Auxerre – Marseille 0:2 (kon.) | Bordeaux – Toulouse 0:2 (kon.) | Grenoble – Monaco 0:1 (kon.)
Nantes – Lens 2:4 (kon.) | Štrasburg – Montpellier 0:2 (kon.) | Amiens – Metz 1:2 (kon.)
Brest – Rodez 2:1 (kon.) | Nîmes – Nice 1:3 (kon.) | Dijon – Lille 0:1 (kon.)
Caen – Paríž 0:1 (kon.)
koniec
Nîmes Olympique
1:3 (1:2)
OGC Nice
cz Streda 10.02.2021, 17:00 • Stade des Costières, Nîmes • Francúzsky pohár • 1/32 finále
Predzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Nice byli od úvodní minuty lepším týmem, a přestože Haris Duljević odpověděl na úvodní dvě trefy z kopačky Ronyho Lopese, domácím se pak vyrovnat nepodařilo a naopak ještě inkasovali. Hrdinou se stal bývalý hráč Manchesteru City a Nice postupuje. Konečný výsledek. Nimes Olympique 1 OGC Nice 3. (18:50:20)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hassane Kamara si naběhl na míč na levé straně šestnáctky a ostrou ránou mířil pod břevno, Amjhad Nazih ho ale volejbalovým zákrokem vychytal! Nebýt jeho, konal by se dnes debakl.
     
    90+1
    Domácí vyrazili těsně před nastaveným časem do nebezpečného útoku dva na jednoho a poté dva na dva, zhatila ho ale nepřesná finální přihrávka. Škoda.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    89
    Nimes využil přetaženého centru z levého křídla a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která minula přední pravou tyč. Benitez situaci kontroloval.
     
    87
    Fotbalisté Nice předvedli parádní pressing a vypadalo to na rychlý protiútok, jenže Nimes se včas vrátilo a střela hostů z dálky zamířila vysoko nad branku.
     
    85
    Hassane Kamara mohl podruhé skórovat, když si na hranici šestnáctky navedl míč na pravačku, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený brankář Nimes Amjhad Nazih!
     
    84
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Khephren Thuram.
    82. Pierre LEES-MELOU - 1:3
     
    82
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nice předvedlo v pokutovém území úchvatnou kombinační akci na jeden dotek a PIERRE LEES-MELOU skóroval z blízkosti do prázdné brány!
     
    81
    Obrana Nice působila hodně laxním dojmem a Nimes toho mohl využít na levém křídle, následný centr od postranní čáry ale zamířil do území, kde nebyl nikdo.
     
    79
    Nice chtělo přenést hru nádherným diagonálním kolmým pasem na Ronyho Lopese, jenže bývalý hráč Manchesteru City na pravém křídle míč nezpracoval.
     
    77
    Domácí Nimes už na nic nečeká a jsme svědky hodně otevřeného fotbalu, během něhož se hra přelévá od jedné šestnáctky ke druhé. Hosté z Nice drží náskok.
     
    75
    Střídající Hassane Kamara dostal nádhernou kolmou přihrávku do šestnáctky, jenže ze značky pro penaltu zamířil vedle pravé tyče!
     
    71
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alexis Trouillet, přichází Hassane Kamara.
     
    69
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Nolan Roux, přichází Mahamadou Doucouré.
     
    68
    Nimes byl hodně blízko vyrovnávacího gólu, střela z hranice šestnáctky ale olízla vzdálenější levou spojnici tyče a břevna a míč skončil mimo!
     
    67
    Karim Aribi využil fantastické práce Gaetana Paquieze a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, jeho pokus z otočky ale skončil pouze u brankáře Beniteze.
     
    65
    V blízkosti středového kruhu došlo k hodně ostrému faulu ze strany jednoho z hráčů Nice, hlavní rozhodčí ale zatím nesáhl ani k jedné kartě. Nice stále vede 2:1.
     
    63
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Myziane Maolida.
     
    62
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází William Saliba, přichází Jean-Clair Todibo.
     
