Brémy – Freiburg 0:0 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Leverkusen – Mainz 2:2 (kon.)
Stuttgart – Hertha 1:1 (kon.) | Union Berlín – Schalke 0:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:2 (1:1)
TSG 1899 Hoffenheim
cz Sobota 13.02.2021, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne při sledování přenosu atraktivního bundesligového utkání mezi Borussií Dortmund a TSG 1899 Hoffenheim. Byť oba týmy hrají letos výrazně pod očekávání, tak se můžeme těšit na zajímavou podívanou.
     
    Borussia Dortmund

    Borussia před sezónou snila o prohánění Bayernu v čele tabulky, tyto plny ale vzaly za své a teď budou žluto-černí vůbec rádi, pokud se protáhnou do Ligy mistrů, na niž momentálně ztrácí čtyři body. Mnozí si určitě pamatují mimořádný boj o Ligu mistrů v sezóně 2017/18, kdy v posledním kole bojovali o účast v nejprestižnější klubové soutěži Evropy Leverkusen a oba dnešní soupeři ve vzájemném zápase. Hrálo se o dvě místa, Hoffenheim doma zvítězil nad Borussií 3:1 a ta potřebovala, aby Leverkusen nevyhrál nad Hannoverem o pět branek. Přitom už v osmnácté minutě vedl 2:0, po přestávce 3:0, závěru ale nezvládl, v Hoffenheimu se tak mohly radovat oba týmy.

    Když v úvodu ledna Borussia porazila dva konkurenty v tabulce Wolfsburg a Lipsko, tak to ještě vypadalo dobře. Od té doby však z dalších pěti kol získala jen čtyři body a tabulkou už se propadla na zmíněné šesté místo. Všechny tři porážky však přišly na hřištích soupeřů.

    Na domácím trávníku si Borussia v posledních týdnech vylepšila bídný start do sezóny, když třikrát v řadě doma neprohrála a z devíti zápasů v Signal Iduna Parku aktuálně má bilanci 5-1-3.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Hoffenheim sice prohrál první letošní bitvu s Borussií 0:1, jinak se mu ale na dnešního soupeře daří a v posledních třech letech s ním pětkrát v řadě neprohrál včetně vysoké výhry zde v Dortmundu loni 4:0.

    I vzhledem k neustále velkému množství zraněných je to ale letos bída. Po dvaceti kolech je Hoffenheim na dvanáctém místě s bilancí 6-4-10, když plnou polovinu zápasů prohrál a to platí i o obou posledních zápasech, kdy prohrál 1:4 na Bayernu a 1:3 doma s Frankfurtem. Na barážovou šestnáctou příčku aktuálně má náskok pěti bodů.

    V tabulce zápasů na hřištích soupeřů je Hoffenheim momentálně čtrnáctý s bilancí 3-2-5, byť v posledních čtyřech zápasech venku zvítězil 2:1 v Mönchengladbachu a 3:0 na Herthě Berlín.

    O velké marodce už byla řeč, tak kvůli různým zraněním jsou mimo hru Akpoguma, Bičakčić, Geiger, Hübner, Nordtveit, Sessegnon nebo Stafylidis.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Hitz – Can, Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham, Delaney – Reyna, Brandt, Sancho – Haaland.
    Náhradníci: Unbehaun – Dahoud, Morey, Moukoko, Passlack, Reinier, Tigges, Reus, N. Schulz.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Baumgartner, Vogt, S. Posch – Grillitsch, Rudy – John, Dabbur, Samassékou – Bebou.
    Náhradníci: Pentke – Adamjan, Beier, Belfodil, Gaćinović, Nuhu, Skov, Richards..
     
    Fotbalisté už jsou na trávníku, utkání bude brzy zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Oba celky hrají v tradičních barvách, Borussia tedy ve žluto-červeném, Hoffenheim celý v modrém.
     
    2
    Hoffenheim má až dost zdravotních potíží v týmu a už ve druhé minutě se za rameno drží Vogt po střetu s Brandtem, naštěstí pro hosty by ale měl být v pořádku.
     
    4
    Hosté se od začátku snaží o vysoký presink, napadají rozehrávku Borussie až u jejího pokutového území, zatím ale domácí nedokázali dostat pod tlak.
     
    6
    Po souhře se Sanchem se Brandt snažil z první vysunout do pokutového území Guerreira, jeho přihrávku ale pokryli hostující zadáci.
     
    7
    Sancho se na levém křídle neprosadil v souboji s Bamgartnerem, ten navíc vybojoval odkop od branky.
     
    8
    Reyna potáhl míč kolem Samassekoua, pak nepřesně přihrával před branku.
     
    10
    Jadon Sancho běžel za příliš dlouhým nákopem Emreho Cana, k němuž měl blíže brankář Baumann, toho pak Sancho zbytečně trefil.
     
