Slalom mužov, 1. kolo, Kranjska Gora sk Víťaz: Clement Noël (FRA) (kon.) | Slalom mužov, 2. kolo, Kranjska Gora sk Víťaz: Clement Noël (FRA) (kon.)
koniec udalosti
Slalom mužov, 1. kolo, Kranjska Gora

Víťaz: Clement Noël (FRA)

(2. Henrik Kristoffersen (NOR) 3.Ramon Zenhäusern (SUI))

Nedeľa 14.03.2021, 09:30Zjazdové lyžovanie • 1. kolo
     
    Víťazom prvého kola sa stáva francúzsky reprezentant Clement Noël, ktorý zdolal Henrika Kristoffersena z Nórska o 49 stotín. Tretie miesto patrí Ramonovi Zenhäusernovi, ktorý stratil na lídra 56 stotín a tak ešte druhé kolo môže byť určite zaujímavé.

    Druhé kolo má na programe štart o 12:30 a aj z neho vám ponúkame náš online prenos! (10:20:50)
     
    Najlepšia tridsiatka po prvom kole:

    1. Clement Noël (FRA) 49,30 s
    2. Henrik Kristoffersen (NOR) +0,49 s
    3. Ramon Zenhäusern (SUI) +0,56
    4. Alexis Pinturault (FRA) +0,58
    5. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0,61
    6. Marco Schwarz (AUT) +0,76
    7. Loïc Meillard (SUI) +0,97
    8. Michael Matt (AUT) +1,12
    9. Daniel Yule (SUI) +1,43
    10. Alex Vinatzer (ITA) +1,46
    11. Manuel Feller (AUT) +1,47
    12. Adrian Pertl (AUT) +1,57
    13. Linus Strasser (GER) +1,74
    14. Filip Zubčić (CRO) +1,95
    15. Fabio Gstrein (AUT) +2,01
    16. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) +2,03
    17. Stefan Hadalin (SLO) +2,32
    18. Jean-Baptiste Grange (FRA) +2,38
    19. Dave Ryding (GBR) +2,69
    20. Kristoffer Jakobsen (SWE) +2,97
    21. Matej Vidović (CRO) +3,11
    22. Aleksandr Chorošilov (RUS) +3,12
    23. Luca Aerni (SUI) +3,20
    24. Armand Marchant (BEL) +3,46
    25. Stefano Gross (ITA) +3,51
    26. Timon Haugan (NOR) +3,55
    27. Christian Hirschbühl (AUT) +3,66
    28. Istok Rodeš (CRO) +3,68
    29. Albert Popov (BUL) +3,85
    30. Sebastian Holzmann (GER) +3,99
    ...
    34. Kryštof Krýzl (CZE) +4,62
     
    V tejto chvíli sa náš prenos končí!
     
    Prvá tridsiatka reprezentantov už to má za sebou. O víťazovi prvého kola je rozhodnuté, ešte prebehne boj o postup do druhého kola. Vyzerá to, že aj výraznejšia strata cez 3 sekundy by mohla stačiť.
     
    Nasleduje krátka prestávka!
     
    30
    Giuliano Razzoli z Talianska uzatvoril tretiu desiatku štartovnej listiny prvého kola, ale do cieľa sa napokon nedostal!
     
    29
    Nór Timon Haugan mal veľké problémy na trati s podmienkami a to sa odrazilo aj na jeho strate v cieli: 3.55 sekundy. Zatiaľ to stačí na predbežné 24. miesto.
     
    28
    Talian Stefano Gross si musel chvíľu počkať, kým sa opravila jedna z poškodených bránok. V cieli stratil 3.51 sekundy a to stačí na predbežné 23. miesto, bude to zrejme na hrane s postupom do druhého kola.
     
    27
    Sandro Simonet zo Švajčiarska nezačal až tak zle a po stred trate držal nádej na popredné umiestnenie. Napokon však do cieľa ani neprišiel a je druhým mužom čo prvé kolo dnes nedokončil!
     
