Lipsko – Bochum 4:0 (kon.) | Wolfsburg – Schalke 1:0 (kon.) | Regensburg – Kolín nad Rýnom 2:2 (4:3 po pen.)
Stuttgart – Mönchengladbach 1:2 (kon.)
koniec
RB Lipsko
4:0 (2:0)
VfL Bochum
cz Streda 03.02.2021, 18:30 • Red Bull Arena, Lipsko • DFB-Pokal • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:28:29)
     
    Lipsko v osmifinále DFB Pokalu potvrdilo papírové předpoklady a druholigový celek z Bochumi na domácím stadiónu porazilo vysoko 4:0.

    Od prvních minut bylo jasné, kdo bude tahat za delší konec provazu. Domácí získali vedení do své moci už v 11. minutě, kdy se po pasu Sabitzera prosadil hlavou Amadou Haidara. Důležitý druhý zásah přidali svěřenci kouče Nagelsmanna v první nastavené minutě úvodního dějství, nařízenou penaltu za faul na Nkunkua proměnil kapitán Marcel Sabitzer.

    Druhý poločas byl velmi podobný tomu prvnímu. Lipsko hrálo častěji na balónu a dostávalo se do šancí, zatímco hosté víceméně jenom bránili a snažili se odvrátit vysokou porážku. Domácí nakonec přidali ještě další dva góly, přičemž o oba se postaral Yussuf Poulsen. Dánský útočník nejprve sám před gólmanem mířil po zemi k pravé tyči, posléze vstřelil branku i hlavou po centru z volného přímého kopu.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:15.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Jihokorejský útočník chtěl napravit prohřešek vstřeleným gólem. Z levé strany si sběhl na střed, ale ke střele ho nepustil Decarli, ten soka vystínoval na jednčku.
     
    88
    Ještě jedna žlutá karta také na druhé straně. Hwang Hi-čchan se rozhodl podpořit defenzivu, ale to nebylo úplně šťastně rozhodnutí. Podrazil unikajícího Bockhorna a potrestání bylo nevyhnutelné.
     
    87
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Silvère Ganvoula, přichází Soma Novothny.
     
    86
    Kartu žluté barvy dostal Raman Chibsah. Zatažením za dres chtěl zastavit Olma, což se stejně nepovedlo. Arbitr Dankert se k situaci vrátil zpětně po neúspěšném útoku Lipska.
     
    86
    Angeliňo zatím druhou asistenci nepřidal. Centroval na zadní tyč, kde se ukrýval Orban. Maďar vyskočil, co nejvýše dovedl, přesto byl na vysoký centr krátký.
     
    85
    Na pravém křídle si dokázal vytvořit prostor Dani Olmo. Naslepo volil střílený centr na penaltu, kam míč nedoputoval, jelikož ve skluzu odvrátil míč na roh Žulj.
     
    84
    Domácí nemají dost a rádi by přidali ještě minimálně jeden gól. Za obranu si nabíhal Sörloth, jehož dělovka skončila v boční síti. V případě úspěšné trefy by gól neplatil pro ofsajd.
     
    83
    Dobrá zpráva, oba fotbalisté jsou schopni pokračovat v utkání. Poté, co se hra znovu obnovila, se hráči vrátili na hrací plochu.
     
    82
    Lékaři nakonec byli přivoláni k oběma hráčům. Mladý Američan hrající za Lipsko ovšem vypadá výrazně lépe než jeho konkurent.
     
    81
    Na polovině hřiště došlo k tvrdé srážce mezi Adamsem a Zollerem. Hostující hráč je na tom hůře, otřesený zůstává ležet na trávníku.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi již není pochyb. Favorit vede čtyřgólovým rozdílem a s přehledem si kráčí pro postup o čtvrtfinále.
     
    79
    Tyler Adams se k balónu nedostal, protože před ním stojící Gamboa hlavičkou přizvedl kulatý nesmysl mimo jeho dosah. Lipsko bude vhazovat.
     
    78
    Další nedovolený zákrok domácího mužstva obstaral Amadou Haidara. Riskantním skluzem těsně minul míč, naopak koncem pravé kopačky jemně brnkl přes nohu Losillu.
     