    11
    První tutovka Erlinga Haalanda! Ten dostal skvělou přihrávku od Guerreira a běžel zcela osamocen na Baumanna, hostující brankář ale dokázal Haalandovu střelu vykopnout!
     
    13
    Rudy vybojoval míč u rohu pokutového území Borussie, pak jeho přetažený centr Hitz velmi nejistě vyrazil k Baumgartnerovi, ten byl z nabídnuté příležitosti zřejmě trochu zaskočen a vysoko přestřelil.
     
    14
    Po nakrátko rozehrané standardní situaci Dortmundu centroval zleva Haaland na Hummelse, ten se pokusil položit do střely z voleje, byla však zablokována.
     
    16
    Emre Can se jemným centrem snažil najít před brankou Haalanda, ten se natahoval po míči, špičkou kopačky už jej ale jen prodloužil k Baumannovi.
     
    17
    Další souhra Emreho Cana s Haalandem, první jmenovaný centroval před branku, kde před Haalandem zasáhl Baumann.
     
    18
    Obrovskou šanci už zahodil i Hoffenheim! Akanji hrubě chyboval při krytí míče, nechal se obehrát Bebouem, jenž běžel sám na Hitze, jehož nepřekonal!
     
    20
    Jude Bellingham byl faulován ve středu hřiště, Borussia už rychle rozehrála z místa přestupku.
     
    21
    Delaney se stává prvním žlutě napomenutým hráčem za podkopnutí Rudyho ve středu hřiště.
     
    23
    Jude Bellingham vystihl Grillitschovu přihrávku v blízkosti pokutového území Hoffenheimu, pak se pokusil sám zakončit, to se mu ale nepovedlo.
     
    24
    Další obrovská šance hostů! Ti podnikli rychlý přechod do útoku, Rudy přiťukl míč Bebuovi, jenž si parádně obhodil Hummelse, pak ale tváří v tvář Hitzovi těsně minul domácí branku!
     
    24
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia se ujímá vedení! Raphael Guerreiro poslal do brejku JADONA SANCHA, ten si pohlídal ofsajdovou pozici a prostřelil brankáře Baumanna!
     
    26
    Sebastian Rudy zcela bez naděje hrát míč šlapákem atakoval Delaneyho, po čemž se na hřišti strhla menší strkanice.
     
    27
    Rudy za předchozí zákrok dostává žlutou kartu.
     
    28
    Hoffenheim pokračuje v aktivní hře, po další minele Akanjiho, jenž přihrál míč přímo Bebouovi, hostující útočník přízemní ránou netrefil branku Borussie.
     
    29
    Haaland dostal přihrávku za hostující obranu a překonal Baumanna, radovat se však nemohl, protože rozhodčím neunikl jeho výrazný ofsajd.
     
    30
    Jude Bellingham se výborně uvolnil před pokutovým územím a mohl jít do obrovské šance, ke střele jej hosté nepustili, Haaland si však žádal faul po jeho sražení.
     
    31
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Hoffenheim udeřil hned z protiútoku! Rudy prostrčil míč do pokutového území na MUNASE DABBURA, jenž těsně nad nohou padajícího brankáře Hitze skóroval.
     
    33
    Po Baumgartnerově přihrávce se Bebou objevil znovu před brankářem Hitzem, Hummels mu však skvěle načasovaným skluzem míč ukopl na roh!
     
    34
    Rohovému kopu Rudyho se Borussia ubránila, brzy ale bude následovat další roh.
     
    35
    Další Rudyho centr od praporku vyboxoval Marvin Hitz.
     
    37
    Haaland si při průniku po útočné polovině chtěl obhodit Grillitsche, ten si ale počínal velmi dobře a míč odkopl do zámezí.
     
    38
    Dortmund se usadil v pokutovém území Hoffenheimu, po několika přihrávkách se Bellinghamovi nepovedlo přistrčit míč ke Guerreirovi, hosté balón odkopli do pole.
     
    40
    Giovanni Reyna pronikl po pravém křídle do pokutového území, pak jeho finální přihrávka nedorazila k adresátu Haalandovi.
     
    41
    Hoffenheim zaútočil v šesti hráčích, Dabbur se pokusil vysunout Pavla Kadeřábka na pravé křídlo, před ním ale zasáhl Guerreiro.
     
    42
    Bellinghamův centr doletěl přímo do náruče Olivera Baumanna.
     
    43
    Haaland se neprosadil na levém křídle, výborně si proti němu vedli Kadeřábek s Rudym.
     
    45
    Rozhodčí Dankert k úvodním pětačtyřiceti minutám přidává jednu nastavenou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi skvělý první poločas, který nabídl celou řadu velkých příležitostí, z nichž se ujaly dvě. Nejdříve rychlý kontr využil ke vstřelení branky Jadon Sancho, z protiútoku pak udeřili i hosté díky Munasi Dabburovi.
     
