Frankfurt – Stuttgart 1:1 (kon.) | Freiburg – Lipsko 0:3 (kon.) | Hertha – Augsburg 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 0:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:2 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:3 (0:1)
RB Lipsko
cz Sobota 06.03.2021, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Lipsko vybojovalo další tři body a v nedohraném kole jde zatím na špici ligy. Bayern si může čelo tabulky vzít zpět dnešním soubojem s Dortmundem. Druhý poločas byl jasně pod taktovkou Lipska, které vládlo útoku, drželo míč mnohem víc než soupeř, a hlavně dokázalo přidat další dvě branky. Freiburg nějakých dvacet minut úplně stanoval, pak se sice trošku nabudil, ale jejich naděje zamítl Forsberg gólem na 0:3. Domácí vyslali za celý zápas jen jednu střelu na branku. (17:23:59)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:9.
    Střely mimo: 4:5.
    Rohy: 1:3.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 10:13.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    K druhému poločasu se bude nastavovat jen jedna minutka. Sice se asi vyplýtvalo trošku více času, ale sudí už nechce domácí trápit.
     
    89
    Hosté vhazovali u pokutového území soupeře. Následně předvedli hezkou kombinaci, kterou zakončil Kampl, ale ta nakonec brankou neskončila.
     
    87
    Mukiele chtěl odkopnout z voleje míč, který nacentroval do pokutové území jeden z hostů. Srazil se však kopačkou se soupeřem a s bolestivou grimasou dopadl na zem.
     
    86
    Lipsko kombinuje u vápna soupeře a vůbec Freiburgu nepůjčuje míč. Už se ale taky nikam nežene. Tři branky už domácí dneska vstřelit nezvládnou.
     
    85
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Lazar Samardžič.
     
    84
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Tyler Adams, přichází Benjamin Henrichs.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Lukas Klostermann, přichází Ibrahima Konaté.
     
    83
    Freiburg branka hodně srazila. Zkusil ještě vystřídat dva hráče a pokusit se alespoň o čestný úspěch, ale dnes je prostě jednoznačně horším týmem.
     
    81
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Vincenzo Grifo, přichází Woo-Jong Džong.
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lukas Kübler, přichází Keven Schlotterbeck.
     
    80
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté skórují potřetí a definitivně tak rozhodují o dnešní výhře. EMIL FORSBERG po přesné asistenci od Sorlotha vyslal pozemní ránu k pravé tyči, na kterou gólman absolutně nemohl zareagovat.. Asistence: Alexander Sörloth.
     
    79
    Schmid se protáhl do velkého vápna a na jeho pravé straně mu spoluhráč poslal načechraný centr. Jenže obrana Lipska okamžitě zareagovala a akci zabrzdila.
     
    78
    Lipsko se snaží rychlou kombinací před vápnem překvapit Freiburg. Ten ale semkl obranu a jako v prvním poločase zase velice dobře brání.
     
    76
    Freiburg se snaží presovat a získávat míče od Lipska. jako by se najednou probudil a s výsledkem chtěl něco udělat. Jestli už ale není pozdě.. Do konce zbývá bez nastavení necelých patnáct minut.
     
    75
    První "žluťas" i pro hosty. Hwang Hi-čchan (RB Lipsko) velmi nehezky zezadu narazil do běžícího hráče a poslal ho k zemi.
     
    74
    Haidara šel do hlavičkového souboje po rohu, který zahrál Nkunku. Souboj sice vyhrál, ale následně spadl k zemi hlavou napřed a dopadl velmi nepříjemně. Bude muset zamířit do zámezí na ošetření.
     
    73
    Hwang se prezentoval skvělou individuální akcí, kdy se dostal do úniku, setřásl dotírajícího se obránce a následně dvakrát oklamal gólmana, jenž ale nakonec míč při zakončení Hwanga vyrazil.
     
    72
    Rohový kop se domácím fotbalistům vůbec nepovedl. Ti ho rozehráli nakrátko a po následném centru se k míči dostali hráči Lipska kteří šli okamžitě do brejku.
     
    71
    Freiburg se po opravdu dlouhé době dostal na útočnou polovinu a po svém útočném snažení vybojoval alespoň rohový kop.
     
