Manchester City – West Ham 2:1 (kon.) | West Bromwich – Brighton 1:0 (kon.) | Leeds – Aston Villa 0:1 (kon.)
Newcastle – Wolverhampton 1:1 (kon.)
koniec
Leeds United
0:1 (0:1)
Aston Villa FC
Sobota 27.02.2021, 18:30 • Elland Road, Leeds • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:33:20)
     
    Ďalší program:

    Leeds United
    27. kolo – 8. 3. 2021, 21:00: West Ham – Leeds

    Aston Villa FC
    29. kolo – 3. 3. 2021, 19:00: Sheffield – Aston Villa
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 70 % : 30 %.
    Strely na bránu: 3:4.
    Strely mimo: 5:3.
    Rohy: 7:5.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 14:14.
     
    Leeds mal v druhom polčase výraznú územnú prevahu, zo svojho platonického tlaku ale nevyťažil nič a v druhom dejstve nevystrelil ani raz na Martínezovu bránu. Discplinovaní hostia odohrali výborný zápas v obrane a jeden z najofenzívnejších tímov anglickej Premier League nepustili k jeho tradičnej hre. Napriek očakávaniu sme tak v dnešnom zápase videli minimum vyložených gólových príležitostí a jediný gól, ktorým rozhodol o víťazstve Aston Villy už v 5. minúte Anwar El Ghazi.

    Aston Villa je v tabuľke na ôsmom mieste a na piatu Chelsea stráca štyri body, pričom má o jeden odohraný zápas menej. Leeds je na priebežnom 10. mieste.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Klich hneď po zisku lopty vysunul kolmicou na ľavú stranu šestnástky Bamforda, ktorému však hrací predmet odkopol čistým sklzom do autu bezchybný gólman hostí Martínez.
     
    90+4
    Raphinhov center napriek napádaniu Mesliera chytil brankár Aston Villy Martínez. Pritom sa zrazil s Mingsom, bude však v poriadku.
     
    90+3
    Leeds získal zablokovaným centorm Aylinga rohový kop. Na ten si nabieha do šestnástky Aston Villy i brankár Meslier.
     
    90+2
    Klichovu nepresnú prihrávku vystihol striedajúci Trézéguet, ktorý loptu zaviezol na útočnú polovicu. Tam ju posunul na ľavé krídlo na Watkinsa, ktorý ju podržal pri rohovej zástavke.
     
    90+1
    Obranná štvorica Leedsu si prihráva loptu v strede poľa a snaží sa nájsť medzeru v obrannom postavení hostí. Tí už na útočenie asi rezignovali a zamerali sa výhradne na to, aby udržali čisté konto.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
    89. Raphinha (LDS)
     
    89
    Harrison nacentroval z ľavej strany za obrancov Aston Villy na zadnú tyč na Raphinhu, ktorého hlavička sa od zeme odrazila tesne mimo Martínezovej brány.
     
    88
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Anwar El Ghazi, prichádza Trézéguet.
     
    87
    Po odkope hostí sa ale lopta vrátila na kopačky hostí a zo strednej vzdialenosti napriahol k strele Raphinha. Jeho slabý pokus po zemi do stredu brány chytil brankár hostí Martínez.
     
    86
    Ayling preto nakopol hrací predmet na pravé krídlo na Raphinhu, ktorého center nedokázal v šestnástke zasiahnuť žiadny z jeho spoluhráčov.
     
    85
    Domáci obrancovia sa snažia spolu s brankárom Meslierom o rozohrávku, hostia ich ale vysokým napádaním držia na ich polovici.
     
    84
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Pablo Hernández (Leeds United).
     
    82
    Hernández na konci rýchleho protiútoku posunul loptu na pravú stranu šestnástky na Raphinhu, ktorý ale preváhal vhodný moment na strelu a nepresnou prihrávkou loptu posunul na Nakambu. Toho Raphinha potom fauloval.
     
    81
    Tlak Leedsu sa v posledných minútach stupňuje a hostia majú veľký problém sa vôbec dostať k lopte. Teraz ju Mings získal, pod tlakom ju však rozohral nepresným nákopom priamo do autu.
     
    80
    Žltú kartu za zdržiavanie hry dostáva Ahmad Almuhammadí (Aston Villa FC).
     
    79
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Jacob Ramsey, prichádza Morgan Sanson.
     
    77
    Raphinha zakrútil svoj center tak, že letel na bránu Aston Villy. Loptu však nikto nezasiahol a brankár Martínez ju chytil.
     
