Frankfurt – Stuttgart 1:1 (kon.) | Freiburg – Lipsko 0:3 (kon.) | Hertha – Augsburg 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 0:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:2 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
2:1 (2:1)
VfL Wolfsburg
cz Sobota 06.03.2021, 15:30 • PreZero Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtyřiadvacátého kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Hoffenheimem a Wolfsburgem!
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Domácí se téměř celou sezonu potýkají s početnou marodkou, což zapříčinilo výrazný pokles výkonnosti v porovnání s předchozími roky. Hoffenheim je dlouhodobě až ve druhé polovině tabulky. Aktuálně se nachází na jedenáctém místě, z něhož ztrácí pět bodů na desátý Stuttart. Náskok na dvanáctou a třináctou příčkou je naopak pouze jednobodový. Alespoň ve třech minulých kolech tým hrající v Sinsheimu nenašel přemožitele. Remizoval s Dortmundem a Unionem a doma porazil 4:0 Brémy. Nejlepším střelcem je s třinácti zásahy Andrej Kramarić.
     
    VfL Wolfsburg

    Vlci mají dobře nakročeno do příštího ročníku Ligy mistrů. Za celou sezónu našli v ligové soutěži jen dva přemožitele – v prosinci prohráli 1:2 na hřišti Bayernu a třetího ledna 0:2 v Dortmundu. Třetí prohru Wolfsburg utrpěl před pár dny ve čtvrtfinále poháru, když nestačil 0:2 na Lipsko. O to více se může soustředit na závěr Bundesligy. Po třiadvaceti kolech je na skvělém třetím místě. Pět bodů za druhým Lipskem a tři body před čtvrtým Frankfurtem. Svěřenci Olivera Glasnera před týdnem hostili trápící se Herthu a zvítězili 2:0. Jednoznačně největší útočnou hrozbou je čtrnáctigólový Wout Weghorst.
     
    Vzájemné zápasy

    08.11.2020 Wolfsburg – Hoffenheim 2:1
    15.02.2020 Hoffenheim – Wolfsburg 2:3
    23.09.2019 Wolfsburg – Hoffenheim 1:1
    28.04.2019 Hoffenheim – Wolfsburg 1:4
    08.12.2018 Wolfsburg – Hoffenheim 2:2.
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Nuhu, Grillitsch, Richards – Kadeřábek, Rudy, Baumgartner, Samassékou, John – Bebou, Kramarić.
    Náhradníci: Philipp – Adamjan, Belfodil, Bogarde, Brenet, Dabbur, R. Sessegnon, Skov.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu, Lacroix, Brooks, Otávio – X. Schlager, Arnold – Baku, Gerhardt, Steffen – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Białek, Brekalo, Ginczek, Guilavogui, Mehmedi, Philipp, Joao Victor, Siersleben.

    Rozhodčí: Schmidt – Günsch, Schiffner.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovací výkop obstarali domácí, kteří nastupují v kompletně modrých, zatímco hosté ve světle zelených dresech.
     
    3
    Pavel Kadeřábek si rukou ukázal, kam chce dostat míč do náběhu. Samassékou si toho všiml, ale hosté pas za obranu přečetli.
     
    4
    Rudy rozehrál první roh daleko před vápno. Grillitsch se rozhodl nakopávat, ale Vlci se tím překvapit nenechali. Kadeřábek se musel rychle vracet s protiútokem.
     
    5
    Wolfsburg zatím nevystrčil útočná tykadla. Mbabu vhazoval směrem na vlastní půlku, odkud letěl hodně nepřesný pas dopředu.
     
    6
    Rozhodčí Schmidt postřehl hru rukou ve středu hrací plochy. Florian Grillitsch následnou rozehrávku ale zpackal, míč šel přímo do autu.
     
    7
    Kasim Nuhu si za svými zády pohlídal Weghorsta, který spěchal za přetaženým pasem k levé postranní čáře. Zpoza ní vhazuje Pavel Kadeřábek.
     
