Líšeň – Sigma Olomouc 3:1 (kon.) | Blansko – Chrudim 0:0 (zruš.) | Jihlava – Žižkov 0:1 (kon.)
Slovácko B – Prostějov 1:3 (kon.) | Ústí n. L. – Vyšehrad 1:0 (kon.) | Vlašim – Dukla Praha 1:1 (kon.)
koniec
FC Vysočina Jihlava
0:1 (0:0)
FK Viktoria Žižkov
cz Sobota 13.02.2021, 11:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Dnes budeme společně sledovat přátelský zápas mezi FC Vysočina Jihlava a FK Viktoria Žižkov.
     
    Fotbalisté Jihlavy mají za sebou tři přátelské zápasy, ve kterých se jim celkem dařilo. Nejprve jsme sledovali nerozhodný výsledek 1:1 proti Líšni, načež se Vysočině povedlo zdolat Blansko poměrem 2:1. V posledním hracím dni ovšem přišla překvapivá porážka proti Táborsku, kterému stačila jediná branka. Naopak Žižkov sehrál dva přátelské zápasy, nicméně v obou případech prohrál. Pokaždé inkasoval jedinou branku, bylo tomu tak proti Teplicím i Vlašimi. V týdnu Viktoria vypadla z ligového poháru, souboj v rámci 1/16 finále proti Liberci sice dospěl do prodloužení, avšak tam slavil postup právě celek z české nejvyšší soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Vysočina Jihlava: Číž – Křišťál, Štefánek, Vlček, Horák – Shudeiwa, Lacko, Červ – Arroyo, Klobása, Selnar
    Náhradníci: Vejmola – Svoboda, Vedral, Ševčík, Tureček, Ritter, Araujo-Wilson

    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Urbanec, Kadlec, Hušek, Muleme – Skopec, Petrlák – Nabijev, Zoubele, Bezdička – Pázler
    Náhradníci: Soukup – Diviš, Sixta, Štěpánek, Ahamada.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Tutovka pro Vysočinu! Nejprve se do vyložené šance natlačil Červ, který trefil pouze brankáře. Následná dorážka od spoluhráče dopadla kousek vedle.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Číž, který se postaral o dalekonosný odkop od své branky, jenž nakonec dopadl mimo vymezený prostor.
     
    5
    Do kombinace se nyní zapojil také hostující brankář Hrubeš, který rozehrál nakrátko směrem na Kadlece, jenž mu vrátil do nepříjemné tísně.
     
    6
    Nyní nepovedenou rozehrávku Žižkova mohl potrestat Klobása, který místo zakončení ještě nahrával před odkrytou branku, kde jeden ze spoluhráčů promáchl.
     
    7
    Hrubeš se nyní raději pokusil o vysoký odkop na opačnou polovinu, kde se ovšem nacházel pozorný Urbanec, který hlavou odvracel balón zpět.
     
    8
    Do pokutového území se poté pokoušel natlačit domácí Selnar, který byl zastaven čistým způsobem. Jeho celek nakonec bude moci vhazovat.
     
    9
    Dalekonosný odkop v podání hostujícího celku dopadl přesně na hruď pozorného Vlčka, kterému se povedlo přenést hru na levou stranu hřiště.
     
    10
    Na pořadu dne tak bylo další autové vhazování, v tomto případě pro Žižkov. Dalekonosná nabídka ovšem doputovala na hlavu Horáka.
     
    11
    Na pořadu dne byl první rohový kop, který měla na starosti Viktoria. Centrovaná nabídka se ovšem snesla pouze na hlavu protihráče.
     
    12
    A zpoza pokutového území dokonce zakončoval Bezdička, jehož pokus vyletěl hodně vysoko nad branku. Brankář Číž tak bude moci rozehrávat.
     
    13
    Skopec měl kolem sebe hodně prostoru, přičemž se pokoušel přenést hru na levou stranu hrací plochy, kde na jeho nabídku nedosáhl Bezdička.
     
    14
    Nyní se nepovedlo zrovna ideálně odkopnout míč Čížovi, který našel pouze protihráče. Žižkov se přesto v tomto případě daleko s balónem nedostal.
     
    15
    Naopak jsme sledovali nedovolený zákrok. Po něm se rozehrávky standardní situace chopil Selnar, jehož nabídku odvracel pozorný soupeř.
     
    16
    Směrem na vlastní polovinu se poté vydal domácí Kříšťál, který věnoval zpětnou nahrávku směrem na Číže, jenž odkopával na levou stranu.
     
    17
    V pokutovém území si Arroyo potáhl míč na pravou nohu, načež se dokonce dostal do zakončení, které se sneslo pouze do brankové konstrukce.
    17. Arroyo trefil pouze tyč.
     
    18
    Sledovali jsme odkop od hostující branky, po kterém se k centrované nabídce dostal obránce Urbanec, který ovšem našel pouze brankáře.
     
    19
    Na druhé straně se do menších problémů dostal Lacko, kterému se povedlo přenést hru k autové lajně, kde Horák vybojoval autové vhazování.
     