    76
    Raphinha si spracoval pas Aylinga pred pokutovým územím Aston Villy a zozadu ho na trávnik zrazil Targett, ktorý už má jednu žltú kartu. Priamy kop pre Leeds z pravej strany útočnej polovice.
     
    75
    Loptu od brány Aston Villy odkopol Mings, pretože brankár Martínez má asi nejaký svalový problém. V strede poľa následne hrací predmet získali pod svoju kontrolu hráči Leedsu.
     
    74
    Obrana Aston Villy odvrátila i center z rohu za vlastné pokutové územie ku Klichovi, ktorý tentokrát z voleja vypálil vysoko nad Martínezovu bránu.
     
    73
    Center z ľavej strany odhlavičkoval Konsa za šestnástku k striedajúcemu Pablovi Hernándezovi, ktorého strela z voleja bola zrazená na rohový kop.
     
    72
    Strely v 1. polčase: 8:7
    Strely v 2. polčase: 1:2
     
    71
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Tyler Roberts, prichádza Pablo Hernández.
     
    69
    Watkins si prevzal loptu v strede poľa a potiahol ju po ľavej strane k pokutovému územiu Leedsu. Jeho center preletel celou šestnástkou domácich bez toho, aby loptu niekto zasiahol.
     
    68
    Držanie lopty: 69 % : 31 %
    67. Tyrone Mings (ASV)
     
    67
    Na center z tejto štandardky si najvyššie vyskočil Mings a jeho hlavičku zrazil Cooper tak, že lopta preletela tesne ponad brvno Meslierovej brány.
     
    66
    Bamford pri rohovej zástavke na vlastnej polovici podrazil McGinna. Aston Villa získava „skrátený“ rohový kop.
     
    64
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Hélder Costa, prichádza Jack Harrison.
     
    63
    Raphinha podbehol center Traorého z priameho kopu a k lopte sa na pravej strane dostal Almuhammadí, ktorý ju nepresnou prihrávkou prakticky odovzdal domácim.
     
    63
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho El Ghaziho dostáva Mateusz Klich (Leeds United).
     
    61
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Matt Targett (Aston Villa FC).
     
    61
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Tyler Roberts (Leeds United).
     
    60
    Okolo hlavného rozhodcu sa vytvorila skupinka hráčov z oboch tímov, ktorú musí hlavný rozhodca upokojovať.
     
    59
    Robertsa fauloval v možnom rýchlom protiútoku Leedsu Targett. Obom hráčom dohovára hlavný rozhodca, pretože sa dostali po tomto zákroku do šarvátky.
     
    57
    Domáci sú však v druhom polčase aktívnejší a i teraz kombinujú na útočnej polovici. Aylingov center z pravej strany odhlavičkoval Mings, odrazenú loptu však znovu získali hráči Leedsu.
     
    56
    Klich si pred šestnástkou narazil loptu s Bamfordom, jeho nepresná prihrávka na Raphinhu ale skončila výrazne mimo brány Aston Villy.
     
    55
    Leeds nemá v tomto zápase ani zďaleka toľko priestoru na svoje rýchle útoky ako v predošlých zápasoch. V postupných útokoch nie sú domáci až tak silní a do vyložených streleckých pozícií sa prakticky nedostávajú.
     
    54
    Striedajúci Alioski sa hneď zapojil do hry, keď sa dostal k lopte na vlastnej polovici. Hostia bránia domácim v prechode cez stred poľa.
     
    53
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Pascal Struijk, prichádza Ezgjan Alioski.
     
    52
    Center z neho obrana Aston Villy vyriešila a lopty sa potom hostia rovno zmocnili. Domáci hneď zacúvali do stredu poľa.
     
    51
    Mings zrazil loptu prenikajúcemu Costovi tak, že sa od Costu odrazila za bránkovú čiaru. Rozhodcovia však napriek protestom obrancu Aston Villy nariadili rohový kop.
     
    50
    Raphinha si nabiehal na Robertsov center z pravej strany, hlavičkový súboj s Mingsom ale prehral. Ramsey hneď vyrazil do rýchleho protiútoku, už na polovici domácich mu však loptu zobral Llorente.
     
    49
    Gólman hostí hneď vykopol loptu na útočnú polovicu, kde si však pri spracovávaní lopty pomohol rukou Traoré. Hrací predmet sa tak prakticky okamžite vrátil na kopačky domácich.
     
