Eibar – Sevilla 0:2 (kon.) | Real Madrid – Levante 1:2 (kon.) | Valencia – Elche 1:0 (kon.)
Villarreal – Sociedad 1:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
1:2 (1:1)
Levante UD
Sobota 30.01.2021, 16:15 • Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid • Španielska LaLiga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (18:17:02)
     
    Ďalší program:

    Real Madrid CF
    LaLiga (22. kolo) – 6. 2. 2021, 16:15: Huesca – Real Madrid

    Levante UD
    Španielsky pohár (štvrťfinále) – 3. 2. 2021, 19:00: Levante – Villarreal

    LaLiga (22. kolo) – 6. 2. 2021, 14:00: Levante – Granada
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 2:8.
    Strely mimo: 5:3.
    Rohy: 3:7.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 9:20.
     
    Levante dokázalo využiť svoju početnú prevahu, ktorú získalo už v úvode zápasu kvôli vylúčeniu Militaa a napokon vybojovalo zaslúžené víťazstvo. V druhom polčase nedovolilo Realu smerom dopredu nič, naopak bezzubí Madridčania boli v niektorých pasážach druhého polčasu pod veľkým tlakom. Hostia mali možnosť dostať sa do vedenia už pokutovým kopom nariadeným po faule striedajúceho Viníciusa Júniora, domáci gólman Courtois však podržal svoj tím a Martího vychytal. Po chybách v domácej obrane pri rohovom kope Levante však dokázal Martí predsa len skórovať a napokon bol jeho presný zápas víťazným. Levante už totiž zápas bez vážnejších komplikácií doviedlo do víťazného konca.

    Séria deviatich zápasov Realu bez prehry sa tak po jeho dnešnom bezkrvnom výkone skončila a aktuálne je na druhom mieste, z ktorého stráca na prvé Atlético (ktoré má dva zápasy k dobru) už 7 bodov. Levante sa priebežne posunulo na deviate miesto tabuľky.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Kroosovi sa ale rozohrávka vôbec nevydarila a center na zadnú tyč nedokázal nikto v bielom dobehnúť. Týmto sa zápas zrejme skončí.
     
    90+4
    Mendy však pri svojom pokuse o individuálny prienik z ľavého krídla o loptu prišiel a potom fauloval Clerca. Levante potom zbytočným faulom dalo ešte jednu štandardku domácim, na ktorú si nabehol do šestnástky i brankár Courtois.
     
    90+3
    Domáci sa museli znovu zatiahnuť dozadu pred vlastnú šestnástku, aby zastavili útok Levante. Podarilo sa im to a Casemiro nakopol loptu na útočnú polovicu.
     
    90+2
    Real sa dostal na útočnú polovicu a zo strednej vzdialenosti vystrelil Díaz. Jeho veľmi nepresná strela po zemi však skončila výrazne mimo Fernándezovej brány.
     
    90+1
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+1
    Bardhi trafil tvrdou strelou do hlavy Varanea, ktorý stál v múre. Domáci obranca je v poriadku a pokračuje v hre.
     
    90
    Žltú kartu za podrazenie Rochinu v polkruhu pred vlastnou šestnástkou dostáva Casemiro (Real Madrid CF).
     
    89
    Rochina sa dostal až pred šestnástku Realu a tam ho v polkruhu pred ňou podrazil Casemiro. Priamy kop pre Levante zo skvelej streleckej pozície.
     
    88
    Domáci začínajú vypadať už úplne rezignovane. Hostia si prihrávajú loptu na vlastnej polovici a v strede poľa a hráči Realu ich prakticky nenapádajú.
     
    87
    Arribasovu prihrávku tečovala dvojica protihráčov do šestnástky Levante k Díazovi, ktorý si ale nedokázal obhodiť Postiga. Lopta končí v rukách brankára hostí Aitora Fernándeza.
     
    Vinícius Júnior a Bardhi vybehli na trávnik v rovnakom čase. Kým Vinícius Júnior však mal len dve prihrávky a z toho jedinú presnú, tak Bardhi prihral presne 11-krát z 12 pokusov.
     
