Bordeaux – Lille 0:3 (kon.) | Metz – Montpellier 1:1 (kon.) | Remeš – Angers 0:0 (kon.)
Rennes – Lorient 1:1 (kon.) | Štrasburg – Brest 2:2 (kon.) | Dijon – Lyon 0:1 (kon.)
Lens – Marseille 2:2 (kon.) | Monaco – Nice 2:1 (kon.) | Paríž – Nîmes 3:0 (kon.)
Saint-Étienne – Nantes 1:1 (kon.)
koniec
AS Monaco
2:1 (1:0)
OGC Nice
cz Streda 03.02.2021, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    vJe konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Monaca, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:1. Do druhého poločasu velice dobře vstoupilo Nice, které v samotném úvodu dokázalo srovnat krok. Nerozhodný výsledek ovšem dlouho nevydržel, o pár minutek později se totiž domácí celek dostal zpět do vedení, které si navíc pohlídal až do konce zápasu. Monaco bylo v tomto duelu výrazně aktivnější, navíc bylo směrem dopředu nebezpečnější a po zásluze tak získává plný počet bodů. (22:55:10)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:19.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+4.
     
    90+4
    Reine-Adelaide nešťastně dopadl na trávník a bylo z toho hrůzostrašné zranění! To nevypadá vůbec dobře a do akce jdou nosítka.
     
    90+3
    Dost možná rozhodující branku měl na své noze Jovetić, kterému se ovšem nepovedlo překonat Beníteze. Nice naopak dokázalo přenést hru křížem.
     
    90+1
    Lecomte může odkopávat od své branky, nicméně pochopitelně nikam nespěchá a naopak se mu daří sbírat cenné vteřinky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí celek má nyní velkou územní převahu a bude zahrávat další rohový kop.
     
    87
    Golovin si poté vyzkoušel také exekuci standardní situace. Tu poslal do přehuštěného prostoru, načež se míč odrazil ke Tchouamenimu, kterého vychytal brankář.
     
    86
    Rozehrávky od pravého praporku se ujal sám Golovin, který to zkoušel cvičeným signálem, načež hned dvojice střel směřovala do nohou protihráčů.
     
    85
    Golovin poté rozjel protiakci svého celku, při které ještě na pravém křídle hledal střídajícího Jovetiće, který svým centrem vybojoval další rohový kop.
     
    84
    Hráči v modrém poté zahrávali standardní situaci, která přinesla centrovanou nabídku směřující na hlavu Maripána, kterému se povedlo odklidit.
     
    83
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Stevan Jovetić.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Sofiane Diop, přichází Fodé Ballo-Touré.
     
    82
    Nice se povedlo jednoduše dostat míč na druhou stranu, kde měl příliš málo prostoru kolem sebe Gouiri, který zpětnou nahrávku raději hledal Salibu.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Monaco i nadále vede o jednu branku, před malým momentem nebyl od třetí branky daleko Golovin.
     
    80
    Zpětná nahrávka putovala proti noze na Golovina, který se sympaticky odvážil ke střele, jenž se nakonec snesla na horní brankovou konstrukci.
     
    79
    Míč se poté snesl směrem do zámezí, z čehož se vyklubalo autové vhazování pro domácího Oliveiru, kterému se povedlo oslovit forvarda Vollanda.
     
    78
    Do volného prostoru si poté seběhl hostující Pelmard, který ovšem nepřekonal prvního bránícího hráče. Monaco se ale trápí při přechodu na druhou stranu.
     
    77
    Po delší době si s míčem zahrál také domácí brankář Lecomte, kterému se povedlo přenést hru k postranní lajně, odkud hodně nepřesně nahrával Sidibé.
     
    75
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jean-Clair Todibo, přichází Flavius Daniliuc.
     
    73
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Pierre Lees-Melou, přichází Rony Lopes.
     
    72
    Hostující obrana poté pokračovala v kombinaci, načež se míč přesunul až ke středovému kruhu, odkud Reine-Adélaïde přenášel hru na Gouiriho.
     