    77
    Norský útočník Sörloth vstoupil do zápasu s velkou vervou. Vysoko se vydal napadat váhajícího stopera Decarliho, kterého akorát nedovoleně atakoval.
     
    76
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Alexander Sörloth.
    75. Yussuf POULSEN - 4:0
     
    75
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Skóre i nadále narůstá. Angeliňo rozehrával standardku od pravé lajny a levačkou balón zakroutil na hlavu YUSSUFA POULSENA. Volnému forwardovi stačilo trefit prázdnu bránu, neboť brankář Drewes se rozhodl vyběhnout a za střelcem branky proletěl vzduchem na prázdno.
     
    74
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Sabitzer, přichází Joscha Wosz.
     
    73
    Ve vzduchu visel vlastní gól. Gulácsi vyběhl z šestnáctky, jenže si nezařval na spoluhráče, který mu míč nepřenechal. Vlastně tak směřoval čelně na svou bránu, v nepřehledné situaci raději kulatý nesmysl zakopl do autu.
     
    72
    Hwang Hi-čchan se efektivní zidanovkou obtočil kolem Soarese. Pokračoval v pohybu po lajně, odkud stříleným centrem hledal Poulsena. Před ním zažehnal nebezpečí Gamboa.
     
    71
    Sabitzer tentokráte přenechal exekuci Angeliňovi. Levonohý fotbalista poslal míč přes zeď, ale na bránu. Drewes zůstal stát na brankové čáře.
     
    70
    Volný přímý kop z ideální palebné pozice vybojoval střelec z před pár minut Poulsen. Dán zabíhal za obranu, když ho podrazil stoper Decarli.
     
    69
    Hra se přesunula zpátky na obrannou polovinu druholigového celku. Ten se snaží, rozhodně ještě utkání nezabalil. Nechce schytat žádný větší debakl.
     
    68
    Gulácsiho vystrašil povedenou střelou Anthony Losilla. Francouz pálil těsně za hranicí šestnáctky, balón se vykroutil těsně vedle levé tyčky.
    66. Yussuf POULSEN - 3:0
     
    66
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko přidává třetí kousek do sbírky. Střeleckou listinu doplnil dánský útočník YUSSUF POULSEN, který obdržel nahrávku od Olma a tváří v tvář gólmanovi zamířil po zemi k pravé tyči.
     
    65
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Dani Olmo.
     
    64
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Lukas Klostermann, přichází Nordi Mukiele.
     
    63
    Druhá žlutá karta v krátkém časovém sledu, tentokráte pro fotbalistu Bochumi. Hříšníkem je Danilo Teodoro Soares, jenž si v souboji se Sabitzerem pomohl loktem.
     
    62
    Fotbalisté v červených dresech znovu převzali dominanci do svých rukou. Během pár chvil se probojovali na útočnou polovinu, kde rozvíjejí útočnou akci.
     
    62
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Miloš Pantović, přichází Simon Zoller.
     
    61
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Gerrit Holtmann, přichází Herbert Bockhorn.
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Thomas Eisfeld, přichází Robert Žulj.
     
    60
    Prvním potrestaným hráčem žlutou kartou ve druhé půli je španělský hráč Angeliño. Zezadu neúmyslně podkopl Losillu, jemuž zamezil v pokračování do slibného přečíslení.
     
    60
    Centr Miloše Pantoviće nebyl vůbec povedený. Peter Gulácsi si vyběhl proti vysokému balónu a bez problémů ho ukryl v náruči.
     
    59
    Zdálo se, že Marcel Sabitzer ve skluzu nejprve zasáhl balón a až pak protihráče, avšak rozhodčí byl jiného názoru a nařídil přímý kop ve prospěch Bochumi.
     
    58
    Gerrit Holtmann se drží za hlavu. Skvěle si totiž naběhl na penaltu, a kdyby mu Pantović nahrál, posílal by balón do prázdné svatyně. Jenže na kdyby se nehraje, skóre zůstává neměnné.
     
    57
    Nagelsmannova družina útočila za třetím gólem z levého křídla. Angeliňo přihrál pod sebe Nkunkuovi, který si nachytal balón na technické zakončení, které hlavou srazil mimo tři tyče Losilla.
     