    70
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází Guus Til.
     
    69
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Nicolas Höfler, přichází Nils Petersen.
     
    68
    Velká šance Lipska přišla po rohu. Ten hosté rozehráli nakrátko, ale Klostermann následně vyslal centr na zadní tyč, na který jen těsně nedosáhl právě Forsberg.
     
    67
    Klostermann kombinoval s Forsbergem, ale po zmatcích před šestnáctkou nakonec nedokázal zakončit. Míč přebrali hráči Freiburgu.
     
    66
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Roland Sallai.
     
    64
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Kampl opět sestrojil tuto branku! Odebral parádně míč a vyslal Nkunkua do samostatného úniku. Nkunku si naběhl až k malému vápnu, kde se ale rozhodl těsně před Mullerem nezakončovat, ale přenechat míč do výhodnější pozice ALEXANDERu SÖRLOTHOVI, který ho už do prázdné branky dopravil placírkou..Asistence: Christopher Nkunku.
     
    63
    Kampl se snažil naskočit si na dlouhý centr, který do vápna poslal jeho spoluhráč. Ale míč hlavou nedokázal zasáhnout.
     
    62
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dani Olmo, přichází Emil Forsberg.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Hwang Hi-čchan.
     
    61
    Máme za sebou přes hodinu hry. Ve druhém poločase Freiburg nehraje vůbec dobře a Lipsko kontroluje hru. Ovšem nedaří se mu přidat druhou branku a pojistit výsledek.
     
    60
    Muller se ani nesnaží o dlouhé výkopy, protože Freiburg vždy míč okamžitě ztratí. Raději rozehrává do defenzívy, kde domácí míč alespoň podrží.
     
    58
    Jeden z hráčů Lipska nepříjemně přišlápl nohu Vincenzu Grifovi, který se snažil míč sebrat skluzem. I přes bolest se ale Grifo rychle postavil a vrátil do hry.
     
    57
    Freiburg se zatáhl. Nyní vůbec neví, jak projít alespoň přes polovinu hřiště. Co se týče útoku, jsou domácí opravdu bezradní.
     
    56
    Kampl kopl při snaže o získání míče Hoflera do hrudi. Sudí nakonec kartu neudělil, ale přisoudil domácímu týmu alespoň volný přímý kop.
     
    55
    Dayot Upamecano si naskočil na parádní centr na úrovni penalty a hlavičkou se snažil míč usměrnit do branky. Jeho míč ale razanci neměl a Muller ho jednoduše chytil.
     
    53
    První žlutá karta dnešního zápasu bude pro Nicolase Höflera (SC Freiburg). Ten nepředvedl zase tak hrozný zákrok a při tomto měřítku už by měli dnes karet být rozdaných několik.
     
    52
    Hlavní sudí nyní přiběhl ke Klostermannovi a vysvětlil mu, že zdržování času například při autovém vhazování rozhodně tolerovat nebude.
     
    51
    Holler se po hlavičkovém souboji, který nastal po autovém vhazování zvedal ze země dlouho. Srazil se totiž se soupeřem a spadl bolestivě na záda.
     
    50
    Vincenzo Grifo poslal zajímavou nabídku pro spoluhráče na levé straně. Jeho míč ale zachytil jeden z hostujících fotbalistů a poslal ho do autu.
     
    49
    Freiburg se poprvé ve druhém poločase dostal na útočnou polovinu a to dokonce až k vápnu. Demirović pak centroval z konce hřiště, ale jeho centr nikdo nezachytil.
     
    48
    Lipsko se dostávalo do nadějné šance, ale Poulsen se z ničeho nic otočil a zahrál míč do obrany. Jeho krok nepochopili ani ostatní hráči týmu, kteří se na něj s udivením koukali.
     
    47
    Nezaznamenali jsme žádné střídání. Do druhého poločasu oba týmy nastupují ve stejných sestavách, ve kterých hrály v tom prvním.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí. Lipsko v něm bylo jasně lepším týmem. Bylo aktivnější, hrálo útočně. Přesto však gól vstřelilo až po chybě Mullera ve 41. minutě. Freiburg hrá do té doby co se obrany týče velmi dobře.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Sudí bude nastavovat jen jednu minutku nad standardní hrací dobu.
     
