Hr. Králové – Vlašim 1:0 (kon.) | Dukla Praha – Slavia B 5:1 (kon.) | Jihlava – Chrudim 5:3 (kon.)
Líšeň – Vyšehrad 2:2 (kon.) | Dukla Praha – Jablonec B 5:1 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
1:0 (0:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
cz Sobota 20.02.2021, 10:30 • UT, Všesportovní stadion, Hradec Králové • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Krásné sobotní dopoledne přeji všem příznivcům kvalitní české kopané z metropole východních Čech. Na Malšovickém stadionu Pod lízátky se dnes FC Hradec Králové utká v rámci přípravy na jarní část naší druhé nejvyšší soutěže s celkem FC Sellier & Bellot Vlašim.
     
    FC Hradec Králové

    Votroci se aktuálně vyhřívají na 1. pozici FNL se ziskem pětadvaceti bodů. V jarní části tak budou usilovat o to, aby se vrátili tam, kam patří – do nejvyšší české fotbalové soutěže, Fortuna ligy.

    Na restart FNL se Královéhradečtí pečlivě připravují. V lednu se zúčastnili Tipsport ligy, kde však nepodali příliš přesvědčivé výsledky a po remízách s Táborskem (1:1), B-týmem Sparty Praha (2:2) a Duklou Praha (3:3) skončili ve skupině až na třetím místě. V únoru pak sehráli další dvě utkání – první z nich skončilo opět neslavně, Chrudimi podlehli 2:3. Až tuto středu se jim podařilo vyhrát, Béčko pražské Sparty porazili zde na umělé trávě 2:0, když obě branky zaznamenal Daniel Vašulín.
     
    FC Sellier & Bellot Vlašim

    Středočeši jsou v současné chvíli na 7. příčce FNL, na své konto nastřádali zatím sedmnáct bodů. Rytíři tak směřují k setrvání v klidném středu tabulky, které jim zaručí bezpečnou a poklidnou záchranu v druhé nejvyšší české fotbalové soutěži.

    Vlašimští nebyli v lednu tolik aktivní, co se zápasové přípravy týče. Sehráli pouze jediné utkání. Vyšehrad ale porazili 4:2, ačkoliv v prvním poločase dvakrát prohrávali, takže utkání museli otáčet. V únoru již byli svěřenci trenéra Šmejkala více vytíženi, sehráli stejně jako Votroci dvě utkání. Před čtrnácti dny si dokázali poradit s Viktorií Žižkov, kterou přemohli těsně 1:0. Před týdnem pak změřili síly s pražskou Duklou, se kterou se rozešli smírně 1:1, branku Středočechů vstřelil v 90. minutě Petr Průcha.
     
    Vzájemný zápas z podzimní části FNL

    Hradečtí se s Vlašimí potkali hned na startu podzimní části naší druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Na Malšovickém stadionu porazili Votroci Rytíře těsně 1:0. Jedinou branku utkání zaznamenal v 84. minutě po rohovém kopu stoper Jan Král, který tak nasměroval Východočechy k úspěšnému tažení podzimní částí soutěže.

    26.8.2020:
    FC Hradec Králové – FC Sellier & Bellot Vlašim 1:0
     
    Zajímavost

    O zajímavý zápas půjde především pro odchovance Hradce Králové, útočníka Filipa Firbachera, který je ve Vlašimi na hostování právě z kádru Votroků. Bude zajímavé sledovat, zda do utkání zasáhne a jak se mu bude případně dařit proti bývalým spoluhráčům.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Reichl – Vučić, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, Rada, Prekop, Dvořák, Vlkanova – Vašulín.
    Náhradníci: Vízek – Egbewole, Kateřiňák, Mejdr, Novotný, Samko, Soukeník, Záviška.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Markovič – Zukal, Svoboda, Zinhasovič, Štochl, Breda, Jurásek, Janda, Bassey, Průcha, Krištan.
    Náhradníci: Řehák – Firbacher, Kozel, Broukal, Červenka, Oglomade.

    Rozhodčí: Raplík – Vodrážka, Arnošt.
     