    56
    Gólman Gulácsi si třikrát vyměnil míč s Halstenbergem, načež zariskoval nahrávkou na střed Haidarovi. Ten špičkou kopačky píchl míč mimo dosah presujícího Chibsaha.
     
    55
    Hwang Hi-čchan fauloval a odmítl protihráči udělat prostor na rozehrávku. Jihokorejce nakonec musel popostrčit až rozhodčí vyznačenou linií sprejem.
     
    54
    Nedorozumění v domácí defenzivě zničehonic mohlo přinést kontaktní branku. To by ovšem Ganvoula nesměl hlavičkou trefit Klostermanna.
     
    53
    Z třiceti metrů vystřelil spíše z nouze Silvere Ganvoula. Střela měl k přesnosti hodně daleko, Gulácsi kontroloval balón letící několik metrů nad břevno.
     
    52
    Ač nechtěl, tak musel hrát Gamboa na brankáře. Do poslední chvíle hledal jinou alternativu, avšak neměl žádného jiného volného spoluhráče.
     
    51
    Tlak domácího mužstva pokračuje i ve druhé půli, Bochum se ještě nedostala s balónem na útočnou polovinu. Rozdíl v kvalitě je značný.
     
    50
    Podle očekávání si vzal rozehrávku na starosti Marcel Sabitzer. Rakušan zkoušel přestřelit zeď, což se nepodařilo, výborně vyskočil Decarli.
     
    49
    Lipsko bude zahrávat standardní situaci těsně za velkým vápnem. Tyler Adams si dovolil drzou kličku proti Eisfeldovi, který konkurenta podrazil.
     
    48
    Nově příchozí Hwang Hi-čchan se okamžitě mohl zapsat mezi střelce. Za nákopem Orbana doběhl dříve než gólman Drewes, jemuž udělal kličku, ale poté v záklonu minul odkrytou bránu.
     
    47
    Oba trenéři udělali pro druhý poločas jednu změnu v sestavě. Domácí kouč stáhl nevýrazného Samardžiće a hostující trenér vystřídal Masoviće, který měl na kontě žlutou kartu.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Lazar Samardžić, přichází Hwang Hi-čchan.
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Erhan Masović, přichází Raman Chibsah.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    Lipsko směřuje za postupem do čtvrtfinále německého DFB Pokalu. Po prvním poločase vede nad Bochumí 2:0 a na hřiště je výrazně lepším týmem. Skóre otevřel v 11. minutě středopolař Amadou Haidara, jehož přesným centrem našel Sabitzer a reprezentant Mali se trefil hlavou. Druhý zásah přišel na konci úvodního dějství. Gólman Drewes v pokutovém území podrazil Nkunkua a Marcel Sabitzer proměnil penaltu střelou do levého dolního rohu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Marcel SABITZER - 2:0
     
    45+1
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tradiční exekutor MARCEL SABITZER si počínal s velkou jistotou. Byl předem rozhodnutý, že balón kopne prudce do levého dolního rohu. Drewes sice vystihl směr, přesto neměl šanci střelu vyrazit.
     
    45+1
    Brankář Patrick Drewes si za faul vysloužil navrch ještě kartu žluté barvy.
    45. Nedovolený zákrok Drewese na Nkunkua, po němž hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop
     
    45
    V samotném závěru první půle ještě domácí dokázali vybojovat penaltu! Jmenovitě Christopher Nkunku, jenž obdržel nahrávku na střed, gólmanovi udělal kličku na levou stranu a následně přepadl přes jeho vystrčenou pravou nohu.
     
    44
    Domácí se v šestici vysunuli k vápnu soupeře, aby narušili trpělivou kombinační hru druholigového mužstva. Úspěšně, Decarli nahrál brankáři a ten před dotírajícím Poulsenem zakopl kulatý nesmysl do autu.
     
    43
    Osobní obranu mají domácí fotbalisté zvládnutou na jedničku. Poté, co přihrávku obdržel Gerrit Holtmann, byl okamžitě dostoupen Kolstermannem. Klička byla neúspěšná, německý stoper se stal novým majitelem míče.
     
