Opava – Příbram 0:0 (kon.) | Brno – Zlín 0:0 (kon.) | Slavia – Pardubice 3:0 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
3:0 (2:0)
FK Pardubice
cz Sobota 13.02.2021, 16:00 • SINOBO STADIUM, Praha-Vršovice • Česká FORTUNA:LIGA • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    83
    Je tu další žlutá karta, kterou uviděl Michal Surzyn (Pardubice), jenž vletěl do Ondřeje Lingra.
     
    82
    Centr z levé strany odvrátil Simon Deli, avšak akce Pardubic dál trval! Z hranice vápna přišlo zakončení, které po zemi mířilo do branky. Jenomže Ondřej Kolář míč konečky prstů vyrazil vedle pravé tyče!
     
    79
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Peter Olayinka, přichází Jan Bořil.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Nicolae Stanciu, přichází Ibrahim Benjamin Traoré.
     
    76
    Po obrovské chybě Pardubic se sám na brankáře řítil Nicolae Stanciu, který počkal na spoluhráče a přihrával doleva, kde se nacházel Peter Olayinka. Ovšem před ním zasáhl ve skluzu Filip Čihák, Rumun teď nejspíš pohrdl vstřeleným gólem.
     
    70
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tomáš Holeš, přichází Jakub Hromada.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Abdallah Sima, přichází Lukáš Masopust.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Ondřej Lingr.
     
    67
    Lukáš Provod přetáhl centr na zadní tyč, odkud byl míč poslán znovu do předbrankového prostoru. Na hranici malého vápna se nacházel překvapený Peter Olayinka, od jehož stehna mířil balon do branky. Jenže zakročil výborně postavený Marek Boháč!
     
    61
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Martin Šejvl, přichází Ewerton.
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Dominik Kostka, přichází David Huf.
     
    52
    Slavia právě vstřelila branku!
    V Edenu je o vítězi rozhodnuto! Peter Olayinka vnikl do vápna, kde o míč zprvu přišel, ale ještě jej přisunul ke spoluhráči. Lukáš Provod pak našel rumunského záložníka, jenž míč zpracoval a vystřelil. NICOLAE STANCIU dal zakončení takovou faleš a míč k tomu trochu zaplaval ve vzduchu, a tak se k němu nedostal Marek Boháč. Asistence: Lukáš Provod.
     
    48
    Po další nepřesné přihrávce se mohl do akce dostat Peter Olayinka, avšak Martin Šejvl (Pardubice) zahrál úmyslně rukou, a tak i on vidí žlutou kartu.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Jan Jeřábek.
     
    43
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Tomáš Čelůstka, přichází Jan Prosek.
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Tomáš Solil.
     
    43
    Abdallah Sima dal branku, která pro ofsajd nebude uznána! Talentovaný záložník se pohyboval na hranici ofsajdu a pak postupoval dále. Z levé strany šestnáctky pak zamířil přesně ke vzdálenější tyči, avšak radost Slavie byla zbytečná.
     
    39
    Tomáš Čelůstka (Pardubice) vystoupil proti soupeři a trefil jej ve skluzu, je z toho další žlutá karta. Abdallah Sima dostal pořádně naloženo a snad bude v pořádku.
     
    38
    Ondřej Kúdela poslal dlouhý balon na útočnou polovinu a z branky se vydal Marek Boháč, který se nedomluvil s obráncem a míče se chopil Peter Olayinka. Nigerijský záložník mohl postupovat k brance, ale zkusil to z velké dálky a minul.
     
    37
    Teď se Tomáš Holeš a Ondřej Kolář museli pořádně zapotit! Obránce Slavie byl pod tlakem a přihrával na brankáře, balon zamířil jen těsně vedle levé tyče. Pardubice pak rozehrávaly rohový kop, ovšem nic z něj nevytěžily.
     
    35
    Hostující celek kombinoval na pravé straně, kde se mu podařilo přejít až k velké šanci! Dominik Kostka dostal míč proti noze, ale trochu se mu při zakončení pletl Cadu. Pokus mířil nad zemí do branky, avšak skvělým zákrokem se blýskl Ondřej Kolář!
     
    31
    Filip Čihák (Pardubice) těsně před šestnáctkou zastavil nedovoleně rumunského záložníka Slavia. Právě Nicolae Stanciu bude rozehrávat velmi nadějnou standardní situaci!
     
    27
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pardubičtí trpělivě kombinovali útočné polovině, ale propadli přihrávkou na střed! Balon totiž zachytil Tomáš Holeš a následně na útočnou polovinu upaloval Lukáš Provod. Ten na hranici vápna našel JANA KUCHTU, který nedal Boháčovi šanci zasáhnout – 2:0. Asistence: Lukáš Provod.
     
    19
    Slavia právě vstřelila branku!
    Abdallah Sima se protáhl na levé straně a přihrával na hranici šestnáctky, kde se nacházel Lukáš Provod. Jemu zakončení nesedlo, ovšem balonu se chopil Alexander Bah, jehož dělovku ještě Marek Boháč vyrazil před sebe. Čich na správné místo tak prokázal JAN KUCHTA, jenž už měl snadnou pozici a je prvním střelcem zápasu.
     
    17
    Abdallah Sima (Slavia) je prvním potrestaným hráčem zápasu, když loktem trefil soupeře. Talentovaný hráč bude Slavii chybět proti Teplicím!
     
    16
    Zajímavostí je, že náhradníci Slavie nejsou na střídačce ani na tribuně a utkání sledují ze šatny! Nyní mohli sledovat velkou příležitost svých spoluhráčů! Na malé vápně nejvýše vystoupal Simon Deli, jehož prudká hlavička mířila pod břevno, avšak Marek Boháč vytáhl další velký zákrok zápasu!
     
    9
    Tomáš Holeš se vydal podpořit útočnou akci, ale na středu jej nedovoleně zastavil Cadu. Sešívaní budou rozehrávat standardní situaci, ke které spěchá Nicolae Stanciu. Rumunský záložník to zkusil z pořádné dálky, ale mířil těsně vedle. Marek Boháč se musel rychle dostávat k tyči, situaci pak odměnil lehkým úsměvem!

    Michal Luxa

    Góly: 19. Kuchta, 27. Kuchta (Provod), 52. Stanciu (Provod)

    Karty:   17. Sima (SLA) – 31. F. Čihák (PCE), 39. T. Čelůstka (PCE), 48. Šejvl (PCE), 83. Surzyn (PCE)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 14:14.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Bah, Kúdela (C), Deli, Oscar – Holeš (70. Hromada), Provod – Sima (70. Masopust), Stanciu (79. Traoré), Olayinka (79. Bořil) – Kuchta (70. Lingr).
    Náhradníci: Kovář – Bořil, Hromada, Lingr, Masopust, Traoré, Zima.

    FK Pardubice: Boháč – Surzyn, Šejvl (61. Ewerton), Toml (C), T. Čelůstka (43. Prosek) – F. Čihák – Tischler, Hlavatý (43. Solil), D. Kostka (61. Huf), Cadu – P. Černý (46. Jeřábek).
    Náhradníci: Letáček – Huf, Jeřábek, Ewerton, Pfeifer, Prosek, Solil.

    Rozhodca: Ginzel – Nádvorník, Podaný