Augsburg – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Freiburg – Dortmund 2:1 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 5:2 (kon.)
Mainz – Union Berlín 1:0 (kon.) | Schalke – Lipsko 0:3 (kon.) | Mönchengladbach – Kolín nad Rýnom 1:2 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
5:2 (2:0)
VfB Stuttgart
cz Sobota 06.02.2021, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    84
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Rychlý brejk Leverkusenu mohl po Schickově přihrávce zakončit Demirbay, jenž trefil pouze bránícího hráče. Míč se však odrazil na kopačku DEMARAIE GRAYE, který oslavil svůj bundesligový debut gólem po deseti minutách na hřišti.
     
    77
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Krásná fotbalová akce i v podání Stuttgartu, jenž snižuje na rozdíl dvou branek. Thommy krásným pasem do vápna našel na přední tyči SAŠU KALAJDŽIČE, který trefou o pravou tyč přidává svůj druhý gól v utkání.
     
    68
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Neskutečná paráda od hráčů Bayeru! FLORIAN WIRTZ nastartoval rychlý brejk, našel na vápně Schicka, který posunul míč na Diabyho, jehož centr první jmenovaný usměrnil hlavičkou do protipohybu Kobela.
     
    56
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Vzápětí Bayer utekl do brejku který hosté zastavili, ale pak trestuhodně ztratili míč, který Diaby z úhlu vracel na malé vápno a LEON BAILEY už měl snadný úkol.
     
    50
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    A pozor na to! Střídající Thommy skvěle vyslal SAŠU KALAJDŽIČE, který na hranici vápna přetlačil Tapsobu a lehkým lobem překonal padajícího Hrádeckého.
     
    31
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Vydařená akce Bayeru už končí druhým gólem, jelikož KEREM DEMIRBAY dostal od Baileyho šikovnou přihrávku za obránce, kterou prudkou střelou usměrnil do středu branky.
     
    18
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Bayer odpovídá vedoucím gólem a využívá svou optickou převahu. Diaby se dostal ke střele z hranice vápna, kterou Kobel skvěle vyrazil, ale vzápětí se k akrobatické dorážce dostal KEREM DEMIRBAY a otevřel skóre!

    Daniel Ryl

    Góly: 18. Demirbay, 31. Demirbay (Bailey), 56. Bailey (Diaby), 68. Wirtz (Diaby), 84. D. Gray – 50. Kalajdžić (Thommy), 77. Kalajdžić (Thommy)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 11:8. Střely mimo: 14:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:9.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Fosu-Mensah (62. Dragović), Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Wirtz, Aránguiz (C) (87. S. Bender), Demirbay – Diaby (74. D. Gray), Schick, Bailey (74. Frimpong).
    Náhradníci: Lomb – Alario, S. Bender, Wendell, Dragović, Jedvaj, Palacios, Frimpong, D. Gray.

    VfB Stuttgart: Kobel – Mavropanos, Anton, Kempf (46. Ahamada) – Wamangituka, Endo (C), Mangala, Förster (80. Coulibaly) – Massimo (46. Thommy), N. González (22. Kalajdžić) – Klimowicz (62. Klement).
    Náhradníci: Bredlow – Ahamada, Coulibaly, Kalajdžić, Karazor, Klement, Sosa, Stenzel, Thommy.

    Rozhodca: S. Jablonski – C. Gittelmann, R. Foltyn

    Diváci: bez diváků