    42
    Dění hry se přesunulo na útočnou polovinu hostujícího mužstva. Ganvoula byl ale zdvojen a pod tlakem mu nezbyla jiná možnost, než hrát ke středovému kruhu na stopery.
     
    41
    Pravý obránce Cristian Gambol hodil aut Losillovi, Francouz mu bleskově narazil. Posléze pod tlakem Poulsena volil Kostaričan pas Drewesovi.
     
    40
    Klostermann si vysvětluje mezeru v komunikaci s Halstenbergem, kvůli níž málem vyrovnal Ganvoula. Ten se sám připravil o příležitost, protože nezvládl zdánlivě jednoduché zpracování.
     
    39
    Ofsajd, Miloš Pantović byl nucen sprint po pravé lajně zastavit. Hrát tak budou opět domácí, kteří v posledních minutách vypadli z rytmu.
     
    38
    S míčem na kopačkách si pohrál rovněž druhý brankář, a sice Peter Gulácsi. Maďarský třicetiletý borec zahrál odvážný oblouček přes Ganvoulu na Angeliňa.
     
    37
    Nohama si zahrál také Patrick Dewes, gólman Bochumi. Tomu adresoval nahrávku Losilla, neboť jej obtěžoval napadající Nkunku.
     
    36
    Dalekonosný projektil z pětadvaceti metrů vyslal Lazar Samadžić. Osmnáctiletý německý mladík dal balónu velkou výšku, začal padat moc pozdě.
     
    35
    Naštěstí se zdá, že brazilský bek bude v pořádku a schopen pokračoval v dalším průběhu utkání. Z důvodu ošetřování ovšem musí odejít za postranní čáru.
     
    34
    na obranné polovině hostů došlo k nepříjemné srážce hlavami mezi Samardžićem a Soaresem. Hůře ze souboje vyšel druhý jmenovaný, k němuž se sbíhají lékaři.
     
    33
    Kapitán Lipska Marcel Sabitzer chtěl přidat druhou gólovou asistence. Centroval pro změnu na hlavu Poulsena, ale Bella-Kotchap dokázal vyšplhat ještě výše.
     
    32
    Hráči Bochumi kombinují, ale jen ve středovém kruhu a i v tomto prostoru to mají velmi složité. Presink soupeře nese kýžené ovoce.
     
    31
    Stoper Saulo Decarli zklidnil hru malou domů Drewesovi. Sedmadvacetiletý strážce svatyně si kulatý nesmysl zpracoval d odkopl ho na útočnou polovinu.
     
    30
    Směrem dopředu je zatím hodně vidět Španěl Angeliňo. Hráč, který v Lipsku působí na hostování z Manchesteru City, dostal nahrávku na pravé křídlo, aby posléze nahrál dosah Poulsena.
     
    29
    Prohřešek proti pravidlům přišel i na druhé straně. Holtmann si neporadil se zpracováním, balón si posunul daleko od kopačky. V pádu ještě chtěl míč přisunout balón Eisefeldovi, což se povedli, ale při dojezdu šlápl na pravou kopačku Halstenbergovi.
     
    28
    Útočným faulem se v pokutovém území provinil Christopher Nkunku. Francouzský mladík okopával Decarliho příliš dlouho, pomezní s hlavním se na verdiktu shodli.
     
    27
    Rozhodčí se rozhodl být milosrdný k Pantovićovi, který ve skluzu přejel přes kotníky Adamse. Zde však byla snaha hrát nejdříve míč, proto jen slovní varování.
     
    26
    Svěřenci kouče Reise spoléhají na rychlé protiútoky, jeden z nich přišel právě teď. Thomas Eisfeld tušil před bránou Ganvoulu, jemuž poslal míč za paty.
     
    25
    Akce domácího mužstva pokračovala rohovým kopem. Marcel Sabitzer přetáhl míč na Klostermanna, ten vracel kulatý nesmysl do ohně. V před brankovém prostoru pro míč vystartoval Drewes.
     
    24
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Erhan Masović. Srbský střední záložník Bochumi zatáhl za dres Sabitzera, přičemž bylo jasné, že mu vůbec nejde o míč.
     
