Fínsko – Česko 3:2 (1:0 po s.n.) | Švédsko – Rusko 1:2 (0:1 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Fínsko
3:2 (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Česko
cz Sobota 13.02.2021, 12:00 • Malmö Arena, Malmö • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
    Vili SAARIJÄRVI - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Finsko.
    O vítěznou branku tohoto utkání se postaral finský obránce Vili Saarijärvi, který svou střelou mezi betony Bartošáka rozhodl o finském vítězství.
     
    62:12
    Rychlík Matěj Blümel obkroužil branku soupeře a snažil se ihned zakončit. Brankář Juvonen ale opět znovu dobře připravený.
     
    60:15
    Úvodní vhazování v prodloužení vyhráli čeští hokejisté, kteří se dostali do velké šance. Spanilá jízda Šuláka ovšem k úspěchu nevedla.
     
    55:32
    Bartošák měl znovu velké štěstí, jelikož po střele jednoho z finských hokejistů zazvonila tyčka! Čeští hokejisté se poté osvobodili.
     
    53:56
    Další komplikace pro český národní tým. Útočník Jiří Smejkal (CZE) putuje na trestnou lavici za podrážení a oslabuje svůj tým na následující okamžiky.
    51:24 Vili SAARIJÄRVI - 2:2
     
    51:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finům se podařilo početní výhodu přetavit ve vyrovnávací gól! Innala nahrál na modrou čáru VILIMU SAARIJÄRVIMU, který tvrdou bombou nedal Bartošákovi šanci. Asistence: Jere Innala, Anton Lundell.
    50:34 Kodýtek se dostal v oslabení do šance, kterou nevyužil
     
    50:34
    Velká šance českých hráčů ve vlastním oslabení! Petr Kodýtek v přečíslení dva na jednoho zkusil vystřelit, Juvonen byl připravený.
     
    49:40
    Pozor, velká smůla pro český tým. Útočník Michael Špaček (CZE) dostává dvouminutový trest za porušení postupu vhazování. Češi se musí znovu bránit.
     
    47:24
    Finové jsou i nadále při chuti a ohrožují svými pokusy brankáře Patrika Bartošáka. Mikael Ruohomaa ale svou střelou neuspěl.
    46:24 Teemu TURUNEN - 1:2
     
    46:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A rázem tu máme velké drama! Koivisto nahodil kotouč od modré čáry a jeho projektil tečoval útočník TEEMU TURUNEN. Bartošák neměl šanci zasáhnout. Asistence: Miika Koivisto, Peter Tiivola.
    43:44 Radan LENC - 0:2
     
    43:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští hokejisté využívají přesilovou hru a odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek. V brankovišti Juvonena se nejlépe zorientoval RADAN LENC a liberecký útočník doklepl touš do sítě. Asistence: Matěj Stránský a Michael Špaček.
     
    42:29
    Čeští hokejisté budou v následujících okamžicích hrát další početní výhodu. Axel Rindell (FIN) vyhodil kotouč mimo hrací plochu a už usedá na lavici hanby.
    41:25 Rantakari rozezvonil tyč!
     
    41:25
    Teď měl český tým obrovské štěstí! Po střele Rantakariho zazvonila pravá tyčka Bartošákovy branky. Stav tak zůstává neměnný.
    39:43 Björkqvist na Bartošáka nevyzrál
     
    39:43
    V závěru druhé třetiny si připravili také své šance finští hráči. Útočník Kasper Björkqvist střílel z bezprostřední blízkosti neúspěšně.
     
    35:54
    Valtteri Kemiläinen vyslal prudkou ránu od modré čáry, ale Bartošák si i přes obtížný výhled našel kotouč a podržel svůj tým.
     
    34:46
    A pozor, je tu další trest pro český národní tým. Útočník Ondřej Roman (CZE) dostává trest za nebezpečnou hru vysokou holí. Finsko hraje přesilovku.
     
    33:35
    Jeden z českých hráčů byl osamocen před Juvonenem, kterému zatancoval kotouč na lapačce, ale finský brankář celou situaci ustál.
     
    30:49
    Špatná rozehrávka finského celku vedla k další šanci Čechů ve vlastním oslabení! Birnerova přihrávka šla Kodýtkovi jen na brusle.
     
    29:11
    Hned na úvod oslabení českého týmu měli Finové velkou šanci na vyrovnání! Střelu Kemiläinena dorážel Ojamäki, ale Bartošák zasáhl.
     