    48
    Domáci v strede poľa získali loptu a posunuli ju dozadu na obrancov, ktorí založili postupný útok Leedsu. Center Klicha z ľavej strany potom chytil brankár Aston Villy Martínez.
     
    47
    Hneď na úvod druhého polčasu však domáci darovali hosťom štandardku z ľavého krídla. Traorého center na prednú tyč zastavil Costa, odrazenú loptu ale získali hostia, ktorí pokračujú vo svojom útoku.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:32.
     
    Úvod zápasu patril Aston Ville, ktorá prežila úvodnú príležitosť Raphinhu a následne si sama vytvorila niekoľko nádejných možností na skórovanie. Jednu z nich premenil El Ghazi, ktorý bol napokon jediným strelcom prvého polčasu. Domáci postupne prebrali iniciatívu a zatlačili hostí do obrany, cez dobre organizovaných hostí sa však do nebezpečných streleckých pozícií dostávali len sporadicky. Hra však mala spád a videli sme rýchly futbal zo strany na stranu. Uvidíme teda, ako na tento vývoj zareagujú oba tímy po prestávke.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 68 % : 32 %
    Strely na bránu: 3:4
    Strely mimo: 3:2
    Rohy: 3:4
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 5:5
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Costa sklepol nákop pred šestnástku Aston Villy na ľavé krídlo na Raphinhu, ktorý však do pokutového územia neprenikol. Leeds prechádza k postupnému útoku.
     
    43
    Watkins podrazil na útočnej polovici Llorenteho. Ten sa potom dostal do sporu s útočníkom Aston Villy a situáciu musí riešiť hlavný rozhodca.
     
    42
    Raphinhov center do stredu šestnástky nadvihol chrbtom k bráne do výšky Ayling, loptu padajúcu do bránkoviska ale chytil gólman Aston Villy Martínez.
     
    41
    Traoré faulom na pravej strane útočnej polovice zastavil Aylinga, pričom sa hráč Aston Villy zrejme zranil. Traoré zostáva sedieť na trávniku.
     
    40
    Watkins sa po nevydarenom rohovom kope dostal do úniku na pravej strane útočnej polovice. Spolu s ním sa vrátil Roberts, ktorý napokon Watkinsovu strelu z hranice šestnástky zablokoval do rúk brankára Mesliera.
     
    39
    Raphinha prihral po zemi na hranicu šestnástky na voľného Costu, ktorý tvrdou strelou z prvej trafil Ramseyho. Od neho sa lopta odrazila za bránkovú čiaru.
     
    38
    Leeds sa ale i tak dostal na útočnú polovicu. Raphinha sa dostal po ľavej strane k šestnástke Aston Villy, jeho center však bol zrazený na rohový kop.
     
    37
    Gólman hostí Martínez nakopol hrací predmet na útočnú polovicu, kde ho jeho spoluhráči vybojovať nedokázali. Watkins potom taktickým faulom ukončil pokus domácich o rýchly protiútok.
     
    36
    Roberts však v strede poľa stratil loptu a hneď fauloval Nakambu, ktorý mohol založiť rýchly protiútok Aston Villy.
     
    35
    Po dlhšej dobe sa na útočnú polovicu dostali i hostia. Ich kombinácia ale neviedla k ničomu nebezpečnému a lopta sa vrátila na kopačky hráčov Leedsu.
     
    34
    Robertsov nákop na ľavú stranu odhlavičkoval Almuhammadí do autu. Domáci už majú pomerne výraznú územnú prevahu, z tej ale v tomto útoku vyťažili len nepresnú strelu Aylinga zo strednej vzdialenosti.
     
    32
    Klich si narazil na pravom krídle loptu s Aylingom a z otočky nakopol loptu smerom k pokutovému územiu Aston Villy. Jeho vysoký nákop ale preletel ponad celé bránkovisko hostí až do autu na opačnej strane.
     
    31
    Raphinha nedobehol kolmicu na ľavé krídlo a lopta skončila za autovou čiarou. Do hry ju vrátil Almuhammadí, jeho spoluhráči ju však už v strede poľa odovzdali domácim hráčom.
     
    30
    Hra má spád a hrá sa zo strany na stranu. Bližšie k pokutovému územiu súpera sa teraz dostávajú domáci, hostia ich ale do vyložených streleckých pozícií nepúšťajú.
     
