Zlaté Moravce – Trnava 2:4 (kon.) | Pohronie – Nitra 3:1 (kon.)
koniec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
3:1 (1:1)
FC Nitra
Sobota 06.02.2021, 17:30 • Štadión MŠK Žilina • Niké liga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose z dohrávaného zápasu 17. kola Fortuna ligy medzi FK Pohronie a FC Nitra. V pôvodnom decembrovom termíne sa nehralo z dôvodu početného výskytu koronavírusu v tíme Pohronia.

    Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Proti sebe sa postavia dva tímy, ktoré ťahajú najdlhšiu šnúru bez výhry. Pohronie vyhralo jediný ligový zápas ešte 22. augusta, Nitrania čakajú na svoj triumf od 1. novembra.

    Podľa stávkových kancelárii sú miernym favoritom domáci, ktorí s koncom prípravy zlepšovali svoje výkony, porazili Ružomberok, Banskú Bystricu i Púchov, hoci predtým prehrali so Žilinou i Podbrezovou a remizovali s Liptovským Mikulášom.

    Nitra je na tom ešte o čosi horšie. V zime zvíťazila iba nad Púchovom, nestačila na Šamorín a Petržalku, remizovala s Dubnicou. Corgoni majú pred jarou čo naprávať už aj kvôli, zdá sa, nekončiacemu turbulentnému obdobiu v klube.

    Pri pohľade na tabuľku zistíme, že Nitra má na konte 19 bodov, Pohronie 12. Ak by hostia vyhrali, tak sa posunú o skóre za šiesty Ružomberok, ak budú remizovať, predbehnú Sereď. Triumf u Pohronia posun o pozície nerieši, ale minimálne by prišlo k zmazaniu päťbodového manka na jedenástu Senicu.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Hrdlička – Britto, Štrba, Pavlík (C), Petrák – Weir, Bangala – Blahút, Chvěja, Galuška – Da Silva.
    Náhradníci: Jenčo – Fadera, Badolo, Ladji, Mazan, Heurtaux, Župa.

    FC Nitra: Šípoš – Fabiš, Ba, Kolčák, Regäsel – Mustafič, Chríbik – Mészáros, Pagliuca, Šefčík – Jendrišek (C).
    Náhradníci: Trnovský – Kurt, Vrábel, Käuper, Franko, Ferjani, Çelebi.

    Rozhodca: Martin Dohál – Martin Borsányi, Peter Mihalík.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Úvodný výkop patril hosťom z Nitry, zaobstarala ho zimná posila a zároveň kapitán tímu Erik Jendrišek.
     
    3
    Willie Britto si musel dať pozor na Šefčíka. Krajný obranca Pohronia si vypomohol spätnou prihrávkou na Hrdličku, ktorý v bráne dostal prednosť pred dlhoročnou jednotkou Tomášom Jenčom.
     
    4
    Patrik Blahút hneď v úvode v problémoch, Yani Regäsel zakopol loptu za autovú čiaru. Nepríjemný stret trojice borcov si zlizol Blahút, bude však v poriadku.
     
    5
    Hrdlička nechcel loptu odkopávať, konštruktívne to riešil prihrávkou na Štrbu. V Žiline dnes nepanuje ideálne počasie, teplota je tesne nad nulou, pod Dubňom sneží, respektíve je to dážď zmiešaný so snehovými vločkami.
     
    6
    Iba zrazená strela od Petra Galušku spoza šestnástky. Dávid Šípoš si teda už takisto siahol na loptu.
     
    7
    Nepresnosti v strede poľa od oboch mužstiev. Na nepriaznivom teréne to ľahké nebude.
     
    8
    Adler Da Silva vypálil na prelome minút z dvadsiatich metrov. Ktovie, ako by to celé skončilo, ak by Kolčák loptu netečoval na roh.
     
    8
    Weir najprv nepresne na prednú žrď, druhá šanca sa už skončila ofsajdom Adlera, respektíve Pavlíka.
     
    10
    V bráne si všetky svaly ponaťahoval Libor Hrdlička. Mustafić to mieril iba pod brvno a iba doprostred troch žrdí.
     
    11
    Pokus o signál Pohronia vyšiel tak spolovice. Britto bol osamotený pred veľkým vápnom, avšak jeho center šiel iba do územia nikoho.
     