    85
    Vinícius Júnior prišiel o loptu na útočnej polovici a domáci musia znovu pracne bojovať o to, aby ju získali naspäť na svoje kopačky. Hostia ju hneď posunuli dozadu na obrancov a nútia domácich, aby za nimi behali po celej šírke ihriska.
     
    84
    Levante sa znovu drží na útočnej polovici a Real sa nedokáže dostať k lopte, a tým pádom ani k nejakému záverečnému tlaku. Hostia sa pomaly, ale isto približujú k cennému víťazstvu...
     
    83
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Roger Martí, prichádza Rúben Vezo.
     
    83
    Striedajúci Arribas si hneď nabiehal za pasom zo stredu poľa do šestnástky Levante, asistent rozhodcu mu ale odmával ofsajd.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Marco Asensio, prichádza Sergio Arribas.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Mariano Díaz.
     
    81
    Nepresný nákop na Martího skončil u obrancov Realu. Hostia sa okamžite zoradili do obranného postavenia na vlastnej polovici a domáci tak nemôžu prejsť do postupného útoku.
     
    80
    Aj keď by to pred zápasom znelo možno trochu neuveriteľne, tak Levante má dianie na trávniku pod kontrolou a obrancovia hosťujúceho tímu si loptu teraz prihrávajú na vlastnej polovici.
     
    78
    Levante dalo gól!
    Hostia otáčajú skóre a dostávajú sa do vedenia! Rochina rozohral roh nakrátko s Bardhim, ktorému potom posunul loptu naspäť na pravé krídlo. Bardhi následne prihrávkou do stredu šestnástky našiel úplne voľného ROGERA MARTÍHO, ktorý mal dostatok času si loptu i spracovať a napokon ju poslal k pravej tyči Courtoisovej brány.
     
    77
    Miramónovu strelu spoza šestnástky zablokoval obranca Realu na rohový kop.
     
    76
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza José Luis Morales, prichádza Dani Goméz.
     
    76
    Kroosov center sa po nepresnej hlavičke dostal na zadnú tyč k Asensiovi, ktorý ešte posunul loptu na hranicu šestnástky na Odriozolu Arzallusa. Tomu strelu zablokoval Radoja.
     
    75
    Real rozohral roh nakrátko a Odriozola Arzallus sa rozbehol na pravú stranu šestnástky. Tomu čisto odkopol loptu na roh Martí.
     
    74
    Courtoisov nákop na útočnú polovicu nedokázali jeho spoluhráči získať, loptu však dokázal dostať pod kontrolu Kroos. Asensiov center po jeho prihrávke potom zablokoval jeden z obrancov Levante na roh.
     
    73
    Real sa snaží hru upokojiť a domáci obrancovia si loptu prihrávajú na vlastnej polovici.
     
    72
    Žltú kartu za tento nedovolený zákrok proti rozbehnutému Viníciusovi Júniorovi dostáva Gonzalo Melero (Levante UD).
     
    71
    Melero zrazil lakťom za autovú čiaru rozbehnutého Viníciusa Júniora, ktorý sa na Melera okamžite vrhol. Hráčov od seba oddeľujú ich spoluhráči.
     
    70
    Odriozola Arzallus dostal ťažkou malou domov do veľkých problémov svojho brankára Courtoisa, ktorý musel loptu odkopnúť pred napádajúcim Martím aspoň do autu.
     
    69
    Domáci získali rohový kop. Center z neho sklepol jeden z hráčov na prednej tyči k voľnému Asensiovi, ktorého strelu z ostrého uhla však zablokoval hráč Levante.
     
    67
    Modrić stratil loptu v strede poľa a hostia sa tak mohli znovu vrátiť na útočnú polovicu. Domáci sa bleskurýchlo zoradili do obranného postavenia.
     
    66
    Martí si nabehol na ľavú stranu šestnástky na kolmú prihrávku, vybiehal však z ofsajdovej pozície.
     
    65
    Levante však získalo už mimo šestnástky Realu loptu a pokračuje v obliehaní pokutového územia madridského klubu. „Biely balet“ je teraz pod veľkým tlakom.
     
    64
    Roger Martí (Levante UD) kopol penaltu do pravej strany, jeho pokus ale letel v ideálnej výške pre brankára a keďže brankár Realu Courtois vystihol stranu, tak dokázal loptu vyraziť.
     
