Auxerre – Marseille 0:2 (kon.) | Bordeaux – Toulouse 0:2 (kon.) | Grenoble – Monaco 0:1 (kon.)
Nantes – Lens 2:4 (kon.) | Štrasburg – Montpellier 0:2 (kon.) | Amiens – Metz 1:2 (kon.)
Brest – Rodez 2:1 (kon.) | Nîmes – Nice 1:3 (kon.) | Dijon – Lille 0:1 (kon.)
Caen – Paríž 0:1 (kon.)
koniec
RC Štrasburg Alsace
0:2 (0:1)
HSC Montpellier
cz Streda 10.02.2021, 14:45 • Stade de la Meinau Strasbourg, Štrasburk • Francúzsky pohár • 1/32 finále
Predzápasové kurzy
     
    Máme tady konec! Montpellier si ve druhém poločasu pohlídal vedení a v nejlepší možný moment, pár minut před závěrem, kdy si Štrasburk začal tvořit tlak, vstřelil druhou branku. Domácí už neměli čas a tak dnes odcházejí jako poražení. Jejich pohárová cesta tedy končí ve třetím kole poháru, ovšem v prvním odehraném zápase pro Štrasburk, jelikož měl tento tým dva volné postupy. Montpellier taktéž v prvním odehraném pohárovém utkání naopak vítězí a v dalším kole by se měl střetnout s vítězem zápasu Nice-Nimes. (16:41:47)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:5.
    Střely mimo: 5:1.
    Rohy: 2:6.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Gaetan Laborde, přichází Keagan Dolly.
     
    90+1
    Montpellier drží míč ve své defenzívě a není ochotný k němu pustit soupeře. Pravděpodobně bude plýtvat časem a čekat na hvizd sudího.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minutky nad standardní hrací dobu. O postupujícím je však již velmi pravděpodobně rozhodnuto.
    88. Petar SKULETIĆ - 0:2
    about:blank
     
    88
    Montpellier právě vstřelil branku!
    A je pravděpodobně rozhodnuto! Montpellier přidává druhou branku po parádně sehraném volném přímém kopu. Jeho exekutorem byl Savanier, který nacentroval míč z velké dálky až do pokutového území. Tam si za obranu vyběhl PETAR SKULETIĆ, jenž míč tečoval parádně do protipohybu gólmana, do pravého dolního růžku. Tento gól tak sestrojili istě střídající hráči. Asistence: Teji Savanier.
     
    87
    Siby poslala z hranice hřiště centr, který zamířil za gólmana Bertauda, ovšem nezapadl do branky Montpellieru.
     
    85
    Velmi sporný zákrok v pokutovém území. Lienard mířil za míčem, ovšem jeden ze soupeřů mu podmetl nohy, přičemž trefil i míč, ovšem zdálo se, že až po zásahu soupeře.
     
    84
    Dlouhý nákop jednoho z domácích hráčů mířil na Lienarda, který si naběhl za obranu, ale míč už před zapadnutím za vnější brankovou čáru nedostihl.
     
    82
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Frederic Guilbert, přichází Mahame Siby.
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Waris Majeed, přichází Abdoulaje Ousmane.
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Sanjij Prčić, přichází Jean-Ricner Bellegrade.
     
    81
    Jeden z hostů se dopsutil faulu na domácího Prčiće, který už se vrátil do hry. Sudí odpískal faul a nařídil volný přímý kop.
     
    80
    Prčić po souboji špatně došlápl a padl k zemi. Sudí hru zastavil a chtěl přivolat lékaře, ale fotbalista Štrasburku sám odešel a postranní čáru na ošetření.
     
    79
    Domácí chvíli kombinovali u půlící čáry, ovšem následně vrátili míč až na gólmana Kamaru. Ten chtěl rozehrát, ale poslal míč přímo na kopačy hostů.
     
    77
    Žlutou kartu dostává člen realizačního týmu RC Štrasburk.
     
    76
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Mehdi Chahiri, přichází Idriss Saadi.
     