    12
    Kilian Pagliuca fauloval Bangalu už tesne v šestnástke a je z toho penalta!
    12. Kilian Pagliuca (NIT), David Bangala (POH)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    13
    Pohronie dalo gól!
    ADLER DA SILVA poslal Šípoša do opačnej strany a sám zakončil bližšie k ľavej žrdi!
    13. Adler Da Silva - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    15
    Situácia to bola hraničná, možno to bolo pred šestnástkou, možno v nej. Každopádne Nitra musí doháňať manko súpera už v úvodnej štvrťhodine stretnutia.
     
    16
    Domáci prv stratili loptu, potom faulovali prostredníctvom Petráka pri postrannej čiare. Štandardka pre Nitru z pravej strany.
     
    16
    Fabišov dlhý center prešiel až na Jendrišeka, ten však páliť nemohol. Lopta putovala na hranicu pokutového územia, odkiaľ jeden z Nitranov vysoko prekopol bránu českého gólmana v službách Pohronia.
     
    18
    Len tak-tak, že Peter Chríbik udržal loptu na svojich kopačkách pod pressingom dvojice súperov. Z ničoho nič to mohla byť obrovská tutovka.
     
    19
    Samuel Šefčík doslova zbúral v hlavičkovom súboji Britta. Jasný faul, bez diskusie. Voľný kop rozohrá kapitán Petr Pavlík.
     
    20
    Šefčík tentoraz v útočnej pozícii, Pagliuca ho dobre vysunul na bránkovú čiaru. Tam včas dostúpil Bangala, Nitra s rohom.
     
    20
    Podobná situácia ako pred niekoľkými minútami. Šefčík nacentroval do obranu a potom sa sám vystavil do ofsajdovej pasce.
     
    21
    Blahút zakončoval možno z deviatich metrov, ale pred Šípošom to bolo prehustené a tak loptu namieril len do jedného z obrancov.
     
    22
    Pekný atak sprava od posledného celku súťaže. Blahút ušiel popri postrannej čiare, strieľaným centrom hľadal nabiehajúceho Galušku z druhej strany. Neúspešne.
     
    23
    Už po 22 minútach hry má výraznejšie zdravotné problémy pravý obranca Willie Britto. Nová posila Pohronia odkopla loptu za čiaru a aj si za ňu išla ľahnúť, v týchto okamihoch je ošetrovaná.
     
    24
    Britto pre túto chvíľu pokračuje. Šefčík skúsil využiť jeho predošlú neprítomnosť na atak z ľavého krídla, ale loptu si predkopol až príliš.
     
    24
    Chvíľu nik nevedel, že Adam Mészáros strieľal, alebo centrom hľadal spoluhráčov. Lopta preletela celou šírkou ihriska, až napokon skončila v aute.
     
    25
    Pavlík včas skrížil cestu Šefčíkovi, ktorý nebude úspešný ako teraz. Medzičasom sme už ukončili prvú polovicu prvého polčasu.
     
    26
    Hlavný rozhodca píska proti bráne Hrdličku, Nitra so štandardkou zo zhruba rovnakej pozície, ako už dnes zahrávala.
     
    27
    Gólman Pohronia si bez problémov vyskočil po loptu a už sa rozhliada, komu by ju hodil.
     
    28
    Petr Galuška premrhal výbornú situáciu. Prečíslenie štyria proti trom, ďalšia z posíl Pohronia to iba napálila do vystupujúceho obrancu.
     
    29
    Voľný kop z hĺbky ihriska domáci nezahrali ideálne a môžu byť radi, že v obrane neprepadli.
     
    30
    Nitra dala gól!
    KILIAN PAGLIUCA napravil svoju chybu, po ktorej bola odpískaná penalta. Samuel Šefčík podržal loptu pred šestnástkou, priťukol ju práve Pagliucovi, ktorý si loptu mierne pred seba a lepšie to trafiť nemohol! Krížna strela do ľavej šibenice brány, lopta trochu zaplávala, čo Hrdličku nepochybne zmiatlo.

    Asistencia: Samuel Šefčík.
    30. Kilian PAGLIUCA - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    32
    Reakcia mohla prísť po štandardke. Adler si pýtal ďalšiu penaltu, trochu ale prifilmoval pád v pokutovom území.
     
    33
    Pagliuca to skúsil znovu, tentoraz viac z uhla a už zo šestnástky. Autor vyrovnávajúceho gólu dokonca možno hľadal Šefčíka či Mészárosa, no napokon to celé končí len za svätyňou Pohronia.
     