    23
    Nkunku našel uličku na Poulsena, který ještě našel lépe postaveného Angeliňa. Místo očekávaného zakončení volil lob přes Soarese, jenže balón zvedl málo, trefil soka do hlavy.
     
    22
    Odpískání penalty se po Haidarovi dožadoval rovněž Angeliňo. S jeho postavením bylo vše v pořádku, avšak rozhodčí neusoudil, že zákrok Devarliho byl nepovolený.
     
    21
    Francouzský křídelník Christoper Nkunku natlačil tělo před Gamboua všiml si, že brankář Drewes je poměrně daleko z brány. Zkusil jej proto přelobovat, ale rána byla velmi nepřesná.
     
    20
    Willi Orban ve vzduchu nemá konkurenci. Znovu se vyšplhal jednoznačně nejvýše ze všech, jenže nedokázal míč sklopit, poslal ho vysoko nad.
     
    19
    V blízkosti rohového praporku došlo ke střetu mezi Samardžićem a Soaresem. Hlavní rozhodčí Dankert odpískal faul hostujícímu hráči, budeme tak svědky standardky Lipska.
     
    18
    Lipsko rozjelo rychlý brejk pravou stranou. Motory nastartoval Angeliňo, jenž šajtlí hledal buď Poulsena, nebo Nkunkua. Oběma hráčům chybělo k dostihnutí pasu pár centimetrů.
     
    17
    S nepovedeným centrem Losilly si bez větších problémů poradil Marcel Halstenberg. Devětadvacetiletý Němec odhlavičkoval míč pryč z šestnáctky.
     
    16
    V modré dresu o sobě dává hodně vědět Silvere Ganvoula. Konžský forward se zřejmě chce ukázat a zatím se mu to daří. Po zblokované střele budou hosté zahrávat roh.
     
    15
    Tlak druhého mužstva Bundesligy pokračuje. Dění hry se přibližije čím dál tím blíže pokutového území Bochumi, její presink zatím přichází vniveč.
     
    14
    Na druhé straně chtěl navýšit vedení Yussuf Poulsen. Tvrdou ránu dánského útočníka k pravé tyči Drewes vytěsnil, Nkunku se těsně nedostal k dorážce.
     
    13
    Hosté chtěli bleskově odpovědět. Na levé lajně si vytvořil prostor Holtmann a jeho střílený centr měl oči, avšak Ganvoula, atakovaný Orbanem, střílel nepřesně.
    11. Amadou HAIDARA - 1:0
     
    11
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Favorit se na počátku druhé desetiminutovky ujímá vedení! Kapitán Sabitzer vystihl rozehrávku Bella-Kotchapy a s hlavou nahoře odcentroval na za defenzivu zabíhajícího AMADOUA HAIDARU, jenž v pádu hlavičkou o zem poslal míč za záda Drewese.
     
    10
    O žlutý kartónek si hlasitě říkal Armel Bella-Kotchap. Devatenáctiletý stoper se ohnal a loktem zasáhl Poulsena do obličeje. Rozhodčí se spokojil s ústním varováním.
     
    9
    Střední záložník Amadou Haidara se po střetu se Soaresem dožadoval odpískání pokutového kopu. K tomu by nejspíše došlo, pokud by nebyl fotbalista z Mali v době Poulsenovi nahrávky v postavení mimo hru.
     
    8
    Miloš Pantović hledal dlouhým autem po lajně Ganvoulu. Hrotový útočník Bochumi si pěkně pohrál s Adamsem, jenže pak centroval do šestnáctky, kde neměl žádného spoluhráče.
     
    7
    Fotbalisté v červených dresech kombinují v blízkosti středového kruhu. Orban dostal pomalým pasem pod tlak Haidaru, ten si poradil pasem brankáři.
     
    6
    Píšťalka rozhodčího se ozvala ještě před tím, než kulatý nesmysl doletěl do domácího vápna. Saulo Decarli si tvořil prostor nedovoleným způsobem.
     
    5
    První standardku bude mít celek z druhé ligy. Gerrit Holtmann si chytře pokryl balón u levé lajny, načež ho zezadu nedovoleně poslal k zemi Soares.
     
