D.Kyjev – Brugge 1:1 (kon.) | Olympiakos – Eindhoven 4:2 (kon.) | YB Bern – Leverkusen 4:3 (kon.)
FK Krasnodar – D. Záhreb 2:3 (kon.) | Braga – AS Rím 0:2 (kon.) | Slavia – Leicester 0:0 (kon.)
CZ Belehrad – AC Miláno 2:2 (kon.) | Sociedad – Manchester United 0:4 (kon.) | Wolfsberger – Tottenham 1:4 (kon.)
Lille – Amsterdam 1:2 (kon.) | Tel Aviv – Doneck 0:2 (kon.) | Granada – Neapol 2:0 (kon.)
Molde – Hoffenheim 3:3 (kon.) | Salzburg – Villarreal 0:2 (kon.) | Antverpy – Rangers 3:4 (kon.)
Benfica – Arsenal 1:1 (kon.)
koniec
FK Dynamo Kyjev
1:1 (0:0)
Club Bruggy KV
cz Štvrtok 18.02.2021, 16:00 • NSC Olimpijskij, Kyjev • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    Krásný den všem fotbalovým fanouškům a příznivcům. Šestnácti zápasy dnes bude zahájeno osmifinále Evropské ligy, do hry vstupuje i český zástupce, my však budeme v tomto přenosu sledovat ukrajinsko-belgický souboj, mezi Dynamem Kyjev a Bruggami. Očekává se vyrovnaný souboj.
     
    FC Dynamo Kyjev

    Celek z hlavního města Ukrajiny postoupil do osmifinále EL z Ligy mistrů, kde vybojoval třetí příčku. Ve velice silné skupině G narazil na giganty z Juventusu a Barcelony, kteří s velkým náskokem obsadili první dvě místa. Dynamo si to rozdalo o bronz s tureckým Ferencvárosem a díky výhře 1:0 udrželo postup. Ze šesti utkání celkem čtyřkrát skórovalo, zatímco třináct gólů inkasovalo.
    Jedinému fotbalistovi se povedlo skórovat více než jednou, a sice Viktoru Cygankovi, jenž má na kontě dva zásahy.
     
    Club Bruggy KV

    Také belgický tým postoupil do play-off EL díky třetí příčce v Lize mistrů. V silné skupině F, ve které se střetl s Dortmundem, Laziem a Zenitem Petrohrad, vybojoval osm bodů díky dvěma výhrám a stejnému počtu remíz. Dvakrát porazil ruský tým a dvakrát remizoval s tím italským, se kterým měl lepší vzájemnou bilanci, ovšem zaostal za ním v konečném zúčtování o dva bodíky a spokojit se tak musel "pouze" s Evropskou ligou. Celkem v Lize mistrů v šesti duelech vstřelili hráč Brugg osm gólů a deset jich inkasovali.
    Nejlepším střelcem byl se třemi zásahy Belgičan Hans Vanaken.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní protivníci se spolu utkaly zatím dvakrát. Stalo se tak v roce 2019, kdy na sebe narazili v rámci 3. předkola Ligy mistrů a z postupu se radoval belgický tým, který nejprve zvítězil 6. srpna doma těsně 1:0 gólem z penalty a poté o týden později uhrál na hřišti svého ukrajinského soka remízu 3:3. Ve 4. předkole pak postoupil přes rakouský LASK do hlavní fáze prestižní soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Dynamo Kyjev: Buščan – Kędziora, Zabarnyj, Popov, Mykolenko – Šaparenko, Sydorčuk (C), De Pena – Cygankov, Besjedin, Bujalskij.
    Náhradníci: Neščeret, Bojko – Duelund, Sidcley, Syrota, O. Karavajev, Ledněv, Šepeljev, Suprjaha, Andrijevskij, Vanat, Rodrigues.

    Club Bruggy KV: Mignolet – Mata, Kossounou, Mechele, Ricca – É. Álvarez Balanta, Vormer (C), Dirár – De Ketelaere, Okereke – Dost.
    Náhradníci: Horvath – Van den Keybus, Van der Brempt, Fuakala, Badji, De Cuyper, Engels, Fofana, Servais.

    Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni Finsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok, o který se postaral hostující Okereke, který šel do souboje o míč vysokou nohou.
     
    4
    Poprvé se do rozehrávky svého celku zapojil také brankář Buščan, kterému se povedlo odkopnout míč na opačnou polovinu hrací plochy, kde se prosadil Mechele.
     
    5
    Mignolet se rovněž poprvé zapojil do rozehrávky svého celku. Odkop se pokoušel posadit přesně na hlavu Dosta, avšak před ním zasahoval Zabarnyj.
     
    6
    Míč se poté skutálel mimo hrací plochu, což znamenalo autové vhazování pro Kyjev. Po něm to nákopem do šestnáctky zkoušel Popov, faulem si pomohl Besjedin.
     
    7
    Mignolet tak znovu rozehrával od své branky. V tomto případě jsme sledovali rozehrávku odkopem na levou stranu, kde Dost nedosáhl na padající míč.
     
    8
    Do vzdušného souboje se znovu dostával Dost, který ani v tomto případě nedokázal uspět. Nejvýše do vzduchu se dostal Popov, který odehrál míč ke středu.
     
    9
    Do pokutového území domácích poté přiletěl centr, který si nakonec na zadní tyči dokázal najít obránce Mata, jehož zakončení putovalo vysoko nad.
     
    10
    Po dalším ze soubojů se na hrací ploše ocitl domácí Mykolenko, kterého poslal k zemi jeden z protihráčů. Pochopitelně bylo pískáno ve prospěch domácích.
     
    11
    V obraně se ovšem povedlo zakročit Kossounouvi, který odehrál míč ke středovému kruhu. Tam se k němu dostal De Pena, který vybojoval další aut.
     
    12
    Cygankov si seběhl na pravé křídlo, kde se mu nakonec povedlo prodloužit míč za sebe. Nahrávka putovala do ofsajdu, ve kterém se nacházel Besjedin.
     
    13
    Mignolet tak v krátkém časovém sledu znovu odkopával od své branky. Před De Ketelaerem dokázal zakročit Zabarnyj, který si připsal úspěšný zákrok.
     
    14
    Už to vypadalo, že by se Vormerovi povedlo v pokutovém území procedit nahrávku směrem na Dosta, jenomže na poslední chvíli zasahoval obránce Popov.
     
    15
    Pokračovalo se dalším autovým vhazováním, v tomto případě v podání Riccy. Hostující obránce si dával poměrně načas, nakonec našel Balantu.
     
    16
    Ricca si autové vhazování mohl zopakovat. Tentokráte mu na pomoc přispěchal útočník Dost, kterému se z jednička povedlo odehrát míč na obrannou polovinu.
     
    17
    Bujalskij až příliš ukvapeným způsobem zkoušel vybídnout k úniku jednoho ze svých spoluhráčů. Nahrávku ovšem poslal přímo na kopačku protihráče.
     
    18
    Buščan poměrně zbytečně odkopával na druhou stranu, kde nebyl nikdo ze spoluhráčů. Kossounou poté dokonale přesně přenesl hru na Okerekeho.
     
    19
    Za obranu si poté zkoušel seběhnout hostující Balanta, avšak před ním se ve vzduchu povedlo zakročit Popovi, který odvracel mimo pokutové území.
     
    20
    Dalekonosný odkop si pro změnu dokázal najít obránce Mechele, který neodehrál míč zrovna nejpovedeněji, neboť se pouze snesl ven z hrací plochy.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu. Zatím na první branku čekáme, rovněž čekáme na první vyloženou příležitost jednoho z celků.
     
    22
    Dynamo si vybojovalo svůj první rohový kop. K němu se u pravého praporku postavil Cygankov, jehož centr nakonec doputoval na hlavu Okerekeho.
     
    23
    Hodně místa měl poté kolem sebe křídelník Bujalskij, který se přesto neodvážil odcentrovat do pokutového území. Místo toho hledal Mykolenka.
     
    24
    Poté jsme sledovali hodně nepřesnou nahrávku v podání hostujícího Maty, který se pokoušel najít De Ketelaereho, avšak našel pouze Mykolenka.
     
