West Bromwich – Everton 0:1 (kon.) | Fulham – Tottenham 0:1 (kon.) | Liverpool – Chelsea 0:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:1 (0:1)
Chelsea FC
Štvrtok 04.03.2021, 21:15 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Liverpool FC – Chelsea FC. Stretnutie 29. kola anglickej Premier League sa začne o 21:15.
     


    Liverpool FC

    „The Reds“ v minulom kole anglickej Premier League konečne vyhrali, keď získali po štyroch prehrách za sebou tri body na ihrisku posledného Sheffieldu. Pred dneškom sú na šiestom mieste o bod za piatou Chelsea a o dva za štvrtým West Hamom, čaká ich tak tvrdý boj o jednu z miesteniek do Ligy majstrov. Liverpool má v posledných týždňoch obrovský problém v útoku, keď za posledných päť ligových zápasov strelil len štyri góly, pričom dva v poslednom zápase v Sheffielde. Naďalej ho navyše zráža obrovská maródka hlavne medzi obrancami. Povzbudením pred týmto dôležitým zápasom nie je ani bilancia na domácom ihrisku, pretože posledných šesť zápasov doma Liverpool nevyhral a štyri posledné duely prehral.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Liverpool – Brighton 0:1
    Liverpool – Manchester City 1:4
    Leicester – Liverpool 3:1
    Liverpool – Everton 0:2
    Sheffield – Liverpool 0:2
     


    Chelsea FC

    Londýnčania od príchodu Thomasa Tuchela ešte v žiadnej súťaži neprehrali ani jeden zápas. V siedmich ligových zápasoch inkasovali len dva góly a aj keď strelili len 8 gólov, tak sa vďaka pravidelným bodovým ziskom posunuli pred dneškom na piate miesto tabuľky. Pred svojím dnešným súperom má Chelsea jednobodový náskok, súčasne ale stráca na štvrtý West Ham len jeden bod. Chelsea má celkovo, i vďaka výbornej hre v obrane pod vedením Tuchela, druhý najmenší počet inkasovaných gólov (25). V tabuľke zápasov vonku sú „The Blues“ na šiestom mieste.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Tottenham – Chelsea 0:1
    Sheffield – Chelsea 1:2
    Chelsea – Newcastle 2:0
    Southampton – Chelsea 1:1
    Chelsea – Manchester United 0:0
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí tesne v prospech Liverpoolu, ktorý vyhral nad Chelsea 23-krát, prehral s ňou 20-krát a 14 zápasov týchto dvoch klubov sa skončilo remízami. Chelsea však naposledy zdolala Liverpool ešte v máji 2018 a odvtedy ťahá sériu piatich ligových zápasov proti „The Reds“ bez výhry, pričom posledné štyri zápasy prehrala. Prvý vzájomný súboj v tomto ročníku vyhral Liverpool v Londýne 2:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    29. 9. 2018: Chelsea – Liverpool 1:1
    14. 4. 2019: Liverpool – Chelsea 2:0
    22. 9. 2019: Chelsea – Liverpool 1:2
    22. 7. 2020: Liverpool – Chelsea 5:3
    20. 9. 2020: Chelsea – Liverpool 0:2
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, Kabak, Robertson – Th. Alcântara, Wijnaldum (C), Jones – M. Salah, Firmino, Mané.

    Náhradníci: Adrián – Diogo Jota, Origi, Oxlade-Chamberlain, Milner, Keïta, Shaqiri, N. Williams, R. Williams.

    Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – R. James, Kanté, Jorginho, Chilwell – Zijach, Mount – Werner.

    Náhradníci: Arrizabalaga – M. Alonso, Hudson-Odoi, Giroud, Havertz, Kovačić, Pulisic, Emerson, K. Zouma.

    Rozhodca: Atkinson – Burt, Bennett.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Liverpool bude hrať v červených dresoch, Chelsea v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Chelsea začína svoj prvý postupný útok rozohrávkou svojich obrancov spred vlastnej šestnástky.
     
    2
    Azpilicueta nakopol pasom popri autovej čiare loptu na pravé krídlo na rozbehnutého Wernera, ten ale vybiehal z ofsajdovej pozície. Domáci prvú možnosť založiť svoju útočnú akciu rýchlo pokazili a loptu majú na kopačkách znovu hostia.
     