    26
    Bulharský reprezentant Albert Popov nemal ideálny nástup. Postupne kopil jednu chybu za druhou a má v cieli ešte väčšiu stratu než Hirschbühl. Ťažko povedať, či h ov druhom kole uvidíme.
     
    25
    Ďalším Rakúšanom na trati je Christian Hirschbühl. Aj on už začal od strede trate výraznejšie strácať a napokon je z toho zatiaľ najpomalšia jazda, strata 3.66 sekundy na druhé kolo stačiť nemusí.
     
    24
    Po ňom sa na trať dostal Jean-Baptiste Grange z Francúzska. Opäť čoraz viac začína v dejisku husto snežiť a pretekári majú čo robiť, aby sa s týmito podmienkami popasovali. Francúz stratil v cieli 2.38 sekundy a predbežne je na 18. mieste.
     
    23
    Po krátkej prestávke sa na trať dostal Tanguy Nef zo Švajčiarska, ale prvé kolo dnes nedokončil!
     
    Už s určitosťou môžme povedať, že víťazom prvého kola dnešného slalomu mužov sa stane Clement Noël z Francúzska.
     
    Predbežné poradie (22/67):

    1. Clement Noël (FRA)
    2. Henrik Kristoffersen (NOR)
    3. Ramon Zenhäusern (SUI)
     
    Nasleduje krátka prestávka!
     
    22
    Kristoffer Jakobsen zo Švédska bol členom tímu, ktorý získal na nedávnom šampionáte striebornú medailu. V cieli teraz stratil 2.97 sekundy a predbežne je na 19. mieste. Zrejme nebude mať problém preniknúť do druhého kola.
     
    21
    Fabio Gstrein z Rakúska odštartoval tretiu desiatku štartovnej listiny prvého kola a so svojou jazdou môže byť spokojný. Strata 2.01 sekundy stačí na predbežné 15. miesto, čo je v jeho prípade posun vyššie.
     
    20
    Druhú desiatku štartovnej listiny uzavrel Luca Aerni zo Švajčiarska. Ten je napokon ešte pomalší než jeho ruský súper a v cieli je na 19. miesto so stratou 3.20 sekundy.
     
    19
    Aleksandr Chorošilov z Ruska predviedol zatiaľ najpomalšiu jazdu a je tak na poslednom 18. mieste. V strede trate výrazne chyboval a jeho strata sa v cieli zastavila na 3.12 sekundy a to je otázne s druhým kolom.
     
    18
    Slovinský reprezentant Stefan Hadalin patrí medzi popredné mená v obrovskom slalome. So svojou jazdou v prvom kole dnešného slalomu nie je spokojný, v cieli stratil 2.32 sekundy a je predbežne na 16. mieste.
     
    17
    Manfred Mölgg z Talianska je prvým mužom, ktorý prvé kolo nedokončil. Nezačal až tak zle, po prvej chybe to ešte ustál, ale po tej druhej sa už späť vrátiť nedokázal!
     
    16
    Po krátkej prestávke sa dostal na trať Filip Zubčić z Chorvátska. Jeho špecialitou je hlavne obrovský slalom, ale postupne už aj v slalome dosahuje lepšie výsledky. V cieli stratil 1.95 sekundy a predbežne je na 14. mieste.
     
    Predbežné poradie (15/67):

    1. Clement Noël (FRA)
    2. Henrik Kristoffersen (NOR)
    3. Ramon Zenhäusern (SUI)
     
    Nasleduje krátka prestávka!
     
    15
    Rakúsku výpravu v tomto slalome rozširuje Adrian Pertl. Výraznejšie popredné priečky neohrozoval počas svojej jazdy, so stratou 1.57 sekundy mu patrí predbežné 12. miesto.
     
    14
    Už štvrtý Švajčiar na trati a ním je Daniel Yule. Jeho strata sa v cieli zastavila na 1.43 sekundy a to predbežne stačí na 9. miesto. V jeho prípade to je posun vyššie oproti štartovnému číslu.
     
