Bielefeld – Brémy 0:2 (kon.)
koniec
DSC Arminia Bielefeld
0:2 (0:0)
Werder Brémy
cz Streda 10.03.2021, 18:30 • Bielefelder Alm (Bielefeld) • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:37:34)
     
    Werder Brémy v dohrávce 20. kola německé Bundesligy zvítězil na půdě nováčka z Bielefeldu 2:0 a vzdálil se sestupovým pozicím o další tři body.

    První poločas patřil domácím, kteří měli více ze hry, ale v gól převahu nepřetavili. Nejblíže zásahu byl ve 29. minutě Ricu Doan, jenže vystřelil až v době, kdy se před něj natlačil Töprak. A tak vstřelili důležitý první gól hosté v úvodu druhé půle. Střílený centr Rašici smolným skluzem zvedl mimo dosah gólmana stoper Pieper a z brankové čáry poslal míč do sítě Josh Sargent. Další komplikace pro Bielefeld přišla v 71. minutě, kdy byl po tvrdém zákroku vyloučen Nathan de Medina. Brémy využily početní převahu za čtyři minuty, po výborné nahrávce Eggesteina se střelou o zem trefil střídající Kevin Möhwald, který tak pojistil vítězství hostujícího mužstva.

    Svěřenci kouče Kohfeldta po vítězství zůstali na třinácté pozici, avšak bodově se dotáhli na Augsburg. Náskok na šestnáctou pozici, která znamená baráž a v současné době ji drží Bielefeld, se navýšil na rozdíl jedenácti bodů.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 15:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:9.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V posledních vteřinách střetnutí ještě krajanovi zavařil Theodor Gebre Selassie, jemuž se nepovedl odkop. Ale českého beka zastoupil Kevin Möhwald, ten udržel na zádech presujícího Vlapa.
     
    90+4
    Z úctyhodné vzdálenosti vypálil Manuel Prietl. Jiří Pavlenka mohl zůstat ledově klidným, protože balón nabral velkou výšku a začal padal příliš pozdě.
     
    90+3
    Nepříjemný úder loktem inkasoval do oblasti žeber Fabian Klos. Útočník si je vědom, že není času na zbyt, proto rychle vstal a pokračuje i s bolestivou grimasou v obličeji.
     
    90+2
    Amos Pieper vyzval k souboji jeden na jednoho Miloše Veljkoviće. Vítězně vyšel ze střetu bránící fotbalista, hosté si mohou odškrtnou další ubráněný kontr.
     
    90+1
    Kohfeldtova družina podle očekávání nikam nespěchá. Christian Groß mohl rozvinout akci dopředu, ale otočil se zapojil do hry nohama gólmana.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    S napadajícím Klosem si poradil Kevin Möhwald na jedničku. K levé lajně přihrál Augustinssonovi, pro jehož centr si vyběhl Ortega.
     
    88
    Místo očekávaného centru volil Ricu Doan přímou střelu na bránu. Jiří Pavlenka reagoval pozdě, ale nemusel litovat, kulatý nesmysl prosvištěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    87
    Maximilian Eggestein stáhl k zemi Christiana Gebauera, čímž domácím zamezil v pokračování nadějně vypadajícího protiútoku. Žlutá karta byla na místě.
     
    86
    Standardku v podobě rohu kopali rovněž hosté. Kevin Möhwald s rozehrávkou příliš nespěchal, nakonec míč zakroutil do rukavic Ortegy.
     
    85
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Romano Schmid, přichází Christian Groß.
     
    84
    Hráči v černých dresech kopali v krátkém časovém sledu dva rohové kopy. Nebezpečnější byl ten druhý, jenže Klos se s Gebauerem nedomluvil, míč proletěl mezi nimi.
     
    83
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Davie Selke.
     
    82
    Svěřenci kouče Kohfeldta si pořádně zahrávají. Po druhém vstřeleném gólu úplně přestali hrát, zatímco z domácích je stále cítit velká bojovnost. Ránu Diana zpacifikoval Pavlenka nadvakrát.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hosté jsou velmi blízko důležitým třem bodů, díky nimž se ještě více vzdálí sestupovým příčkám.

    Milan Huppert

    Góly: 47. Sargent, 75. Möhwald (M. Eggestein)

    Karty:   35. Friedl (BRM), 87. M. Eggestein (BRM)   71. de Medina (BIE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 15:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:9.
    DSC Arminia Bielefeld: Ortega (C) – Brunner, Pieper, J. Nilsson, Laursen (52. de Medina) – Kunze (75. Schipplock), Prietl – Doan, Maier (75. Gebauer), Hartel (62. Vlap) – Voglsammer (62. Klos).
    Náhradníci: Linnér – de Medina, Gebauer, Klos, Okugawa, Seufert, Schipplock, van der Hoorn, Vlap.

    Werder Brémy: Pavlenka – Veljković, Toprak, Friedl – Gebre Selassie (C), M. Eggestein, Schmid (85. Groß), Agu (46. Augustinsson) – Bittencourt (64. Möhwald), Rašica (83. Selke) – Sargent (64. Füllkrug).
    Náhradníci: dos Santos Haesler – Augustinsson, Füllkrug, Groß, Mbom, Möhwald, N. Moisander, Osako, Selke.

    Rozhodca: Schmidt – Günsch, Unger