    Ještě jednou dobré dopoledne z Hradce Králové. Na umělé trávě Malšovického stadionu za chvíli začne souboj Votroků s Vlašimí. Oba celky už se pomalu trousí na hřiště. Sestavu Východočechů si již můžete prohlédnout, tu Rytířů se pokusíme doplnit v průběhu utkání.
     
    Fotbalisté Hradce Králové nastupují k utkání v černých dresech, hosté z Vlašimi budou hrát v zelené barvě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Votroci začali zpětnou přihrávkou ke svým bekům, těm se následně ale nepodařilo rozehrát a brankář Reichl tak bude vykopávat od své svatyně.
     
    2
    Hradečtí se snažili prosadit po pravé straně hřiště, nicméně míč končí v zámezí a vhazovat tak mohou Středočeši.
     
    2
    Rychlý útok po pravé straně nyní vedl Prekop, jeho centr však vápnem soupeře jen proskákal až k druhé autové lajně.
     
    3
    Po drobnějším faulu rozehrávají fotbalisté Vlašimi volný přímý kop z vlastní půlky hřiště, rozehrávku nechtějí uspěchat, drží míč u své svatyně.
     
    3
    Votroci uzmuli míč svému soupeři a Leibl poslal balón lehkým obloučkem na levou stranu hřiště, tam se Votroci provinili útočným faulem.
     
    4
    Fotbalisté Vlašimi vymysleli krkolomnou rozehrávku, která ve finální fázi nebyla úspěšná a míč pohodlně doputoval k Reichlovi.
     
    5
    Votroci budou zahrávat rohový kop, po pravé straně prošli rychle do přečíslení, které obrana Vlašimi vyřešila odkopem do zámezí.
     
    5
    Byl to Jakub Rada, kdo se postavil k zahrání rohového kopu, nicméně míč z jeho kopačky, který směřoval na zadní tyč, byl přece jen trochu delší než bylo třeba.
     
    6
    Erik Prekop se nyní dostal do slibné šance. Centrovaný míč z pravé strany byl sražen na velké vápno a záložník Hradce pálil nebezpečně do horní části brány soupeře. Brankář Vlašimi vyrazil míč nad břevno.
    6. Prekopovu střelu vyráží hostující golman nad
     
    7
    S následujícím rohovým kopem si obrana Rytířů poradila bez potíží. Votroci se ale znovu rychle dostali k míči a po faulu budou rozehrávat volný přímý kop přibližně od půlící čáry.
     
    7
    Votroci se pokusili zaskočit soupeře rychlou rozehrávkou k pravé krajní lajně, kde se přes dva soupeře snažil probít Prekop, neúspěšně.
     
    8
    Vučić vhodil aut z pravé strany hřiště a Vašulín se snažil prokličkovat mezi trojicí bránících soupeřů, nakonec ale úspěšný nebyl.
     
    9
    Máme tu další rohový kop Votroků, vysoký míč na zadní tyč se snažil Vašulín vracet před bránu. Po zásahu obrany Vlašimi se bude kopat další roh.
     
    9
    Jakub Rada tentokrát poslal kratší míč přímo do malého vápna soupeře, kde ale úřadoval brankář Vlašimi, který si míč stáhl do náruče.
     
    10
    Rychlý kontr Rytířů byl v zárodku zastaven u půlící čáry faulem. Vlašim se nyní ale drží na míči a kombinuje na pravé straně hřiště.
     
    10
    Votroci dostávají k dispozici volný přímý kop z půlící čáry. Balón rozehráli na pravého krajního beka Vučiće, ten ale kupředu neprošel.
     
    11
    Hrací předmět se vrací k brankáři Reichlovi, jeho výkop spoluhráče nenašel, takže fotbalisté Vlašimi mohou postupovat kupředu.
     
    11
    Do kombinace Středočechů vstoupil Jakub Rada, který svým zkušeným zásahem jejich akci ukončil, míč je opět u gólmana Votroků Reichla.
     
    12
    Votroci vhazují míč do hry od levé krajní čáry. Po několika osobních soubojích se dostal k míči na levé straně vápna Vlkanova, je ale důsledně bráněn a musí přihrávat zpět.
     