    3
    Liverpoolčanom sa podarilo prerušiť rozohrávku Chelsea a konečne tak rozohrávajú domáci. Loptu si aktuálne prihráva obranná štvorica Liverpoolu na vlastnej polovici ihriska.
     
    4
    Domáci sa postupne posunuli na útočnú polovicu, zatiaľ sa ale do bezprostrednej blízkosti šestnástky Chelsea nedostali. Hostia sú zatiahnutí v obrannom postavení.
     
    5
    Hostia vytlačili domácich na ich polovicu ihriska a po nepresnom nákope brankára Alissona do stredu poľa sa zmocnili lopty. Liverpool bleskurýchlo zacúval na vlastnú polovicu ihriska.
     
    6
    Gólman Chelsea Mendy vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odkopol nákop na Salaha. Ďalší nákop domácich potom pred egyptským útočníkom odhlavičkoval do autu Chilwell.
     
    7
    James nedokázal odhlavičkovať ďalší nákop Liverpoolu a po krátkej kombinácii domácich sa lopta pred šestnástkou Chelsea dostala k Robertsonovi. Ten namieril nepresnou strelou po zemi výrazne mimo Mendyho brány.
     
    8
    Domáci sa s loptou zatiahli na vlastnú polovicu ihriska, následná rozohrávka ďalšej „vlny“ ich útoku však bola úspešná. Zdá sa, že Liverpool postupne získava územnú prevahu.
     
    9
    Mané predskočil Christensena pri nábehu na center z pravého krídla, loptu si ale posunul až do príliš ostrého uhla. Z nádejnej situácie tak nebolo nič a Robertson potom na opačnej strane navyše nedobehol prihrávku do behu.
     
    10
    „The Reds“ donútili vysokým presingom obrancov Chelsea k nepresnej rozohrávke a domáci znovu zakladajú svoj postupný útok.
     
    11
    Werner si spracoval nákop Chilwella zo stredu poľa pred šestnástkou Liverpoolu, obhodil si Kabaka a tvrdou strelou tesne minul ľavú spojnicu Alissonovej brány.
     
    12
    Liverpool zatlačil vysokým napádaním Chelsea k jej šestnástke, „The Blues“ ale dokázali loptu podržať pod svojou kontrolou a navyše úspešne rozohrať. Domáci tak museli zacúvať dozadu.
     
    13
    Liverpoolu ale pomohol Werner, ktorý si na pas za obranu domácich vybiehal z postavenia mimo hry. James potom prerušil faulom na Maného v strede poľa rozohrávku domáceho tímu.
     
    14
    Mendy poriadne zariskoval vo vlastnej šestnástke, keď obišiel kľučkou Firmina, napokon ale rozohral presne na spoluhráčov. Domáci sa ale zatiahli do stredu poľa a bránia Chelsea v prechode na útočnú polovicu.
     
    15
    Mount preto potiahol loptu na polovicu Liverpoolu inidividuálne a vďaka jeho aktivite sa modrí posunuli k šestnástke domácich. Útok Chelsea skončil nepresným centrom Jamesa z pravej strany.
     
    16
    Jamesov center z pravej strany odhlavičkoval Kabak za šestnástku k Azpilicuetovi, ktorý loptu vrátil do šestnástky Liverpoolu. Alcântara loptu podbehol, tá tak doletela až k Wernerovi, ktorý ju však usmernil len priamo do rúk brankára Alissona.
    16. Timo Werner (CHE)
     
    17
    Chelsea prevzala iniciatívu a pokračuje vo svojej aktivite. James prihrávkou z pravej strany šestnástky posunul hrací predmet do druhej vlny na dobiehajúceho Azpilicuetu, ktorý z prvej vypálil nad Alissonovu bránu.
     
    18
    Modrí znovu získali rýchlo loptu na svoje kopačky a znovu prešli do útoku. Chilwell dostal kolmicu na ľavé krídlo a jeho center zrazil Thiago Alcântara na rohový kop.
     
    19
    Mountov center z rohu na prednú tyč odkopol Robertson, guľatý nezmysel však v strede poľa znovu získala Chelsea. Tá hneď otáča hru na opačnú stranu.
     
    21
    Fabinhov nákop na Salaha chytil na hranici vlastného pokutového územia brankár Mendy. Ten spolu so svojimi obrancami zakladá ďalšiu útočnú akciu Chelsea.
     