    20
    Jihlava se ovšem v tomto případě nedostala do zakončení, naopak jsme sledovali rychlý výpad soupeře, který rovněž skončil ziskem autu.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nepřinesla ani jednu branku. Šance měla pouze Vysočina, který se ve finální fázi hodně trápí.
     
    23
    Nekompromisním odkopem to poté vyřešil domácí Horák, který ovšem odkopával pouze do zámezí. Viktoriáni tak budou moci znovu vhazovat.
     
    25
    Znovu se do kombinace svého celku zapojil také brankář Číž, kterému se povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde se nacházel Horák.
     
    27
    Nyní kousek od pokutového území skončil na zemi domácí Červ, který svému celku vybojoval standardní situaci ze zajímavé vzdálenosti.
     
    28
    Nakonec jsme sledovali přímý střelecký pokus, který ovšem skončil na dobře postavené zdi. Žižkov se po zisku míče vrhá do rychlého protiútoku.
     
    29
    O provedení autového vhazování se poté postaral hostující Hušek, který zpětnou nahrávkou oslovil brankáře Hrubeše, jenž přenášel hru vlevo.
     
    30
    V osobním souboji byl nakonec faulován domácí Lacko. Vysočina tak rozehrávala směrem vzad, přičemž brankář Číž přenášel hru k lajně.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, avšak na první branku stále čekáme. Hra se hodně vyrovnala, navíc nesledujeme zrovna atraktivní podívanou.
     
    32
    Směrem dozadu se nyní vracel domácí Selnar, který na jistotu odkopával směrem do zámezí. Autového vhazování se tak ujme zadák Urbanec.
     
    33
    Ze vzduchu se do padajícího míče pokoušel opřít hostující Hušek, který ho ovšem netrefil vůbec dobře a hrací předmět tak doskákal vedle branky.
     
    34
    Do kombinace se nyní zapojil také domácí brankář Číž, kterému se povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde se nacházel zadák Křišťál.
     
    35
    Z místa přestupku mohl rozehrávat také hostující brankář. Hrubeš poměrně dost riskoval, přesto se mu povedlo přenést hru směrem na Mulemeho.
     
    37
    Roztažení na levé křídlo našlo Selnara, který se v souboji jeden na jednoho dostal přes protihráče, avšak poté nahrával dost nepovedeně.
     
    39
    Další zpětná nahrávka tentokráte směřovala ven z hrací plochy, z čehož se vyklubalo autové vhazování, kterého se chopil zadák Horák.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Muleme dokázal udržet míč na své kopačce, načež se k centrované nabídce z levé strany dostal Bezdička, jehož centr ovšem směřoval výrazně vedle.
     
    44
    Do protiútoku se poté vydal jeden z hostujících hráčů, který při snaze o centr trefil protihráče a následovat tak bude další rohový kop.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. V úvodu zápasu byla aktivnější Vysočina, která si dokonce vytvořila několik slibných šancí, avšak ani jedna neskončila v síti. Postupem času se hra hodně vyrovnala a o sobě dala vědět také Viktoria, která se ale za celou dobu nedostala do žádné vyložené šance.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Sledovali jsme odkop na levou stranu, kde se nacházel hostující Muleme, kterému se nakonec povedlo vybojovat další autové vhazování.
     
    49
    Posléze jsme sledovali centr směrem do hostující šestnáctky. Krátce poté si faulem pomohl Petrlák a následovat tak bude zajímavá standardka.
     
    50
    Nakonec se k rozehrávce postavil Ševčík, který to sice zkoušel vysokou nabídkou, avšak míč nakonec doputoval výrazně vedle branky.
     
    51
    Následovalo další autové vhazování Viktorie. Muleme velice přesným hodem dokázal najít Zoubeleho, který se pokoušel přenést hru vpravo.
     
    52
    Vzápětí jsme sledovali rychlou rozehrávku domácích, která přistála pouze u brankáře. Žižkov se daleko nedostal, rozehrávat bude moci Svoboda.
     
    53
    Ten se snažil šikovně přenést hru do volného prostoru, kam se ovšem jako první dokázal natlačit protihráč, který poté odvracel na druhou stranu.
     
    54
    Následovala rozehrávka z poloviny Žižkova. Zpětná nahrávka nakonec putovala na kopačku obránce Huška, který do kombinace zapojil i brankáře.
     
    55
    Domácí to jednoduchou kombinací zkoušeli až do pokutového území, kde se nacházel Araujo. Před ním se povedlo včas odkopnout protihráči.
     
    56
    Z vlastní poloviny mohl znovu rozehrávat hostující Hušek. Viktoriáni to zkouší velice pomalou rozehrávkou, která zatím nic nepřináší.
     
    57
    Ve středu hrací plochy se povedlo zakročit Ševčíkovi, jehož celek poté přenášel hru do křídla, kde tento záměr dokázal přečíst Štěpánek.
     
    58
    Viktoriáni si nyní museli dát velký pozor s rozehrávkou. Poté po souboji skončil na zemi Bezdička, o nedovolený zákrok se ale nejednalo.
     
    59
    Míč se nyní snesl směrem do zámezí, na řadu tak přišlo autové vhazování, po kterém Svoboda zkoušel přenést hru ke středu hrací plochy.
     
