Opava – Brno 0:2 (kon.) | Ostrava – Plzeň 0:2 (kon.) | Slavia – Jablonec 3:0 (kon.)
koniec
FC Baník Ostrava
0:2 (0:0)
FC Viktoria Plzeň
Nedeľa 31.01.2021, 16:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • Česká FORTUNA:LIGA • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu FC Baník Ostrava – FC Viktoria Plzeň. Stretnutie 17. kola českej FORTUNA:LIGY sa začne o 16:00.
     


    FC Baník Ostrava

    Baník bol pred týmto kolom na piatom mieste, z ktorého strácal na štvrté Slovácko štyri body, a mohol sa pochváliť dobrou formu, keď z posledných desiatich zápasov prehral jediný. Ostravský tím má pomerne slabú útočnú produktivitu a s 21 strelenými gólmi je najhorším z tímov v prvej polovici tabuľky, ťaží ale z výbornej obrany. Menej inkasovaných gólov ako Baník (13 inkasovaných gólov) má len suverénne prvá Slavia Praha. Doma ale patrí medzi priemer najvyššej českej súťaže, keď v ôsmich zápasoch na vlastnej pôde získal len 12 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Brno – Ostrava 0:1
    Ostrava – Sparta Praha 0:0
    Ostrava – Slovácko 1:2
    Zlín – Ostrava 1:1
    Ostrava – Liberec 1:0
     


    FC Viktoria Plzeň

    Zverenci Adriána Guľu sa v aktuálnej sezóne zatiaľ trápia a v tabuľke sú až ôsmom mieste so stratou šiestich bodov na 4. Slovácko. V tomto kalendárnom roku získali v dvoch zápasoch štyri body a neinkasovali ani jeden gól, dlhodobý pohľad na formu Viktorie ale nie je príliš pekný. Z posledných deviatich zápasov vyťažila Plzeň len osem bodov a po dobrom vstupe do sezóny sa tak začala tabuľkou prepadávať. Až v šiestich z týchto deviatich súbojov pritom nedokázala streliť ani jeden gól. Vonku navyše v tomto ročníku získala v ôsmich zápasoch len šesť bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Plzeň – Teplice 7:0
    Slovácko – Plzeň 4:0
    Plzeň – Slavia Praha 0:1
    Příbram – Plzeň 0:0
    Plzeň – Pardubice 2:0
     


    Vzájomné zápasy

    Baníku sa proti Plzni extrémne nedarí a poslednú ligovú výhru proti nej si na svoje konto pripísal ešte v októbri 2009. Odvtedy tieto dva kluby spolu odohrali 21 ligových zápasov, z ktorých Plzeň vyhrala 15 a šesť súbojov sa skončilo remízami. Baník má navyše obrovský problém streliť Plzni gól, za túto dobu totiž skóroval v súbojoch s Plzňou len deväťkrát. V minulej sezóne vyhrala v základnej časti sezóny Plzeň doma 3:0 a vonku 2:0 a v skupine o titul sa v Ostrave zrodila bezgólová remíza.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    13. 4. 2019: Plzeň – Ostrava 2:1
    26. 5. 2019: Plzeň – Ostrava 1:1
    20. 10. 2019: Plzeň – Ostrava 3:0
    3. 6. 2020: Ostrava – Plzeň 0:2
    5. 7. 2020: Ostrava – Plzeň 0:0
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – Fillo, Svozil, Stronati, Ndefe – de Azevedo, Jánoš, Daniel Tetour, Kaloč, Holzer – Zajíc.

    Náhradníci: Budinský – Sanneh, J. Pokorný, D. Buchta, Mena, Potočný, O. Šašinka.

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – M. Havel, Kaša, Brabec (C), J. Kovařík – Bucha, Kalvach, Šulc – Kayamba, Ondrášek, Falta.

    Náhradníci: A. Hruška – Limberský, Beauguel, Mihálik, L. Matějka, Hranáč, Ba Loua.

    Rozhodca: Proske – Nádvorník, Novák.
     
    Oba tímy už vychádzajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Baník bude hrať v bielych dresoch, Plzeň v červenomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Plzeň mala možnosť zaútočiť ako prvá, o loptu však pomerne rýchlo prišla a domáci tak môžu vyraziť na opačnú stranu.
     
