Washington – NY Islanders 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Boston 1:2 (kon.) | NJ Devils – Buffalo 3:2 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Minnesota – Arizona 3:0 (kon.) | Dallas – Tampa Bay 3:4 (1:2 po s.n.)
Colorado – Anaheim 8:4 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Carolina Hurricanes
cz Streda 17.03.2021, 00:37 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    53:36
    Velká komplikace pro Carolinu, její kapitán Jordan Staal je poslán na trestnou lavici za hákování Adama Erneho. Detroit má šanci rozhodnout o svém vítěství.
     
    38:48
    V závěru se Carolina bude moci pokusit vyrovnat v početní převaze. Michael Rasmussen při střetu s Pescem využil pravé brusle k podražení soka.
     
    33:51
    Zbytečný faul Caroliny, která pyká za porušení postupu při vhazování. Tím, kdo se provinil, byl Andrej Svečnikov, avšak jedná se celkově o týmový trest.
     
    28:50
    Čtvrtým vyloučeným hráčem hurikánů v utkání je Andrej Svečnikov. Střet ruského útočníka s Fabbrim posoudili rozhodčí jako nedovolený, vylučují za držení.
     
    22:52
    Carolina má vzápětí šanci zaútočit v krátkém časovém sledu na obrat. Na lavici hanby je poslán Christian Djoos, důvodem je nedovolené bránění.
     
    17:45
    Carolina zatím doplácí na nedisciplinovanost. Potřetí bude hrát v oslabení a poprvé se ve čtyřech pokusí udržet útočníky soupeře na uzdě. Za krosček je vyloučen Dougie Hamilton.
     
    11:20
    První přesilovku domácí využili, jak si poradí s druhou? Ve středním pásmu fauloval Cédric Paquette, jeho zákrok na Marca Staala rozhodčí vyhodnotili jako hrubost.
     
    02:48
    Přesilovka čeká také na Red Wings, jak si s ní poradí domácí? Při přechodu útočným pásmem zastavil Haydn Fleury nedovoleným způsobem Rasmussena.
     
    00:59
    Hned v první minutě vybojoval pro svůj tým přesilovou hru Martin Nečas. Český útočník se uvolnil po pravém mantinelu, sekerou přes ruce jej zastavil Mantha.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 4. Erne (Zadina, Hronek), 13. Erne (D. Larkin, Hronek), 33. Fabbri (D. Larkin, M. Staal), 60. Hronek – 3. Niederreiter (Fast, Bean), 22. Aho (Nečas, D. Hamilton)


    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – Hronek, DeKeyser, Merrill, M. Staal, Djoos, Nemeth, Stecher – Mantha (C), D. Larkin, Fabbri – Gagner, Namestnikov, Zadina – Svečnikov, Rasmussen, Erne – Glendening (A), Helm.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Rozhodca: Lee, Hebert – Galloway, Kelly