    71
    Máme před sebou poslední dvacetiminutovku, v posledních minutách nesledujeme nic moc zajímavého a oba celky se tak střídání v držení balónu.
     
    70
    Reine-Adélaïde šikovně přenášel hru do volného prostoru na volného Salibu. Ten si přichystal centr levou nohou, který doplachtil do rukavic Lecomteho.
     
    69
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Krépin Diatta, přichází Ruben Aguilar.
     
    68
    Golovin přišel čistým způsobem o míč, jenomže Nice se daleko na druhou stranu přesto nedostalo. Dolberg totiž narazil do protihráče, sám se musí vracet.
     
    67
    Do menších problémů se u středového kruhu dostal domácí Fofana, kterému se špičkou kopačky povedlo najít Disasiho, jehož kolmice byla prudká.
     
    66
    V pokutovém území si střeleckou pozici dokázal najít domácí Diop, který to nakonec zkoušel chytrým obstřelem, avšak střelu poslal vedle branky.
     
    65
    Hosté měli k dispozici další rohový kop, ke kterému se také v tomto případě postavil Reine-Adélaïde, na jehož nabídku ale nedosáhl obránce Todibo.
     
    64
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Wissam Ben Yedder, přichází Alexandr Golovin.
     
    63
    Máme za sebou hodinu hry, která nám zatím přinesla tři přesné zásahy. Monaco stále vede o jednu branku, což je hodně ošemetný výsledek.
     
    62
    Nice si tak vybojovalo rohový kop, který se snášel přímo do malého vápna. Tam si v souboji s brankářem pomohl útočným faulem Schneiderlin.
     
    61
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jordan Lotomba, přichází Andy Pelmard.
     
    60
    Svižná akce středem hrací plochy nakonec nabídla zakončení z nohy Reineho-Adelaida, který to zkoušel střelou k levé tyči, se kterou si Lecomte poradil.
     
    59
    Nice se postupnou kombinací dostalo na druhou stranu, nicméně se rychle dostalo zpět ke středovému kruhu, kde momentálně režíruje hru Kamara.
     
    58
    Gouiri pozdě dostoupil právě Sidibého, který se u postranní lajny poroučel k zemi. Monaco tak zahrávalo standardní situaci, na kterou sotva dosáhl Diatta.
     
    57
    Monaco poté zahrávalo rohový kop z pravé strany, ke kterému se znovu postavil obránce Sidibé, kterému se nepovedlo najít nikoho ze spoluhráčů.
     
    56
    Ben Yedder neměl šanci dosáhnout na vysoký nákop z nohy Oliveiry, místo toho se k němu dostal za ním stojící Todibo, který poté rozehrál na Lees Meloua.
     
    55
    Domácí celek poté pracoval s míčem u svého pokutového území, načež to nákopem na opačnou stranu zkoušel Lecomte, který našel pouze Kamaru.
     
    54
    Nedovoleným způsobem si u postranní lajny pomáhal domácí Diop, který nakonec zavadil o nohu Lotomby. Nice následně rozehrálo nakrátko po zemi.
     
    53
    Nerozhodný výsledek tak moc dlouho nevydržel, Nice tak bude muset dotahovat jednobrankové manko, na což má ještě téměř celý druhý poločas.
    51. Wissam Ben Yedder - 2:1
     
    51
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Následná standardní situace ovšem končí druhou brankou domácích! Monaco totiž zahrávalo volný kop z velice nebezpečné vzdálenosti od branky, který Volland přiťukl do palebné pozice na WISSAMA BEN YEDDERA, jehož dělovka skončila až za zády brankáře Beníteze, který byl nyní naprosto bez šance.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Jordan Lotomba (OGC Nice).
     
    49
    Poté jsme sledovali přenesení hry na pravou stranu, kde ovšem o míč přišel hostující Lotomba. Do protiútoku se poté dostal Diop, který byl zastaven nedovoleně.
     