    13
    Prvým Nemcom na trati je Linus Strasser. Ten napokon predviedol o niečo pomalšiu jazdu ako Vinatzer a ide na predbežné 11. miesto. Vyzerá to, že Noëla už nemá kto ohroziť.
     
    12
    Alex Vinatzer z Talianska išiel dobre záver trate a napokon so stratou 1.46 sekundy je predbežne na 9. mieste. Podmienky na trati sa zhoršujú, čoraz viac husto sneží.
     
    11
    Druhú desiatku štartovnej listiny odštartoval svojou jazdou Dave Ryding z Veľkej Británie. Krátko pred koncom mal tento reprezentant veľké problémy a so stratou 2.69 stotín ide na 11. miesto. Po stred trate to však vyzeralo aj na lepšie umiestnenie, ale veľká chyba mu tieto plány prekazila.
     
    10
    Prvú desiatku štartovnej listiny uzavrel Victor Muffat-Jeandet z Francúzska. Ten už nebojuje o žiadny glóbus a tak môže byť uvoľnenejší. Svoju jazdu v prvom kole začal výborne, ale neudržal vysoké tempo a v cieli je zatiaľ na piatom mieste, s čím však môže byť spokojný.
     
    9
    Rakúsko má v prvej desiatke až troch svojich zástupcov. Michael Matt stratil v cieli 1.12 sekundy a je na predbežnom 7. mieste, zdoláva svojho krajana Fellera.
     
    8
    Jeho krajan Loïc Meillard prekvapil včera v obrovskom slalome, keď vyhral prvé kolo, ale napokon po tom druhom skončil na druhom mieste. Teraz sa jeho strata v cieli zastavila na 97 stotín a predbežne je siedmy.
     
    7
    Prvým Švajčiarom na trati je dnes Ramon Zenhäusern, ktoré je na predbežnom druhom mieste v poradí slalomu a bojuje ešte o malý kryštálový glóbus. Jazdu v prvom kole má už za sebou a predbežne ide na tretie miesto! Po prvom kole tak bude na tom lepšie ako Schwarz!
     
    6
    Svoju jazdu v prvom kole má aj prekvapenie svetového šampionátu, Sebastian Foss-Solevåg z Nórska tam získal zlatú medailu v slalome! Dnes však zatiaľ predviedol najpomalšiu jazdu a so stratou 2.03 sekundy je až šiesty.
     
    5
    Ďalším Rakúšanom na trati je Manuel Feller. Ten nemá za sebou vydarené prvé kolo a po veľkej chybe v úvode začala jeho strata vysoko narastať. So stratou 1.47 sekundy je zatiaľ na piatom mieste.
     
    4
    Latka je dnes nasadená veľmi vysoko po prvých dvoj jazdách! Prekonať ju nedokázal teraz ani Alexis Pinturault, teda vedúci muž celkového poradia SP! V cieli vymenil na treťom mieste Schwarza, na lídra stráca 58 stotín!
     
    3
    Na trať sa dostal aktuálny líder poradia v slalome Marco Schwarz z Rakúska! Nepodarilo sa mu však ísť na prvé miesto a zatiaľ predviedol najpomalšiu jazdu, zrejme to je spojené s jeho zdravotnými problémami. Za určitých kombinácií výsledkov však dnes môže zisk malého kryštálového glóbusu potvrdiť!
     
    2
    Podobne je na tom aj Clement Noël z Francúzska, ktorý už neobháji malý kryštálový glóbus za slalom! Dnes však rovnako predviedol veľmi dobrú jazdu a zdoláva Nóra o 49 stotín!
     
    1
    Ako prvý sa na štart dnes postavil Henrik Kristoffersen z Nórska. Tomu sa v tejto sezóne SP nedarí a malý kryštálový glóbus za obrovský slalom už neobháji. Sem v tomto stredisku vyhral slalom v roku 2015, teraz nám stanovil prvý čas 49,79, celkom slušná jazda v jeho podaní.
     