    22
    Tempo hry v tejto chvíli nie je príliš vysoké. Hra sa vyrovnala a viac-menej sa zasekla v strede poľa.
     
    23
    Chelsea získala opäť v strede poľa loptu a obrancovia hostí si ju napriek vysokému presingu Liverpoolu prihrávajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    24
    Chelsea dala gól!
    Hostia otvárajú skóre! Jorginho nakopol loptu z vlastnej polovice za obrancov Liverpoolu na TIMA WERNERA, ktorý sa dostal spolu so Zijachom do samostatného úniku. Proti Wernerovi vybehol brankár Alisson pred vlastnú šestnástku, nemecký útočník ho ale obišiel a poslal loptu do prázdnej brány Liverpoolu.
     
    25
    Gól bol ešte preverovaný u videa a VAR napokon odhalil veľmi tesný ofsajd Wernera v momente Jorginhovej prihrávky. Gól Chelsea tak neplatí a pokračujeme za bezgólového stavu!
    25. Timo Werner (CHE)
    25. Timo Werner (CHE)
     
    26
    Londýnčania sú ale pri chuti. Werner si spracoval na ľavom krídle loptu a pokúsil sa prejsť do šestnástky Liverpoolu, pri kľučke proti Fabinhovi si ale loptu posunul nechtiac za bránkovú čiaru.
     
    27
    Po dlhšej dobe sa na polovici súpera usadili domáci hráči. Chelsea sa zatiahla k vlastnej šestnástke a nepúšťa Liverpoolčanov do nebezpečnej streleckej pozície.
     
    28
    Salah krásnym pasom poslal loptu z pravej strany útočnej polovice do šestnástky na nabiehajúceho Maného, ktorý však vo vyloženej streleckej pozícii loptu „zluftoval“.
     
    29
    Hráči v červených dresoch vystihli rozohrávku hostí a rýchlo sa vrátili na útočnú polovicu.
     
    30
    Salah si na pravej strane narazil loptu s Jonesom, spätnú prihrávku svojho spoluhráča ale nedobehol. Našťastie pre Liverpool odkopli hráči Chelsea hrací predmet len do stredu poľa k domácim obrancom.
     
    31
    Jones si na ľavom krídle naviedol loptu na pravačku a vystrelil technickou strelou, jeho pokus sa ale zakrútil smerom od Mendyho brány.
     
    33
    Iniciatíva prešla na kopačky domácich hráčov. Tí opäť kombinujú na útočnej polovici a tlačia hráčov Chelsea hlboko do obrany.
     
    34
    Nákop na Maného skončil u obrancov Chelsea, ktorí loptu hneď nakopli na Wernera. Spolu s ním sa vrátil Robertson, ktorý mu hrací predmet odkopol.
     
    35
    Strely: 2:3
    Strely na bránu: 0:1
     
    36
    Fabinho odkopol pred Mountom loptu do autu. Po dlhšej dobe sa tak na polovici domácich usadili hostia, ktorí sa snažia kombináciou na krátke prihrávky priblížiť k pokutovému územiu Liverpoolu.
     
    37
    Dobre sa pohybujúci hráči Liverpoolu ale vytlačili hostí na ich polovicu a po malej domov sa lopta dostala i k brankárovi Mendymu. Ten ju nakopol do stredu poľa, kde ju vybojoval Kanté.
     
    38
    Mount si spracoval na ľavej strane šestnástky Liverpoolu Azpilicuetov nákop a vystrelil z otočky. Jeho pokus preletel vysoko ponad Alissonovu bránu.
     
    39
    Po predošlej aktivite Chelsea zaútočili domáci, ich snaha ale nemala dlhé trvanie. Nákop na Maného chytil pripravený gólman hostí Mendy, ktorý hneď rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    40
    Tempo hry v posledných minútach upadlo a oba tímy sa prakticky dokonale striedajú vo svojich postupných útokoch. Loptu majú v tejto chvíli na kopačkách hráči Liverpoolu.
     
    41
    Firmino zaviezol hrací predmet až k šestnástke Chelsea, tam mu však loptu zobral Christensen. Kanté potom preniesol hru na opačnú stranu.
     
    42
    Chelsea dala gól!
    Hostia strieľajú ďalší gól a tento už bude určite platiť! Kanté nakopol z vlastnej polovice loptu na ľavú stranu šestnástky na MASONA MOUNTA, ktorý si ju až príliš jednoducho naviedol okolo Fabinha na os ihriska a technickou prízemnou strelou ju z hranice šestnástky zakrútil k ľavej tyči Alissonovej brány.
    42. Mason Mount (CHE) - 0:1
     
    44
    Liverpoolčania sa snažili rozohrať od vlastných obrancov, už v strede poľa ale zobral Manému loptu James a hrací predmet tak rýchlo získali pod svoju kontrolu hráči londýnskeho celku.
     