    48
    Monaco tak nezvládlo vstup do druhého poločasu, hned v jeho úvodu inkasovalo branku, což znamená, že oba celky začínají opět od začátku.
    47. Pierre LEES-MELOU - 1:1
     
    47
    Nice právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu druhého poločasu tu máme vyrovnávací branku! Nice se totiž díky přenesení hry na druhou stranu dostalo do zakončení, které nejprve směřovalo pouze do brankové konstrukce. Poté se míč příhodně odrazil na PIERRA LEES-MELOUA, který pohodlným způsobem dopravil balón do odkryté branky.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Dan Ndoye, přichází Myziane Maolida.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Benoît Badiashile, přichází Axel Disasi.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alexis Claude-Maurice, přichází Jeff Reine-Adélaïde.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně bojovnou podívanou, jenž nakonec nabídla jedinou branku. O tu se zhruba po třetině hry postaral domácí Ben Yedder, kterému se povedlo zužitkovat pokutový kop. Monaco bylo v prvním dějství častěji na míči, navíc bylo i směrem dopředu výrazně nebezpečnější. Nice se směrem dopředu hodně trápilo, samo si navíc nevypracovalo ani jednu vyloženou šanci, což pochopitelně ke vstřelené brance stačit nemohlo.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Na levé křídlo si poté zaběhl hostující Schneiderlin, kterému se povedlo udržet míč na své noze, načež jsme sledovali další zpětnou nahrávku.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    44
    Monaco mělo k dispozici volný kop přesně dvacet metrů od branky. Nakonec to na sebe vzal Tchouameni, s jehož pokusem si ale Benítez poradil.
     
    42
    Po levém křídle se do šestnáctky soupeře dostal domácí Oliveira, jehož nabídka byla sražena na rohový kop.
     
    41
    Nyní to zpoza pokutového území střelecky zkoušel hostující Lees-Melou, který si potáhl míč na levou nohu, avšak poté trefil pouze nohu protihráče.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Morgan Schneiderlin (OGC Nice).
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Ben Yedder neúprosně dotíral na obránce Salibu, který se tak dostal do velkých problémů. Přesto se mu povedlo zažehnat případné nebezpečí.
     
    37
    Standardní situace nakonec nepřinesla nic nebezpečného a pokračovalo se rozehrávkou od domácí branky, při které Lecomte úspěšně hledal Oliveiru.
     
    36
    Na útočné polovině byl nedovoleným způsobem zastaven Dolberg, což neuniklo ani sudímu. Nice tak bude zahrávat standardku zhruba ze třiceti metrů.
     
    35
    Vysokou nohou nyní zahrál hostující Claude Maurice, který neunikl žlutému kartónku.
     
    33
    Daleko k postranní lajně byl poté zahnán hostující Kamara, který nakonec n míč neměl šanci dosáhnout. Autového vhazování se tedy ujal zadák Sidibé.
     
    31
    Máme za sebou něco málo přes třetinu hry, před malým momentem jsme se dočkali prvního přesného zásahu, o který se postaral domácí Ben Yedder.
     
    29
    Nice to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak klidně může obrátit.
    28. Wissam Ben Yedder - 1:0
     
    28
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil WISSAM BEN YEDDER, kterému se povedlo po zemi vypálit k pravé tyči, zatímco se brankář Benítez vydal k opačné konstrukci.
    27. Penaltový zákrok.
     
    27
    Je tu penalta pro Monaco!
     
    27
    Od své branky poté rozehrával hostující brankář Benítez, který to v tomto případě zkoušel nákopem na druhou stranu, kde ve vzduchu fauloval Gouiri.
     
    26
    Přenesení hry křížem poté mělo najít Diattu, před kterým se ovšem povedlo ve vzduchu zakročit Salibovi, který raději odvracel do bezpečnějšího prostoru.
     