    13
    Votroci od úvodního výkopu utkání kontrolují, soupeře zatím nepustili do žádné větší šance a sami si jednu velkou vytvořili. Navíc mají velký optický tlak, který ale dosud nepřetavili v žádnou branku.
     
    14
    Fotbalisté Vlašimi se nyní snažili důrazně prosadit po pravé straně, nicméně nakonec přišli o míč, který mohl brankář Reichl vykopnout daleko od své svatyně.
     
    14
    Na druhé straně si zahraje také gólman Vlašimi, který se snažil po levé straně rozehrát snad na Václava Svobodu, který ale svou akci dotáhl jen k půlící čáře.
     
    15
    Votroci kombinují na své polovině hřiště, nyní se rychle vysunuli po pravé straně kupředu a Prekop se dostal do zakončení. Jeho rána ale mířila vysoko nad břevno svatyně soupeře.
     
    16
    Brankář Vlašimi vykopl balón až na půlící čáru, kde došlo k osobnímu souboji a Votrokům je pískán nedovolený zákrok.
     
    16
    Rytíři se nyní snaží projít po levé straně hřiště, obrana Hradeckých jim ale nastražila parádní ofsajdovou past, do které se lapili.
     
    17
    Středočeši vhazují na pravé straně travnaté plochy. Míč nakonec museli vrátit až ke svému brankáři, který jej razantním odkopem poslal na půlící čáru.
     
    18
    Po drobném faulu ve středu hrací plochy rozehrávají znovu borci z Vlašimi. Ti se na pravé straně kupředu probít nedokázali a míč opět rozehrává brankář Hradce Reichl.
     
    18
    Erik Prekop byl přibližně u půlící čáru zezadu strčen a poslán k zemi, Votroci se snaží prosadit útokem po pravé straně a centrem do vápna.
     
    19
    Ve vápně Vlašimi došlo ke kontaktu mezi gólman Rytířů a Danielem Vašulínem. Po jejich souboji se píská útočný faul Hradce.
     
    20
    Lehké dohady o tom, kdo bude vhazovat u autové čáry, nakonec hlavní sudí přiřkl balón Votrokům, kteří se po pravé straně dostali až k vápnu, nicméně ne do něj.
     
    20
    Hraje se zatím hodně důrazný fotbal, sudí musí často používat svou píšťalku. Další faul jsme nyní viděli u půlící čáry, fotbalisté Vlašimi mohou rozehrávat.
     
    21
    Vysoký míč až na velké vápno musel nyní přesnou hlavičkou k rohovému praporku usměrnit stoper Hradce Donát. Ten zahrál s velkým přehledem.
     
    21
    Votroci šli po levé straně kupředu a centr do vápna si Prekop málem zvládl zpracovat, nakonec mu ale neposedný míč utekl, což je škoda pro Hradec, zde se mohla zrodit velká šance.
     
    22
    Kombinace černobílých ještě chvilku pokračovala, nicméně finální centr jen neškodně proskákal skrz vápno Rytířů a jejich brankář může vykopávat.
     
    23
    Středočeši nyní dobře pracovali u pravé krajní lajny a budou vhazovat. Nakonec vyslali centr, který na opačné straně hřiště krotí Svoboda.
     
    23
    Krkolomná rozehrávka Votroků se vydařila a míč na pravé hřiště zkrotil Prekop, který jej poslal do vápna. Střela Vašulína byla nedůrazná, brankář Vlašimi přesto zasahovat musel.
     
    24
    Fotbalisté Vlašimi se sami vlastní chybou připravili o možnost jít do ofenzivy po útočném faulu, musí se nyní stáhnout ke své kleci.
     
    25
    Zajímavá standardka pro Vlašim asi deset metrů za velkým vápnem. U míče je dvojice hráčů. Snad to byl Dias, který vyslal cent, jenž ale pouze proskákal vápnem soupeře.
     
    26
    Další útočný faul Vlašimských, tentokrát ve vápně Hradce, odkud bude brankář Reichl rozehrávat. Po důsledném napadání soupeře vykopává raději do dálky.
     
    26
    Prekop se snažil rychle prosadit na pravé straně a byl faulován. Votroci mají zajímavou standardku na straně vápna.
     