    44
    Lipsko je nabuzené gólem a drží míč na soupeřově polovině. Navíc si hledá pozici ke střelbě velmi rychlou kombinací.
     
    42
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko poprvé skóruje! Po špatné rozehrávce gólmana se míč dostal ke Kamplovi, který ho nakopl dopředu. Těsně před Mullerem si ho zpracoval Poulsen. Ten zachoval klid a nevypálil, předal ho do boku CHRISTOPHERU NKUNKUOVI, který měl před sebou jen jednoduché zakončení do prázdné branky. Asistence: Yussuf Poulsen.
     
    41
    Dani Olmo byl adresátem dalšího dlouhého centru do šestnáctky. Olmo nakonec vyslal dloubáček, který však Mullera nemohl překvapit.
     
    40
    Sorloth se dostal k míči na hranici pokutového území. Opřel se do míře velkou silou, jenže ho poslal doprostřed branky a tak ho dokázal Muller zneškodnit.
     
    39
    Další Kamplův centr nenašel svého adresáta. Hráč Lipska totiž míč poslal úplně mimo hřiště, někde do desáté řady sedaček na tribunách.
     
    38
    Haindara přeposlal míč napravo Kamplovi, ten následně centroval od úniku pro Daniho Olma, jenž ale míč dobře nezachytil a nakonec ho ztratil.
     
    36
    Vincenzo Grifo si vzal na starost exekuci volného přímého kopu. Místo očekávaného centru do míče kopl co největší silou. Míč neskutečnou rychlostí narazil do dobře postavené zdi.
     
    35
    Holerse dostal do souboje s Poulsenem. Strčil před něj nohu, o kterou forvard lipska zakopl a padl k zemi. Sudí ale vyhodnotil situaci tak, že měl údajně faulovat právě Poulsen.
     
    34
    Po Mullerově výkopu získal míč Haidara a okamžitě nasměroval Olma do útoku. Ten se snažil o technickou kličku, ale protihráče neobehrál.
     
    33
    Lipsko předvádělo skvělou kombinaci na jeden dotek kousek za půlící čárou. Freiburg nebyl schopný míč odebrat, ale k vápnu soupeře nepustil.
     
    32
    Poulsen kombinoval s Olmem, ten pak míč nasměroval do vápna k Nunkuovi, jenž ale nedokázal ani pořádně vystřelit.
     
    30
    Máme za sebou půl hodinku hry a zatím jsme neviděli vůbec nic zajímavého. Ani jeden z týmů se do šancí moc nedostává. Lipsko, ač je aktivnější a hraje většinu času na útočné polovině, vyslalo jen jednu pořádnou střelu na branku. Freiburg zatím nevystřelil celkově ani jednou.
     
    29
    Sorloth zkusil nakopnout míč centrem z pravé strany naslepo do vápna. Zmocnil se ho jeden z domácích obránců, který ho okamžitě odhlavičkoval pryč.
     
    28
    Santamaría zasáhl nehezkým způsobem Poulsena, jenž se okamžitě svalil k zemi. Naštěstí se mu při pádu nic nestalo. Sudí odískal, s čímž hráč Freiburgu rozhodně nesouhlasil.
     
    27
    Muller si s brankářským výkopem dal hodně na čas. Rozhodně to bylo přes šest sekund, sudí tady klidně mohl udělovat kartu za zdržování hry.
     
    26
    Jeden z hostujících fotbalistů se při kombinaci ukopl a míč poslal nechtěně do autu. Nadějná šance Lipska tak nakonec vyústila jen vhazováním soupeře.
     
    24
    Grifo se uvolnil kousek za vápnem. Udělal si prostor a zkusil vyslat spoluhráče přihrávkou do běhu do pokutového území. Jenže obrana Lipska byla semknutá a hráče k míči nepřipustila.
     
    23
    Domácí se po delší době vydali na útočný výlet. Před Holerem ale měl ve sprinterském souboji Upamecano přednost a míč skvěle odkopl.
     