    2
    Fillo hľadal prihrávkou za obranu Plzne rozbehnutého Zajíca, ten si však loptu zastaviť nedokázal. Hrací predmet tak končí u gólmana Viktorie Plzeň Staněka.
     
    3
    Baník sa dostal opäť na útočnú polovicu, dva centre z krídel však obrana hostí vyriešila a tretí nákop skončil dokonca na hornej sieti Staněkovej brány.
     
    4
    Na opačnej strane sa dostal k centru Kovařík, pred nabiehajúcim si Ondráškom však dokázal loptu dostať do bezpečia ostravský obranca Svozil.
     
    5
    Hostia získali svoj prvý rohový kop v zápase. Na center z neho si vyskočil najlepšie Kaša, ktorý však vystrelil hlavou vysoko nad Laštůvkovu bránu.
     
    6
    Plzeň robí vysokým napádaním Baníku obrovské problémy a domácim sa nedarí prejsť stredom poľa. Hostia teraz dokonca prerušili založenie domáceho útoku.
     
    7
    Kovařík chcel zaskočiť domáceho gólmana Laštůvku strelou z veľkej diaľky, domácu svätyňu však výrazne minul.
     
    8
    Domáci sa opäť dostali pod tlak napádajúcich hráčov Plzne a Fillo pri snahe o nákop na pravé krídlo na de Azeveda poslal loptu až do autu.
     
    10
    Šulc si chcel na pravej strane obhodiť Ndefeho, loptu si ale predkopol tak ďaleko, že skončila v aute. Našťastie pre hostí obrancovia Baníku opäť pokazili rozohrávku a lopta sa tak vrátila na kopačky hráčov Plzne.
     
    11
    Úvod zápasu, ktorý sa odohráva len medzi šestnástkami, ukázal, že oba tímy sa zamerali na obranu a čaká nás tak hlavne boj o stred poľa.
     
    12
    Kovařík nakopol z ľavej strany útočnej polovice loptu do šestnástky Ostravy, Ondrášek sa však k nej nedostal a guľatý nezmysel tak skončil v náručí brankára Baníku Laštůvku.
     
    13
    Center z ľavého krídla nadvihol jeden z obrancov Baníku pred vlastnú šestnástku priamo k Ondráškovi, ktorý z voleja namieril priamo do stredu brány na pripraveného brankára Laštůvku.
     
    14
    Obrancovia Viktorie držia loptu na svojich kopačkách a smerom dopredu sa zatiaľ príliš neponáhľajú. Domáci im rozohrávku nekomplikujú.
     
    15
    I tak sa však po nepresnom nákope hostí lopta dostala k obrancom Baníku. Ndefe hneď poslal loptu na opačnú stranu na Zajíca, ten si ju ale nespracoval a hrací predmet sa tak vrátil k plzeňským obrancom.
     
    16
    Kalvach vysunul na pravom krídle za obranu Baníku Kayambu, ten však bol v momente prihrávky v ofsajde a v akcii pokračovať nemohol.
     
    17
    Plzeň začína postupne preberať iniciatívu a znovu získala loptu na svoje kopačky. Obrancovia hostí si ju však zatiaľ prihrávajú len v strede poľa.
     
    18
    Hostia sa prekombinovali na útočnú polovicu a Havel sa dostal i k centru sprava, ktorý však domáci odvrátili mimo vlastnej šestnástky.
     
    19
    Kayamba z pravej strany nacentroval na prednú tyč, kde bol voľný Ondrášek. Ten loptu hlavou nasmeroval na bránu, svojou hlavičkou však trafil Faltu, ktorý stál v postavení mimo hry.
     
    20
    Problémy Baníku s rozohrávkou pokračujú a hostia aktívnym presingom donútili domácich k ďalšej strate lopty. Plzeň sa tak pomerne rýchlo vracia na útočnú polovicu.
     
    21
    Falta sa uvoľnil pred šestnástkou Baníku cez Filla, narazil si loptu so Šulcom a chcel si nabehnúť na jeho spätnú prihrávku do šestnástky. K lopte sa však ako prvý dostal Fillo, ktorého sám Falta v súboji o ňu fauloval.
     
    22
    Kovaříik sa v strede poľa zrazil hlavou s de Azevedeom a obaja hráči musia byť ošetrení. Hra je prerušená.
     
    23
    Kovařík je zjavne otrasený a lekári ho pomaly berú na striedačku. Z ihriska sa mu nechce, lekársky tím Plzne má ale iný názor a na ihrisko ho nepúšťa.
     