    25
    Ukrajinský celek mohl pokračovat rozehrávkou z útočné poloviny. Krátce poté jsem sledovali pas na Bujalskiho, který skončil na zemi bez faulu protihráče.
     
    26
    V obraně se poté povedlo zakročit hostujícímu Mechelemu, který doslova odpálil hrací předmět na opačnou polovinu, kde zasahoval protihráč.
     
    27
    Hodně prostoru měl poté kolem sebe také Mykolenko, který pouze přenechal míč do tandemu na Sydoručka, jenž následnou nahrávkou hledal De Penu.
     
    28
    Bruggám se před malým momentem povedlo dostat míč na opačnou polovinu, kde si do volného prostoru seběhl obránce Ricca, který ještě hledal Dirara.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Mykola Šaparenko (FC Dynamo Kyjev).
     
    30
    Hlavní sudí před malým momentem musel vytasit první žlutou kartu tohoto zápasu. Bruggy mohly zahrávat standardní situaci, která přinesla ofsajd.
     
    31
    Je za námi třetina hry, zatím na první branku stále čekáme. Bruggy jsou v posledních minutách nebezpečnější, nyní si vybojovali další vhazování.
     
    32
    Ricca šel do souboje o míč příliš agresivním způsobem a hlavní sudí zápasu mu udělil žlutou kartu.
     
    33
    Také Dynamo mohlo zahrávat standardní situaci, která přinesla centr ke vzdálenější konstrukci, kde se ovšem po míči marně natahoval Besjedin
     
    35
    Kedziorovi se povedlo ideálním způsobem odcentrovat směrem do pokutového území, kde hlavičkoval Bujalskij pouze kousek nad branku.
    35. Bujalskij hlavičkoval nad.
     
    37
    O autové vhazování se poté postaral domácí obránce Kedziora. Jeho nabídka se snesla přesně na kopačku Cygankova, který vracel míč na De Penu.
     
    38
    Po levém křídle to zkoušel vzít na sebe Mykolenko, který ovšem na prudkou nahrávku nakonec nedosáhl. Míč se ocitl v zámezí, vhazovat tak bude Mata.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    S míčem si znovu zahrál také brankář Buščan, který si troufl na odkop pravou nohou. Balón se mu povedlo poslat ke středovému kruhu, kde zakročil soupeř.
     
    42
    Kedziora si rovněž dával s provedením autu celkem načas. Nakonec mu na pomoc přispěchal Cygankov, jehož pád na zem ale nepřinesl standardku.
     
    44
    Po souboji u postranní lajny nakonec bylo pískáno. Mata se pokoušel dostat za záda De Peny, který mu vložil do cesty nohy, což neuniklo ani sudímu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas tohoto zápasu, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. Sledovali jsme poměrně nezáživnou podívanou, která se většinu času odehrávala ve středu hrací plochy. Směrem dopředu byl nakonec o něco aktivnější Kyjev, kterému se povedlo jednou vážněji ohrozit branku soupeře, avšak míč nakonec putoval vedle. Bruggy toho směrem dopředu moc nepředvedly, i tak soupeře nepouští do tlaku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali prudký nákop v podání domácího Kedziory, který se pokoušel najít Cygankova, kterého ale nenašel.
     
    49
    Místo toho se k centru z levé strany do pokutového území dostal hostující Ricca. Tomu se nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů, u míče tak jsou domácí.
     
    50
    Bruggy si nyní vybojovaly rohový kop z pravé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Před Balantou vystoupal vysoko do vzduchu De Pena.
     
    51
    Poté u svého pokutového území mohl operovat s míčem obránce Mechele, kterému se velice přesně povedlo přenést hru na Dirara, jenž stále vyčkává.
     
    52
    Belgický celek se nakonec dostal k opačnému pokutovému území, kde se o další centrovanou nabídku pokoušel Mata, který našel pouze Zabarnyho.
     
    53
    Na útočnou polovinu poté zavítal domácí Bujalskij, který přesto vyprodukoval zpětnou nahrávku až na Mykolenka, jenž pro změnu přeposlal na Popova.
     