    22
    První pořádná rána zápasu! Sorloth se zbavil dvou hráčů na úrovni penalty a zleva vyslal zatočenou dělovku, se kterou ale nakonec Muller neměl problém.
     
    21
    Mukiele si vyžádal přihrávku a následně poslal dlouhý centr za obranu pro Nkunkua, který ale míč, jenž spadl skoro až k rohovému praporku, dohonit nedokázal.
     
    20
    Gulácsi po zisku míče s rozehrávkou váhal. Nakonec si několikrát přihrál s Upamecanem, než se rozhodl míč poslat dlouhým výkopem pryč.
     
    19
    Rozeehrávka Mullera skončila pouze u fotbalistů hostujícího mančaftu, ovšem to ho velmi zbytečnou ztrátou předali zpět a Freiburg šel okamžitě do útoku.
     
    17
    Nkunku to nyní vyzkoušel z hranice šestnáctky, ale jeden z protihráčů se do trajektorie míče postavil a dokázal ho zablokovat.
     
    16
    Hosté kombinují už dlouhou chvíli na útočné polovině, ovšem nemohou se dostat do vápna a zakončit. Freiburg zatím velice dobře brání.
     
    15
    Olmo získal odražený míč po své předchozí střele a okamžitě ho nasměroval k brance. jeho zatočená střela se však proletěl docela velký kus od pravého vinglu.
     
    14
    Demirović se prezentoval faulem na tvrdým faulem na svého protihráče poblíž půlící čáry. Sudí už tentokrát pískl a možná by i uděloval kartu, kdyby se Demirović sportovně neomluvil a nepomohl protihráči vstát.
     
    13
    Hostující tým již přebral otěže hry a hra probíhá výhradně na jeho útočné polovině. Zatím jsme však žádné zakončení od Lipska neměli štěstí vidět.
     
    12
    Na Kampla byl spáchán docela nehezký faul. Sudí nechal hru plynout. Následně podobný faul předvedl také hráč Lipska a opět se nepískalo.
     
    11
    Gulácsi byl po další zbrklé přihrávce, tentokrát od Upamecana, vystaven tlaku. Z výkopu míč poslal jen do autu kousek od svého vápna.
     
    10
    Kampl parádně přenesl hru na levé křídlo na Nkunkua, který okamžitě centroval k pravé tyči. Tam se nacházel Sorloth, který ale míč hlavou těsně minul.
     
    9
    Nkunku chtěl odcentrovat z levého křídla, ale stále vylepšoval pozici na centr, než ho soupeřovi hráči doběhli a forvard Lipska musel zahrát míč do obrany.
     
    7
    Mukiele dost zazmatkoval ve vlastním vápně, kdy přihrávka z malého obdélníku gólmanovi přitom ,co ho napadal Demirović.
     
    6
    Haidara sprintoval po levé straně k pokutovému území soupeře. Těsně před ním byl sražen k zemi a sudí odpískal faul.
     
    5
    Nyní už se hostující tým dokázal propracovat k vápnu, ovšem nabídka Klostermanna z levé strany do vápna nakonec nebyla moc přesná.
     
    4
    Lipsko drží většinu času míč, ale zatím hraje spíš na své polovině. Moc se nedostává na útočnou polovinu. Určitě to ale přijde.
     
    3
    První pokus domácího týmu přišel z levé strany. Grifo centroval do vápna, ale jeho pokus byl zneškodněn gólmanem Lipska Gulácsim.
     
    2
    Úvodní výkop je za námi. Freiburg dnes nastoupil v červené variantě dresů s bílými rukávy. Lipsko zvolilo modrou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Freiburg: F. Müller – Kübler, Lienhart, Heintz, Günter – Schmid, Santamaría, Höfler, Grifo – Demirović, Höler.
    Náhradníci: Uphoff – Gulde, Haberer, Džong, Petersen, Sallai, K. Schlotterbeck, Til.

    RB Lipsko: Gulácsi – Adams, Mukiele, Upamecano, Klostermann – Haidara, Kampl – Y. Poulsen, Olmo, Nkunku – Sörloth.
    Náhradníci: Tschauner, Martínez – Forsberg, Henrichs, Hwang Hi-čchan, Kluivert, Konaté, Samardžič.