    61
    Ze zápasu je odehrána hodina hry a obrázek hry se nemění. Nice dominuje a touží po vstřelení třetí branky. Rony Lopes pálil, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    59
    Nice se nyní mohlo ujmout podruhé dvojbrankového vedení, diagonální přízemní střela z hranice šestnáctky ale byla příliš slabá a minula levou tyč domácí brány.
     
    58
    Domácí obrana byla opět pod velkým tlakem, centr z pravé strany hřiště ale dokázala odvrátit, stejně jako vysoký centr fotbalistů Nice od rohového praporku.
     
    57
    Omlouvám se Vám. Při předchozí situaci zřejmě došlo k nezaviněnému střetu a Rony Lopes tedy nakonec nefauloval, ale míč zakopl. Nimes míč sportovně vrátil.
     
    56
    Rony Lopes chtěl na pravé straně hřiště vybojovat ztracený míč, jenže to přehnal s důrazem a jeden z domácích hráčů zůstává ležet na hrací ploše. Střídání?
     
    54
    Rony Lopes mohl být o zrodu další pěkné kombinační akce a možná poté i gólu, jenže kolmá přihrávka na spoluhráče nenašla pochopení. Spoluhráč zůstal stát.
     
    52
    Dan Ndoye mohl skórovat po krásné přihrávce z levé strany hřiště, jenže poskakující míč netrefil dobře a navíc byl zezadu dohrán! Míč minul pravou tyč a píšťalka rozhodčího zůstala němá.
     
    51
    Nimes se vydalo po přestávce poprvé na steč a hned z toho bylo nebezpečí, Walter Benitez si ale dokázal s hodně nepříjemným centrem z pravé strany poradit.
     
    49
    Nice nepustilo Nimes přes polovinu hrací plochy a na ose hřiště po několikáté v dnešním zápase vypálilo ze střední vzdálenosti, tentokrát ale hodně nepřesně.
     
    48
    Rony Lopes rozehrál v blízkosti šestnáctky standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč posílal pěkný centr, žádný ze spoluhráčů se ovšem do zakončení nedostal.
     
    47
    Fotbalisté Nice vstoupili do druhého poločasu velice aktivně a Dan Ndoye se dostal na levém křídle k přízemnímu centru, který trefil prvního hráče Nimes.
     
    46
    Nice rozehrálo za jednobrankového vedení druhý poločas. Na straně hostů se prosadil dvakrát Rony Lopes, zatímco za domácí snižoval Haris Duljević.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    Rony Lopes hraje fantastický zápas, když během prvního poločasu vstřelil dvě branky a má zaděláno na hattrick. Nimes byl od úvodních minut horším týmem a těžko se dostával do hry, přesto se mu ale zásluhou Harise Duljeviće podařilo snížit. Skóre po prvním poločase střetnutí. Nimes Olympique 1 OGC Nice 2.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nolan Roux už to měl v šestnáctce na střelu, jenže se zbytečně otáčel s míčem a po centru z pravé strany hlavičkoval pouze do brankáře!
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    44
    Blíží se konec prvního poločasu a vinou zranění už ze hry odstoupil domácí Niclas Eliasson, kterého deset minut před přestávkou nahradil Karim Aribi.
     
    42
    Nice nechce promarnit své dvoubrankové vedení a pokračuje v aktivní hře. Výsledkem byl rohový kop z pravé strany hřiště a Amjhad Nazih míč v klidu stáhl.
     
    40
    Rony Lopes mohl vzápětí zkompletovat hattrick, jeho přízemní diagonální střela z hranice pokutového území ale byla zablokována a Amjhad Nazih si náhle oddechl.
     
    39
    Domácí fotbalisté se dostali po korigujícím gólu zpět do hry a po rohovém kopu mohli vyrovnat, bohužel pro hráče Nimes ale přišel místo zakončení útočný faul.
    37. Haris DULJEVIĆ - 1:2
     
    37
    Nîmes právě vstřelil branku!
    HARIS DULJEVIĆ dostal krásný míč do vápna a z bezprostřední blízkosti ho uklidil ke vzdálenější pravé tyči! Krásná přízemní střela. Nimes se vrátilo krátce před přestávkou zpět do hry.
     