    60
    Do problémů se poté dostal jeden z domácích, kterému ještě přispěchal na pomoc Tureček. Žižkov se přesto s míčem usadil na útočné polovině.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, stále čekáme na první branku tohoto zápasu. Druhý poločas zatím nic nepřinesl, sledujeme bojovnou podívanou.
     
    62
    Po autovém vhazování to po levém křídle zkoušel Muleme, který ovšem narazil do prvního protihráče. Následně si pro faul došel zadák Svoboda.
     
    63
    Na pořadu dne byl rohový kop v podání Jihlavy, avšak ani v tomto případě jsme neviděli nic nebezpečného. Následovat bude rozehrávka od branky.
     
    64
    Nakonec z toho byl dalekonosný odkop na druhou stranu, kde se do hlavičkového souboje pouštěl Pázler, kterému se povedlo prodloužit za sebe.
     
    65
    Žižkov nyní mohl vhazovat z pravé strany, jenomže v krátkém časovém sledu přišel další nedovolený zákrok, znovu na forvarda Pázlera.
     
    67
    Sám na branku nyní uháněl domácí Arraujo, který si navedl míč na levou nohu, avšak poté nechal vyniknout pouze brankáře Hrubeše.
    67. Hrubeš podržel svůj celek.
     
    69
    Nakonec jsme sledovali další rohový kop domácích, v tomto případě vyšplhal do vzduchu jeden z protihráčů, který ihned odvracel do bezpečí.
     
    70
    Následoval vysoký odkop směrem na Zoubeleho, který ovšem proti protihráči neměl šanci. Žižkov se poté ještě pokouší napadat rozehrávku.
     
    71
    Na pravém křídle se k míči dostal domácí Vedral, který se pokoušel nahrát směrem do pokutového území, kde na míč nedosáhl nikdo ze spoluhráčů.
     
    72
    Po delší době se do akce dostal také pomezní sudí, jenž si všiml ofsajdového postavení. V něm se totiž nacházel jihlavský forvard Araujo.
     
    73
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. V posledních minutách jsou aktivnější domácí, na první zásah přesto stále čekáme.
     
    75
    Jihlavští měli k dispozici rohový kop z pravé strany, přičemž jsme sledovali zakončení hlavou, které ovšem doputovalo do rukavic brankáře.
     
    77
    Hrubeš znovu mohl rozehrávat od své branky, přičemž se mu povedlo na druhé straně oslovit spoluhráče, avšak ani nyní se daleko nedostal.
     
    79
    Štěpánek se s míčem dostal na druhou stranu, kde spolupracoval s Mulemem. Nakonec od druhého jmenovaného šel balón směrem do zámezí.
     
    80
    Vysoký nákop se snesl do hostující šestnáctky, kde jsme sledovali pouze útočný faul. Bude se tedy znovu odkopávat od branky Viktorie.
     
    80
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Zničehonic se hostující celek dostává do vedení! Žižkov totiž přešel na druhou stranu, kde jsme sledovali centr z pravé strany. Ten ještě jeden z domácích obránců přizvedl za sebe, kde AHAMADA dokázal jednoduše překonat domácího brankáře.
    80. AHAMADA - 0:1
     
    83
    Jihlava to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá zhruba deset minut, což není zrovna moc času.
     
    85
    Málem to bylo o dvě branky! Žižkov zahrával standardní situaci, při které Ahamada hlavou orazítkoval břevno. Následná dorážka putovala vedle.
     
    87
    Po souboji skončil na zemi jeden z domácích hráčů, který poměrně dlouho leží na hrací ploše. Dokonce se na hrací plochu vydal také lékařský personál.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Jihlava i nadále prohrává o jednu branku, nyní si vybojovala vhazování z pravé strany.
     
    90+1
    Míč se snesl směrem do zámezí, domácí nemají zrovna moc času na případné vyrovnání.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Viktorie, která svého soupeře porazila poměrem 1:0. Druhý poločas nepřinesl zrovna atraktivní podívanou, ba naopak se oba celky směrem dopředu hodně trápily. Jediná branka tohoto zápasu přišla v závěrečné desetiminutovce, trochu překvapivě se o ní postaral Žižkov, který následně nebyl daleko ani od druhé branky. (12:39:49)

    David Suchý

    Góly: 80. Ahamada


    FC Vysočina Jihlava: Číž – Křišťál (46. Svoboda), Štefánek, Vlček (46. Vedral), Horák (60. Želazný) – Shudeiwa (46. Ritter), Lacko (70. Chocholatý), Červ Tureček – Arroyo (46. Ševčík), Klobása (46. Araujo-Wilson), Selnar (70. Chok). Náhradník: Vejmola
    Náhradníci: Vejmola – Svoboda, Vedral, Ševčík, Tureček, Ritter, Araujo-Wilson

    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Urbanec, Kadlec, Hušek, Muleme – Skopec, Petrlák – Nabijev, Zoubele, Bezdička – Pázler
    Náhradníci: Soukup – Diviš, Sixta, Štěpánek, Ahamada