Čeljabinsk – Novgorod 3:2 (kon.) | Jaroslavľ – CSKA Moskva 2:3 (0:3 po s.n.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 2:3 (1:2 po s.n.)
Red Star Kunlun – Barys 0:3 (kon.) | Nižnekamsk – Čerepovec 2:3 (po pr.) | Petrohrad – Viťaz 4:0 (kon.)
Helsinki – Chabarovsk 4:3 (po pr.) | Omsk – Ufa 1:2 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 0:3 (kon.)
S.Moskva – Novosibirsk 2:3 (po pr.) | Riga – Dinamo Minsk 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Neftechimik Nižnekamsk
2:3 (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)
Severstaľ Čerepovec
cz Štvrtok 25.02.2021, 17:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:39 Kirill KAPUSTIN - 2:3
     
    60:39
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hosté dokonávají v prodloužení obrat! Ve středním pásmu nabral rychlost KIRILL KAPUSTIN, který přebruslil obránce, dostal se před Ivannikova a zakončil mezi jeho betony. Asistence: Joonas Nättinen a Igor Geraskin.
    58:10 Kirill KAPUSTIN - 2:2
     
    58:10
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hostům se podařilo vyrovnat! Geraskin poslal z rohu puk před branku, kde byl nepokrytý KIRILL KAPUSTIN, který bekhendem přehodil levý beton brankáře Ivannikova – 2:2. Asistence: Igor Geraskin a Makar Chabarov.
    54:59 Kirill ADAMČUK - 2:1
     
    54:59
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hosté rychle snižují! Na vrcholu levého kruhu se opřel z první do puku KIRILL ADAMČUK, jehož bomba zapadla nad lapačku brankáře Ivannikova – 2:1. Asistence: Shawn Lalonde a Alexandr Petunin.
    53:29 Andrej ČIVILJOV - 2:0
     
    53:29
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou branek! Krásnou individuální akcí se prezentoval ANDREJ ČIVILJOV, který od pravého mantinelu projel s pukem až na levý kruh a odsud ho zápěstím poslal za záda Podjapolského.
     
    52:45
    Z levé strany ostře vypálil Kirill Adamčuk a Ivannikov si vůbec nebyl svým zákrokem jist. Kotouč ale škrtl lapačkou a to stačilo k tomu aby ho vytěsnil do ochranné sítě! Následuje reklamní přestávka.
     
    52:27
    Velký závar před brankou Nižněkamsku. Nikdo z hostujících hráčů však nedostal kotouč za rozhozeného Ivannikova!
     
    50:03
    Síly na ledě se vyrovnají. Za držení je potrestán Linus Johansson.
     
    49:30
    Joonas Nättinen podrazil Bikmullina a domácí tak mají k dispozici početní výhodu.
     
    46:56
    Linus Johansson donutil k chybě jednoho z hostujících obránců, vypíchl mu puk a natlačil se za jeho záda až před brankáře Podjapolského. Ten Nižněkamsku nedovolil navýšení skóre!
     
    43:36
    Sám před Podjapolským se ocitl Jonas Enlund. Zkusil zakončit po bekhendové kličce, ale brankář Čerepovce svůj tým drží na nejtěsnější ztrátě!
     
    42:10
    Hosté špatně vystřídali a na ledě jich bylo šest. Proto došlo k vyloučení na jejich straně.
     
    42:10
    Domácí přečíslili obranu soupeře! Pavel Porjadin hledal v situaci 2 na 1 Bulata Šafigullina, který nedostal kotouč zblízka za brankovou čáru. Bude se ale vylučovat...
     
    38:02
    Výborný zákrok Ivannikova, který dokázal levou rukou zastavit vystřelený kotouč z prostoru mezi kruhy!
     
    28:34
    Hostující Jacob Berglund vrazil zezadu na hrazení Kirilla Vorobjova, za což dostal dvouminutový trest. Následovala strkanice, za kterou je potrestán jen Dmitrij Mojsejev za napadení. Domácí tedy budou hrát dvouminutovou přesilovku 5 na 3!
     
    28:24
    Nikita Makejev nahodil od modré čáry puk na domácí branku a Ivannikov ho viděl na poslední chvíli! Nakonec stačil zasáhnout levým betonem.
     
    25:56
    Ve vlastním oslabení zahrozili domácí! Timur Šarifjanov najížděl z levé strany sám na branku soupeře, ale nedokázal prostřelit Podjapolského!
     
    25:19
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Marat Chajrullin – 2 min., sekání).
     
    13:53
    Málem bylo vyrovnáno. Joonas Nättinen orazítkoval z levého kruhu spojnici břevna a tyčky!
     
    12:32
    Po reklamní přestávce si zahrají přesilovku hosté. Ildar Šiksatdarov se v rohu vzájemně držel s protihráčem. Podle rozhodčích byl v souboji aktivnější on a tak si na dvě minuty odpočine.
    08:13 Roman ABROSIMOV - 1:0
     
    08:13
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Nakonec využitá přesilovka domácích! Po nahrávce Vladimira Galuzina se do kotouče z první opřel obránce ROMAN ABROSIMOV, jenž ze střední vzdálenosti vymetl horní růžek nad lapačkou Podjapolského. Asistence: Vladimir Galuzin.
     
    07:03
    Příležitosti Nižněkamsku! Po nahození Alexeje Volgina zůstal puk ležet u brankoviště, kde se k němu dostal Rafael Bikmullin, který ve velké šanci dorážel do boční síťky!
     
    06:40
    Přesilovou hru si nyní vyzkoušejí domácí. Dvě minuty za krosček obdržel Jacob Berglund.
     
    02:30
    Náznak šance Neftěchimiku ve vlastním oslabení! V situaci 2 na 1 posílal jeden z domácích hráčů puk před branku na volného Linuse Johanssona. Situaci ale skvěle přečetl brankář Podjapolskij, který se pro kotouč natáhl a holí ho před švédským útočníkem odehrál do bezpečí.
     
    01:15
    Domácích bylo na ledě moc, za což přichází dvouminutový trest pro hráčskou lavici. Ten si odsedí Pavel Porjadin.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 9. Abrosimov (Galuzin), 54. Čiviljov – 55. Adamčuk (Lalonde, Petunin), 59. Kapustin (Geraskin, M. Chabarov), 61. Kapustin (Jo. Nättinen, Geraskin)


    Neftechimik Nižnekamsk: Ivannikov (Ozolin) – Osipov, Bryncev, Semjonov, Volgin (A), Vorobjev, Abrosimov, Puzanov – Bikmullin, Linus Johansson, McMillan – Chajrullin, Enlund (A), Čiviljov – Šiksatdarov, Šarifjanov, Bucajev – Poriadin, Galuzin (C), Šafigullin – Chafizov.
    Severstaľ Čerepovec: Poďjapolskij (Šugajev) – Vittasmäki, M. Chabarov, Kudako, Rogov, Lalonde (A), Adamčuk, Makejev, M. Tichonov – J. Morozov, Berglund, Liška – Petunin, Kodola, Vovčenko (A) – Jo. Nättinen, Kapustin, Geraskin (C) – Mojsejev, Vicharev, Guslistov.

    Rozhodca: Morozov, Lavrentěv – Parikov, Kanifadin

    Diváci: 978