    45
    Nadstavený čas je jedna minúta.
     
    45+1
    Salah potiahol po pravej strane loptu na útočnú polovicu a nakopol ju na rozbehnutého Jonesa. Tomu chýbal snáď krok na to, aby hrací predmet spracoval, to sa mu ale nepodarilo a lopta tak znovu skončila u gólmana Chelsea.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tak, ako predošlé zápasy „veľkej šestky“ anglickej Premier League, ani tento súboj zatiaľ neponúkol žiadne strhujúce divadlo. Oba tímy sa striedali v pasážach, kedy mali územnú prevahu a kedy boli častejšie na polovici súpera, hostia ale viac zakončovali svoje útoky a boli priamočiarejší. Chelsea sa napokon za túto snahu dočkala dvoch gólov, platil však len jeden. Prvý presný zásah Wernera v polovici prvého dejstva nebol uznaný kvôli tesnému ofsajdu nemeckého útočníka, Londýnčania ale i tak napokon idú do šatne s tesným náskokom, ktorý im získal svojím presným zásahom v závere prvého polčasu Mason Mount. Liverpool tak bude musieť v druhom polčase v útoku výrazne pridať, ak nechce v lige doma prehrať piatykrát za sebou. V prvom polčase totiž nevystrelil na Mendyho bránu ani raz.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 54 % : 46 %
    Strely na bránu: 0:2
    Strely mimo: 2:3
    Rohy: 0:1
    Ofsajdy: 0:3
    Fauly: 4:5
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:17.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Mané vysunul na pravú stranu rozbehnutého Alexander-Arnolda, jeho prihrávku do bránkoviska ale odkopol do bezpečia Chilwell.
     
    48
    Domáci vstúpili do druhého polčasu veľmi aktívne. Firminov center z pravej strany zasiahol rukou vo vlastnej šestnástke Kanté, hlavný rozhodca Martin Atkinson ale nechal hru pokračovať ďalej.
    48. N'Golo Kanté (CHE)
     
    49
    Maného kolmicu na Firmina chytil vybiehajúci brankár Chelsea Mendy. Hostia však hneď po výkope svojho brankára o loptu prišli a Liverpool pokračuje v útoku.
     
    50
    Center Alexander-Arnolda zablokoval Chilwell na roh. Sám Alexander-Arnold potom nákopom od rohovej zástavky poslal loptu do stredu šestnástky Chelsea na Fabinha, ktorý ju hlavou nasmeroval mimo Mendyho brány.
     
    51
    Christensen prerušil kombináciu Liverpoolu v strede poľa, jeho rozohrávka ale bola veľmi nepresná a hrací predmet sa vrátil na kopačky domácich hráčov.
     
    52
    Chilwell potiahol loptu po ľavom krídle k šestnástke Liverpoolu a prihrávkou do druhej vlny hľadal dobiehajúceho Mounta. Strelec gólu Chelsea však hrací predmet tentokrát nezasiahol.
     
    53
    Hostia ale dokázali podržať loptu na svojich kopačkách a teraz sú to domáci, kto sa musí brániť útoku svojho súpera. Všetci hráči okrem brankára Chelsea Mendyho sú teraz na polovici Liverpoolu.
     
    54
    Chilwell si narazil loptu na ľavej strane šestnástky s Mountom a z tejto pozície potom i vystrelil. Strela letela priamo na brankára Alissona, tomu ale lopta vypadla a domáci gólman musel zlikvidovať i dorážku Zijacha.
    54. Ben Chilwell (CHE)
     
    55
    Chelsea prebrala iniciatívu a loptu majú teraz pod kontrolou hostia. Tí sa s rozohrávkou neponáhľajú.
     
    56
    James hľadal oblúčikom za obranu Liverpoolu rozbehnutého Wernera, ten ale ani v sklze nedokázal loptu pred brankárom Liverpoolu Alissonom zasiahnuť.
     
    57
    Liverpool sa po aktívnom vstupe do druhého dejstva prepadol do veľmi ospalého tempa a aj keď majú domáci loptu na svojich kopačkách, tak je ich rozohrávka veľmi pomalá a bez momentu prekvapenia.
     
