Burnley – Arsenal 1:1 (kon.) | Sheffield Utd. – Southampton 0:2 (kon.) | Aston Villa – Wolverhampton 0:0 (kon.)
Brighton – Leicester 1:2 (kon.)
koniec
Burnley FC
1:1 (1:1)
Arsenal FC
cz Sobota 06.03.2021, 13:30 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
    90+4. Dani Ceballos (ARS)
     
    90+4
    V poslední minutě nastřelil Arsenal tyč! Ve druhé vlně se nacházel Dani Ceballos, který napálil pravou tyčku! Následně Pierre-Emerick Aubameyang přihrával před branku, ovšem našel jen soupeře. To byl ale pořádný závar před brankou Burnley!
     
    90+3
    K odraženému míči se v šestnáctce dostal Pierre-Emerick Aubameyang, který okamžitě vystřelil jen do nohy Bena Meea, který je hrdinou okamžiku!
     
    86
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Matěj Vydra, přichází Jay Rodriguez.
     
    86
    VAR červenou kartu zrušil, jelikož Erik Pieters opravdu zahrál ramenem, čímž vyškrábl míč na břevno. Arsenal byl velmi blízko vedoucímu gólu!
    84. Nicolas Pépé (ARS)
     
    84
    V pokutovém území se nacházel znovu osamocený Nicolas Pépé, který volejem poslal balon do levé části branky, kde se nacházel Erik Pieters! Ten vytrčil ruku, ale spíše ho balon trefil do ramene! Rozhodčí tasil červenou kartu, což řeší VAR!
     
    82
    Arsenal zahodil další velkou příležitost! Kieran Tierney přihrával před branku, kde se na hranici malého vápna nacházel Nicolas Pépé, který míč jel lízl, a tak v jasné pozici netrefil bránu Burnley!
     
    81
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Thomas Partey, přichází Dani Ceballos.
    79. Chris Wood (BLY)
     
    79
    Matěj Vydra posunul míč někam k penaltovému puntíku, kde se nacházel v náběhu Chris Wood. Jeho zakončení šlo po zemi a zastavil jej fenomenálním zákrokem nohou Bernd Leno!
    78. Erik Pieters (BLY)
     
    78
    Po sérii hlaviček se do balonu opřel Erik Pieters, jehož zakončení velmi rychle padalo směrem dolů! Bernd Leno musel zasahovat a vyškrábnout míč nad branku! Poté po rohu hlavičkoval nad bránu Matěj Vydra.
     
    71
    Dalším potrestaným hráčem je Erik Pieters (Burnley), který trefil do kotníku francouzského útočníka. Alexandre Lacazette zařval takovým způsobem, že se muselo leknout celé město!
     
    70
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Willian, přichází Nicolas Pépé.
     
    67
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Johann Gudmundsson, přichází Robbie Brady.
     
    64
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Charlie Taylor, přichází Erik Pieters.
     
    63
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Martin Odegaard, přichází Alexandre Lacazette.
     
    55
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Bukayo Saka (Arsenal), který u postranní čáry dohrál Charlieho Taylora, jenž si dal míč rychle od nohy.
     
    51
    Granit Xhaka zastavil akci soupeře a poté se rozvíjela akce Arsenalu! Z pravé strany šestnáctky nastřelil soupeře Bukayo Saka. Po chvíli to zkusil zpoza vápna Martin Odegaard, jehož pokus mířil do spodního rohu branky, kam se dostal také brankář Nick Pope.
    39. Chris WOOD - 1:1
     
    39
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Granit Xhaka daruje soupeři gól a výsledek je znovu vyrovnán! Bernd Leno byl pod tlakem a přihrál na švýcarského spoluhráče, jehož napadal Matěj Vydra! Granit Xhaka chtěl hru roztáhnout, ale trefil před brankou CHRISE WOODA, od něhož míč putoval za brankovou čáru!
     
    29
    Martin Odegaard se pohyboval na pravé straně velkého vápna, odkud míč letěl na hranici šestnáctky, kde se nacházel pohotový Thomas Partey, který zamířil vedle pravé tyče.
    23. Bukayo Saka (ARS)
     
    23
    Bukayo Saka si před šestnáctkou narazil balon s kapitánem Arsenalu! Pierre-Emerick Aubameyang vytvořil jedním dotekem šanci pro mladšího kolegu, který z pravé strany velkého vápna zamířil těsně vedle pravé tyče.
    19. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    19
    Pierre-Emerick Aubameyang selhal v darované příležitosti! Thomas Partey vyslal pas do šestnáctky, kde zazmatkoval James Tarkowski, od něhož se míč odrazil ke gabonskému střelci. Kapitán Arsenalu byl překvapen a zblízka poslal balon vedle levé tyče!
    6. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 0:1
     
    6
    Arsenal právě vstřelil branku!
    The Gunners jdou velmi rychle do vedění, když se prosadil gabonský střelec! Willian vyvezl míč až k šestnáctce soupeře, kde následně přihrál na levou stranu vápna, kde se pohyboval PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG. Jeho zakončení zamířilo, po kličce na střed, k bližší tyči. Nick Pope si na balon sáhl, ale nevytěsnil ji z prostoru brány! Asistence: Willian.

    Michal Luxa

    Góly: 39. Wood – 6. Aubameyang (Willian)

    Karty:   71. Pieters (BLY) – 55. Saka (ARS)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 5:12.
    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor (64. Pieters) – Gudmundsson (67. Brady), A. Westwood, Brownhill, McNeil – Vydra (86. Jay Rodriguez), Wood.
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Dunne, Pieters, D. Stephens, Jay Rodriguez, K. Long, Benson, Bardsley, Brady.

    Arsenal FC: Leno – Chambers, David Luiz, Marí, Tierney – Partey (81. D. Ceballos), Xhaka – Saka, Odegaard (63. A. Lacazette), Willian (70. Pépé) – Aubameyang (C).
    Náhradníci: Ryan – Martinelli, Bellerín, Pépé, D. Ceballos, Gabriel, A. Lacazette, Alnaní, Holding.