    29
    Držanie lopty: 61 % : 39 %
     
    28
    Bamford v rýchlom protiútoku vysunul na ľavú stranu šestnástky Raphinhu, ktorý však namiesto strely začal kľučkovať a o loptu prišiel.
     
    26
    Leeds v posledných minútach prebral iniciatívu a tlačí sa omnoho viac dopredu. Aylingov center zľava zrazil McGinn k svojmu brankárovi Martínezovi.
     
    25
    Na opačnej strane dostal prihrávku medzi obrancov Aston Villy Raphinha, ktorý vystrelil vysoko nad Martínezovu bránu.
     
    24
    El Ghazi si pred pokutovým územím Leedsu narazil loptu s Watkinsom a tvrdou strelou z prvej po zemi tesne minul pravú tyč Meslierovej brány.
     
    23
    Na center z rohu Leedsu si potom v strede šestnástky Aston Villy najvyššie vyskočil Cooper, ktorého prudkú hlavičku do stredu brány chytil gólman hostí Martínez.
     
    22
    Raphinha sa prekľučkoval na ľavej strane cez dvojicu protihráčov k šestnástke Aston Vily, jeho prízemnú prihrávku na prednú tyč ale zrazil na roh Mings.
     
    21
    Strely: 4:5
    Strely na bránu: 1:3
     
    20
    Leeds sa usadil na útočnej polovici, jeho kombinácia ale zatiaľ nevedie k ničomu. Hostia zatiaľ hrajú v obrane disciplinovane.
     
    18
    Obrancovia Leedsu vypichli hosťom loptu pred vlastnou šestnástkou priamo pred El Ghaziho, ktorého strelu z prvej k ľavej tyči vyrazil domáci gólman Meslier.
     
    17
    Watkins si na pravom krídle spracoval pas zo štandardky hostí a posunul loptu na Ramseyho, ktorému však odskočila za autovú čiaru.
     
    16
    Aston Villa je zatiaľ aktívnejším tímom a má kontrolu nad dianím na trávniku. Po faule Dallasa navyše získava priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    15
    Mings si na prednej tyči nabehol na center z rohu, jeho hlavička ale bola zrazená na ďalší roh. El Ghaziho ďalší center od rohovej zástavky potom domáci odvrátili do autu.
     
    14
    El Ghazi tvrdo vystrelil z hranice šestnástky pod brvno a brankár Leedsu Meslier musel loptu vyraziť nad svoju svätyňu.
     
    13
    Watkins si na ľavom krídle obhodil Aylinga a nacentroval do pokutového územia Leedsu. Tam ale nebol nikto v čiernom drese a lopta doletela až na opačnú stranu.
     
    12
    McGinn po faule v strede poľa nakopol hrací predmet do šestnástky Leedsu, domácej obrane sa však podarilo túto situáciu vyriešiť. Odrazenú loptu získali znovu hostia.
     
    11
    Raphinhovu strelu z hranice šestnástky z ľavej strany zablokoval obranca Aston Villy k Robertsovi, ktorý už zvnútra pokutového územia namieril priamo na brankára hostí Martíneza.
     
    9
    Obrana hostí ale zatiaľ funguje bezchybne a Targett odhlavičkoval z vlastnej šestnástky nepresný Costov center z ľavého krídla. Lopta sa potom dostala naspäť na kopačky domácich hráčov.
     
    8
    Leeds sa už dostal na útočnú polovicu a postupnou kombináciou zatláča Aston Villu do obrany.
     
    7
    Domáci sa znovu dostali pri rozohrávke pod veľký tlak napádajúcich hráčov Aston Villy a napokon museli hrací predmet odovzdať obrancom hosťujúceho celku.
    5. Anwar El Ghazi (ASV) - 0:1
     
    5
    Aston Villa dala gól!
    Hostia otvárajú skóre! Watkins nacentroval z ľavej strany za obranu Leedsu na pravú stranu šestnástky na ANWARA EL GHAZIHO, ktorý si loptu spracoval a zblízka prestrelil vybiehajúceho brankára Mesliera.
     
    4
    Hostia získali ďalší roh, center El Ghaziho ale tentokrát preletel celou šestnástkou na opačnú stranu.
     
    3
    Domáci obrancovia rozohrali úspešne napriek vysokému presingu Aston Villy, Struijk ale v strede poľa o loptu prišiel.
     