    24
    Plzeň napriek krátkemu oslabeniu zatlačila domácich pri ich rozohrávke tesne pred ich šestnástku a opäť ich donútila k chybe. Hostia sa potom okamžite usadili pred pokutovým územím Baníku.
     
    25
    Kaša podrazil pri autovej čiare pri spracovávaní lopty Zajíca. Priamy kop pre Baník z ľavej strany útočnej polovice.
     
    26
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Jan Kovařík, prichádza Adriel D´Avila Ba Loua.
     
    27
    Holzer nacentroval loptu do šestnástky Plzne, kde sa k hlavičke pretlačil Stronati. Jeho zakončenie skončilo v rukách gólmana Viktorie Plzeň.
     
    28
    Vysokým presingom sa teraz prezentovali domáci, s aktivitou to ale trochu prehnal Zajíc, ktorý fauloval rozohrávajúceho obrancu Plzne Kašu.
     
    29
    Tetourov center z ľavého krídla odhlavičkoval Kaša. Lopta sa dostala na ľavú stranu k Fillovi, ktorý ju však posunul na de Azeveda do ofsajdu.
     
    30
    Rozhodnutie lekárov Plzne neposlať Jana Kovaříka naspäť do hry bolo viditeľne správne, otraseného hráča hosťujúceho tímu totiž odnášajú do útrob štadióna na nosidlách.
     
    31
    Daniel Tetour sa pokúsil o sólový prienik po ľavej strane útočnej polovice a jeho individuálnu akciu ukončil podrazením domáceho hráča Brabec. Ďalšia štandardka pre Baník Ostrava.
     
    32
    Hostia sa zjavne nedohodli pri riešení centru domácich z priameho kopu a brankár Staněk nedokázal loptu zasiahnuť. Našťastie pre hostí nebol na zadnej tyči nikto v bielom.
     
    33
    Šulc sa uvoľnil na pravom krídle a prenikol do otvorenej obrany Baníku. Centrom na prednú tyč hľadal nabiehajúceho Ba Louu, ktorý však v sklze usmernil loptu mimo Laštůvkovej brány.
     
    34
    Iniciatívu prebrala v posledných minútach Ostrava a domáci sú teraz nasťahovaní na polovici Plzne.
     
    35
    De Azevedo sa tlačil za loptou na pravej strane šestnástky Plzne, čisto ho však od nej odtlačil Brabec, ktorý ju nechal dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
     
    36
    Viktoria odpovedá svojou útočnou snahou a usadila sa na polovici domácich. Šulc svojím prienikom po pravej strane získal pre svoj tím rohový kop.
     
    37
    Ba Louov center predlžoval na prednej tyči za seba Ondrášek, domáci však loptu odkopli za šestnástku. Tam sa k nej dostal Falta, ktorý z prvej vystrelil vysoko nad Laštůvkovu bránu.
     
    38
    Hostia znovu vyrazili napádať rozohrávajúcich obrancov Baníku a opäť im urobili veľké problémy. Domáci ale zatiaľ držia loptu pod kontrolou.
     
    39
    Kayambovi pri pokuse o prienik po pravej strane lopta odskočila a Ba Loua v následnom súboji o ňu fauloval Ndefeho.
     
    41
    Zajíc sa popri bránkovej čiare dostal z ľavého krídla cez Brabca až do šestnástky a ocitol sa pred brankárom hostí. Staněk jeho prihrávku pred bránu vyrazil k dobiehajúcemu Holzerovi, ktorý vystrelil z prvej nad odkrytú svätyňu Plzne.
     
    42
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za faul na rozohrávajúceho hráča Baníku Pavel Šulc (FC Viktoria Plzeň).
     
    43
    Domáci brankár Laštůvka rozohral po malej domov veľmi nepresne a loptu poslal až na vlastnú striedačku. Hostia sa po autovom vhadzovaní usadili na polovici Ostravy.
     
    44
    Domácim sa podarilo hostí vytlačiť na ich polovicu ihriska, o loptu ich však nepripravili. Hrací predmet Baník získal až po tom, čo Kayambovi odskočil pri spracovávaní prihrávky v strede poľa.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Stronati zrazil v hlavičkovom súboji na trávnik nedovoleným spôsobom Ondráška. Center z priameho kopu preletel celou šestnástkou Baníku bez toho, aby loptu niekto zasiahol.
     
