Augsburg – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Freiburg – Dortmund 2:1 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 5:2 (kon.)
Mainz – Union Berlín 1:0 (kon.) | Schalke – Lipsko 0:3 (kon.) | Mönchengladbach – Kolín nad Rýnom 1:2 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
0:3 (0:1)
RB Lipsko
cz Sobota 06.02.2021, 15:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Angeliño, přichází Marcel Halstenberg.
     
    87
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Angeliño odcentroval z pravé strany na zadní tyč, kde se na malém vápně prosadil v obležení tří bránících protihráčů WILLI ORBAN. Ten hlavičkoval křížem do pravého horního růžku.
     
    86
    Po krátkém centru z levé strany hlavičkoval kousek za penaltou o zem střídající Hwang Hi-čchan. Ralf Fährmann balon vyrazil tygřím skokem na rohový kop.
     
    83
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Hwang Hi-čchan.
     
    83
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Sabitzer, přichází Amadou Haidara.
     
    82
    Střelec druhé branky Marcel Sabitzer se opět zapisuje do statistik – tentokrát jako příjemce žluté karty po faulu na obranné polovině.
     
    82
    Christopher Nkunku zakroutil centr na hlavu Nordiho Mukiela, ten ale mířil přesně do míst, v nichž číhal Ralf Fährmann. Přesto šlo o zajímavou možnost na navýšení vedení.
     
    79
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Matthew Hoppe, přichází Suat Serdar.
     
    73
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté přidávají z rychlé akce pojistku. Angeliño našel nečekanou zpětnou přihrávku z pravé části šestnáctky naslepo úplně volného MARCELA SABITZERA, který střílel po zemi přesně k levé tyči. Ralf Fährmann se po míči natahoval marně.
     
    69
    S hlasitým výkřikem padl na pravém kraji hřiště k zemi Nordi Mukiele. Sead Kolašinac vymrštil svou nohu až příliš vysoko a zasáhl špičkou kopačky protihráče do hlavy. Žlutá karta.
     
    67
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Alexander Sörloth, přichází Yussuf Poulsen.
     
    67
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Tyler Adams, přichází Lukas Klostermann.
     
    63
    Dloubáček na malé vápno vyrážel Péter Gulácsi před dotírajícím Nassimem Boujellabem jen k Matthewovi Hoppeovi. Ten jej následně na zemi ani nadvakrát nepřenonal.
     
    59
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Omar Mascarell, přichází Malick Thiaw.
     
    59
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Alessandro Schöpf, přichází Benito Raman.
     
    56
    Další velká možnost Lipska! Angeliño posunul po hezké kličce po zemi balon na Christophera Nkunkua, který křižnou střelou z hranice šestnáctky těsně minul vzdálenější pravou tyč.
     
    51
    Lipsko vstoupilo do druhého poločasu hodně aktivně a fotbalisté Schalke chvílemi neví, kde jim hlavy stojí. Teď si Christopher Nkunku přehodil uvnitř pokutového území balon na levačku a střílel do levé horní části branky. Ralf Fährmann se ale blýskl dalším skvělým zákrokem a znovu míč vyrazil.
     
    47
    Domácí teď mohou líbat Fährmannovi všechny končetiny, že je drží ve hře! Alexander Sörloth se natlačil z levé strany velkého vápna před Shkodrana Mustafiho, kterému následně nevyšel pokus o skluz. Hostující útočník ale tváří v tvář nechal vyniknout domácího brankáře, který na hranici malého čtverce parádně vyrážel kolenem.
     
    45+3
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Přeci jen půjde do šaten spokojenější favorit. Christopher Nkunku odcentroval z levé strany před malé vápno, kde Shkodran Mustafi tentokrát neuhlídal NORDIHO MUKIELA a ten přesnou hlavičkou poslal míč neomylně do levého horního růžku branky. Ralf Fährmann byl bez šance.
     
    39
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Mark Uth, přichází Nassim Boujellab.
     
    35
    V pokutovém území upadl po drobném kontaktu se Seadem Kolašinacem Tyler Adams a Lipsko si žádalo penaltu. Rozhodčé Petersen ale do píšťalky správně nefoukl.
     
    34
    Mark Uth po chybné rozehrávce přišel ke střele jako slepý k houslím, odkrytou část branky ale skákavou ranou netrefil. Péter Gulácsi se stihl včas vrátit k levé tyči.
     
    27
    Omar Mascarell byl o něco později v souboji s aktivním Christopherem Nkunkuem, což odnesl kotník druhého jmenovaného. K záložníkovi Schalke putuje první žluté napomenutí tohoto střetnutí.
     
    13
    Christopher Nkunku poslal do šestnáctky dobrý pas, který se po několika odrazech dostal k Danimu Olmovi. Ten pálil bez přípravy do horní části branky, Ralf Fährmann ale míč vyrazil nad břevno. První velká šance tohoto zápasu.

    Filip Lefenda

    Góly: 45+3. Mukiele (Nkunku), 73. Sabitzer (Angeliño), 87. Orban (Angeliño)

    Karty:   27. Mascarell (SCH), 69. Kolašinac (SCH) – 82. Sabitzer (RBL)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 2:14. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:16.
    FC Schalke 04: Fährmann – William, Mustafi, Nastasić, Kolašinac (C) – Stambouli, Mascarell (59. Thiaw) – Schöpf (59. Raman), Uth (39. Boujellab), Harít – Hoppe (79. Serdar).
    Náhradníci: Langer – Boujellab, Mendyl, Mercan, Oczipka, Raman, Serdar, Thiaw.

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Kampl, Upamecano, Orban – Adams (67. Klostermann), Olmo, Sabitzer (C) (83. Haidara), Angeliño (88. Halstenberg) – Sörloth (67. Y. Poulsen), Nkunku (83. Hwang Hi-čchan).
    Náhradníci: Martínez – Haidara, Halstenberg, Hwang Hi-čchan, Klostermann, Konaté, Y. Poulsen, Samardžič.

    Rozhodca: M. Petersen (GER)