Nové Zámky – Miškovec 4:3 (po pr.) | Nitra – Trenčín 3:1 (kon.) | Poprad – Detva 4:3 (po pr.)
B. Bystrica – Zvolen 2:3 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – HC Slovan 1:4 (kon.) | Michalovce – Košice 1:3 (kon.)
koniec po predl.
HK Poprad
4:3 (0:0, 0:2, 3:1 - 1:0)
HK Detva
Nedeľa 07.03.2021, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 46. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tak, predĺženie nám skončilo veľmi rýchlo, o druhom bode pre Poprad rozhodol Handlovský. Detva však určite môže byť spokojná s výkonom, hostia viedli v zápase aj 0:2, potom však prišli nejaké zaváhania a napokon musia byť Podpoľanci spokojní aj s jediným bodom. Proti lídrovi tabuľky však sa určite aj to ráta. (19:26:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    60:22
    Poprad dal gól!
    Predĺženie trvalo iba 22 sekúnd a je rozhodnuté o víťazovi. Puk si v obrannom pásme pri modrej čiare prevzal LUKÁŠ HANDLOVSKÝ, ktorý šiel do súboja jeden proti jednému, prešiel pomedzi kruhy a odtiaľ rýchlou strelou prekonal brankára Lazušina.
    Bez asistencie.
     
    60:04
    Úvodné buly predĺženia pre Detvu.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Do tretej tretiny vynikajúco vstúpili Popradčania, keď sa podarilo najprv v 43. minúte znížiť Mešárovi a následne vyrovnal v 48. minúte Tavi. Detva potom dostala presilovkovú možnosť o dvoch hráčov, ktorú zužitkoval Cox. Poprad mal krátko nato presilovku, taktiež ju využil a Haščák stanovil zatiaľ výsledok 3:3. Bude sa teda predlžovať.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    58:34
    Žilka prešiel do pásma po ľavom krídle a skúsil to strelou. Vošvrda si po dlhšom čase siahol na puk, lapačkou sa mu to podarilo úspešne.
     
    58:06
    Svitana vykorčuľoval z rohu klziska, prešiel pomedzi kruhy, odtiaľ však strelecky trafil iba do protihráča.
     
    57:28
    Charbonneau po ľavom krídle vyrazil do bekhendového zakončenia, jeho strelecký pokus však tiež nebol presný a Vošvrda zasiahnuť nemusel.
     
    56:57
    Downing posunul na ľavé krídlo Askarovi, ktorý to nahadzoval spoza kruhu, ale jeho zakončenie bolo nepresné.
     
    56:02
    Tlak Popradu pokračoval až do týchto chvíľ. Detvania to zvládli, vyrazili dopredu. Čacho tam bol osamotený proti presile protihráčov, strela spomedzi kruhov bola nepresná.
     
    55:18
    K Haščákovi sa odrazil puk na ľavý kruh. Najlepší strelec extraligy však príliš zaváhal a napokon dobrú pozíciu nevyužil na strelu.
     
    54:27
    Drgoň dostal prihrávku na modrú čiaru. Jeho strela bola odrazená a puk opustil hraciu plochu. Vhadzovať sa bude pred Lazušinom.
     
    52:58
    Poprad dal gól!
    Domáci bleskovo využívajú presilovku. Svitana dostal viac priestoru na pravom kruhu, miešal puk, neulakomil sa a naservíroval na strelu z prvej MARCELOVI HAŠČÁKOVI, ktorý spoza ľavého kruhu tvrdou strelou prekonal neskoro presúvajúceho sa Lazušina.
    Asistencie: Patrik Svitana, Dávid Skokan.
     
    52:49
    Poprad má presilovkovú možnosť. Dve minúty za vyhodenie puku si odpyká River Rymsha.
     
    52:45
    Skokan presunul puk na ľavý kruh Haščákovi, ktorý skúsil zo svojej tradičnej pozície, bránu však netrafil a ozvalo sa iba plexisklo.
     
    52:00
    Detva dala gól!
    Dve sekundy pred skončením Drgoňovho trestu a presne osem minút do konca tretej tretiny Podpoľanci využívajú presilovú hru. Perfektnú prihrávku dal od modrej čiary Rymsha, ktorý našiel prudkým pukom pred bránkou TREVORA COXA a ten zblízka z prvej prekonal Vošvrdu.
    Asistencie: River Rymsha, Daniel Gachulinec.
     
    51:16
    Svitana získal nejaké sekundy, následne Detvania rýchlo otočili hru. Sýkora krížnou prihrávkou hľadal Charbonneaua, no ten si nespracoval puk.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 43. Mešár (Matúš Paločko, Zagrapan), 48. Tavi (Bjalončík, Dalhuisen), 53. Haščák (Svitana, Skokan), 61. Handlovský – 28. Ščurko (Lalík, Čacho), 30. Charbonneau (Sýkora, Rymsha), 52. Cox (Rymsha, Gachulinec)


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Višnevskij, Seigo, Dalhuisen, Brejčák, Ulrych, Demo – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Bjalončík, Handlovský – Tavi, Zagrapan, Livingston – Mešár, Preisinger, Matúš Paločko – Valigura
    HK Detva: Lazušin (Petrík) – Lalík, F. Fekiač, Rymsha, Gachulinec, Rais, King, Jendroľ, Turan – Ščurko, Čacho, Ľupták – Askarov, Downing, Sýkora – Cox, Valent, Charbonneau – Klíma, V. Fekiač, Žilka

    Rozhodca: Lokšík, Žák – Jedlička, D. Konc ml.