
     
    Odo mňa je to pre túto chvíľu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa.

    Do čítania, priatelia! (13:23:25)
     
    Poznáme všetko podstatné pre zvyšok Európskej ligy v sezóne 2020/2021.

    Najpútavejším štvrťfinále bude súboj Ajaxu Amsterdam a AS Rím, českí fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalšieho anglického súpera pre Slaviu, ktorá vyfasovala Arsenal.

    Manchester United je jasným favoritom proti Granade, ako posledný sa do semifinále pozrie úspešnejší z dvojice Dinamo Záhreb – Villarreal.
     
    Štvrťfinálové dvojice (hrá sa 8. a 15. apríla):

    Granada (ESP) vs. Manchester United (ENG)
    Arsenal (ENG) vs Slavia Praha (CZE)

    Ajax Amsterdam (NED) vs Roma (ITA)
    Dinamo Záhreb (CRO) vs Villarreal (ESP)

    Semifinálové dvojice (hrá sa 29. apríla a 6. mája):

    Granada (ESP)/Manchester United (ENG) vs. Ajax Amsterdam (NED)/Roma (ITA)

    Dinamo Záhreb (CRO)/Villarreal (ESP) vs. Arsenal (ENG)/Slavia Praha (CZE)
     
    Finále
    Víťaz druhého semifinále bude mať v poľskom Gdansku 26. mája výhodu domáceho prostredia. Bude to tak jeden zo štvorice Dinamo Záhreb, Villarreal, Arsenal alebo Slavia.
     
    2/2
    Dinamo alebo Villarreal odštartujú semifinále na domácom štadióne, tešiť sa môžu buď na Arsenal, alebo na pražskú Slaviu.
     
    1/2
    Lepší z dvojice Granada – Manchester United bude hostiť v prvom dueli semifinále postupujúceho z tretieho štvrťfinále – teda Ajax alebo AS Rím.
     
    Toľko štvrťfinálové súboje, presúvame sa do semifinále.
     
    4/4
    Svoju štvrťfinálovú púť odštartuje doma Dinamo Záhreb. Chorvátom zostal v mise posledný súper – Villarreal.
     
    3/4
    Ajax proti AS Rím. Zaujímavý stret tímov s veľkou európskou históriou.
     
    2/4
    Gaël Clichy vytiahol následne z osudia vytiahol Arsenal, ktorý bude čeliť pražskej Slavii! Tretí protivník z Britských ostrovov pre futbalistov z metropoly Česka!
     
    1/4
    Granada sa postaví Manchestru United! Ťažký žreb pre Španielov, zatiaľ čo Manchester sa po Reale Sociedad predstaví v play-off Európskej ligy proti ďalšiemu celku z Pyrenejského polostrova.
     
    Už sa to blíži. Zopakujme si to – po dva celky z Anglicka i Španielska, ale aj zástupcovia Chorvátska, Talianska, Česka a Holandska.
     
    Gaël Clichy je dnešným hosťom pri žrebovaní, ktorý bude pomáhať ťahať loptičky s názvami tímov z osudia. Francúzsky krajný obranca, ktorý pôsobil osem rokov v Arsenale či sedem rokov v Manchestri City, naďalej aktívne hrá – aktuálne vo švajčiarskom Servette v Ženeve.
     
    Giorgio Marchetti, hlava európskych klubových súťaží, je už tiež na pódiu a postupne nám prezentuje ďalšie čísla či historické štatistiky.
     
    Ako to už býva zvykom, pozrieme si aj najlepšie momenty dvojzápasov, ktoré určili finálovú osmičku.
     
    Pedro Pinto, tradičný moderátor pri žrebovaniach európskych klubových súťaží, sa zhostil slova a prezentuje nám niektoré zo štatistík osemfinálových súbojov.
     
    Slavisti po vyradení anglického Leicestru a včera škótskeho Glasgowu Rangers sú právom považovaní za čierneho koňa celej Európskej ligy.

    Prekvapivo skončil v súťaži londýnsky Tottenham, ktorý nestačil na chorvátske Dinamo Záhreb, ktoré je spolu s Granadou najväčším outsiderom.

    Favoriti zostávajú na druhej strane jasní. Manchester United a Arsenal, ale aj taliansky AS Rím či holandský Ajax. Mimo jasne vymedzeného balíka tu máme ešte španielsky Villarreal, ktorý sa skôr bude radiť k pražskej Slavii a môže ešte výrazne prekvapiť.
     
    Vo štvrťfinále nám už nehrozia žiadne pravidlá, podľa ktorých by sa malo žrebovať. Prvý vytiahnutý tím z osudia bude hrať úvodný duel doma. Štvrťfinále je na programe 8. a 15. apríla.

    Dnes sa takisto dozvieme aj dvojičky, ktoré na seba narazia v semifinále 29. apríla a 6. mája. Žrebovať sa kvôli administratívnym dôvodom bude aj "domáce" mužstvo pre samotné finále súťaže, ktoré sa odohrá v poľskom Gdansku 26. mája 2021.
     
    Tímy vo štvrťfinále Európskej ligy v sezóne 2020/2021:

    Ajax Amsterdam (NED)
    Arsenal Londýn (ENG)
    Dinamo Záhreb (CRO)
    Granada (ESP)
    Manchester United (ENG)
    AS Rím (ITA)
    Slavia Praha (CZE)
    Villarreal (ESP)
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose zo žrebovania štvrťfinále, semifinále a finále Európskej ligy.

    Sprievodný program aj s procedúrou sa začne o 13:00.

    Viktor Kalinács