    45+2
    Kalvachovu strelu spoza šestnástky zrazil jeden z brániacich hráčov Baníku k voľnému Šulcovi, ktorý pohotovou strelou z otočky tesne minul pravú tyč Laštůvkovej brány.
     
    45+2
    Žltú kartu dostáva za útočný faul na obrancu Plzne Dyjan Carlos de Azevedo (FC Baník Ostrava).
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Aktívnejším tímom bola v prvom polčase Viktoria Plzeň, veľa gólových príležitostí sme však nevideli a hra sa odohrávala takmer výhradne medzi šestnástkami oboch tímov. Hostia dokázali svojím vysokým napádaním robiť rozohrávajúcim domácim obrovské problémy, tí ale hrali zatiahnutí veľmi vzadu a nedovolili hosťom prechádzať do rýchlych protiútokov. Za celé prvé dejstvo sme tak videli jedinú strelu na bránu a nezostáva nám nič iné, len dúfať, že v druhom polčase uvidíme viac zaujímavých momentov.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %
    Strely na bránu: 0:1
    Strely mimo: 1:2
    Rohy: 1:3
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 6:10
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Domáci majú loptu na kopačkách a prihrávajú si napriek vysokému presingu Plzne pred vlastnou šestnástkou. Do svojej rozohrávky zapojili i brankára Laštůvku.
     
    48
    Buchovu prihrávku do šestnástky na Ondráška odkopol z vlastnej šestnástky Fillo. Faltov center z ľavého krídla následne chytil domáci gólman Laštůvka.
     
    49
    Hostia po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý zakončil technickou strelou spoza pokutového územia Baníku Šulc. Jeho pokus tesne minul ľavú tyč domácej brány.
     
    50
    Jánoš ťažkým nákopom na Zajíca na pravé krídlo poslal loptu do autu. Hostia tak majú ďalšiu možnosť na rozohrávku svojho útoku.
     
    51
    Ba Loua si spracoval na ľavej strane šestnástky Baníku prihrávku Kayambu z krídla a ešte posunul loptu na Buchu. Ten si však loptu predkopol príliš ďaleko a nechtiac si ju posunul za bránkovú čiaru.
     
    52
    Bucha hlavou predĺžil Havlov nákop na pravé krídlo za seba a z ostrého uhla z pravej strany potom vystrelil slabo a do rúk gólmana Laštůvku.
     
    53
    Brankár Plzne Staněk odkopol po malej domov loptu na trénera Baníku, domáci tak dostali možnosť dostať sa na útočnú polovicu. Ostravčania sa však nikam nedostali, Holzer totiž o loptu rýchlo prišiel a následne ešte fauloval protihráča.
     
    55
    Hostia sa opäť usadili na polovici súpera. Baník je zatiahnutý až k vlastnej šestnástke a nedáva hráčom Plzne možnosť na strelu či nebezpečný center.
     
    56
    Laštůvkov nákop nečakane preletel medzi stopérov Plzne až na rozbehnutého de Azeveda. K nemu už sa blížila dvojica obrancov hosťujúceho tímu, preto vystrelil spoza pokutového územia a donútil gólmana Staněka k zákroku.
     
    57
    Brabec to skúšal podobným nákopom na Kayambu, obrancovia domáceho tímu si ale poradili lepšie ako obrancovia Plzne a Stronati loptu odkopol do autu.
     
    58
    Viktoria má kombinačnú prevahu, cez hlboko zatiahnutú obranu Baníku sa ale nedokáže presadiť. Kayamba zablokovaným centrom získal pre svoj tím aspoň rohový kop.
     
    59
    Hostia rozohrali roh nakrátko a po Buchovom centri hlavičkoval zhruba zo stredu domácej šestnástky Brabec. Lopta sa po jeho hlavičke krútila pod brvno, domáci gólman Laštůvka ju však dokázal vyraziť.
     
    60
    Druhý roh za sebou domáca obrana vyriešila, lopta sa ale opäť vrátila na kopačky hostí a na konci ich kombinácie bola slabá strela Kalvacha, ktorá letela po zemi do stredu brány.
     
    61
    Plzeň znovu získala loptu v strede poľa a konečne sa dostala k protiútoku do otvorenej domácej obrany. Šulcovu prihrávku do šestnástky však Ndefe zrazil do autu.
     