    29:00
    Finové si svojí aktivitou v útočném pásmu vynutili další nedovolený zákrok z české strany. Na lavici hanby tentokrát usedá vysoký bek Michal Moravčík (CZE).
     
    22:45
    Finové budou mít dobrou šanci na to vrátit se zpět do zápasu. Na trestnou lavici usedá útočník Ondřej Roman (CZE), jenž si odpyká menší trest za sekání.
     
    22:10
    Dobrá možnost pro český tým! Jakub Flek ujel do přečíslení tři na dva, které vyřešil táhlou střelou nahoru, ale Juvonen zasáhl.
    19:59 Matěj Stránský nedokázal dorazit kotouč do branky
     
    19:59
    Obrovská šance českého týmu na závěr první třetiny! Šulákovu bombu od modré čáry chtěl dorazit Matěj Stránský, ale Juvonen zasáhl.
     
    18:49
    Čeští hokejisté budou mít těsně před koncem první třetiny k dispozici další početní výhodu. Otso Rantakari (FIN) dostává od rozhodčích dvě minuty za sekání.
     
    15:56
    První přesilová hra v tomto utkání pro finský výběr. Obránce Lukáš Klok (CZE) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za hákování a oslabuje svůj tým.
    13:34 Birner měl možnost skórovat, ale Juvonen byl rychlejší
     
    13:34
    Obrovská možnost pro Česko! Michal Birner stál sám na ose hřiště, ale svou střelou finského brankáře Juvonena nepřekonal.
    11:39 Turunen zaskočil českého obránce
     
    11:39
    Pozor, velká chyba v obraně českého národního týmu! Do úniku se dostal Teemu Turunen, který svým pokusem nad lapačku neuspěl.
     
    10:06
    Velká šance českého týmu! Michal Birner čekal na přihrávku u levé tyčky, ale libereckému útočníkovi přeskočil puk čepel.
     
    09:45
    Další faul z finské strany. Jarkko Parikka (FIN) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za krosček. Čeští hokejisté budou hrát dlouhou přesilovku pět na tři.
     
    09:03
    Matěj Stránský si vybojoval svou aktivitou první faul Finů v tomto utkání. Axel Rindell (FIN) obdržel menší trest a už odjíždí na lavici hanby. Češi hrají přesilovku.
     
    07:37
    Velká příležitost pro český výběr! Radan Lenc hledal na druhé straně najetého obránce Kloka, k němuž však přihrávka nedoputovala.
     
    03:22
    Další dobrá šance Finů! Niko Ojamäki číhal před brankou českého týmu, ale finský útočník se nakonec ke kotouči nedostal.
    01:22 Matěj BLÜMEL - 0:1
     
    01:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme tu první gól tohoto utkání! Po vhazování v útočném pásmu se ke kotouči dostal MATĚJ BLÜMEL, který svou pohotovou střelou nedal Juvonenovi šanci zasáhnout. Asistence: Petr Kodýtek.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 47. Turunen (Koivisto, Tiivola), 52. Saarijärvi (Innala, Lundell), rozh. náj. Saarijärvi – 2. Blümel (Kodýtek), 44. Lenc (M. Stránský, Špaček)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Matěj Stránský (CZE)
    0:0   Miro Aaltonen (FIN)
    2. séria:
    0:0   Michal Birner (CZE)
    0:0   Teemu Turunen (FIN)
    3. séria:
    0:0   Radan Lenc (CZE)
    0:0   Anton Lundell (FIN)
    4. séria:
    0:0   Michael Špaček (CZE)
    1:0   Vili Saarijärvi (FIN)
    5. séria:
    1:0   David Tomášek (CZE)


    Fínsko: Juvonen (Säteri) – Sund, Saarijärvi, Salo, Kemiläinen (A), Parikka, Rantakari, Koivisto (C), Rindell – M. Aaltonen, Ruohomaa, Nurmi – Innala, Lundell, Ojamäki (A) – Turunen, Tiivola, Klemetti – Björkqvist, Björninen, Virtanen – R. Leino.
    Česko: Bartošák (Hrachovina) – F. Král, Moravčík (A), Šulák, Němeček, Klok, Vitásek, Gazda – Birner (C), Špaček, Lenc – M. Stránský, O. Roman, Flek – Smejkal, Tomášek, Koblížek – Suchý, Kodýtek, Blümel – Ordoš.

    Rozhodca: Nord, Öhlund – Malmqvist, Lundgren