    8
    Kevin Mbabu naháněl Kramariće, ale pomohl si přitom drobným postrčením zezadu. Chorvatský střelec se před standardkou stěhuje do vápna.
     
    8
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Domácí se v osmé minutě radují z vedoucí trefy! Bebou dával přihrávku ven z vápna na Kadeřábka, který levačkou odcentroval zase zpátky. CHRISTOPH BAUMGARTNER si zpracoval míč hrudí a half-volejem ho tvrdě napálil pod břevno.
     
    10
    Svěřenci Sebastiana Hoeneße se poprvé více zatáhli, ale zároveň se jim podařilo vytlačit hostující fotbalisty až na jejich vlastní polovinu. Nechyběla ani malá domů na Casteelse.
     
    11
    Bote Baku byl adresátem dlouhého míče do pokutového území. Podle všeho si ale pomohl rukou, protože rozhodčí nařídili Baumannovu rozehrávku.
     
    12
    Kadeřábek je na pravé straně zatím hodně vidět. Nyní si v klíčovém souboji s Otáviem ale pomohl faulem, takže nemohl pokračovat dále do otevřeného prostoru.
     
    13
    Rozběhnutý Bote Baku nedal přesnou přihrávku pod sebe. I tak to dnes nebude mít levý kraj domácí obrany vůbec jednoduché, čelit bude i dalšímu rychlíku Mbabuovi.
     
    14
    Rody po Kadeřábkově přihrávce na osu hřiště neobešel Brookse. Americký stoper se ihned vydal do protiútoku, kterému ale chyběla lepší předfinální fáze.
     
    15
    Andrej Kramarić roztáhl hru do strany, aby se sám mohl vrátit na hrot. Autor dosud jediného gólu Baumgartner však byl u rohu vápna odzbrojen.
     
    16
    Kadeřábek se snažil o druhou gólovou asistenci, jenže hostující obrana během pár vteřin tentokrát spolehlivě zneškodnila všechny tři jeho centry.
     
    17
    A znovu Kadeřábek, který při útoku do rozhozenější obrany posunul míč proti noze Rodyho. Ten dobře vypálil z dvaceti metrů, ale Casteels ani po teči nemusel kvůli zákroku skákat nikam daleko.
     
    18
    Hosté si s míčem na kopačkách většinou pouze přihrávají okolo půlící čáry. TSG má vždy čas zatáhnout se do zformovaného bloku.
     
    19
    Schlager z osy hřiště zajímavě vysouval Bakua, kterému však byl odmáván ofsajd. Další přihrávka tak byla mimo soutěž a rohový kop se konat nebude.
     
    20
    Ihlas Bebou přišel pozdě do prostoru, kam směřoval centr Kadeřábka. Domácí se musí vracet do klidnější části hřiště a pomoct si s vysoko postaveným Baumannem.
     
    21
    Po faulu na Samassékoua domácí bleskově rozehráli. Míč zanedlouho letěl do vápna k Bebouovi, ale o toho se Brooks zkušeně postaral.
     
    22
    První zakončení Wolfsburgu se do historie rozhodně nezapíše. Schlager napřáhl zhruba z osmnácti metrů, ale nepovedeným kopem branku vůbec netrefil.
     
    23
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Družina Olivera Glasnera vyrovnává na 1:1! Xaver Schlager zaregistroval náběh WOUTA WEGHORSTA, který startoval ještě z obranné poloviny. V úniku tak měl spoustu času na přípravu zakončení, které precizně provedl těsně před Baumannem.
     
    25
    Ihlas Bebou měl napravo volného Baumgartnera, jenže Johnovo špatné zpracování připravilo Hoffenheim o jakoukoliv šanci.
     
    26
    Pavel Kadeřábek se hodně zlobí na rozhodčí, kteří po jeho souboji s Otáviem nařídili odkop od branky. Podobné odrazy jsou ale hodně těžké na posouzení.
     
    27
    Nyní už se Paulo Otávio mohl zapojit do ofenzivy, ale jeden ze tří stoperů Hoffenheimu centr zleva s jistotou odhlavičkoval do relativního bezpečí.
     
