Slalom žien, 1. kolo, Jasná sk Víťazka: Petra Vlhová (SVK) (kon.) | Zjazd mužov, Saalbach-Hinterglemm sk Víťaz: Vincent Kriechmayr (AUT) (kon.)
Slalom žien, 2. kolo, Jasná sk Víťazka: Mikaela Shiffrinová (USA) (kon.)
koniec udalosti
Slalom žien, 2. kolo, Jasná

Víťazka: Mikaela Shiffrinová (USA)

(2. Petra Vlhová (SVK), 3. Wendy Holdenerová (SUI))

Sobota 06.03.2021, 12:30Zjazdové lyžovanie • 2. kolo
     
    Napokon to podľa očakávania bolo výborné a dramatické druhé kolo. Všetky favoritky siahli na dno svojich síl a do svojich jázd v druhom kole dali všetko. Napokon Petra Vlhová nepotvrdila prvé miesto z prvého kola, keďže Mikaela Shiffrinová ju zdolala o 34 stotín, ale je z toho výborné druhé miesto a slušná porcia bodov, ktoré potrebuje do boja o veľký kryštálový glóbus a aj malý kryštálový glóbus. Tretie miesto berie dnes Wendy Holdenerová zo Švajčiarska, ktorá takisto predviedla výborný výkon, ale Američanka predviedla v druhom kole fantastickú jazdu hlavne v závere.

    Martina Dubovcová, ktorá reprezentuje Česko dnes takisto zaznamenáva výborný výsledok. Obsadila konečnú 8. priečku a to je najlepší výsledok pre túto pretekárku v jej kariére.

    Program v Jasnej pokračuje aj zajtra. Pôjde sa obrovský slalom a znova sa môžme tešiť aj na Petru Vlhovú a ostatné pretekárky. Zajtrajší obrovský slalom sa začína o 9:30 prvým kolom a druhé je na programe o 12:30. Z oboch vám samozrejme ponúkneme náš online prenos!

    Dnes ešte môžte spolu s nami sledovať biatlonový šprint mužov, ktorý sa začína o 15:40. Ďakujem za pozornosť a prajem peknú sobotu! (13:24:01)
     
    Druhé kolo slalomu žien sa práve skončilo!
     
    1
    Slovenská reprezentantka nemala tak ideálny štart a prišla tam aj menšia chyba. Bol to však súboj až do konca po cieľovú čiaru, ale Petra Vlhová napokon Shiffrinovú nezdoláva a bude dnes na výbornom druhom mieste!
     
    1
    Petra Vlhová je už na štarte! Držíme palce, aby doma vyhrala tento slalom!
     
    2
    Mikaela Shiffrinová z USA takisto nič nepodcenila a odštartovala výborne! Ale v strede trate troška stratila tempo, ubrala z agresivity a bol to tesný súboj až do cieľa. Napokon zdoláva Holdenerovú o 52 stotín a je zatiaľ prvá. Zostane tam alebo nie?
     
    3
    Tretia po prvom kole bola Wendy Holdenerová zo Švajčiarska. Túto sezónu ešte čaká na svoje prvé víťazstvo v SP, začala veľmi dobre a najrýchlejšie zo všetkých. Švajčiarka išla lepšie ako rakúska súperka a v Jasnej bude na pódium! Zatiaľ je prvá a najhoršie bude tretia, bude mať opäť pekné spomienky na Slovensko!
     
    4
    Majsterka sveta Katharina Liensbergerová z Rakúska už absolvovala svoju jazdu v druhom kole a útočí na pódium! Od úvodu držala zelené čísla a zdoláva v cieli Gisinovú o 80 stotín a zaznamenáva najrýchlejšiu jazdu v druhom kole!
     
    5
    A je tu najlepšia päťka po prvom kole. Zahájila ju Michelle Gisinová zo Švajčiarska, ktorá išla naozaj veľmi dobre a držala si svoj náskok, ktorý v závere ešte aj navýšila a je novou líderkou! Minimálne piate miesto má už zaručené, vidno veľkú spokojnosť!
     
    6
    Veľké prekvapenie prvého kola je Paula Moltzanová z USA, ktorá skončila na 6. mieste! Darí sa jej hlavne v paralelných disciplínach a tak je toto vysoké umiestnenie určite prekvapením. V úvode trate teraz prišli dve chyby a v cieli sa zaradila na predbežné 8. miesto, takže v druhom kole už neprekvapila.
     