    Prvé kolo slalomu mužov sa práve začalo!
     
    Na štarte je už všetko pripravené, čoskoro sa prvé kolo dnešného slalomu mužov môže začať. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemné nedeľné dopoludnie všetkým fanúšikom alpského lyžovania. Dnes je na programe slalom mužov v slovinskej Kranjskej Gore, jeho prvé kolo sa o malú chvíľu začne. Zúčastní sa ho 67 lyžiarov, ale bude to bez bratov Žampovcov. Svojho jediného zástupcu bude mať Česko, Kryštof Krýzl má štartovné číslo 55 a skúsi zabojovať o druhé kolo. Zatiaľ si prezrite štartovnú listinu, krátko pred štartom sa opäť prihlásime.
     
    Štartovná listina:

    1. Henrik Kristoffersen (NOR)
    2. Clement Noël (FRA)
    3. Marco Schwarz (AUT)
    4. Alexis Pinturault (FRA)
    5. Manuel Feller (AUT)
    6. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)
    7. Ramon Zenhäusern (SUI)
    8. Loïc Meillard (SUI)
    9. Michael Matt (AUT)
    10. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    11. Dave Ryding (GBR)
    12. Alex Vinatzer (ITA)
    13. Linus Strasser (GER)
    14. Daniel Yule (SUI)
    15. Adrian Pertl (AUT)
    16. Filip Zubčić (CRO)
    17. Manfred Mölgg (ITA)
    18. Stefan Hadalin (SLO)
    19. Aleksandr Chorošilov (RUS)
    20. Luca Aerni (SUI)
    21. Fabio Gstrein (AUT)
    22. Kristoffer Jakobsen (SWE)
    23. Tanguy Nef (SUI)
    24. Jean-Baptiste Grange (FRA)
    25. Christian Hirschbühl (AUT)
    26. Albert Popov (BUL)
    27. Sandro Simonet (SUI)
    28. Stefano Gross (ITA)
    29. Timon Haugan (NOR)
    30. Giuliano Razzoli (ITA)
    31. Erik Read (CAN)
    32. Sebastian Holzmann (GER)
    33. Armand Marchant (BEL)
    34. Matej Vidović (CRO)
    35. Istok Rodeš (CRO)
    36. Žan Kranjec (SLO)
    37. Marc Digruber (AUT)
    38. Jonathan Nordbotten (NOR)
    39. Marc Rochat (SUI)
    40. Tommaso Sala (ITA)
    41. Anton Tremmel (GER)
    42. Johannes Strolz (AUT)
    43. AJ Ginnis (GRE)
    44. Billy Major (GBR)
    45. Benjamin Ritchie (USA)
    46. Samuel Kolega (CRO)
    47. Luke Winters (USA)
    48. Jett Seymour (USA)
    49. Theo Letitre (FRA)
    50. Julian Rauchfuss (GER)
    51. Riccardo Tonetti (ITA)
    52. Alexander Steen Olsen (NOR)
    53. Aljaž Dvornik (SLO)
    54. Joaquim Salarich (ESP)
    55. Kryštof Krýzl (CZE)
    56. Johei Kojama (JPN)
    57. Fabian Himmelsbach (GER)
    58. Stevan Amiez (FRA)
    59. Dries van den Bröcke (BEL)
    60. Simon Jefimov (RUS)
    61. Joachim Jagge Lindstøl (NOR)
    62. Tobias Kastlunger (ITA)
    63. Dionys Kippel (SUI)
    64. Tijan Marovt (SLO)
    65. Alex Leever (USA)
    66. Kamen Zlatkov (BUL)
    67. Cristian Javier Simari Birkner (ARG)
     
    Vítam všetkých priaznivcov alpského lyžovania pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na slalom mužov, jeho prvé kolo je na programe o 09:30.

    Muži sa tento víkend presúvajú do Slovinska. Konkrétne v Kranjskej Gore sa pôjde v sobotu obrovský slalom a v nedeľu potom aj slalom.