    27
    Centrovaný míč z kopačky Rady neměl špatné parametry. Ve velké skrumáži jsem si nevšiml, kdo se k hlavičce dostal, nicméně míč mezi tři tyče nezamířil.
     
    27
    Středičeši kombinují na levé straně travnaté plochy, nicméně obrana Votroků je důrazná a ani metr nedostanou Rytíři zadarmo.
     
    28
    Vlašimští znovu rozehrávají od svého brankáře postupný útok, který ale na pravé straně neměl dlouhého trvání a Votroci obrací hru.
     
    29
    Ani útok Královéhradeckých ale neměl potřebné parametry a míč skončil znovu u gólmana hostů z Vlašimi.
     
    29
    Rytíři drží míč před vlastním velkým vápnem delší dobu. Vysokou přihrávku kupředu zastavil jistou hlavičkou Donát.
     
    29
    Centrovaný míč z levé strany do pokutového území byl pro Erika Prekopa příliš dlouhý. Brankář Vlašimi jej pohodlně sebral ze vzduchu.
     
    30
    Středočeši znovu kombinují u vlastního pokutového území a nikam nespěchají, do rozehrávky se zapojuje i gólman. Je vidět, že Rytíři nechtějí udělat chybu.
     
    31
    Na pravé straně travnaté plochy se fotbalisté Vlašimi prosadit nedokázali, celá akce končí faulem na Urmu a Votroci mohou od své svatyně rozehrát.
     
    31
    Faul také na druhé straně, jeden z hráčů Vlašimi se trochu pomaleji zvedá z umělé trávy zde na Malšovickém stadionu. Vypadá to ale, že bude moci pokračovat.
     
    32
    Kombinace Dvořáka s Vučićem na pravé straně nyní nepřinesla rychlý kontr, kterým by se Votroci mohli prosadit, nicméně aut je svěřencům trenéra Frťaly dopřán.
     
    32
    Jakub Rada poslal z pravé strany centr do vápna Vlašimi. Míč se několikrát odrazil k hráčům oběma stran, nakonec z něj ale finální zakončení nevyklíčilo.
     
    33
    Daniel Vašulín byl nyní na pravé straně u pokutového území soupeře příliš důrazný a je mu odpískán útočný faul. Hosté tak mohou v poklidu rozehrát.
     
    34
    Nyní se rozehrávka nevydařila Votrokům a Kodeš se musel rychle stáhnout do středu, aby zastavil kombinaci soupeře.
     
    35
    Hradečtí nyní kombinovali u své svatyně tak dlouho, až z toho byla málem velká šance pro Vlašim. Ta ale nedokázala finální akci urychlit.
     
    35
    Také Votroci nyní nebezpečně kombinovali ve vápnu soupeře, rána Jakuba Rady z pravé strany ale byla zastavena prvním bránícím hráčem.
     
    36
    Brankář Reichl krotí skákavý balón u své svatyně. Následně jej rozehrává na levou stranu, odkud ho Hradečtí rychle přenesli doprava na Vučiće.
     
    37
    Tohle byla velká možnost! Vučić posunul míč z pravé strany na osu hřiště, kde zpoza vápna nebezpečně pálil přízemní ranou k pravé tyči Dvořák. Skvělý zákrok brankáře Vlašimi, který vytěsnil míč na rohový kop!
    37. Dvořákova střela zpoza vápna
     
    37
    Je tu další rohový kop pro Votroky. Jakub Rada si už postavil míč a kontroluje postavení svých spoluhráčů ve vápně. Centr na přední tyč obrana soupeře odvrátila.
     
    38
    Vlkanova byl na pravé straně nucen se stáhnout a dokonce poslat míč až na své beky, kteří ještě ustupují napadajícím hráčům Vlašimi.
     
    39
    Obrovská šance Vlašimi! Bassey dostal přihrávku od Juráska z pravé strany na malé vápno a byl sám před úplně prázdnou bránou, kterou naprosto nepochopitelně minul!
    39. Hosté spálili tutovku
     
    40
    Fotbalisté Vlašimi se nyní trochu více dostávají do tempa a zahrávají další rohový kop. Ten ale kýžené ovoce nepřinesl a míč letí až na jejich půlku hřiště.
     