    25
    Sidibé se poté pokoušel přeposlat do tandemu na Fofanu, který ovšem neuspěl se snahou o nahrávku na Vollanda. Monaco se tak musí znovu vracet.
     
    24
    Benítez nyní mohl znovu rozehrávat po zemi, přičemž mu rozehrávkou po zemi povedlo oslovit volného Salibu, který pro změnu hledal Dolberga.
     
    23
    Monaco poměrně dlouho pracovalo s míčem na vlastní polovině, načež to pasem na pravou stranu zkoušel Oliveira, po jehož nahrávce vybojoval roh Sidibé.
     
    22
    Hodně důrazně si poté počínal domácí Badiashile, kterému se nejprve povedlo odstavit od míče Lees-Meloua, načež ho tentýž hráč raději fauloval.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu, na první branku stále čekáme. Nice se nyní po pohodlné kombinaci dostalo na druhou stranu.
     
    20
    Obrana Nice se musela vracet, dostával se totiž za ní aktivně hrající Ben Yedder. Toho ovšem dokázal zastavit Saliba, který tak zažehnal možné nebezpečí.
     
    19
    Benítez tak ani v tomto případě nemusel zasahovat, naopak poté rozehrával odkopem k pravé autové lajně, kde to dokázal zvládnout zadák Todibo.
     
    18
    Domácí měli k dispozici další standardní situaci, kterou Sidibé znovu vzal na sebe. Ve vzduchu sice našel Maripána, avšak ten hlavičkoval nad branku.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Jean-Clair Todibo (OGC Nice).
     
    17
    Máme za sebou tedy první vyloženou šanci zápasu, kterou se Monacu nepovedlo využít. Benítez měl nyní velké štěstí, v žádném případě by totiž nezasáhl.
    16. Ben Yedder zakončoval vedle.
     
    16
    Poté jsme ovšem sledovali obrovskou šanci, ve které se ocitl právě Ben Yedder. Tomu se povedlo oběhnout brankáře, míč poté ale poslal vedle branky.
     
    15
    Monaco se dostalo k hranici pokutového území soupeře, kde si Ben Yedder chtěl potáhnout míč ke střele, avšak ho na poslední chvíli zastavil Saliba.
     
    14
    Domácí celek pokračoval s kombinací na polovině soupeře, kde ovšem hodně nepřesně nahrával Tchouaméni, který nakonec našel pouze kopačku Ndoyeho.
     
    13
    Monaco poté zahrávalo svůj první rohový kop, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Poté se kupředu pouštěl Lotomba, který vybojoval vhazování.
     
    12
    Nakonec se k rozehrávce postavil obránce Sidibé, který to zkoušel centrovanou nabídkou pravou nohou, se kterou si na zadní tyči poradil Todibo.
     
    11
    Na útočné polovině si poté pro nedovolený zákrok seběhl Diop, který svému celku zajistil standardní situaci, avšak ta se bude rozehrávat z velké vzdálenosti.
     
    10
    Obrannou povinnost si poté splnil hostující Saliba, kterému se tělem povedlo za sebe nepustil napadajícího Diattu, jenž navíc tvrdý střet neustál.
     
    9
    Oliveira to poté zkoušel podél autové lajny, jenomže na opačné polovině ho dokázal zastavit hostující Todibo. Monaco se přesto udrželo na balónu.
     
    8
    Do první zajímavé šance se dostal domácí Ben Yedder, který si našel odražený míč, avšak poté pálil přímo do míst, kde se nacházel brankář Benítez.
     
    7
    Poté se do protiútoku po levém křídle dostával Gouiri, který nakonec po souboji skončil na zemi, avšak hlavní sudí nakonec nechal pokračovat.
     
    6
    Domácí Tchouaméni se nejprve manévrem zbavil napadajícího Ndoyeho, načež přenášel hru ke středovému kruhu, kde se mu nabídl volný Badiashile.
     
    5
    U postranní lajny si o nahrávku řekl hostující Ndoye, který si poté troufl na souboj jeden na jednoho. Při něm se povedlo uspět Oliveriovi, který poté odkopával.
     