    62
    Hostia majú v týchto chvíľach obrovský tlak a domácim sa vôbec nedarí dostať sa k lopte. Ndefe navyše dal hosťom štandardku z pravého krídla, keď fauloval rozbehnutého Kayambu.
     
    63
    Faltov center obrancovia Baníku odvrátili mimo vlastnej šestnástky a Kayambov prienik po ľavej strane ukončil čistým sklzom Fillo.
     
    64
    Kalvachov center sprava odkopol Ndefe, v strede poľa sa však k odrazenej lopte opäť dostali hráči Plzne. Tí sa vracajú na útočnú polovicu.
     
    65
    Viktoria Plzeň dala gól!
    Hostia zaslúžene otvárajú skóre! Ba Loua vysunul na pravom krídle za Ndefeho Šulca, ktorý si loptu potiahol k šestnástke a prihral ju na prednú tyč. Tam ponechal Svozil trestuhodne neobsadeného ZDEŇKA ONDRÁŠKA, ktorý pätičkou nasmeroval loptu mimo dosahu domáceho brankára Laštůvku.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Baník Ostrava: z ihriska odchádza Tomáš Zajíc, prichádza Ondřej Šašinka.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Baník Ostrava: z ihriska odchádza Daniel Holzer, prichádza Roman Potočný.
     
    67
    Držanie lopty v 2. polčase: 20 % : 80 %
     
    68
    Baník sa okamžite snaží dostať sa k útoku, Plzeň však je dobre sformovaná v strede poľa, a tak si domáci musia loptu prihrávať len na vlastnej polovici ihriska.
     
    69
    Viktoria však naďalej komplikuje domácim rozohrávku a i teraz sa jej podarilo loptu získať. Baníku sa v druhom polčase vôbec nedarí.
     
    70
    Kaša sa chcel dostať do šestnástky Baníku individuálne, jeho prienik sa ale skončil stratou lopty. De Azevedo ho však potom fauloval, Plzeň tak má aspoň štandardku.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Baník Ostrava: z ihriska odchádza Daniel Tetour, prichádza Pepe Mena.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Baník Ostrava: z ihriska odchádza Dyjan Carlos de Azevedo, prichádza David Buchta.
     
    73
    Kayamba fauloval pri napádaní rozohrávajúceho Ndefeho. Domáci by radi rýchlo rozohrali na útočnú polovicu, Plzeň im však vôbec nedáva priestor.
     
    74
    Domáci získali po faule hostí vo vzdušnom súboji priamy kop. Ten rozohral Jánoš centrom do šestnástky, ktorý však Staněk ďaleko od brány nedokázal vyboxovať. Lopta ale spadla len do priestoru, kde boli jeho spoluhráči a tí ju odkopli do stredu poľa.
     
    75
    Baníku sa snáď vôbec prvýkrát podarilo zatlačiť hostí do obrany, Potočného center ale nedokázal zasiahnuť žiadny z jeho spoluhráčov a hostia po zisku lopty vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Joel Ngandu Kayamba, prichádza Ondřej Mihálik.
     
    77
    Ondrášek vyhral hlavičkový súboj o nákop svojho brankára Staněka a predĺžil loptu za seba na striedajúceho Mihálika. Pred ním odkopol hrací predmet do stredu poľa Stronati.
     
    78
    Falta prenikol z ľavého krídla do pokutového územia Baníku, jeho oblúčik na zadnú tyč však letel do priestoru, kde nebol žiadny hráč Plzne.
     
    79
    Domáci gólman Laštůvka sa zahrával s osudom, keď si dlho navádzal loptu na odkop pred napádajúcim Ondráškom. Napokon sa mu však podarilo loptu rozohrať na spoluhráčov v strede poľa.
     
    80
    Bucha sa pošmykol pri spracovávaní lopty a nechtiac podrazil Jánoša. Domáci záložník zostáva sedieť na trávniku, bude ale pokračovať v hre i bez ošetrenia.
     
    81
    Ndefeho center odvrátil Brabec len na ľavú stranu šestnástky k Potočnému, ktorý ešte posúval loptu do stredu pokutového územia. Obrancovia Plzne si poradili i teraz.
     