    Víťazom sobotného obrovského slalomu sa stal Marco Odermatt zo Švajčiarska. Za ním skončil jeho krajan a víťaz prvého kola Loïc Meillard a tretie miesto bral Stefan Brennsteiner z Rakúska. Aj v mužskej časti je ešte boj o veľký kryštálový glóbus poriadne vyrovnaný. Dôležitý bude každý jeden bod a čaká nás tak určite zaujímavý záver sezóny. Bojuje sa aj o účasť na finálovom podujatí tohto ročníka vo Švajčiarsku, kam sa dostane 25 najlepších z každej disciplíny.

    Adam Žampa v sobotu postúpil do druhého kola z 25. miesta a napokon po druhom kole skončil na 27. mieste, čiže dokázal bodovať a v obrovskom slalome sa kvalifikoval aj do Švajčiarska. Jeho brat Andreas do druhého kola nepostúpil, obsadil konečné 39. miesto.

    Ako dopadne nedeľný mužský slalom? Sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 09:30.

    Miroslav Revaj

    Štartovná listina:
    1. Henrik Kristoffersen (NOR)
    2. Clement Noël (FRA)
    3. Marco Schwarz (AUT)
    4. Alexis Pinturault (FRA)
    5. Manuel Feller (AUT)
    6. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)
    7. Ramon Zenhäusern (SUI)
    8. Loïc Meillard (SUI)
    9. Michael Matt (AUT)
    10. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    11. Dave Ryding (GBR)
    12. Alex Vinatzer (ITA)
    13. Linus Strasser (GER)
    14. Daniel Yule (SUI)
    15. Adrian Pertl (AUT)
    16. Filip Zubčić (CRO)
    17. Manfred Mölgg (ITA)
    18. Stefan Hadalin (SLO)
    19. Aleksandr Chorošilov (RUS)
    20. Luca Aerni (SUI)
    21. Fabio Gstrein (AUT)
    22. Kristoffer Jakobsen (SWE)
    23. Tanguy Nef (SUI)
    24. Jean-Baptiste Grange (FRA)
    25. Christian Hirschbühl (AUT)
    26. Albert Popov (BUL)
    27. Sandro Simonet (SUI)
    28. Stefano Gross (ITA)
    29. Timon Haugan (NOR)
    30. Giuliano Razzoli (ITA)
    31. Erik Read (CAN)
    32. Sebastian Holzmann (GER)
    33. Armand Marchant (BEL)
    34. Matej Vidović (CRO)
    35. Istok Rodeš (CRO)
    36. Žan Kranjec (SLO)
    37. Marc Digruber (AUT)
    38. Jonathan Nordbotten (NOR)
    39. Marc Rochat (SUI)
    40. Tommaso Sala (ITA)
    41. Anton Tremmel (GER)
    42. Johannes Strolz (AUT)
    43. AJ Ginnis (GRE)
    44. Billy Major (GBR)
    45. Benjamin Ritchie (USA)
    46. Samuel Kolega (CRO)
    47. Luke Winters (USA)
    48. Jett Seymour (USA)
    49. Theo Letitre (FRA)
    50. Julian Rauchfuss (GER)
    51. Riccardo Tonetti (ITA)
    52. Alexander Steen Olsen (NOR)
    53. Aljaž Dvornik (SLO)
    54. Joaquim Salarich (ESP)
    55. Kryštof Krýzl (CZE)
    56. Johei Kojama (JPN)
    57. Fabian Himmelsbach (GER)
    58. Stevan Amiez (FRA)
    59. Dries van den Bröcke (BEL)
    60. Simon Jefimov (RUS)
    61. Joachim Jagge Lindstøl (NOR)
    62. Tobias Kastlunger (ITA)
    63. Dionys Kippel (SUI)
    64. Tijan Marovt (SLO)
    65. Alex Leever (USA)
    66. Kamen Zlatkov (BUL)
    67. Cristian Javier Simari Birkner (ARG)