Sparta Praha – Olomouc 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 1:2 (kon.) | Litvínov – Hradec Králové 2:3 (kon.)
K. Vary – Plzeň 4:2 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:5 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:6 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 9:3 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
9:3 (2:0, 2:1, 5:2)
Berani Zlín
cz Piatok 19.02.2021, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga (ČR) • 46. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:33
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Kubiš – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    55:40
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Peter Schneider – 2 min., krosček).
    54:45 Peter MUELLER - 9:3
     
    54:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    První domácí přesilovko komando opět udeřilo. Holík našel u branky zaparkovaného Zaťoviče, který propasíroval přihrávku přes ležícího beka křížem na volného PETERA MUELLERA a ten se ze své parkety ranou z první nemýlil. Hufa propálil nad beton a hrstka domácích sponzorů a partnerů na tribuně si přeje i desátý gól. Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.
     
    54:19
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Žižka – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Matěj Sebera.
    52:27 Tomáš FOŘT - 8:3
     
    52:27
    Zlín právě vstřelil branku!
    Přesto z ničeho nic přichází další snížení hostujícího mužstva. Bedřich Köhler dostal kotouč za svatyní Brna, odkud chytře našel na brankoviště sjíždějícího TOMÁŠE FOŘTA a ten ranou z první našel mezeru mezi tělem a rukou Vejmelky – 8:3. Asistence: Bedřich Köhler.
    49:48 Martin ZAŤOVIČ - 8:2
     
    49:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    Gólové hody pokračují a domácí přidávají osmý zásah. První lajna Komety kombinovala v exibičním duchu, Mueller našel zadovkou MARTINA ZAŤOVIČE, který se stahovačkou na brankovišti zbavil obránce a poté bekhendem zakončil nad beton Hufa – 8:2. Asistence: Peter Mueller.
    48:30 Pavel KUBIŠ - 7:2
     
    48:30
    Zlín právě vstřelil branku!
    Prosazují se také hosté a je sníženo. Na ose hřiště se ke střele Vopelka, jehož zdánlivě snadnou ránu neudržel Vejmelka v rukavici a puk jen vyrazil, načež se k dorážce dostal pohotový PAVEL KUBIŠ a kotouč procpal do sítě – 7:2. Asistence: Dalibor Řezníček, Tomáš Fořt.
    47:32 Tomáš VINCOUR - 7:1
     
    47:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tohle už smrdí velkým debaklem. Rákos rozjel na ose hřiště snadnou akci kupředu, kotouč předal doprava volnému TOMÁŠI VINCOUROVI, před nímž se otevřel volný prostor. Domácí útočník jej zužitkoval a zamířil z pravého kruhu ranou o tyč do vzdálenější šibenice – 7:1 Asistence: Daniel Rákos, Michal Gulaši.
    46:53 Vojtěch NĚMEC - 6:1
     
    46:53
    Kometa právě vstřelila branku!
    A tak zahřmělo opět na druhé straně, kde domácí dovršili půl tucet branek. Střelu z levé strany vyrazil Huf pouze před sebe a kotouč sebral z druhé vlny dojíždějící VOJTĚCH NĚMEC, který udělal snadný bekhendový blafák a kotouč napasoval pod břevno – 6:1. Asistence: Rhett Holland.
    43:46 Jakub KLEPIŠ - 5:1
     
    43:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí znovu vedou o čtyři branky a směřují za jasnou výhrou! Plášek skvělou kolmicí ve středním pásmu nastartoval JAKUBA KLEPIŠE, který rázem jel sám na Hufa. Proti zlínskému brankáři vytáhl svůj osvědčený bekhendový blafák a kotouč pověsil do vinglu – 5:1. Asistence: Karel Plášek, Rhett Holland.
     
    42:08
    Následně dostal Valský daleko lepší pozici, když byl sám na levém kruhu, ale příklepem si na Hufa nepřišel, a ten opět podržel svůj celek.
    39:42 Lukáš VOPELKA - 4:1
     
    39:42
    Zlín právě vstřelil branku!
    Teď už hosté snižují. Krátce před koncem třetiny dostal křižný pas na vrcholek levého kruhu LUKÁŠ VOPELKA a parádní ranou zamířil přesně na zadní tyč nad vyrážečku Vejmelky – 4:1. Asistence: Antonín Honejsek, Tomáš Fořt.
     