    28
    Steffen nevyužil podpory u levé postranní čáry a sám načepoval míč do ohně. Domácí si opět poradili, byť vzápětí čelili nepřesné střele Arnolda zpoza pokutového území.
     
    29
    Vlci přežili rychlou akci čtyř domácích fotbalistů a vysvobozujícím odkopem dokonce vyslali do dalšího brejku Weghorsta. Tomu druhou gólovou radost Baumann nedopřál, navíc nenechal dorážet dobíhajícího Steffena.
     
    30
    Za střet s brankářem viděl Renato Steffen první žlutou kartu. Baumann se z nepříjemného kontaktu otřepal bez nutnosti ošetření.
     
    32
    Samassékou přihrál Kadeřábkovi do špeku. Míč si vzal Otávio a byla z toho Arnoldova tečovaná střela z dálky, kterou Baumann chytil, aby zamezil rohovému kopu.
     
    33
    Ihlas Bebou vybojoval míč na vlastní polovině, ale Kramarić mu ho o pár chvil později nevráti. Hra se zase rychle otáčí na druhou stranu.
     
    34
    Třicetiletý gólman Hoffenheimu byl v tomto případě be zpráce. Bote Baku zakončil přímočarý výpad mimo tři tyče.
     
    35
    Weghorst byl vytlačen mimo pokutové území. Poté přihrával směrem dozadu a k vidění byla další Arnoldova neškodná rána z dálky.
     
    36
    Tým ze Sinsheimu se už na útočnou třetinu hřiště tolik nedostává. Christoph Baumgartner nyní na levé straně vybojoval alespoň výhodu rohového kopu.
     
    37
    Centr z levé strany byl okamžitě vyřešen obrannou hlavičkou. Protiakce Wolfsburgu skončila na nepřesné přenesení hry.
     
    38
    Sebastian Rudy se jal další standardní situace, ale John Anthony Brooks další skvělou hlavičkou odmítl jakékoliv drama v okolí Koena Casteelse.
     
    39
    Kadeřábek si naběhl do křídla pro rychle vhozený aut. Před hostující bránu ale nedal žádný jedovatý míč a Hoffenheim musí pokračovat jen z půlící čáry.
     
    40
    Samassékouovi se nepovedlo obhození z prvního doteku, kterým se chtěl prohnat kolem obránce. Míč byl sražen směrem na Bamgartnera a ten předvedl jen nepřesnou střelu z delší vzdálenosti.
     
    41
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    TSG se pár minut před koncem první půle vrací do vedení! Asistenci si znovu připíše Kadeřábek, který se na pravé straně nabídl Rudymu. Bebou nechal centrovaný míč projít k vzdálenější tyči a tam ho ANDREJ KRAMARIĆ snadno uklidil do sítě.
     
    43
    Wolfsburg se snažil posunout na útočnou třetinu hřiště větším množstvím krátkých přihrávek. Ukázalo se to ale být kontraproduktivní, máván byl ofsajd.
     
    44
    Brazilský krajní bek Otávio vystihl dlouho letící přihrávku Samassékoua na Kadeřábka. Na levé straně natáhl krok, ale žádnou šanci ve finále nepřipravil.
     
    45
    Vlci ještě dostanou možnost vyrovnat před přestávkou. Bote Baku vytloukl bloky Baumgartnera a získal tím rohový kop.
     
    45+1
    Nic vážného se nedělo. Maximilian Arnold poslal centr k bližšímu rohu malého vápna, kde stál jenom nikým neobtěžovaný Sebastian Rudy.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Hoffenheim vstoupil do zápasu pravou nohou a už od osmé minuty měl k dispozici jednogólový náskok, jenž po Kadeřábkově centru zajistil Baumgartner. Inkasovaný gól byl pro Wolfsburg pomyslným budíčkem, byť útočení do plných k ničemu nebylo. Hosté se prosazovali hlavně z brejků, přičemž jeden takový dovedl Weghorst k vyrovnávající trefě. Druhý únik tento nizozemský útočník ale nedal a později toho určitě zalitoval, protože Kramarić na základě Kadeřábkovy druhé asistence upravil stav na 2:1 pro modré.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely na branku: 3 – 4
    Střely mimo: 1 – 3
    Držení míče: 49 % – 51 %
    Rohové kopy: 2 – 1
    Ofsajdy: 0 – 3
    Fauly: 2 – 5
    Žluté karty: 0 – 1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Kevin Mbabu, přichází Joao Victor.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Yannick Gerhardt, přichází Admir Mehmedi.
     