    35
    Kolčák si vypomohol len nedovoleným zákrokom, takže pokračujeme v sérii štandardných situácii. Zahrá ju, samozrejme, James Weir.
     
    36
    Nasledoval rohový kop, ale ani ten neznamenal ďalšiu gólovú šancu.
     
    38
    Po troch minútach už Adler Kolčákovi cez rozum neprešiel. Stopér Nitry si počkal na pohyb súpera, odzbrojil ho od lopty a ešte získal aj aut.
     
    39
    Hostia po strelenom góle na koni. Rohový kop pre Corgoňov, zahrá ho nakrátko Šefčík.
     
    40
    Pohronie má problémy niečo vôbec vymyslieť. Tretí gól visí vo vzduchu.
     
    41
    Už-už sa k lopte dostával Adam Mészáros, ktorý sa presunul z pravej strany na ľavú. Nebyť Britta, tak už by tu bolo zakončenie. Je z toho "iba" ďalšia štandardka spoza rohovej zástavky.
     
    42
    Hrdlička musel reagovať na bránkovej čiare, loptu si schmatol do náručia, aby ju vzápätí vyhodil temer na polovicu ihriska. Pohronie z toho vyťažilo maximum, bude zahrávať priamy kop z približne 26 metrov.
     
    43
    Weir bol poslaný rozhodcom mimo ihrisko, na jeho kolene tam bol nejaký šrám. Priamy kop rozohral Chvěja, no len do múru.
     
    44
    Odchovanec Manchestru United sa vrátil v pravom momente na ihrisko. Na Weirov center naskakoval Pavlík, hlavička to bola veľmi nepresná. Dávid Šípoš rozohrá z malého vápna.
     
    45
    Trochu chaos pred nitrianskou bránou. Fabiš na istotu odvracia len na roh.
     
    45
    Pri rohovom polkruhu, samozrejme, Weir. V krátkom časovom slede Angličan gólovú prihrávku nevymyslel, nadstavovať sa nebude ani sekunda.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V Žiline panuje po 45 minútach spravodlivá remíza. Pohronie skórovalo z penalty, bolo o čosi lepšie asi do vyrovnávajúceho zásahu Nitry. Hostia po polhodine niekoľkokrát zatlačili na posledný celok súťaže, výsledok sa však znovu nemenil.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Peter Chríbik, prichádza Ole Käuper.
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Willie Britto, prichádza Alieu Fadera.
     
    47
    Erik Jendrišek si našiel loptu po dlhej rozohrávke, akurát bol na celú akciu sám a tak nemal komu nahrať.
     
    48
    Dva fauly od Nitry v krátkom časovom slede. Po tomto bude Weir centrovať do šestnástky.
     
    49
    Vysoká lopta, Šípoš si všetko načasoval a tak bez problémov uspel medzi hráčmi.
     
    51
    Asi najväčší zmätok pred bránou Hrdličku. Ani Mustafič, ani Kolčák nevypálil priamo na bránu, lopta poskakovala všade možne, ale skóre sa nemení.
    51. Horké chvíle pred Hrdličkom
    Zdroj: www.huste.tv
     
    52
    Pohronie v útoku len s faulom. Nitrania začali po zmene strán o čosi lepšie.
     
    53
    Kilian Pagliuca s bolestivou grimasou po sklze od Bangalu. Bolo to čisté, naďalej čakáme na prvú žltú kartu.
     
    54
    Autor vyrovnávajúceho gólu v krátkosti ošetrený a bude môcť ďalej pokračovať.
     
    55
    Ondřej Chvěja nenahral ideálne do behu Galuškovi, napriek tomu bude Pohronie vhadzovať.
     
    56
    Domáci budú reagovať na vývoj duelu, do hry príde krídelník Mallé Ladji. Dovtedy však Pohronie musí čeliť držaniu lopty zo strany Nitry.
     
    57
    Adam Mészáros si nevšimol, že za ním šprintuje Fabiš, ktorému mohol loptu posunúť do lepšej pozície. Center po zemi z veľkého uhla odvrátil jeden zo stopérov.
     
    58
    Opatrná rozohrávka až od obrancov, Nitra sa musí vysporiadať aj s pressingom.
     
    59
    Fabiš získava cez Petráka rohový kop. S dobrou myšlienkou sa pri kolmici blysol Erik Jendrišek.
     
    59
    Hrdlička veľmi neistý pri chytaní lopty, Kilian Pagliuca mu strpčil život, ale nestačilo to na to, aby sa skóre menilo.
     