    Fotbalisté se vrací zpět na trávník, utkání bude brzy pokračovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po přestávce se pokračuje beze změn v sestavách.
     
    47
    Dortmund podnikl rychlý přechod k pokutovému území, Reyna před ním přistrčil míč Haalandovi, ten pálil vysoko nad branku.
     
    48
    Při útočné akci Hoffenheimu Bebou zády k brance sklepl míč k Dabburovi, jeho střela zablokována.
     
    50
    Další pokus Baumgartnera je sražen na rohový kop.
     
    50
    Po Rudyho rohu se do vzduchu zavěsil Dabbur, jeho hlavička mířila na břevno, kde Hitz vytáhl míč na další roh.
     
    51
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Hoffenheim se z rohového kopu ujímá vedení! Rudy rozehrál od praporku nakrátko, míč se k němu vrátil, po Rudyho centru do předbrankového prostoru Hitz vyrazil míč do dotírajícího IHLASE BEBOUA, jenž díky šťastnému odrazu míče posílá Hoffenheim do vedení!
     
    52
    Rozhodčí Dankert si předchzí situaci ještě prověřil s kolegy u videa, zda-li se nejednalo o ofsajd nebo hru rukou, vše ale bylo v pořádku a branka je uznána.
     
    53
    Delaney, hrající se žlutou kartou na kontě, si počínal velmi dobře při bránění Baumgartnera na pravém křídle a vybojoval odkop od vlastní branky.
     
    54
    Munas Dabbur potáhl míč od rohu pokutového území k ose hřiště, pak nepřesně přihrával před branku, Hoffenheim se ale zase ujal odraženého míče.
     
    55
    Po Rudyho rohu je pískáno přistrčení Hummelse Dabburem.
     
    56
    U lavičky Dortmundu je pořádně živo, do dresu se zřejmě vysvlékají Dahoud, Moukoko i Reus.
     
    57
    Bellingham vystihl hostující rozehrávku, Reynu pak Grillitsch podrazil jen za cenu žluté karty.
     
    58
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Po standardní situaci vznikla skrumáž před brankou Hoffenheimu, Hummels v pádu přistrčil míč Delaneymu, ten střílel do tyče a ERLING HAALAND dorazil míč do sítě. Situace je však prověřována u videa, protože se mohlo jednat o ofsajd.
     
    59
    Skutečně Delaney byl v ofsajdu při odrazu míče od Hummelse a branka tak je odvolána.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Kevin Vogt (TSG 1899 Hoffenheim).

    Vogt je potrestán za faul ve středu hřiště.
     
    59
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Giovanni Reyna, přichází Marco Reus.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Youssoufa Moukoko.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Stefan Posch (TSG 1899 Hoffenheim).

    Posch na útočné polovině šlapákem zasáhl Sancha po jeho odehrání míče.
     
    61
    Střídat brzy bude i Hoffenheim, do hry se chystá Mijat Gačinović.
     
    62
    Po Bebouově centru z pravého křídla se hosté do zakončení nedostali.
     
    64
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Pavel Kadeřábek, přichází Mijat Gaćinović.
     
    65
    Bellingham byl u postranní čáry podražen Samassekouem, je z toho další žlutá karta pro Hoffenheim.
     
    65
    Po Guerreirově centru ze standardní situace Posch nešťastně nasměroval míč do Matse Hummelse, od něj se ale odrazil k brankáři Hitzovi.
     
    66
    Na další Guerreirův nákop do pokutového území nedosáhl Erling Haaland.
     
    67
    Manuel Akanji hraje velmi špatný zápas, teď navíc dostává žlutou kartu za tvrdý zákrok na Dabbura.
     
    68
    Rudy nasměroval ránu z volného kopu někam na úroveň břevna, Hitz vyrazil míč nad branku.
     
    69
    Po nakrátko rozehraném rohu se neujal centr Gačinoviće.
     
    69
    Na rohové kopy Hoffenheim vede už 7:0.
     
    69
    Emre Can se snažil odcentrovat z pravého křídla, míče se ale zmocnil Oliver Baumann.
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jude Bellingham, přichází Nico Schulz.
     
    71
    Stefan Posch leží v bolestivých grimasách po nepříjemném střetu s Bellinghamem těsně před střídáním mladého Angličana.
     
    72
    Dalšího faulu se dopustil Dahoud v souboji s Baumgartnerem, mezitím se Posch vrací do hry.
     
    73
    Po Rudyho centru Baumgartner připravil palebnou pozici pro Gačinoviće, jeho střela z úhlu byla nepřesná.
     
    74
    Emre Can zakopl míč do zámezí, neboť na trávníku zůstal ležet Samassékou, tomu velmi nepříjemně přišlápl nohu Jadon Sancho.
     