    75
    Kone ukázal špičkový skluz na hranici pokutového území. Parádně soupeře obral o míč a vybojoval protiútok pro domácí Štrasburk.
     
    74
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Arnaud Souquet, přichází Solomon Sambia.
     
    72
    Lienard se dostal k míči ve velkém vápně a zkusil střelu z voleje. Míč mu na nohu moc nesedl a skákavou pomalou ránu v poklidu pokryl Bertaud.
     
    70
    Oba týmy nyní trochy zrychlily hru a dostávají se více do útočné fáze. Navíc poslaly do hry čerstvé síly. Pro pohlednost fotbalu v tomto zápase jen dobře.
     
    68
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Andy Delort, přichází Petar Skuletić.
     
    68
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Elye Wahi, přichází Stephy Mavididi.
     
    67
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Teji Savanier.
     
    66
    K faulu před pokutovým územím odšlo těsně po odpískání ofsajdu domácích. jeden z hráčů Montpellieru tak byl pravděpodobně ušetřen od žluté karty.
     
    65
    Hosté se pokusili o průnikový pas na Wahiho na levé straně, ovšem do trajektorie míče skočil Kone a zablokoval ho.
     
    63
    Skoro dvě minuty drželi domácí hráči mč na svých kopačkách a jen si ho vyměňvali v rámci své defenzivní linie.
     
    61
    Dlouhý nákop za obranou zachytil Ajorque, ovšem při zpracování mu míč utekl ke gólmanu Bertaudovi.
     
    60
    Hráči v modrých dresech kombinují na útočném polovině, ovšem nejsou schopni se posouvat dopředu. Jen tak si vyměňují míč.
     
    58
    Delort získal ve velkém vápnu odražený míč. Následně zmátl soupeře a vypálil na branku, ovšem slabší nohou, a tak se míč proletěl kus nad břevnem.
     
    56
    Podmínky na hřišti jsou opravdu velmi špatné, a proto oba týmy hrajou pomalu a moc se nesanží vymýšlet nějaké rychlé útoky. Spíš drží silnou defenzívu a snaží se přejít do útoku postupnou kombinací.
     
    54
    Dlouhý míč z obrany za obranu soupeře vyslali hráči v oranžových dresech. Nevypracovali si ale vůbec žádnou šanci a jen ho tím odevzdali soupři.
     
    53
    Wahi předvedl parádní sprint po levé straně. Zbavil se dokonce tří protihráčů a od vnější brankové čáry centroval přízemní míč na úroveň penalty. Jenže tam už jeho míč přebral soupeř.
     
    51
    Velmi zajímavou ránou z halfvoleje se prezentoval Chahiri. Jeho míč zamířil pod víko do střední části branky. Bertaud ho ale vychytal.
     
    49
    Majeed poslal velmi zajámavý centrovaný míč z přímého volného kopu d vápna. Tam si ho jeho spoluhráč dokonce našel hlavičkou, ale poslal ho mimo.
     
    47
    Na hřiště začalo dost sněžit, takže podmínky na fotbal jsou ještě horší, než v první polovině.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi. Vzhledem k podmínkám, které panujou a ve stavu hřiště jsme toho moc neviděli. Byla to spíš defenzivní bitva obou celků. Pohyb míče po hřišti hodně kazil sníh, respektive zbytky sněhu, které se na hrací ploše stále nacházely. Ty byly i vinou různých pádů hráčů. Montpellier byl celý poločas o něco horším týmem. Až ke konci poločasu zabral, ve 44. minutě poprvé vážnějši ohrozil branku a v nastavené minutě dokonce skóroval Delort. Hosté tak mají blíže k postupu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Andy DELORT - 0:1
     
    45+1
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Hosté jdou v nastaveném čase nakonec do vedení! ANDY DELORT byl adresátem velmi dlouhého a dobrého centru za obranu. Skvěle si zpracoval míč a naběhl do vápna, kde se nenechal obrat obránci, trochu couvnul, popošel do prava a vmetl míč do branky. Asistence: Nicolas Cozza.
     