    7
    Ďalej sa predstavila jej krajanka Chiara Mairová. Po štarte bola veľmi aktívna, ale v strede trate začala chybovať a jej strata narastala. V cieli sa zaradila až na 13. miesto, toto je nevydarené druhé kolo.
     
    8
    Po krátkej pauze sa na trať dostala Katharina Huberová, ale je tu tretí špicár v druhom kole! Veľká sklamanie na tvári rakúskej reprezentnatky.
     
    Nasleduje krátka prestávka!
     
    9
    V prvom kole sa určite darilo slovenskej rodáčke reprezentujúcej Česko Martine Dubovskej! Martina začala aktívne a bol to veľký boj až do cieľa, napokon je na predbežnom 3. mieste, horšia ako jedenásta nebude a to je výborný výsledok pre túto pretekárku!
     
    10
    No a prvú desiatku po prvom kole uzatvárala Mélanie Meillardová zo Švajčiarska. Na trať v druhom kole išla s náskokom 17 stotín, ale už od druhého medzičasu začala strácať. K tretiemu ani neprišla, je tu špicár!
     
    11
    Vydarené prvé kolo mala Franziska Gritschová z Rakúska. Svoju jazdu v druhom kole však nezačala ideálne a už od druhého medzičasu výrazne strácala. Zatiaľ sa dostáva na predbežné 13. miesto, vidno sklamanie na jej geste.
     
    12
    Slovinsko má v druhom kole ešte jedného zástupcu. Ana Buciková začala svoju jazdu veľmi dobre a náskok si udržala až do cieľa! Napokon je rýchlejšia o 25 stotín a ide na prvé miesto, veľká spokojnosť tejto reprezentantky!
     
    13
    Najväčšia skokanka prvého kola bola Jessica Hilzingerová z Nemecka, ktorá sa so štartovným číslom 31 dostala na 13. mieste. Táto pretekárka mala štart veľmi dobrý, zvládla aj strednú pasáž, ale jej náskok sa tam zmenšil. Záver úplne pokazila a predbežne je až na 10. mieste.
     
    14
    V prvom kole príjemne prekvapila švédska reprezentantka Sara Hectorová, ktorá nepatrí medzi popredné mená slalomu. Začala menším zaváhaním a napokon je na predbežnom 4. mieste.
     
    15
    Ďalšiu pätnástku otvorila najlepšia Talianka po prvom kole bola Federica Brignoneová, ktorá bude patriť medzi hlavné favoritky v zajtrajšom obrovskom slalome. Dnes však aspoň skúsila trať, predbežne je na 5. mieste a získane body.

    Miroslav Revaj

    Poradie po 1. kole:
    1. Petra Vlhová (SVK) 51,64 s
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,27 s
    3. Wendy Holdenerová (SUI) +0,40
    4. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,91
    5. Michelle Gisinová (SUI) +1,29
    6. Paula Moltzanová (USA) +1,72
    7. Chiara Mairová (AUT) +1,82
    8. Katharina Huberová (AUT) +1,93
    9. Martina Dubovská (CZE) +1,98
    10. Mélanie Meillardová (SUI) +2,05
    11. Franziska Gritschová (AUT) +2,11
    12. Ana Buciková (SLO) +2,22
    13. Jessica Hilzingerová (GER) +2,25
    14. Sara Hectorová (SWE) +2,33
    15. Federica Brignoneová (ITA) +2,37
    16. Laurence St. Germainová (CAN) +2,38
    17. Lena Dürrová (GER) +2,42
    18. Irene Curtoniová (ITA) +2,58
    19. Emelie Wikströmová (SWE) +2,59
    20. Katharina Truppeová (AUT) +2,68
    21. Andreja Slokarová (SLO) +2,70
    22. Martina Peterliniová (ITA) +2,71
    23. Katharina Gallhuberová (AUT) +2,75
    24. Nastasia Noensová (FRA) +2,81
    25. Erin Mielzynská (CAN) +2,90
    26. Charlie Guestová (GBR) +2,94
    27. Charlotta Säfvenbergová (SWE) +2,96
    28. Ali Nullmeyerová (CAN) +3,10
    29. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +3,15
    30. Camille Rastová (SUI) +3,18
    ...
    48. Gabriela Capová (CZE) +4,19
    Petra Hromcová (SVK) DNF