    60
    Pagliuca predsa len páli, ale až na prelome minút. Zakončenie letí vysoko nad...
     
    60
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Petr Galuška, prichádza Mallé Ladji.
     
    61
    Tidiane Djiby Ba sa mohol uviesť v novom drese gólovou hlavičkou. Milimetrový center od Šefčíka, bývalý stopér Serede však v páde mieri nad brvno!
    61. Tidiane Djiby Ba (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    62
    Hodina hry za nami, Fabiš pred Ladjim poslal loptu len do autu.
     
    63
    Nitre teraz odľahlo. Pred Šípošom kľučkoval Blahút i Ladji, ale defenzíva hostí sa obetavo hádzala pod nohy súperov bez toho, aby bola odpískaná druhá penalta.
     
    64
    Samuel Šefčík chcel z prvej po výkope Šípoša predĺžiť na Jendrišeka, ale úplne mu to nevyšlo. Z trávnika bolo počuť aj nejakú tú nadávku.
     
    65
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza James Weir, prichádza Peter Mazan.
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Bernard Petrák, prichádza Thomas Heurtaux.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Adam Mészáros, prichádza Sinan Kurt.
     
    67
    Fadera necháva vhadzovanie Štrbovi. Po miernom kúskovaní hry sa vraciame späť do plného nasadenia.
     
    68
    Adler Da Silva netrafil skákajúcu loptu, Nitra ju nešťastne vyviezla len za postrannú čiaru. Domáci zostávajú na ofenzívnej polovici.
     
    69
    Nitrania sa len ponúkali, nikto nevystrelil. Kurt mohol páliť z dobrej pozície, napriek tomu prihrával na Pagliucu, ktorý trafil len obrancu. Roh.
     
    70
    Nezaprší ani z tejto štandardky. Po zmene strán stále bez gólov, celkovo je to 1:1. Deľba bodov by neriešila problém ani jedného tímu.
     
    70
    Peter Mazan mohol byť tým správnym žolíkom! Štrba vyviezol loptu pozdĺž šestnástky, odcentroval ju do nej a Mazan šťastne či nešťastne zakončil kolenom či dokonca stehnom. Nešťastne preto, že lopta opečiatkovala pravú žrď, od ktorej sa odráža mimo ihriska...
    70. Peter Mazan (POH)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    72
    Veľký výkričník pre hostí, ktorí mohli razom prehrávať. Zaujímavo to myslel po malej chvíľke Chvěja, no Faderovi chýbali minimálne dva kroky na to, aby loptu dobehol.
     
    74
    Po žrdi Mazana sa hra presunula skôr do stredu ihriska. Fauly i vhadzovania, dopredu sa ženie Nitra. Prekvapením možno je, že aj niečo málo dvadsať minút pred koncom hráme bez karát.
     
    75
    Ale nepresnosti sú na oboch stranách, pokračujeme v mierne letargickej päťminútovke.
     
    76
    To je veľká smola. Chvěja s Faderom smerovali za loptou, no úplne sa nedohodli. Chvěja zostal mimo situácie, Faderovi zase došli sily pred pokutovým územím po viac ako 50-metrovom šprinte.
     
    77
    Jasný ofsajd hostí, Erik Jendrišek sa márne hnevá.
     
    79
    Bravúrny defenzívny zákrok od Djiby Bu. Stopér Nitry doslova vygumoval Faderu, ktorý preváhal šancu na strelu. Pohronie aspoň s rohom.
    79. Tidiane Djiby Ba (NIT), Alieu Fadera (POH)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    80
    Pohronie dalo gól!
    Obrovské kusisko šťastia pri domácich! Ladji si zasekol loptu na šestnástke, vypálil ju ho húštiny tiel, kde sa odrazila ku Chvějovi, ktorého v hre držal pozabudnutý Fabiš. Český útočník so šťastím odrazil loptu na kopačku ANDREJA ŠTRBU, ktorý zo šiestich metrov zakončil k pravej žrdi! Dávid Šípoš ani nechce veriť, čo sa mu práve udialo pred očami, nemohol s tým totiž nič spraviť.

    Asistencia: Ondřej Chvěja.
    80. Andrej ŠTRBA - 2:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    80
    Žltú kartu za verbálny nesúhlas s rozhodcom vidí Kristián Kolčák.
     
    82
    Desať minút do konca, Nitra už nemá na čo čakať. Práve v takýchto okamihoch by sa mali ukázať skúsenosti Erika Jendrišeka.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Kilian Pagliuca, prichádza Matej Franko.
     