    47
    Pořádně divoký úvod druhé čisti v podání Wolfsburgu! Joao Victor získal roh odvrácený Grillitschem. Na Baumanna však přiletěla Arnoldova jedovka zpoza vápna, kterou volný Mehmedi dorážel z ofsajdu.
     
    48
    Bote Baku ve výskoku fauloval Baumgartnera, ale diagonální nákop z hloubi pole přinesl jen nepřesnou hlavičku.
     
    49
    Schlager se otočil kolem Samassékou, ale kolmá přihrávka na Weghorsta neprošla přes dobře postaveného Floriana Grillitsche.
     
    50
    Renato Steffen poslal míč jen do rukavic Baumanna, který gestem uklidňuje své spoluhráče. Hoffenheim má zkraje druhého poločasu dost problémů.
     
    51
    Bote Baku rozdal míč ještě více napravo čerstvému Victorovi, jehož centr se od Richardsovy hlavy stal rohovým kopem.
     
    52
    Standardka od praporku byla rozehrána na krátko. Nakonec centroval Bote Baku, ale nikdo ve svítivě zeleném se před brankou k míči neprobil.
     
    53
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Marco John, přichází Ryan Sessegnon.
     
    54
    Grillitsch nebezpečně odrazil prudký Mehmediho pas k Weghorstovi, který číhal kousek za ním. Těžká střela zblízka však do brány neletěla.
     
    55
    Územní převaha hostující jedenáctky na chvíli končí. Mehmedimu byl totiž odpískán faul ve středovém kruhu na Samassékoua.
     
    56
    Domácí si míče moc neužili, byť svou akci dokázali zakončit. Casteels si každopádně připsal jen rutinní zákrok proti Baumgartnerovi.
     
    57
    Ihlas Bebou vymyslel chytrý oblouček za obranu z pravého konce půlící čáry. Kramarić ale neměl takovou rychlost, aby se mohl odtrhnout od obranné řady.
     
    58
    Ryanu Sessegnonovi nezafungovalo zpracování míče, který byl přenášen na jeho levou stranu. Konat se bude rozehrávka od osmadvacetiletého gólmana VfL.
     
    59
    Joao Victor byl zezadu rychle dostoupen, ale zároveň i faulován. Hosté pokračují v kombinaci na polovině hřiště a sbírají další procenta do statistiky držení míče.
     
    60
    Grillitsch se postavil před Weghorsta a okamžitě zablokoval střelecký pokus z hranice velkého vápna. Protiakce Hoffenheimu neměla ani pět vteřin, vzápětí byl faulován Steffen.
     
    61
    Rozehrávku z pravého kraje zrealizoval Maximilian Arnold. Před dvěma nabíhajícími útočníky odkopl míč na rohový kop nově příchozí Angličan Sessegnon.
     
    62
    Jen centimetry chyběly Weghorstovi k rozšíření gólové sbírky! Baumann se nedostal k Arnoldově prudkému centru na malé vápno. Akce pokračovala krátkým centrem a hlavičkou nizozemského útočníka do břevna!
     
    63
    Tým vedený koučem Hoeneßem si v těchto minutách hodně koleduje. Sessegnon srazil další centr Bakua na rohový kop.
     
    64
    Třicetiletý Oliver Baumann si situaci před brankou tentokrát pohlídal a pevně schoval centr z pravého křídla do svých rukavic.
     
    65
    Maxence Lacroix ve středovém kruhu vrazil do Beboua a vyfasoval za to svou pátou žlutou kartu v probíhajícím ročníku Bundesligy.
     