    4
    Středopolař Eisfeld se snažil vyslat o brejku Silvereho Ganvoulu. Konžský reprezentant zabral příliš brzy, je mu pískán ofsajd.
     
    3
    Favorit se hned od prvních vteřin vrhnul do útočení. Christopher Nkunku centroval z levé strany na Poulsena, jenž akrobaticky střílel jen do blokujícího Losilly.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Hosté pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy modré.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban, Halstenberg – Adams, Sabitzer (C), Haidara, Angeliño – Samardžić, Nkunku – Poulsen.
    Náhradníci: Tschauner, Martínez – Mukiele, Novoa, Olmo, Sörloth, Upamecano, Wosz, Hwang Hi-čchan.

    VfL Bochum: Drewes – Gamboa, Bella-Kotchap, Decarli, Soares – Losilla (C), Mašović – Pantović, Eisfeld, Holtmann – Ganvoula.
    Náhradníci: Grave – Bockhorn, Hartwig, Chibsah, Leitsch, Novothny, Weilandt, Zoller, Žulj.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker.
     
    VfL Bochum

    Mužstvo z druhé ligy může pouze překvapit. Avšak určitě není bez šance, protože ve 2. Bundeslize podává velmi dobré výkony. Reisova družina je aktuálně v tabulce druhá, na Hamburk ztrácí čtyři body. Pokud se podíváme tabulkou dolů, tak třetí Kiel zaostává jen o skóre, čtvrtý Furth o bod. Bochum držela do víkendu šestizápasovou sérii v lize bez porážku, kterou ukončilo v neděli Karlsruhe, to si odvezlo ze stadiónu favorita vítězství 2:1.

    V poháru Bochum nejprve cestovala do Engersu, kde vyhrála 3:0. Ve druhém kole se pak postarala o překvapení, když na půdě prvoligové Mohuče zvítězila 3:2.
     
    RB Lipsko

    Fotbalisté Lipska budou v dnešním utkání plnit roli velkého favorita. Svěřenci trenéra Nagelsmanna jsou v letošní sezóně nejbližším pronásledovatelem Bayernu Mnichov, za nímž z druhé příčky zaostávají rozdílem sedmi bodů, na třetí Wolfsburg pak mají k dobru tři body. Formu z posledních týdnů lze hodnotit jako dobrou. Lipsko od konce listopadu odehrálo čtrnáct zápasů, přičemž prohrálo jen dvakrát a obě porážky se datují do letošního roku. Nejprve doma 1:3 s Dortmundem a následně 2:3 v Mohuči.

    Cesta pohárem začala pro Lipsko v Nroimberku, kde zvítězilo hladce 3:0. Stejným výsledkem vyřadilo ve druhém kole i Augsburg.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný středeční podvečer! Vítám vás při sledování německého DFB Pokalu, u zápasu mezi Lipskem a Bochumí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Milan Huppert

    Góly: 11. Haidara, 45+1. Sabitzer (pen.), 66. Poulsen, 75. Poulsen

    Karty:   60. Angeliño (RBL), 88. Hwang Hi-čchan (RBL) – 24. Masović (BOC), 45+1. Drewes (BOC), 63. Soares (BOC), 86. Chibsah (BOC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:15.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann (64. Mukiele), Orban, Halstenberg – Adams, Sabitzer (C) (74. Wosz), Haidara, Angeliño – Samardžić (46. Hwang Hi-čchan), Nkunku (65. Olmo) – Poulsen (76. Sörloth).
    Náhradníci: Tschauner, Martínez – Mukiele, Novoa, Olmo, Sörloth, Upamecano, Wosz, Hwang Hi-čchan.

    VfL Bochum: Drewes – Gamboa, Bella-Kotchap, Decarli, Soares – Losilla (C), Mašović (46. Chibsah) – Pantović (62. Zoller), Eisfeld (61. Žulj), Holtmann (61. Bockhorn) – Ganvoula (87. Novothny).
    Náhradníci: Grave – Bockhorn, Hartwig, Chibsah, Leitsch, Novothny, Weilandt, Zoller, Žulj.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Hacker