    2
    Hostia získali zo svojho prvého útoku rohový kop. El Ghazi z neho nacentroval do bránkoviska a lopta zasiahla Aylinga do ruky, hlavný rozhodca ale nechal hru pokračovať.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, o loptu ale okamžite prišli. Bamford ju potiahol po pravej strane k šestnástke a centrom na zadnú tyč, pri ktorom sa Bamford pošmykol, nakopol loptu na Raphinhu. Ten nedokázal hrací predmet zasiahnuť.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Leeds bude hrať v bielych dresoch, Aston Villa v čiernych.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Leeds United: Meslier – Ayling, D. Llorente, Cooper (C), Dallas – T. Roberts, Struijk, Klich – Costa, Bamford, Raphinha.

    Náhradníci: Casilla – L. Davis, Cresswell, Harrison, Jenkins, P. Hernández, Alioski, Huggins, Gelhardt.

    Aston Villa FC: E. Martínez – A. Almuhammadí, Konsa, Mings (C), Targett – Nakamba, J. McGinn – B. Traoré, Ramsey, El Ghazi – Watkins.

    Náhradníci: Heaton – Engels, N. Taylor, Barkley, M. Sanson, Douglas Luiz, Trézéguet, K. Davis, Kessler.

    Rozhodca: Bankes – Davies, Mainwaring.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa proti sebe doteraz postavili v anglickej Premier League v 25 zápasoch a ich vzájomná bilancia je úplne vyrovnaná – Leeds i Aston Villa vyhrali po 8 zápasov a 9 súbojov týchto dvoch tímov sa skončilo remízami. Prvý vzájomný zápas v tomto ročníku vyhral Leeds na ihrisku Aston Villy v októbri 2020 jasne 3:0.
     


    Aston Villa

    Aston Villa patrí v tomto ročníku medzi najpríjemnejšie prekvapenia súťaže a pred týmto kolom bola na ôsmom mieste tabuľky, z ktorého strácala na piatu Chelsea len sedem bodov a v porovnaní s ňou má dva zápasy k dobru. Jej forma v posledných týždňoch je pomerne nevyrovnaná, keď z posledných siedmich ligových zápasov vyhrala tri, prehrala tri a remizovala jeden. Tím z Birminghamu ťaží hlavne z výbornej obrany, len Manchester City a Chelsea totiž inkasovali menej gólov ako práve Aston Villa (26 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku patrí Aston Ville siedme miesto.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Southampton – Aston Villa 0:1
    Aston Villa – West Ham 1:3
    Aston Villa – Arsenal 1:0
    Brighton – Aston Villa 0:0
    Aston Villa – Leicester 1:2
     


    Leeds United

    Leeds pokračuje v striedaní výhier a prehier a už 16-krát za sebou sa jeho ligový zápas neskončil remízou. V tabuľke bol pred dnešným kolom na desiatom mieste, z ktorého strácal na piatu Chelsea len 5 bodov. Otvorená hra Leedsu vedie k veľkému počtu strelených gólov (43), súčasne však končí i veľkým počtom inkasovaných gólov a obrana Leedsu je kvôli tomu druhou najhoršou v súťaži (43 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov doma je Leeds taktiež na desiatej priečke.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Leeds – Everton 1:2
    Leeds – Crystal Palace 2:0
    Arsenal – Leeds 4:2
    Wolverhampton – Leeds 1:0
    Leeds – Southampton 3:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Leeds United – Aston Villa FC. Stretnutie 26. kola anglickej Premier League sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 5. El Ghazi

    Karty:   61. T. Roberts (LDS), 63. Klich (LDS), 84. P. Hernández (LDS) – 61. Targett (ASV), 80. A. Almuhammadí (ASV)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:14.
    Leeds United: Meslier – Ayling, D. Llorente, Cooper (C), Dallas – T. Roberts (71. P. Hernández), Struijk (53. Alioski), Klich – Costa (64. Harrison), Bamford, Raphinha.
    Náhradníci: Casilla – L. Davis, Cresswell, Harrison, Jenkins, P. Hernández, Alioski, Huggins, Gelhardt.

    Aston Villa FC: E. Martínez – A. Almuhammadí, Konsa, Mings (C), Targett – Nakamba, J. McGinn – B. Traoré, Ramsey (79. M. Sanson), El Ghazi (88. Trézéguet) – Watkins.
    Náhradníci: Heaton – Engels, N. Taylor, Barkley, M. Sanson, Douglas Luiz, Trézéguet, K. Davis, Kessler.

    Rozhodca: Bankes – Davies, Mainwaring