    41
    Po divokých chvilkách jisté uklidnění, vysoký balón do svého vápna brankář Reichl odkopl pouze do zámezí. Fotbalisté Vlašimi budou vhazovat na pravé straně.
     
    41
    Byl to asi Denis Donát, kdo nyní dobrým skluzem zastavil postupný útok Vlašimi na levé straně, skvělá defenzivní práce beka Votroků.
     
    42
    Hradečtí se snažili projít po pravé straně, Prekop byl ale doslova zahozen do zámezí u pravé lajny. Volný přímý kop pro Votroky.
     
    43
    Centr Jakuba Rady do vápna zvládla obrana Vlašimi odehrát do bezpečí. Jeden z fotbalistů středočeského celku se tam po osobním souboji jen těžko zvedal, ale nakonec je i on připraven pokračovat.
     
    43
    Nyní se fotbalisté Vlašimi snažili probít po levé straně, nicméně nakonec je zastavil útočná faul na Vučiće, takže Votroci mohou v poklidu rozehrát.
     
    44
    Rytíři se rychle dostali k míči, jenže jej zase bleskově ztratili. Hra je teď trochu neuspořádaná a oba celky kupí ve středu hřiště chyby.
     
    45
    Začala poslední minuta první půle, Hradečtí si u svého vápna nekomplikovali situaci a odkopem poslali míč do zámezí.
     
    45
    Votroci budou ještě rozehrávat na levé straně travnaté plochy, jejich kombinace směřovala k brankáři Reichlovi, jenž nakonec poslal míč na druhou lajnu.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     
    První poločas duelu Votroků s Rytíři skončil. Hradečtí měli především v prvních třiceti minutách zřetelnou převahu, následně se Vlašimi povedlo hru přece jen trochu srovnat. Obrovské šance jsme nakonec viděli na obou stranách. Východočeši mohli jít do vedení šancemi Prekopa či Dvořáka. Na druhé straně spálil největší tutovku utkání Bassey. Do druhého poločasu tak znovu vstoupíme za stavu 0:0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:32.
     
    Hosté jsou již na trávníku, na Votroky ještě čekáme.
     
    Vlašim udělala minimálně tři změny o poločase. Ze hry jdou Svoboda, Štochl a Jurásek. Na hřišti se představí Firbacher, Broukal a Červenka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Svoboda, přichází Firbacher.
     
    46
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Štochl, přichází Broukal.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Vašulín, přichází Záviška.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Urma, přichází Novotný.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Leibl, přichází Soukeník.
     
    46
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Bassey, přichází Ogiomade.
     
    46
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Jurásek, přichází Červenka.
     
    46
    Také Votroci pravděpodobně provedli pár změn, které kvůli velkému počtu střídání naráz doplníme později. Mezitím se již zase hraje.
     
    47
    Fotbalisté Vlašimi se snažili probít do šance po levé straně, nicméně to se jim nakonec nepodařilo, brankář Reichl sbírá balón a vyhazuje ho na levou stranu hřiště.
     
    48
    Po faulu na půlící čáře se hosté rychle dostali kupředu a na hřišti je také Ogiomade, který na hranici velkého vápna střílel, Reichl ale proti němu vyběhl včas a jeho pokus zastavil.
    48. Útočný výpad hostů musel řešit Reichl
     
    49
    Votroci dostali míč po levé straně hřiště kupředu, nicméně jejich akce k žádné šanci nevedla, naopak soupeř může rozehrát svůj protiútok.
     
    50
    Fotbalisté Vlašimi si nyní nevyšli moc vstříc při rozehrávce na vlastní půli, čehož málem využil Prekop. Ten byl nakonec odzbrojen až posledním bránícím soupeřem.
     
    51
    Královéhradečtí jdou kupředu po pravé straně, nyní se rozhodli přenést hru na druhou lajnu dvěma krátkými přihrávkami. Jejich kombinace zatím nemá potřebnou rychlost.
     
    51
    Dvořák se rozhodl v postupném útoku přihrát na pravou stranu, centr Prekopa ale neměl potřebné parametry, Vlkanova se k němu nedostal.
     
    52
    Jakub Rada teď nedostal míč do špatné pozice, jenže s ním nebyl dostatečně rychlý a tak místo střely z velkého vápna volí zpětnou přihrávku.
     