    Rozhodčí: G. Winkmann (Německo).
     
    RB LIPSKO

    Lipsko je v laufu. Za dvacet tři zápasů dokázalo vybojovat již padesát bodů a pronásleduje Bayern v honbě za titulem. Vzhledem k tomu, že klasický pronásledovatel Bayernu – Dortmund není letos v tak dobrém rozpoložení, je Lipsko pravděpodobně jediným horkým kandidátem na toho, kdo by mohl gigantovi z Mnichova titul vyfouknout. Ano, do konce zbývá ještě jedenáct kol, ovšem Lipsko má momentálně nejlepší formu v lize, z posledních pěti zápasů absolutně všechny vyhrálo. V posledním zápase prohrávalo s Monchengladbachem doma už po dvaceti minutách 0:2. Ve druhém poločase se prosadilo, ale gól odvolal VAR. A stejně Lipsko dokázalo nastřílet ještě další tři branky a v 90+3 minutě dokonat obrat. Dva body na Bayern opravdu nejsou velká ztráta, a pokud si Lipsko výkonnost udrží, může reálně o zisku titulu poprvé v krátké historii klubu uvažovat.

    Forma: V – V – V – V – V

    Absence:
    - M. Halstenberg
    - K. Laimer (zranění kolena)
    - W. Orban (zranění zápěstí)
    - M. Sabitzer (zranění lýtka)
    - D. Szoboszlai (zranění třísel)

    Poslední zápasy:
    Lipsko Monchengladbach 3:2
    Hertka – Lipsko 0.3
    Lipsko – Augsburg 2:1

    Nejgólovější hráči:
    Christopher Nkunku – 5 branek (3 asistence)
    Yussuf Poulsen – 5 branek (3 asistence)
    Marcel Sabitzer – 5 branek (2 asistence)
     
    SC FREIBURG

    Freiburg letos předvádí na poměry klubu dobré výkony. Drží se na osmém místě spolu s překvapením sezóny – Unionem Berlín. Oba kluby získaly za 23 zápasů třicet čtyři bodů. Freiburg má velmi střídavou formu, v posledních pěti zápasech zaznamenl dvě výhry, remízu a taky dvě prohry. Na poslední postupové místo do evropských pohárů (konferenční ligy, drží ji Leverkusen) ztrácí jen tři body.

    Forma: V – P – R – V – P

    Absence:
    - M. Flekken (zranění lokte)
    - Y. Keitel (zranění třísel)

    Poslední zápasy:
    Leverkusen – Freiburg 1:2
    Freiburg – Union berlín 0:1
    Brémy – Freiburg 0:0

    Nejgólovější hráči:
    Vincenzo Grifo – 7 branek (6 asistencí)
    Nils Petersen – 7 branek (0 asistencí)
    Roland Sallai – 5 branky (1 asistence)
     
    RB LIPSKO
     
    SC FREIBURG
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Jiří Polášek

    Góly: 42. Nkunku (Y. Poulsen), 64. Sörloth (Nkunku), 80. Forsberg (Sörloth)

    Karty:   53. Höfler (FRE) – 75. Hwang Hi-čchan (RBL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:13.
    SC Freiburg: F. Müller – Kübler (81. K. Schlotterbeck), Lienhart, Heintz, Günter – Schmid, Santamaría (66. Sallai), Höfler (69. Petersen), Grifo (81. Džong) – Demirović (70. Til), Höler.
    Náhradníci: Uphoff – Gulde, Haberer, Džong, Petersen, Sallai, K. Schlotterbeck, Til.

    RB Lipsko: Gulácsi – Adams (84. Henrichs), Mukiele, Upamecano, Klostermann (84. Konaté) – Haidara, Kampl – Y. Poulsen (62. Hwang Hi-čchan), Olmo (62. Forsberg), Nkunku (85. Samardžič) – Sörloth.
    Náhradníci: Tschauner, Martínez – Forsberg, Henrichs, Hwang Hi-čchan, Kluivert, Konaté, Samardžič.

    Rozhodca: G. Winkmann (Německo)