    82
    Ba Loua si prevzal loptu v strede poľa a rozbehol sa smerom k šestnástke Baníku. Spoza nej potom vystrelil mimo priestoru troch tyčí.
     
    83
    Baník získal rohový kop, i tentoraz ho ale obrana Plzne vyriešila. Mihálik potom pred Stronatim odkopol z vlastnej šestnástky center Menu sprava.
     
    84
    Ndefe nacentroval zľava na prednú tyč, kde sa k zakončeniu pretlačil Potočný, ktorý z voleja cez Kašu vystrelil mimo brány hostí.
     
    85
    Hostia hneď rozohrali a vyrazili do rýchlej protiakcie. Mihálik pripravil prihrávkou na pravú stranu pozíciu na center Havlovi, jeho nákop však zrazil Stronati na roh.
     
    86
    Viktoria Plzeň dala gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Buchov center z rohu spadol do stredu šestnástky, odkiaľ domáci nedokázali loptu odkopnúť. Tá sa tak dostala na hranicu pokutového územia k Faltovi, ktorý vystrelil na bránu a PATRIZIO STRONATI si jeho pokus zrazil do vlastnej brány.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Baník Ostrava: z ihriska odchádza Filip Kaloč, prichádza Jakub Pokorný.
     
    88
    Žltú kartu za podrazenie Ndefeho a následné nešportové správanie dostáva Milan Havel (FC Viktoria Plzeň).
     
    90
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Zdeněk Ondrášek, prichádza Jean-David Beauguel.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Pavel Šulc, prichádza Lukáš Matějka.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Domáci sa ešte snažia o nejaký záverečný tlak, je však už skôr platonický a Baník vypadá zmierený s tým. že s Plzňou opäť prehrá.
     
    90+2
    Ba Loua si naviedol pred pokutovým územím Baníku loptu na strelu, nepresným pokusom ale poslal hrací predmet výrazne mimo Laštůvkovej brány.
     
    90+3
    Viktoria kontroluje záver zápasu a má loptu na svojich kopačkách. Domáci už hostí ani príliš nenapádajú.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Plzeň predviedla v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene si odváža z Ostravy všetky tri body. Veľa gólových príležitostí si síce nevytvorila, Baník však držala pod stálym tlakom a domáca obrana napokon tento nápor nevydržala. Rozhodujúcim momentom bol úvodný gól Ondráška, po ktorom dostala Plzeň dianie na trávniku definitívne pod kontrolu. Baník sa smerom dopredu nedostal takmer k ničomu, naopak po rohovom kope Plzne ešte „spečatil“ víťazstvo hostí v závere zápasu vlastným gólom Patrizio Stronati.

    Plzeň tak po šiestich zápasoch vonku bez prehry konečne uspela na cudzom trávniku naplno a dostala sa na priebežné 5. miesto, z ktorého stráca na 4. Slovácko štyri body. Baník sa prepadol v tabuľke za Plzeň, na ktorú zo 6. priečky stráca bod.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 2:6.
    Strely mimo: 3:5.
    Rohy: 2:6.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 13:16.
     
    Ďalší program:

    FC Baník Ostrava
    18. kolo – 5. 2. 2021, 18:00: České Budějovice – Ostrava

    FC Viktoria Plzeň
    18. kolo – 6. 2. 2021, 18:30: Plzeň – Liberec
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:02:00)

    Michal Sadlek

    Góly: 65. Ondrášek, 86. Stronati (vla.)

    Karty:   45+2. de Azevedo (OVA) – 42. P. Šulc (PLZ), 88. M. Havel (PLZ)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:16.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – Fillo, Svozil, Stronati, Ndefe – de Azevedo (72. D. Buchta), Jánoš, Daniel Tetour (72. Mena), Kaloč (86. J. Pokorný), Holzer (65. Potočný) – Zajíc (65. O. Šašinka).
    Náhradníci: Budinský – Sanneh, J. Pokorný, D. Buchta, Mena, Potočný, O. Šašinka.

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – M. Havel, Kaša, Brabec (C), J. Kovařík (26. Ba Loua) – Bucha, Kalvach, Šulc (90. L. Matějka) – Kayamba (77. Mihálik), Ondrášek (90. Beauguel), Falta.
    Náhradníci: A. Hruška – Limberský, Beauguel, Mihálik, L. Matějka, Hranáč, Ba Loua.

    Rozhodca: Proske – Nádvorník, Novák