    54
    Hodně agresivním způsobem šel do následného souboje o míč domácí obránce Kedziora, který zavadil o nohu soupeře, jenž vybojoval standardku.
     
    55
    U postranní lajny měl příliš málo prostoru hostující Ricca, kterému se přesto povedlo procedit míč ke středovému kruhu, kde pokračuje akce Brugg KV.
     
    56
    Hlavní sudí znovu pískl do své píšťalky, všiml si totiž nedovoleného zákroku v podání Mecheleho. Hostující obránce se za svůj přestupek již omluvil.
     
    57
    Sledovali jsme odkop od domácí branky, který měl pochopitelně na starosti brankář Buščan. Jeho vysoká nabídka skončila na noze protihráče.
     
    58
    Pokračovalo se autovým vhazováním z pravé strany. Ten si vzal na starost hostující obránce Mata, jehož vzdušná nabídka nakonec našla Balantu.
     
    59
    Hodně daleko měl poté k míči záložník Dirar, který se poté musel vracet zpět na vlastní obrannou polovinu, kde si ukopl balón daleko od nohy soupeř.
     
    60
    Sledovali jsme menší strkanici, ve které se hodně angažoval domácí Šaparenko. Ten se musí pořádně krotit, hlavní sudí mu už jednu kartu totiž udělil.
     
    61
    Na levou stranu si poté dokázal seběhnout domácí De Pena, který ovšem proti sobě měl dvojici protihráčů, které se povedlo otočit hru směrem kupředu.
     
    62
    Dynamo Kyjev právě vstřelilo branku!
    Nezáživná hodina hry je minulostí, nyní jsme se dočkali první branky zápasu! Mykolenko totiž našel na hranici pokutového území trestuhodně nekrytého VITALIJE BUJALSKIHO. Ten si potáhl míč na pravou nohu a poté fantastickou technickou střelou uklidil hrací předmět přesně ke vzdálenější brankové konsturkci.
    62. Vitalij BUJALSKIJ - 1:0
     
    64
    Bruggy to budou mít hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Nesmíme ale zapomínat na odvetný zápas, který se bude hrát již příští týden.
     
    65
    Krátce po rozehrávce se k provedení autového vhazování postavil obránce Kedziora. Ten si nakonec vybral Sydorčuka, který odvracel zpět do zámezí.
     
    66
    Mykolenko si gestem ruky řekl o podporu od svých spoluhráčů. Nakonec to vysokým nákopem zkoušel Popov, který ovšem našel pouze protihráče.
     
    67
    Směrem dozadu navíc dobře zapracoval domácí Kedziora, kterému se ve skluzu povedlo odvrátit míč do autu. Autového vhazování se tak chopil Ricca.
     
    67
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Hostující celek se ovšem z ojedinělé šance raduje! Bruggy totiž zahrávaly rohový kop z levé strany, který dopadl přesně na hlavu obránce BRANDONA MECHELEHO. Ten dokázal v souboji přehlavičkovat Besjedina, načež přesnou hlavičkou vyzrál na vyběhnuvšího brankáře Busčana.
    67. Brandon MECHELE - 1:1
     
    68
    V krátkém časovém sledu jsme tedy sledovali hned dva přesné zásahy. Nejprve se do vedení dostalo Dynamo, posléze se soupeři povedlo srovnat.
     
    69
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází David Okereke, přichází Youssouph Badji.
     
    70
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Nabíl Dirár, přichází Ignace Van der Brempt.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Bruggy po autovém vhazování dokázaly odcentrovat, míč ale odhlavičkoval Zabarnyj.
     
    72
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Carlos De Pena, přichází Gerson Rodrigues.
     
    73
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Mykola Šaparenko, přichází Volodymyr Šepeljev.
     
    75
    Před malým momentem měl zdravotní problémy křídelník Bujalskij, který musel být ošetřován přímo na hrací ploše. Na řadu tak přijde další vhazování.
     
    77
    Na pořadu dne byl rohový kop v podání Brugg. Ani tato vzdušná nabídka nakonec nepřinesla nic nebezpečného, naopak se nejvýše dostal Popov.
     