    66
    Christoph Baumgartner si v rychlosti narazil se Samassékouem. Baku jej na hraně vápna podrazil a rozhodčí bez váhání nařizuje přímý kop.
     
    67
    Koen Casteels si vyžádal ležícího hráče za zeď. Potřeba to ale nebylo, Kramarić kopal vzduchem a branku přestřelil.
     
    68
    Bote Baku šel do vzdušného souboje s Andrejem Kramarićem. Oba skončili v bolestech na zemi, ale nemělo by jít o nic vážného.
     
    69
    Po menší odmlce se hra vrátila na útočnou polovinu Wolfsburgu. Téměř celá jedenáctka TSG se stáhla k vlastnímu pokutovému území.
     
    70
    Žlutá karta pro Ryana Sessegnona za kosu zezadu na Otávia. U hostující lavičky se mezitím připravilo další střídání.
     
    71
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Daniel Ginczek.
     
    72
    Opět se žlutí. Tentokrát dostal trest Xaver Schlager, kterému v přímočaré přechodové fázi utíkal Bebou.
     
    73
    Žlutému napomínání neunikl ani hostující kouč Oliver Glasner, který v reakci na odpískaný faul vkročil do hřiště.
     
    74
    Další ze členů realizačního týmu Wolfsburgu byl navíc vykázán ze svého místě. S přibývajícím časem narůstá u hostů nervozita a frustrace.
     
    75
    O dvou rozdílných poločasech vypovídá aktivita Pavla Kadeřábka. Ten ze začátku zápasu neustále větral hostující obranu, ale po změně stran se prakticky nedostal z vlastní půlky.
     
    76
    Daniel Ginczek sklepával lehce přetažený centr z levého křídla zpátky na střed. Schlagerovo zakončení ale neprošlo přes některého z protihráčů.
     
    77
    Kasim Nuhu doslova složil k zemi Joaa Victora. Chvíli předtím skončil krátký brejk Hoffenheimu u zdvojeného Kramariće.
     
    77
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Andrej Kramarić, přichází Munas Dabbur.
     
    77
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Ihlas Bebou, přichází Robert Skov.
     
    78
    Ze standardky Wolfsburgu byl jenom odevzdaný míč, který se po centru z hloubi pole zjevil v dlaních domácího kapitána a brankáře v jedné osobě.
     
    79
    Maxence Lacroix byl na defenzivní polovině doslova odhozen z hrací plochy. Míč ale zůstává v držení Glasnerových svěřenců.
     
    80
    Kvůli faulu ve středu pole byl Munas Dabbur odměněn žlutou kartou jen pár desítek vteřin po nástupu na trávník.
     
    81
    Pavel Kadeřábek výtečně získal míč na okraji velkého vápna. Směrem dopředu to od domácích tak slavné nebylo, Dabburovi byl odpískán nedovolený šlapák.
     
    82
    Ryan Sessegnon se ocitl v těžké pozici, protože po centru Mehmediho bránil hned dva hráče najednou. Zvládl to ale skvěle, bude se kopat od branky.
     
    83
    Zbytečná ztráta od Mehmediho, který poslal přihrávku z prvního doteku za koncovou čáru. Následuje střídání v jeho týmu.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Bartosz Białek.
     
    85
    Sessegnon dobře vystoupil proti centru Joaa Victora. Hoffenheim konečně může podržet míč, protože Mehmedi fauloval Dabbura.
     
    86
    Už několikátý faul pro žlutě napomenutého Dabbura. Zákrok na Bakua však nebyl důvodem k udělení druhé karty.
     
    87
    Nenápadnou akci Wolfsburgu nebezpečně zakončoval stojící Weghorst, kterému pomohlo spoluhráčovo sklepnutí hlavou. Baumann šel ale rychle na zem a rukou jedovatou střelu vyrazil.
     
    88
    Paulo Otávio byl pozdě v souboji s Kadeřábek, ve kterém českého reprezentanta stihl trefit rukou do hlavy. Je z toho další karta.
     