    58
    Center Alexander-Arnolda z ďalšieho rohu Liverpoolu na prednú tyč odkopol do autu hneď prvý brániaci hráč Chelsea. Odrazenú loptu získali v strede poľa hráči domáceho celku.
     
    59
    „The Reds“ obliehajú pokutové územie Chelsea, stále sa ale nedostali do streleckej pozície a ani do pozície na center. Hostia kontrolujú dianie na trávniku.
     
    60
    Modrí navyše získali hrací predmet. Zijach hľadal nákopom za domácu obranu rozbehnutého Wernera, ten ale túto prihrávku nedobehol a guľatý nezmysel skončil u brankára Alissona.
     
    61
    Werner si tentokrát už spracoval nákop z vlastnej polovice, pre zmenu ale vybiehal z ofsajdu.
     
    62
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    62
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Curtis Jones, prichádza Diogo Jota.
     
    63
    Robertsonov center z ľavej strany útočnej polovice doletel medzi obrancov Chelsea na voľného Firmina, ten ale loptu hlavou len tečoval. Lopta tak doletela výrazne mimo Mendyho brány.
     
    65
    Zijach nakopol loptu zo štandardky na útočnej polovici do šestnástky, loptu ale domáci odkopli z vlastného pokutového územia. Alcântaru potom zastavil taktickým faulom v strede poľa Azpilicueta.
     
    66
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Hakím Zijach, prichádza Christian Pulisic.
     
    67
    Mané si na pravom krídle obhodil Rüdigera, ktorý ho potom rukou zrazil na trávnik. Priamy kop pre Liverpool.
     
    68
    Center z domácej štandardky odkopol Jorginho na roh. Ten rozohral Robertson, jeho nákop do šestnástky Chelsea ale chytil pripravený brankár hostí Mendy.
     
    69
    Chelsea kontroluje hru. Obrancovia hosťujúceho tímu si prihrávajú loptu pred vlastnou šestnástkou spolu s brankárom Mendym a s rozohrávkou sa nikam neponáhľajú.
     
    70
    Liverpoolčania síce získali loptu, na ich hre ale začína byť viditeľné čoraz väčšie zúfalstvo. Diogo Jota naviedol loptu na center z pravej strany, jeho nákop na zadnú tyč ale nezasiahol žiadny z jeho spoluhráčov.
     
    72
    Domáci znovu získali loptu, hostia ich ale vytlačili na ich polovicu ihriska, kde ich držia vysokým presingom.
     
    73
    Napádanie Chelsea napokon skončilo úspechom a modrí získali hrací predmet pod svoju kontrolu. Ten stratili až po zhruba minúte kvôli nepresnému centru Jamesa z pravého krídla.
     
    74
    Jorginho získal loptu na vlastnej polovici a obišiel dvoch protihráčov. Potom si vypýtal faul od Dioga Jotu, čím získal ďalšie cenné sekundy pre svoj tím.
     
    75
    Hostia sa nikam neponáhľajú. Defenzívni hráči Chelsea si napriek vysokému presingu Liverpoolu s prehľadom prihrávajú loptu pred vlastnou šestnástkou.
     
    76
    Mount vysunul prihrávkou na ľavú stranu šestnástky za domácu obranu Wernera, ktorého strelu z pomerne ostrého uhla vyrazil vybiehajúci brankár Liverpoolu Alisson.
    76. Timo Werner (CHE)
     
    77
    Domáci odvrátili Mountov center z rohu na prednú tyč a získali loptu. Hostia ale okamžite zacúvali na vlastnú polovicu a Liverpool tak musí znovu útočiť „do plných“.
     
    78
    Maného nepresný pas na Firmina skončil znovu u gólmana Mendyho. Ten rozohral na spoluhráčov v obrane, ktorí ale loptu nepresnou rozohrávkou odovzdali domácim.
     
    79
    Robertsonov center z ľavej strany odkopol do autu Christensen. Liverpool bude tretíkrát v zápase striedať.
     
    80
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Thiago Alcântara, prichádza James Milner.
     
    81
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mason Mount, prichádza Mateo Kovačić.
     
    83
    Alexander-Arnold nakopol loptu sprava na zadnú tyč, znovu ju však odhlavičkoval Christensen. Wijnaldum potom vracal loptu do šestnástky, kde ju ale znovu chytil brankár Mendy.
     