    84
    Mallé Ladji využil chybičku Kolčáka, utrhol sa mu, avšak jeho koncovka neletela na bránu, ale mimo nej.
    84. Mallé Ladji (POH)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    85
    Mazan sa s rozohrávkou rohu neponáhľal. Jedným z odrazov pred Šípošom bola aj ruka hráča Pohronia, hlavný arbiter si to všimol.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Yani Regäsel, prichádza Ekin Çelebi.
     
    86
    Thomas Heurtaux je druhým potrestaným hráčom. Obranca Pohronia si pomohol rukami v súboji s Frankom. Nechýbalo ani pol metra a bola by z toho penalta.
     
    87
    Sinan Kurt to skúsil priamo a Hrdlička loptu musel boxovať smerom k postrannej čiare!
    87. Sinan Kurt (NIT), Libor Hrdlička (POH)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    88
    A teraz to Kurt schytal priamo do hlavy loptou. Očividné otrasenie striedajúceho borca, dokonca to možno bude aj slabší otras mozgu, pretože Kurt vstáva len za podpory dvoch ľudí z realizačného tímu.
     
    89
    Nitra potrebuje hrať, ale v týchto chvíľach hrá v oslabení. Taktický faul Pohronia v stredovom kruhu, toto sa zaobíde bez kartového trestu.
     
    90
    Dobrou správou je, že Kurt sa zapojí do záverečného náporu. Veríme, že to teda nebude nič vážne.
     
    90
    Libor Hrdlička dominantný vo svojej šestnástke. Ani Ekin Çelebi, ani toľko spomínaný Kurt nič nevymysleli.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Ďalší ťažký stret, tentoraz dvoch jedenástok. Chvěja s Fabišom len pomaly idú späť na nohy.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Ondřej Chvěja, prichádza Cédric Badolo.
     
    90+2
    Pohronie nenaložilo ideálne s protiútokom. Po dvoch presných sklzoch odkopáva Štrba loptu až ku Šípošovi.
     
    90+3
    Mazan sa stretol vo vzduchu s jedným zo spoluhráčov. Ošetrenie nutné nebude, pokračujeme rozhodcovskou loptou, keďže sa muselo prerušovať.
     
    90+3
    Pohronie dalo gól!
    ADLER DA SILVA skóre otvoril a aj ho uzatvoril! Posledná kontra stretnutia, Adler obišiel obrancu a prestrelil po zemi Šípoša.

    Asistencia: Alieu Fadera.
    90+3. Adler Da Silva - 3:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Pohronie si dnes pripisuje len druhé ligové víťazstvo v sezóne! Po deviatich remízach prichádzajú tri body vďaka dvom gólom Adlera, rozhodnutie však priniesla 80. minúta a zásah Štrbu. Za Nitru v prvom polčase vyrovnával Pagliuca, ktorý v 12. minúte zapríčinil penaltu, ktorú už spomínaný Adler premenil.

    Kruh sa uzavrel, Pohronie zmenšilo svoju stratu na jedenástu priečku na dva body, Nitra zostáva o tri body za šiestym Ružomberkom.
     
    Odo mňa je to pre túto chvíľu všetko. Ďakujem Vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera.

    Do čítania, priatelia! (19:35:08)

    Viktor Kalinács


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 13. Da Silva (pen.), 80. Štrba (Chvěja), 90+3. Da Silva (Fadera) – 30. Pagliuca (Šefčík)

    Karty:   86. Heurtaux (POH) – 80. Kolčák (NIT)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:12.
    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Hrdlička – Britto (46. Fadera), Štrba, Pavlík (C), Petrák (65. Heurtaux) – Weir (65. Mazan), Bangala – Blahút, Chvěja (90+2. Badolo), Galuška (60. Ladji) – Da Silva.
    Náhradníci: Jenčo – Fadera, Badolo, Ladji, Mazan, Heurtaux, Župa.

    FC Nitra: Šípoš – Fabiš, Ba, Kolčák, Regäsel (86. Çelebi) – Mustafič, Chríbik (46. Käuper) – Mészáros (65. Kurt), Pagliuca (83. Franko), Šefčík – Jendrišek (C).
    Náhradníci: Trnovský – Kurt, Vrábel, Käuper, Franko, Ferjani, Çelebi.

    Rozhodca: Martin Dohál – Martin Borsányi, Peter Mihalík

    Diváci: Bez divákov