    89
    Před Weghostem se najednou zjevil jeden z vracejících se protihráčů, jenž uklidnil situaci malou domů na Olivera Baumanna.
     
    90
    Baku trochu zahnal Mehmediho, který nezvládl přihrát před branku z plného sprintu. Moc času na vyrovnání mužstvu z Dolního Saska už nezbývá.
     
    90+1
    Od tříbodové radosti dělí Hoffenheim ještě čtyři nastavené minuty. V první z nich odhlavičkoval Grillitsch centr Joaa Victora.
     
    90+2
    Sebastian Rudy chtěl vysunout Dabbura, jenže to od něj nebylo přesné. Lepší by asi bylo zpracovat si míč a na pár vteřin uklidnit hru.
     
    90+2
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Sebastian Rudy, přichází Melayro Bogarde.
     
    90+3
    Hosté už nic nevymýšlí a ze všech možných pozic nakopávají dlouhé míče do šestnáctky. Celý zápas však platí, že tam téměř všechny vzdušné souboje vyhrává obrana TSG.
     
    90+4
    Casteels šel po vyražené hlavičce Brookse dopředu na rohový kop, ale pak musel sprintovat zpátky za unikajícím Dabburem. Toho nakonec zezadu agresivně sestřelil Otávio a okamžitě za to uviděl červenou kartu.
     
    90+5
    Na přímý kop si míč postavil dánský legionář Robert Skov. Levačkou se do brány netrefil, ale vzhledem k závěrečnému hvizdu už ho to trápit nemusí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Wolfsburg před třemi dny vypadl z poháru a dnes utrpěl také první ligovou porážku od třetího ledna. Na hřišti v Sinsheimu doplatil na horší úvod, v němž inkasoval od Baumgartnera. Jediný gól hostů dal ve třiadvacáté minutě v úniku Weghorst, jenž se zároveň stal asi nejsmutnějším mužem zápasu. Po druhé asistenci Kadeřábka a zásahu Kramariće totiž nedal hned několik velkých šancí a nezabránil porážce 1:2. Nic na tom nezměnil ani fakt, že se celá druhá půle hrále jen na jednu branku. Hoffenheim to zvládl ubetonovat až do závěrečného hvizdu.
     
    Čtvrtý zápas bez porážky v řadě znamená pro Hoffenheim upevnění jedenáctého místa a reálnou naději na budoucí posun vpřed. Wolfsburg je poražen poprvé po devíti kolech, ale v tabulce zůstává třetí.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 4 – 5
    Střely mimo: 5 – 12
    Držení míče. 40 % – 60 %
    Rohové kopy: 2 – 6
    Ofsajdy: 0 – 6
    Fauly: 13 – 15
    Žluté karty: 2 – 4
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:37:41)

    Michal Břuchanský

    Góly: 8. Baumgartner (Kadeřábek), 41. Kramarić (Kadeřábek) – 23. Weghorst (X. Schlager)

    Karty:   70. R. Sessegnon (HOF), 80. Dabbur (HOF) – 30. Steffen (WOF), 65. Lacroix (WOF), 72. X. Schlager (WOF), 88. Otávio (WOF)   90+4. Otávio (WOF)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:12. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 13:15.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Nuhu, Grillitsch, Richards – Kadeřábek, Rudy (90+2. Bogarde), Baumgartner, Samassékou, John (53. R. Sessegnon) – Bebou (77. Skov), Kramarić (77. Dabbur).
    Náhradníci: Philipp – Adamjan, Belfodil, Bogarde, Brenet, Dabbur, R. Sessegnon, Skov.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu (46. Joao Victor), Lacroix, Brooks, Otávio – X. Schlager (84. Białek), Arnold – Baku, Gerhardt (46. Mehmedi), Steffen (71. Ginczek) – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Białek, Brekalo, Ginczek, Guilavogui, Mehmedi, Philipp, Joao Victor, Siersleben.

    Rozhodca: Schmidt – Günsch, Schiffner