    84
    Chelsea vytlačila dobrým napádaním domácich do stredu poľa. Kabak preto musel nakopnúť loptu na ľavé krídlo na Dioga Jotu, ktorému ale odkopol hrací predmet na roh kapitán Chelsea Azpilicueta.
     
    85
    Robertsonov nákop z rohu odhlavičkoval mimo vlastnej šestnástky práve Azpilicueta. Firmino potom poslal z ľavého krídla veľmi nebezpečný center do bránkoviska, ktorý Chilwell zrazil spred vlastnej brány len so šťastím. Následnú hlavičku Kabaka do stredu brány potom chytil brankár Mendy.
    85. Ozan Kabak (LIV)
     
    86
    Liverpoolu sa rýchlo kráti čas na vyrovnanie, hostia však domácich držia v strede poľa a nedovoľujú im v tejto chvíli ani len prejsť na útočnú polovicu.
     
    87
    A keď už sa na ňu domáci dostali, tak Milner prišiel o loptu a musel taktickým faulom zastaviť Kovačića, ktorý sa už hnal do otvorenej obrany Liverpoolu.
     
    88
    Mané potiahol loptu na útočnú polovicu, útok Liverpoolu ale znovu narazil na sformovanú obranu Chelsea. Útoky domácich sú bez nápadu, bez momentu prekvapenia a bez rýchlosti.
     
    89
    Kovačićov odkop na Wernera zastavil v strede poľa Fabinho. Takmer všetci hráči Liverpoolu sú už pri šestnástke Chelsea a vzadu je s veľkým odstupom len dvojica Kabak – Fabinho.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Firmino si nabiehal za Maného prihrávkou do šestnástky, loptu ale zrazil na roh Christensen.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Kai Havertz.
     
    90+2
    Roh domácich nepriniesol nič a hostia vytlačili hráčov Liverpoolu do stredu poľa. Tam ich podržal napádajúci Havertz, ktorý donútil domácich obrancov k nákopu na Maného na ľavé krídlo.
     
    90+3
    Záver nadstaveného času sa odohráva na polovici Liverpoolu, kde držia domácich obrancov napádajúci hráči Chelsea. Domáci už akoby sa zmierili s prehrou...
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne, jeho tlak ale nič nepriniesol a postupom času sa jeho hra prepadla do úplného zúfalstva. Chelsea s prehľadom kontrolovala hru, domácich nepustila napriek ich miernej územnej prevahe prakticky k ničomu a keďže Liverpoolu chýbala smerom dopredu akákoľvek myšlienka, tak bránu Chelsea „The Reds“ za celý zápas poriadne ani neohrozili. O výsledku tak rozhodol presný zásah Masona Mounta zo záveru prvého polčasu, vďaka ktorému si Chelsea odvezie z Liverpoolu všetky tri body.

    Liverpool tak prehral prvýkrát v histórii päťkrát za sebou na vlastnom trávniku a potvrdil, že je v ťažkej kríze. Po piatej prehre z posledných šiestich zápasov sa prepadol už na siedme miesto. Chelsea sa posunula na štvrté miesto o bod pred piaty Everton a o dva pred šiesty West Ham, obaja prenasledovatelia Chelsea ale majú zápas k dobru.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 54 % : 46 %.
    Strely na bránu: 1:5.
    Strely mimo: 4:5.
    Rohy: 5:2.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 9:8.
     
    Ďalší program:

    Liverpool FC
    27. kolo – 7. 3. 2021, 15:00: Liverpool – Fulham

    Chelsea FC
    27. kolo – 8. 3. 2021, 19:00: Chelsea – Everton
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:21:50)

    Michal Sadlek

    Góly: 42. Mount


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 9:8.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, Kabak, Robertson – Th. Alcântara (80. Milner), Wijnaldum (C), Jones (62. Diogo Jota) – M. Salah (62. Oxlade-Chamberlain), Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Diogo Jota, Origi, Oxlade-Chamberlain, Milner, Keïta, Shaqiri, N. Williams, R. Williams.

    Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – R. James, Kanté, Jorginho, Chilwell – Zijach (66. Pulisic), Mount (81. Kovačić) – Werner (90+1. Havertz).
    Náhradníci: Arrizabalaga – M. Alonso, Hudson-Odoi, Giroud, Havertz, Kovačić, Pulisic, Emerson, K. Zouma.

    Rozhodca: Atkinson – Burt, Bennett