    76
    Další velká šance Hoffenheimu! Po dlouhém nákopu z hloubi pole do pokutového území Gačinović sklepl míč k Bebouovi, ten zblízka nepřekonal Marvina Hitze.
     
    78
    Dortmund je u míče, útočné tažení ale musí začít až od brankáře Hitze.
     
    79
    Erling Haaland po souhře s Reusem hledal před brankou Moukoka, tento úmysl ale přečetl brankář Baumann a byl u míče včas.
     
    80
    Při Reusově centru Florian Grillitsch pokryl Jadona Sancha a odhlavičkoval míč do bezpečného prostoru.
     
    81
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussii se povedlo vyrovnat! ERLING HAALAND vystihl nepřesnou hostující rozehrávku a rozběhl se vstříc Baumannovi, kterého prudkou ránou překonal!
     
    82
    Po brance vznikla strkanice, neboť Stefan Posch přiběhl k Haalandovi a začal do něj strkat. Hostům se nelíbilo, že Borussia útočila v době, kdy na trávníku ležel Munas Dabbur.
     
    84
    Hoffenheim zahrával volný kop na útočné polovině, Rudy ale překopl fotbalisty nabíhající před branku a míč doletěl za ni.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Munas Dabbur (TSG 1899 Hoffenheim).

    Dabbur je potrestán za nesportovní chování po odpískaném faulu.
     
    86
    Závěr zápasu slibuje obrovskou podívanou, v dramatickém duelu je na trávníku mnoho emocí.
     
    86
    Dahoudův centr Grillitsch nakopl míč vysoko do vzduchu, míč pak dopadl na horní síť branky a následovat bude vůbec první roh Borussie.
     
    86
    Sanchově centru od praporku se Hoffenheim ubránil.
     
    88
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Munas Dabbur, přichází Robert Skov.
     
    89
    Bebouova přihrávka z pravého křídla nedorazila až ke Gačinovićovi, vystihl ji Youssoufa Moukoko.
     
    90
    Reus vysunul po levém křídle do pokutového území Moukouka, tomu včasnm skluzem ukopl míč Posch.
     
    90
    Marco John u postranní čáry vybojoval faul Emreho Cana, tomu se rozhodnutí sudích vůbec nelíbí.
     
    90+1
    Rozhodčí Dankert oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Mijat Gaćinović (TSG 1899 Hoffenheim).

    Sedmá žlutá karta pro hosty, Gačinović před autovým vhazováním Dortmundu hodil míč ze zámezí do hřiště, aby zdržel hru.
     
    90+3
    Hoffenheim bude zahrávat volný kop ve středu hřiště, hosté s rozehrávkou nijak nespěchají.
     
    90+4
    Hosté mohli vyhrát! Rudy našel přihrávkou z pravého křídla před brankou Gačinoviće, ten špičkou kopačky posunul míč těsně vedle domácí branky!
     
    90+4
    Emre Can u postranní čáry fauloval Samasékkoua, to už je konec nadějí pro Borussii.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je za námi nesmírně dramatický zápas, v němž Borussia Dortmund remizovala s Hoffenheimem 2:2. Oba týmy vedly, nakonec remízu zařídil Erling Haaland. Hoffenheim ale potvrdil, že na Borussii umí, odehrál v Dortmundu výborný zápas, v němž byl lepším týmem a byl blíže k vítězství, výsledný bod moc nepomáhá ani jednomu týmu.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 21:16. (17:28:43)

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 24. Sancho (Guerreiro), 81. Haaland – 31. Dabbur (Rudy), 51. Bebou

    Karty:   21. Delaney (DOR), 67. Akanji (DOR) – 27. Rudy (HOF), 57. Grillitsch (HOF), 59. Vogt (HOF), 60. S. Posch (HOF), 65. Samassékou (HOF), 85. Dabbur (HOF), 90+2. Gaćinović (HOF)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 21:16.
    Borussia Dortmund: Hitz – Can, Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham (71. N. Schulz), Delaney (59. Dahoud) – Reyna (59. Reus), Brandt (59. Moukoko), Sancho – Haaland.
    Náhradníci: Unbehaun – Dahoud, Morey, Moukoko, Passlack, Reinier, Tigges, Reus, N. Schulz.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek (64. Gaćinović), Baumgartner, Vogt, S. Posch – Grillitsch, Rudy – John, Dabbur (88. Skov), Samassékou – Bebou.
    Náhradníci: Pentke – Adamjan, Beier, Belfodil, Gaćinović, Nuhu, Skov, Richards.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Hacker