    79
    Na pravém křídle to hostující Mata zkoušel nahrávkou mezi domácí obranu, kam si sice nabíhal Vormer, nicméně ještě před ním zasahoval Zabarnyj.
     
    80
    Dynamo je od inkasované brance o poznání méně aktivnější. Mignolet nyní předvedl vysoký odkop vpřed, který si ve vzduchu dokázal najít Balanta.
     
    81
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Tomasz Kędziora, přichází Olexandr Karavajev.
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Arťom Besjedin, přichází Vladyslav Suprjaha.
     
    82
    Navíc do konce zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Před malým momentem se míč znovu snesl do zámezí, z čeho se vyklubalo další vhazování.
     
    83
    Daleko na druhou stranu se poté s míčem nedostal domácí Rodrigues, který narazil do dobře postaveného Mecheleho, jenž pasem zkoušel najít Dosta.
     
    84
    Další strkanice v pokutovém území, kterou sudí znovu musel řešit domluvou. Jednalo se o souboj mezi Dostem a Popovem, může se ale pokračovat.
     
    85
    Po rohovém kopu se míč snesl do malého vápna, kde se ke svému prvnímu střeleckému pokusu dostal Dost, který ovšem hlavičkoval vysoko nad.
     
    86
    Mykolenko obstaral autové vhazování z levé strany, po kterém se k míči dostal hostující brankář Mignolet, kterému se povedlo výhozem rozehrát na Riccu.
     
    87
    Domácí obrana si ovšem se soupeřovým útokem dokázala poradit. Poté brankář Buščan rozehrál nakrátko po zemi na Popova, který přeposlal na kolegu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí celek najednou začal hrát, jenomže s žádostí o standardku neuspěl Karavajev.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Pokračovalo se autovým vhazováním z pravé strany. Hostující Mata to poté zkoušel prudkým pasem na Dosta, který nepřesně nahrával.
     
    90+2
    Již nám běží druhá nastavená minuta, dost možná se dočkáme nerozhodného výsledku. Bruggy by tento výsledek zcela jistě do odvety potřebovaly.
     
    90+2
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Bas Dost, přichází Maxim De Cuyper.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Vitalij Mykolenko (FC Dynamo Kyjev).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:14.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1, což je pro Bruggy dobrý výsledek do odvety. Hodina hry nám branku nepřinesla, až krátce poté se domácí celek dostal do vedení, ze kterého se ovšem dlouho neradoval. Bruggy si totiž přichystaly hodně rychlou odpověď, přičemž nerozhodný výsledek nakonec vydržel až do konce. Bruggy ovšem byly po své vstřelené brance aktivnější, jenomže neustály narážely na pozornou obranu. I tak se pro belgický celek jedná o dobrý výsledek do odvetného duelu. (17:50:36)

    David Suchý

    Góly: 62. Bujalskij (Mykolenko) – 67. Mechele (Vormer)

    Karty:   29. Šaparenko (DKY), 90+3. Mykolenko (DKY) – 32. Ricca (BGY)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:14.
    FK Dynamo Kyjev: Buščan – Kędziora (81. O. Karavajev), Zabarnyj, Popov, Mykolenko – Šaparenko (73. Šepeljev), Sydorčuk (C), De Pena (72. Rodrigues) – Cygankov, Besjedin (81. Suprjaha), Bujalskij.
    Náhradníci: Neščeret, Bojko – Duelund, Sidcley, Syrota, O. Karavajev, Ledněv, Šepeljev, Suprjaha, Andrijevskij, Vanat, Rodrigues.

    Club Bruggy KV: Mignolet – Mata, Kossounou, Mechele, Ricca – É. Álvarez Balanta, Vormer (C), Dirár (70. Van der Brempt) – De Ketelaere, Okereke (69. Badji) – Dost (90+2. De Cuyper).
    Náhradníci: Horvath – Van den Keybus, Van der Brempt, Fuakala, Badji, De Cuyper, Engels, Fofana, Servais.

    Rozhodca: Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni Finsko)
    Štvrtok 25.02.2021
    Brugge - D.Kyjev 0:1

    Góly: 83. Bujalskij (Cygankov)

    Karty:   19. Van den Keybus (BGY) – 49. Besjedin (DKY)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:6.