    45
    K tomuto poločasu se bude nastavovat jen jedna minutka.
    44. Šance - Le tallec
     
    44
    První větší šance na ohrožeí branky přišla ze strany hostů až ve 44. minutě! Le Tallec totiž dostal pas do vápna, který z první prodloužil přímo na branku. Kamara ale šťastným zákrokem tento míč vyrazil.
     
    43
    Laborde sprintoval po pravé straně, kde se dostal do vápna, vyhl se hráči ve skluzu a nakonec odcentroval na střed, odkud ale domácí hráři míč odvrátili na rohový kop.
     
    42
    Hosté obrátili hru, ovšem došli jen k vápnu a pak lehce odevzdali míč. Ani se nedostali do zakončení.
     
    41
    Ajorque dostal z autového vhazování míč až do vápna, ale než se dokázal rozběhnout, už mu byl jediným obránce Montpellieru, který stál poblíž, od nohy vykopnut.
     
    39
    Velmi dobrá střela z kopačky jednoho z hráčů Montpellieru skončila nakonec asi metr od pravé šibenice kamarovy svatyně.
     
    37
    Tak tu máme další faul. Na Podmočené a sněhem pokrýté trávě to taky hodně klouže. Prčić spadl po lehkém zákroku soupeře k pažitu jako hruška.
     
    36
    Se záložníkem Štrasburku to ale vypadá docela dobře. Z hřiště odešel sám, sice s mírným kulháním, ale po ošetření v zámezí by měl být v pořádku.
     
    35
    Aholou chtěl spritnovat do opačné strarny, ale podklouzl a vykroutil si nohu. Nyní zůstává ležet an zemi a sebíhají se k němu lékaři.
     
    33
    Laborde poslal Guilberta k zemi postrčením zezadu. To se nelíbilo sudímu, který okamžitě zapískal a útočníku Montpellieru výrazndě domlubil.
     
    31
    Ajorque si našel pas Guilberta na malé vápno. Tam byl skluzem soupeře přes míč poslán k zemi. S výkřikem na celý stadion spadl, ovšem nejednalo se o faul, a tak se pokračuje brankářským výkopem.
     
    30
    Mollet se stal terčem opravdu ne moc hezkého skluzu před lavičkou hostů. Sudí okamžitě odpískal a přisou dil míč soupeři.
     
    28
    Na druhou stranu d oúniku mířil Ajorque, ale míč se mu zasekával o sníh a tak neměl potřebnou rychlost. Nakonec ho dohonili soupeřovi obránci.
     
    27
    Montpellier se tlačil dopředu, ovšem selhal při finálním pasu, po kterém by se Delort octl ve velmi dobré pozici.
     
    25
    Štrasburk se snažil krátkýma přihrávkama prokombinovat přes polovinu, ale nebyl úspěšný. Míč získali hosté a obrátili hru.
     
    23
    Laborde byl adresátem dlouhého pasu na pravé křídlo. Ovšem jeho zpracování míče ve vzduchu bylo přímo tragické, a tak akce skončila.
     
    21
    Guilbert vyslal pozemní centr do vápna. Při kopu ale uklouzl na sněhu a tak míč nenasměroval ideálně. Obrana už si ho pak pohlídala.
     
    20
    Domácí vyzkoušeli pozornost gólmana hostí centrem, který mířil na branku. Bertaud se za míčem rozběhl a skočil pro něj, ale míč nakonec zamířil mimo.
     
    19
    Na levé straně, vedle vápna Montpellieru se jeden z hostů dopustil faulu, který mohl být klidně potrestán žlutou kartou. Sudí ho ale přehlédl.
     
    17
    Domácí vybojovali míč na své půli a přešli do rychlého útoku po pravé straně. Před vápnem ale herní pomůcku ztratili a museli se stáhnout zpět.
     