    35
    Amine Gouiri předvedl na ose hřiště fantastické sólo a v blízkosti šestnáctky byl sražen k zemi. Následoval volný přímý kop a střela, která těsně míjela pravý horní roh brány! Mohlo to být 3:0.
     
    34
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Niclas Eliasson, přichází Karim Aribi.
     
    32
    Fotbalisté Nice se domluvili a ze standardní situace se rozhodli pro přímou střelu na bránu, která sice mířila k přední tyči, Amjhad Nazih si poté ale snadno poradil.
     
    31
    Amine Gouiri zatím hraje skvělý zápas a je hodně vidět. Nyní se snažil prosadit v blízkosti šestnáctky a na levé straně hřiště vybojoval standardní situaci pro Nice.
    29. Rony LOPES - 0:2
     
    29
    Nice právě vstřelilo branku!
    RONY LOPES si naběhl v blízkosti pravé tyče na krásnou krátkou diagonální přihrávku Aminea Gouiriho a z ostrého úhlu zamířil ke vzdálenější levé tyči! Jeho druhý gól v zápase a je to 0:2!
     
    27
    Morgan Schneiderlin se po střele Dana Ndoyeho k dorážce nedostal a hra byla přerušena, protože jeden z domácích hráčů zůstal ležet v blízkosti šestnáctky.
     
    26
    Dan Ndoye si naběhl na kolmý pas na levé straně šestnáctky a z ostrého úhlu napřáhl k přízemní střele, kterou Amjhad Nazih parádně vyrazil!
     
    24
    Hned vzápětí si nabíhal u pravé tyče na kolmý pas Dan Ndoye a málem se dostal ke střele, Amjhad Nazih ale rychle vyběhl z brány a ukryl míč pod svým tělem.
     
    23
    Rony Lopes je úvodním gólem hodně namlsaný a nyní se pokusil přidat druhý, jeho prudká a pohotová přízemní střela z hranice vápna ale byla zablokována.
     
    22
    Nice má vývoj dnešního zápasu pevně pod kontrolou, když bez problému kombinuje ve středu hřiště a nepůjčuje míč soupeři. Nyní přišel unáhlený kolmý pas.
     
    21
    Z prvního poločasu uplynula téměř polovina hrací doby a nutno konstatovat, že Nice je na hřišti lepším týmem a zásluhou Ronyho Lopese zaslouženě vede 1:0.
     
    19
    Alexis Trouillet chtěl vybojovat míč na pravé straně hřiště, jenže to přehnal s důrazem a na útočné polovině Nice nepříjemně přišlápl nohu protihráčovi.
     
    18
    Matteo Ahlinvi zavelel k útoku na straně Nimes, jenže poslední přihrávka do šestnáctky skončila pouze u hostujícího brankáře, který mohl v klidu rozehrávat.
     
    16
    A další střela hostujícího celku ze střední vzdálenosti. Opět přišla na ose hrací plochy, tentokrát ovšem nabrala obrovskou výšku a skončila nad bránou Nimes.
     
    15
    Dan Ndoye byl zřejmě hráčem, který se po rohovém kopu na přední tyči bez přípravy opřel krásně do míče, jeho přízemní pokus byl ale každopádně zablokován.
     
    14
    Nimes je od úvodních minut pod obrovským tlakem. Nice kombinuje s lehkostí a bez problému se dostává do šestnáctky. Nyní z toho resultuje rohový kop.
    13. Rony LOPES - 0:1
     
    13
    Nice právě vstřelilo branku!
    RONY LOPES to udělal na ose hřiště fantasticky, když si potáhl míč směrem k šestnáctce a ze střední vzdálenosti napřáhl k výstavní ráně, kterou vymetl levou šibenici! Nice vede 1:0.
     
    12
    Hosté rozjeli nádhernou kombinační akci, když roztáhli hru na pravou stranu šestnáctky a před bránu mířil z první přízemní centr, zakončení ale vzápětí nepřišlo.
     