    52
    Dlouhý nákop Vlašimi po pravé lajně končí v zámezí, Votroci vhazují. Vlkanova táhne jejich akci kupředu těsně u krajní čáry.
     
    53
    Hradečtí získali aut a několika rychlými přihrávkami Novotného s Dvořákem se snažili soupeře vyšachovat ze hry, což se jim ale zatím nepodařilo.
     
    54
    Kodeš se snažil vysokým obloukem přenést hru na pravou stranu hřiště, tam ale Votroci míč ztratili a musí se stáhnout.
     
    54
    Brankář Markovič pomáhá svým obráncům s rozehrávkou, několikrát si vyměnil míč s oběma stopery a nyní nakopává míč daleko od své klece.
     
    55
    Nejprve zapracoval dobře směrem dozadu hradecký Novotný. Vlašim se i tak dostala do vápna protivníka, kde došlo k sražené střele. Zbytek už si defenziva Votroků pohlídala.
     
    56
    Na hraně pravidel nyní atakoval Kodeš jednoho ze soupeřů na hraně pokutového vápna. Sudí ale do píšťalky nehvízdl.
     
    56
    Reichl teď musel rychle s brány a na zem před dobíhajícím Červenkou, který by byl ve stoprocentní šanci. Brankář Votroků zasáhl včas a správně.
     
    57
    Po faulu u půlící čáry budou rozehrávat Středočeši. Jednomu z fotbalistů Vlašimi se nyní ale vůbec nechce na nohy a musí k němu lékař.
     
    58
    Středočeši mezitím rozehráli a po krátké chvíli se opět píská nedovolený zákrok fotbalistů Hradce Králové, celá situace se tak bude opakovat. Ošetřovaný hráč Vlašimi se už pomalu chystá zpět na plochu.
     
    59
    Kombinaci Rytířů nakonec uťal až Vlkanova, který vykopl míč ze svého vápna daleko k půlící čáře. Vlašimští ale spěchají s další akcí.
     
    59
    Brankář Markovič znovu pomáhá svým stoperům s rozehrávkou. Následně se rozhodl vzít odpovědnost na svá bedra a vykopl míč.
     
    60
    Oglomade napadal obránce Votroků, kteří nakonec zahráli míč k Reichlovi hlavou. Brankář Hradce jej rád chvilku podrží ve své náruči.
     
    61
    Po centru z pravé strany dostávají Votroci další šanci na rohový kop. Rada poslal míč na přední tyč, ale tam byli důrazní beci Vlašimi.
     
    61
    Votroci se drží na míči, Kodeš rozehrává poměrně vysoký balón na pravou stranu hřiště, kde se ale Hradečtí do šance probít nedokázali.
     
    62
    Po faulu na půlící čáře kombinují zase fotbalisté Vlašimi. Markovič vyběhl daleko před velké vápno a dlouhým míčem hledá nabíhající útočníky.
     
    62
    Rytíři mají k dispozici rohový kop. Ten byl zahrán přímo do malého vápna, kde úřadoval brankář Reichl, jenž míč vyboxoval do bezpečí.
     
    63
    Slušná standardka pro Vlašim přibližně deset metrů za velkým vápnem na levé straně. Sudí ještě kontroluje postavení zdi Votroků.
     
    63
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Rada, přichází Kateřiňák.
     
    63
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Vlkanova, přichází Egbewole.
     
    63
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Vučić, přichází Mejdr.
     
    64
    Votroci provedli trojí střídání. Další dvě doplníme později, nyní se věnujme standardní situaci Vlašimi z nebezpečného prostoru
     
    64
    Centrovaný míč se snažil zkrotit Červenka, ale to se mu nakonec nepodařilo, jeho rádoby zakončení končí daleko od svatyně Votroků.
     
    66
    Po dalším faulu, kterých je v dnešním utkání opravdu mnoho, mohou rozehrávat Votroci, kteří přenesli hru z pravé strany na levou, kde se Egbewole snažil utancovat bránícího hráče, leč neúspěšně.
     
    67
    Markovič má míč u svých nohou a nakonec jej před napadajícími hráči soupeře sbírá ze země a dlouhým výkopem ho posílá na levou stranu.
     