    15
    Prvních patnáct minut je za námi. Ze hry má zatím více Štrasburk, který už dvakrát prověřil gólmana Bertauda.
     
    13
    ajorque nacentroval míč do vápna, kde ho zklepl jeden z jeho spoluhráčů pro Chahiriho. Jeho rána ale mířila pozemi jen do rukou brankíře Bertauda.
     
    12
    Trestného kopu se zhostil Chotard, ovšem ten ho poslal jen na hranici pokutového území přímo na hlavu jednoho z hráčů v modrém dresu.
     
    11
    Delort se dopustil faulu při odebírání míče soupeři. Toho v souboji jeden na jednoho poslal k zemi. Sudí okamžitě odpískal a nařídil volný přímý kop.
     
    9
    Domácí vybojovali rohový kop. Ten byl rozehrán centrem do chumlu hráčů na úrovni penaltového puntíku a následně vyhlavičkován pryč.
     
    7
    Brankář Štrasburku si připsal první zákrok. Ve skoku vyrazil zatočený centr, který mířil na jeho branku.
     
    5
    Domácí hráči drží míč na svých kopačkách, ale spíše jen tak kombinují kolem poloviny hřiště.
     
    3
    Hráči obou týmů si zatím s míčem jen tak kopou mezi sebou. Na hřišti ještě leží zbytky sněhu, o které často míč zavadí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RC Štrasburk: Kamara – Guilbert, Mitrović, Kone, Carole – Prčić, Ahoulou – Majeed, Lienard, Chahiri – Ajorque
    Náhradníci: Kawashima (B), Bellegarde, Caci, Diallo, Elimbi, Ousmane, Saadi, Siby, Sissoko

    Montpellier HSC: bertaud – Souquet, Congre, Hilton, Cozza, Wahi – Chotard, Le Tallec, Mollet – Laborde, Delort
    Náhradníci: Omlin (B), Dolly, Mavididi, Ristić, Sambia, Savanier, Skuletić, Vidal, Jun

    Rozhodčí: R. Busquet (Francie).
     
    MONTPELLIER HSC

    Montpellier v lize v posledních dvou zápasech bodoval. Byly to ale jediné čtyři body, které v posledních pěti zápasech získal. Zbytek zápasů totiž prohrál. Stejně jako Štrasburk v poháru teprve začíná, až v 1/32 finále. Potkaly se tak spolu dva prvoligové celky.

    Forma (Ligue 1): V – R – P – P – P

    Absence: -

    Poslední zápasy (Ligue 1):
    Montpellier – Dijon 4:2
    Méty – Montpellier 1:1
    Montpellier – Lens 1:2
     
    RC ŠTRASBURK

    Štrasburku se v Ligue 1 moc nedaří. Je jen dvě příčky od sestupu a navíc v posledních 4 zápasech nedokázal vyhrát, jen dvakrát remizoval a zbytek prohrál. V poháru si zatím nezahrál, jelikož měl první dvě kola volný postup. V 1/32 tak jeho pouť pohárem Coupe de France započne. Ovšem možná i skončí.

    Forma (Ligue 1): P – R – P – R – V

    Absence: -

    Poslední zápasy (Ligue 1):
    Lyon – Štrasburk 3:0
    Štrasburk – Brest 2:2
    Štrasburk – Reims 0:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:45.

    Jiří Polášek

    Góly: 45+1. Delort, 88. Skuletić


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:6.
    RC Štrasburg Alsace: Kamara – Guilbert, Mitrović, Kone, Carole – Prčić, Ahoulou – Majeed, Lienard, Chahiri – Ajorque
    Náhradníci: Kawashima (B), Bellegarde, Caci, Diallo, Elimbi, Ousmane, Saadi, Siby, Sissoko

    HSC Montpellier: Bertaud – Souquet, Congre, Hilton, Cozza, Wahi – Chotard, Le Tallec, Mollet – Laborde, Delort
    Náhradníci: Omlin (B), Dolly, Mavididi, Ristić, Sambia, Savanier, Skuletić, Vidal, Jun

    Rozhodca: R. Busquet (Francie)