    9
    Dan Ndoye využil pokračujícího tlaku ze strany Nice a v blízkosti levé tyče mohl skórovat, jenže domácí Amjhad Nazih vytáhl fantastický zákrok!
     
    7
    Nice vybojovalo na pravém křídle rohový kop a do šestnáctky mířil prudký centr z kopačky Pierrea Leese-Meloua, domácí hráči ho ale dokázali včas odvrátit.
     
    5
    Fotbalisté Nimes předvádí vysoké napadání v blízkosti půlící čáry, což výrazně komplikuje rozehrávku Nice. Hra se odehrává převážně mezi oběma šestnáctkami.
     
    3
    Niclas Eliasson byl zřejmě hráčem, který se pokoušel vystřihnout po rozehrání rohového kopu nůžky, místo míče ovšem trefil protihráče a pískal se útočný faul.
     
    2
    Domácí fotbalisté přečkali úvodní tlak ze strany Nice a centr ze standardní situace bez problému odvrátili. Poté se vydali směrem vpřed napravo a vybojovali aut.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Amaury Delerue dal pokyn k rozehrání zápasu a jako první se vrhlo směrem vpřed hostující Nice. Nimes musí v úvodu dnešního utkání bránit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Nîmes Olympique: Nahiz – Burner, Paquiez, Guessoum, Euda, Fomba, Eliasson, Buades, Roux, Duljević, Ahlinvi.
    Náhradníci: Reynet – Martinez, Miguel, Benrahou, Aribi, Majouga.

    OGC Nice: Benitez – Pelmard, Bambu, Saliba, Nsoki, Trouillet, Schneiderlin, Lees-Melou (C), Rony Lopes, Ndoye, Gouiri.
    Náhradníci: Cardinale – Daniliuc, Todibo, Kamara, Thuram, Myziane, Sellouki.

    Rozhodčí: Amaury Delerue.
     
    OGC Nice

    Také Nice se nedávno střetlo s Monakem a těsně mu podlehlo, ovšem jiným výsledkem (1:2). Hostující hráči OGC ukončili v posledním ligovém zápase sérii dvou porážek v řadě, když v domácím prostředí přehráli rozdílem třídy Angers (3:0), zatímco mužstvo Nimesu dalšímu společnému a nedávnému soupeři podlehlo.
     
    Nimes Olympique

    Výkon Nimesu proti Monaku je dobrým příslibem do budoucnosti a obzvláště do dnešního utkání proti Nice. Domácí fotbalisté dokázali proti knížecímu klubu smazat dvoubrankové manko, když vyrovnali na 2:2, nakonec ale prohráli těsně 4:3 a utrpěli třetí ligovou porážku v řadě. Předtím podlehli Angers a poté PSG.
     
    Středeční program francouzského poháru nabídne střetnutí dvou celků, kterým se během posledních týdnů příliš nedaří. Nimes vyzve na domácím stadionu Nice poté, co o víkendu těsně nestačilo na Monako a v nádherném zápase bohatém na góly prohrálo těsně 4:3. Nice se naopak dařilo, když rozdílem třídy porazilo Angers, celkově ale vyhrálo dva z posledních 5 zápasů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner

    Góly: 37. Duljević – 13. Lopes, 29. Lopes, 82. Lees-Melou


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:13.
    Nîmes Olympique: Nahiz – Burner, Paquiez, Guessoum, Euda, Fomba, Eliasson (34. Aribi), Buades, Roux (69. Doucouré), Duljević, Ahlinvi.
    Náhradníci: Reynet – Martinez, Miguel, Benrahou, Aribi, Majouga.

    OGC Nice: Benitez – Pelmard, Bambu, Saliba (62. Todibo), Nsoki, Trouillet (71. Kamara), Schneiderlin, Lees-Melou (C), Rony Lopes (84. Thuram), Ndoye, Gouiri (63. Maolida).
    Náhradníci: Cardinale – Daniliuc, Todibo, Kamara, Thuram, Myziane, Sellouki.

    Rozhodca: Amaury Delerue