    63
    Hráči Realu na trávniku i na tribúne protestujú proti tomuto verdiktu, zmeniť ho už ale nedokážu. Roger Martí si medzitým chystá loptu na penaltový bod.
     
    62
    Hlavný rozhodca nariaďuje po konzultácii s videoasistentom penaltu Levante!
     
    61
    Striedajúci Vinícius Júnior v blízkosti hranice pokutového územia podrazil Martího. Situáciu kontroluje VAR, ktorý skúma, či bol faul v pokutovom území alebo nie.
     
    60
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Sergio León, prichádza Enis Bardhi.
     
    60
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Mickaël Malsa, prichádza Rubén Rochina.
     
    60
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Vinícius Júnior.
     
    58
    Modrić vysunul kolmicou na pravú stranu do nábehu Odriozolu Arzallusa, jeho center však preletel ponad celú šestnástku Levante. Na opačnej strane zastavil loptu Mendy, ktorý pokračuje v útoku Realu.
     
    57
    Clerc obral čisto o loptu Asensia a hneď rozohral na opačnú stranu. Levante sa však samo zbrzdilo nepresnosťami v strede poľa a namiesto rýchleho protiútoku tak musí útočiť „do plných“.
     
    56
    Moralesov center z rohu na prednú tyč odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Realu. Hostia si potom neporozumeli a nepresnou prihrávkou poslali loptu do autu.
     
    55
    Malsa potiahol loptu na útočnú polovicu, kde ju posunul na ľavú stranu na Moralesa. Ten obišiel jedného protihráča, Odriozola Arzallus mu však loptu odkopol na roh.
     
    54
    Malsa, ktorý pred malou chvíľou dostal žltú kartu, znovu podrazil Modrića. Hlavný rozhodca mu zjavne poslednýkrát dohovára, za tento zákrok mu ale mohol pokojne dať druhú žltú kartu.
     
    53
    Kroos obral hostí o loptu pred ich šestnástkou a hneď ju posunul na jej ľavú stranu na voľného Benzemu. Ten chcel asi vystreliť, lopta mu ale vôbec nesadla a namieril tak výrazne mimo Fernándezovej brány.
     
    52
    Levante tentokrát vysunulo svoj presing veľmi vysoko a donútilo domácich zacúvať až k vlastnej šestnástke. Casemirovu prihrávku pritom zrazil do autu napádajúci León.
     
    51
    Kroosov center do stredu šestnástky Levante hostia odhlavičkovali. Následný pokus o rýchly protiútok im nevyšiel a po nepresnom nákope skončila lopta na kopačkách brankára Realu Courtoisa.
     
    50
    Žltú kartu dostáva za podrazenie Modrića Mickaël Malsa (Levante UD). Real bude mať k dispozícii priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    49
    Obranná štvorica Realu si prihráva loptu na vlastnej polovici a dopredu sa nijak neponáhľa. Hostia ich teraz nenapádajú.
     
    48
    Varane odkopol Melerov center z ľavej strany na rohový kop. Ten rozohral Morales nakrátko s Clercom, ktorého center na zadnú tyč domáci s veľkými problémami dostali z vlastnej šestnástky. Spoza nej potom veľmi nepresnou strelou zakopol loptu Morales.
     
    47
    Levante pomerne rýchlo prišlo o loptu a už ju majú na kopačkách obrancovia Realu, ktorý sa snažia o postupnú rozohrávku svojho útoku.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:17.
     
    Prvý polčas priniesol veľké množstvo zaujímavých momentov, dva góly a červenú kartu. Tú dostal už v úvodnej desaťminútovke obranca Realu Madrid Militao, napriek tomu sa však oslabenie domácich na hre dlho nijak neprejavovalo. Skóre už o niekoľko minút po vylúčení Militaa otvoril po krásnej Kroosovej prihrávke Asensio a Real hru viac-menej kontroloval. Postupne však začali preberať iniciatívu hráči Levante, ktorý si dokázali vytvárať i gólové príležitosti, prestrieľali domácich a napokon svoju aktivitu korunovali krásnym vyrovnávajúcim gólom Moralesa. V druhom polčase sa tak rozhodne máme na čo tešiť, zápas totiž sľubuje veľkú zápletku.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 46 % : 54 %
    Strely na bránu: 2:5
    Strely mimo: 1:2
    Rohy: 0:4
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 2:10
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Martí pri napádaní Varanea šliapol na nohu protihráča a následne naňho spadol. Obranca Realu Madrid je po tomto zákroku našťastie v poriadku.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Hostia rozohrali roh nakrátko a na center na zadnú tyč si nabehol Morales. Ten hlavou sklepol loptu na Martího, ktorý však z otočky trafil len jedného z hráčov Realu.
     