    67
    Votroci nyní spěchají po pravék křídle kupředu, centr na Soukeníka ale neprošel, obrana Vlašimi byla pozorná a Markovič může znovu rozehrát.
     
    68
    Egbewole teď na levé straně nejprve dobře vystihl kombinaci soupeře a uzmul mu balón, následně se ale dostal s míčem do zámezí.
     
    69
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Dvořák, přichází Samko.
     
    69
    Krištan a Kateřiňák se nyní tvrdě srazili na půlící čáře a chvíli se nemohli zvednout. Nakonec jsou ale připraveni pokračovat.
     
    70
    Votroci zahrávají rohový kop. Kateřiňák poslal míč z levé strany na hranici malého vápna, kde zaúřadovala obrana soupeře, která dostala míč do bezpečí.
     
    71
    Po pravé straně se nyní snažil probít do šance Soukeník, ale Markovič byl rychle na zemi a střelu mu tak neumožnil, míč chytil do náruče.
     
    72
    Reichl byl nyní donucen k zákroku po krkolomné akci Vlašimi na levé straně. Hosté se ale k zakončení dostali a ačkoliv střela nebyla důrazná, brankář Hradce musel na zem.
     
    73
    Votroci získali ve středu hřiště míč a Kateřiňák s ním šel rychle kupředu. Byl však faulován a tak musí akce být lehce pozdržena.
     
    73
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradec se ujímá vedení! Votroci se vysunuli po pravé straně kupředu a Mejdrův centrovaný míč do pokutového území uklidil na malém vápně přes Markoviče do sítě ERIK PREKOP! Brankář Vlašimi si na míč sáhl, zastavit jej už ale nedokázal a balón proskákal do sítě – 1:0! Asistence: Jan Mejdr.
    73. PREKOP - 1:0
     
    74
    Na druhé straně se k zakončení a následně i rohu dostali fotbalisté Vlašimi, Reichl ale žádný extra zákrok předvést nemusel.
     
    75
    Středočeši se stáhli ke své kleci, odkud rozehráli na levou stranu hřiště, Votroci dobře napadali a hosté se tak znovu musí vrátit ke svému brankáři.
     
    76
    Útočný faul na pravé straně hřiště v podání Vlašimi. Brankář Reichl vyhání své spoluhráče od brány a bude rozehrávat. Kodeš je mezitím zase na nohou.
     
    77
    Votroci šli nyní rychle kupředu po pravé straně a nakonec se dostali do vápna a v něm i k zakončení. To ale nebylo příliš důrazné, brankář Markovič míč pohodlně chytil do rukavic.
     
    78
    Reichl vykopl míč od své svatyně raději dál, aby jej hosté nedostali do nebezpečné pozice. Takto mohou kombinovat jen na středovém kruhu.
     
    78
    Už už se osamocený útočník Firbacher mohl dostat do stoprocentní šance. Byl sám za obranou Hradce, jenže pozorní sudí odmávali a odpískali ofsajd.
     
    79
    Votroci drží míč na pravé straně travnatého povrchu. Nyní budou vhazovat, Kateřiňák a následně ani Soukeník míč nedostali, ten totiž míří po lajně kupředu.
     
    80
    Královéhradečtí drží hru u pravé lajny a až nyní přišli o míč, Vlašim to zkouší rychlým nákopem kupředu na lajnu, ten však nevyšel.
     
    81
    Prekop šel nyní úplně zbytečně sám v rychlém přečíslení do čtyř hráčů soupeře a míč ztratil. Přitom se mu na levé straně nabízel zcela volný Kateřiňák.
     
    81
    Egbewole se na levé straně hřiště dostal přes jednoho hráče soupeře a přes druhého se snažil střílet, jeho sražený pokus ale pro Markoviče nebezpečný nebyl.
     
    82
    Středočeši drží míč na svých kopačkách, rádi by se stavem ještě něco udělali, ale zatím se jim nedaří probít se do nějaké větší šance.
     
    83
    Samko šel kupředu středem hřiště, jeho pas na Prekopa však obrana Rytířů projít nenechala a Vlašim může sama postupovat kupředu.
     