    38:32
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., podrážení).
    36:03 Petr ZÁMORSKÝ - 4:0
     
    36:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    I další přesilovka domácích je využita a je to o čtyři branky. Ferenc přišel o hokejku, a tak hosté měli i další drobné oslabení. Holík z pravého kruhu tentokrát nabil na osu hřiště PETRU ZÁMORSKÉMU, který se opřel do rány golfákem a propálil Hufa nad lapačku. Asistence: Petr Holík.
     
    34:19
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., nedovolené bránění).
    33:51 Martin ZAŤOVIČ - 3:0
     
    33:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Třetí branka je na světě. Zámorský poslal puk na pravý kruh Holíkovi, který zvolil překvapivou přihrávku na brankoviště na MARTINA ZAŤOVIČE, který udělal Hufovi rychlou kličku do forhendu na malém prostoru a zasunul puk za jeho beton – 3:0. Asistence: Petr Holík, Petr Zámorský.
     
    33:05
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., sekání).
     
    30:52
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Karel Plášek ml. – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., hrubost).
     
    29:24
    Karafiát si najel mezi kruhy, kam dostal přesný pas, ale prudkou ranou netrefil z výborné pozice branku!
     
    19:50
    Gazda si chytře obhodil Gulašiho a v závěru třetiny pořádně vystrašil Vejmelku prudkou ranou, domácí brankář ale díky zákroku ramenem udržel čistý štít.
     
    17:10
    Karafiát se proháčkoval přes tři soupeře až do mezikruží, kde ale skvěle jeho ránu vyklepl Gulaši a srazil ji mimo branku Vejmelky. Sympatický průnik útočníka PSG.
     
    15:43
    Po sérii odrazů před modrou čarou se kotouč dostal k Němcovi, který byl sám v mezikruží, ještě hledal vlevo postaveného Klepiše a ten měl úplně prázdnou branku, jenže puk se mu zamotal pod nohy.
     
    12:44
    Rákos nabral ve středním pásmu u levého mantinelu rychlost, zbavil se beka a už byl sám před Hufem. Hostujícího brankáře si položil, ale následná rána bekhendem po ledě jen projela brankovištěm!
     
    09:31
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., hákování).
     
    06:35
    Už to mohlo být o tři branky! Holík s Muellerem ujeli do brejku dva na jednoho, elitní centr nakonec zvolil individuální zakončení a rychlý blafák do bekhendu, ale nepřehodil Hufův beton.
    04:16 Karel Plášek ml. - 2:0
     
    04:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí dominují a odměnou jim je druhý gól! Kučeřík na modré čáře posunul kotouč na Hollandovi, který vyslal pokus rána ze zápěstí po ledě, do níž vložil hůl KAREL PLÁŠEK a puk nasměroval umně mezi betony Hufa – 2:0. Asistence: Rhett Holland, Radek Kučeřík.
     
    02:04
    Mueller posunul doprava na Holíka, který nabízel bekhendem kotouč před branku Svozilovi, mladý domácí bek ale z bezprostřední blízkosti protečkoval puk nad břevno.
    00:19 Peter MUELLER - 1:0
     
    00:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí se z první akce dostávají do vedení! Holík si vybruslil podél pravého mantinelu na úroveň brankové čáry, odkud bekhendem našel mezi kruhy volného PETERA MUELLERA a ten z první prudkou ranou zakončil přesně ke vzdálenější tyči – 1:0. Asistence: Petr Holík.

    Daniel Kinc

    Góly a asistencie: 1. Mueller (P. Holík), 5. Plášek ml. (Holland, Kučeřík), 34. Zaťovič (P. Holík, Zámorský), 37. Zámorský (P. Holík), 44. Klepiš (Plášek ml., Holland), 47. V. Němec (Holland), 48. Vincour (Rákos, Gulaši), 50. Zaťovič (Mueller), 55. Mueller (Zaťovič, P. Holík) – 40. Vopelka (Honejsek, Fořt), 49. Kubiš (Řezníček, Fořt), 53. Fořt (Köhler)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Svozil, Bartejs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Plášek ml., V. Němec, Klepiš (A) – Valský, Rákos, Vincour – Bondra, Kusko, Schneider.
    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Gazda, M. Novotný, Ferenc, Žižka (C), Suhrada, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (A), Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Köhler, Chludil, Dufek – J. Ondráček, Karafiát, Dobiáš.

    Rozhodca: Pešina, Obadal – Zíka, Šimánek