    4
    Nice poté kombinačně dostalo z vlastní polovině na tu opačnou, avšak druhou nahrávku se povedlo zablokovat Ndoyemu, od kterého šel míč do zámezí.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se poprvé k míči dostal domácí brankář Lecomte, který se pokoušel přenést hru na levou stranu, kde se nacházel Oliveira.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Lecomte – Sidibé, Maripán, Badiashile, Caio Henrique – Diatta, Fofana, Tchouaméni, Diop – Volland, Ben Yedder (C).
    Náhradníci: Mannone – Aguilar, Ballo-Touré, Disasi, Fàbregas, Matazo, Pellegri, Jovetić, Golovin.

    OGC Nice: Benítez – Todibo, Saliba, Schneiderlin – Claude-Maurice, Lotomba, Ndoye, Lees-Melou (C) – Kamara – Dolberg, Gouiri.
    Náhradníci: Cardinale – Reine-Adélaïde, Thuram, N'Soki, Daniliuc, Maolida, Pelmard, Bambu, Rony Lopes.

    Rozhodčí: Brisard – Pages, Berchebru.
     
    OGC Nice

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelné Nice, které prožívá tak trochu opačné období. Nice totiž patří až třináctá pozice tabulky, přičemž na pohárové příčky ztrácí již deset bodů. Letošní účastník Evropské ligy tak marně hledá světlo na konci tunelu, z posledních pěti duelů navíc vyhrál jedinkrát, a sice na půdě sedmého Lens. Nice ovšem na tuto výhru nedokázalo v minulém kole navázat, letošní devátou porážku si totiž připsalo na domácí půdě proti Saint-Étienne, které díky brance v samotném závěru vyhrálo 1:0. Nice by mohlo hrát do karet to, že v tomto duelu bude v roli outsidera.
     
    AS Monaco FC

    Fotbalisté Monaca prožívají poměrně vydařené období, v domácí soutěži jim totiž patří čtvrtá pozice, což by v konečném důsledku znamenalo základní skupinu Evropské ligy. Monako navíc na vedoucí Lille ztrácí šest bodů, v případě výhry by se bodově dotáhlo na třetí PSG. Monaco má vůbec nejlepší formu ze všech týmů Ligue 1, na svém kontě má totiž pět výher v řadě, na které se dnes pokusí navázat. Naposledy Monaco zvládlo těžký duel na půdě Nantes, které nakonec prohrálo výsledkem 1:2. Monaco je navíc čtvrtým nejlepším domácím týmem soutěže, poslední dva domácí zápasy zvládlo na jedničku.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi AS Monaco FC a OGC Nice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Góly: 28. Ben Yedder (pen.), 51. Ben Yedder (Volland) – 47. Lees-Melou

    Karty:   17. Todibo (NIC), 35. Claude-Maurice (NIC), 40. Schneiderlin (NIC), 50. Lotomba (NIC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:19.
    AS Monaco: Lecomte – Sidibé, Maripán, Badiashile (46. Disasi), Caio Henrique – Diatta (69. Aguilar), Fofana, Tchouaméni, Diop (83. Ballo-Touré) – Volland (83. Jovetić), Ben Yedder (C) (64. Golovin).
    Náhradníci: Mannone – Aguilar, Ballo-Touré, Disasi, Fàbregas, Matazo, Pellegri, Jovetić, Golovin.

    OGC Nice: Benítez – Todibo (75. Daniliuc), Saliba, Schneiderlin – Claude-Maurice (46. Reine-Adélaïde), Lotomba (61. Pelmard), Ndoye (46. Maolida), Lees-Melou (C) (73. Rony Lopes) – Kamara – Dolberg, Gouiri.
    Náhradníci: Cardinale – Reine-Adélaïde, Thuram, N'Soki, Daniliuc, Maolida, Pelmard, Bambu, Rony Lopes.

    Rozhodca: Brisard – Pages, Berchebru