    83
    Votroci útok Vlašimi zastavil a vhazují na levé straně hřiště, Kateřiňák udržel míč na své kopačce a předal jej stoperům dozadu.
     
    84
    Hradečtí se drží v uctivé vzdálenosti od vlastní klece, na druhé straně brankář Markovič pomáhá s rozehrávko přes Kozla, jenž jde po pravé lajně vpřed.
     
    85
    Jsou tu závěrečné minuty dnešního střetnutí. Vysoký míč kupředu uklízí do bezpečí zámezí Donát, který si v obraně nechtěl dělat komplikace.
     
    86
    Zinhazovič nyní poslal střílený centr z pravé strany a Reichl se za ním proletěl vzduchem. Nakonec ale míč do brány nezamířil a žádný hráč Vlašimi na něj nenaběhl, aby jej dostal do sítě.
    86. Zinhazovič vystrašil Reichla
     
    86
    Votroci rozehrávají standardku na pravé straně vápna, Donát nebyl včas u míče, který proskákal až za čáru na opačném konci hřiště, kde bude Samko vhazovat.
     
    87
    Reichl chytil míč, který mu jeho stoper Donát hlavou přistrčil. Napadající útočník Vlašimi jej atakoval i poté, co měl balón v rukavicích, sudí píská faul.
     
    88
    Brankář Hradce nyní chytil centr, který šel z levé strany, do rukavic a následně si s ním lehl na zem. Zkušeně tak získal pár vteřin pro Votroky.
     
    89
    Samko dobře rozdal míč na pravou stranu hřiště, kde však Votroci vyprodukovali velice nepřesný centr a Vlašim tak může ještě kombinovat u své klece.
     
    89
    Poté, co Prekop ani Záviška nebyli dostatečně rychlí při napadání došlo k souboji na půlící čáře. Hradec bude zahrávat volný přímý kop.
     
    90
    Dobrou dalekonosnou ranou se nyní ještě prezentoval Kateřiňák, jenž z úctyhodné dálky parádně protáhl brankáře Markoviče, jenž vyrazil míč do strany! Následně budou Votroci zahrávat rohový kop!
    90. Kateřiňákovu bombu kryje Markovič
     
    90
    Votroci ještě stihli rozehrát roh, který se nakonec dostal až k Dennymu Samkovi, jeho rána ale byla velice nepřesná. Přitom pozice byla téměř ideální. Škoda pro Hradec.
     
    90+0
    Konec zápasu.
     
    Souboj Hradce s Vlašimí končí! Votroci byli po celé utkání o něco fotbalovějším i aktivnějším mužstvem a tak lze konstatovat, že jde o zasloužené hubené vítězství.

    Oba celky si v utkání dokázaly vypracovat několik příležitostí. Tu možná největší zazdil na straně Vlašimi již před poločasem Akpan Bassey. Votroci hráli trpělivě a čekali na svou možnost, kterou dostal v 73. minutě Erik Prekop, jenž na malém vápně předvedl svůj důraz a centr Mejdra z pravé strany procedil skrz gólmana Markoviče do sítě. Hradec tak zapisuje výhru, která je důležitá pro jeho sebevědomí před startem jarní části FNL.
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Přeji vám pěkný zbytek víkendu a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (12:50:57)

    Petr Šatalík

    Góly: 73. Prekop


    FC Hradec Králové: Reichl – Vučić (63. Mejdr), Donát, Leibl (46. Soukeník), Urma (46. Novotný) – Kodeš, Rada (63. Kateřiňák) – Prekop, Dvořák (69. Samko), Vlkanova (63. Egbewole) – Vašulín (46. Záviška).
    Náhradníci: Vízek – Egbewole, Kateřiňák, Mejdr, Novotný, Samko, Soukeník, Záviška.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Markovič – Svoboda (46. Firbacher), Štochl (46. Broukal), Zukal, Breda – Janda, Průcha, Křištan, Jurásek (46. Červenka) – Zinhazovič – Bassey (46. Ogiomade).
    Náhradníci: Řehák – Firbacher, Kozel, Broukal, Červenka, Ogiomade.

    Rozhodca: Raplík – Vodrážka, Arnošt