    43
    Clerc si potom znovu nabehol na pas na ľavé krídlo, jeho center ale bol tentokrát zrazený na rohový kop.
     
    42
    Benzema si pred pokutovým územím Levante narazil loptu s Asensiom, obranca hostí mu ale na poslednú chvíľu hrací predmet vypichol.
     
    41
    Clerc si spracoval nákop na ľavé krídlo a centrom na prednú tyč hľadal Martího. Ten predskočil Varanea, loptu ale nasmeroval výrazne mimo Courtoisovej brány.
     
    40
    Hazard sa dostal po pravom krídle až k šestnástke Levante, jeho center na zadnú tyč však zastavil Duarte. Hostia môžu znovu zaútočiť.
     
    39
    Levante sa následne znovu vrátilo na útočnú polovicu a hráči Realu sa museli zatiahnuť do obranného postavenia pred vlastnú šestnástku.
     
    38
    Kroos nakopol zo štandardky zo stredu poľa loptu do šestnástky Levante a nabiehajúcemu Casemirovi nechýbalo veľa, aby loptu nezasiahol. Nepodarilo sa mu to však a hrací predmet doletel do rúk brankára Aitora Fernándeza.
     
    37
    Hostia úplne prebrali iniciatívu a v posledných minútach sú výrazne aktívnejším tímom. León si nabiehal za obranu Realu na kolmicu zo stredu poľa, ako prvý sa však k lopte dostal vybiehajúci domáci brankár Courtois.
     
    36
    Držanie lopty: 48 % : 52 %
     
    36
    Martí dostal výbornú prienikovú prihrávku do šestnástky od Melera a cez Varanea sa dostal k strele, tú ale opäť zastavil brankár Courtois.
     
    35
    Presing hostí napokon priniesol úspech, keď lopta skončila po nepresnej prihrávke u obrancov Levante. Tí hneď otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    34
    Levante hneď po rozohrávke vyrazilo napádať domácich obrancov, loptu ale zatiaľ nezískalo. Real má každopádne veľké problémy so založením svojho útoku.
     
    33
    Strely: 3:3
     
    32
    Levante dalo gól!
    Hostia po krásnej akcii vyrovnávajú! Miramón našiel centrom z pravej strany na zadnej tyči úplne voľného JOSÉHO LUISA MORALESA, ktorý technickou strelou z voleja namieril nechytateľne k ľavej tyči Courtoisovej brány.
     
    31
    Levante sa opäť dostalo na útočnú polovicu, do dobrej streleckej pozície sa však hostia neprekombinovali a Moralesov center z ľavého krídla napokon chytil brankár Realu Courtois.
     
    29
    I túto štandardku hostí však dokázala obrana domáceho tímu vyriešiť. Center z rohu vyboxoval z vlastnej šestnástky brankár Courtois.
     
    28
    Vylúčenie Militaa zatiaľ nie je nijak viditeľné na obraze hry a Real nebudí dojem, že by hral v oslabení. Moralesov center zľava teraz zrazil Varane na rohový kop.
     
    27
    Asensio si nabehol do šestnástky Levante na nádherný pas Casemira z vlastnej polovice. Loptu si potom dokázal spracovať, pri strele z otočky sa ale zrejme pošmykol a hrací predmet tak nedokázal poriadne trafiť.
     
    26
    Hostia vysokým presingom komplikujú domácim rozohrávku, tí ale naďalej držia loptu na svojich kopačkách.
     
    25
    Sám Martí potom spadol na trávnik vo vzdušnom súboji s Casemirom, tento súboj bol ale evidentne čistý a hra tak pokračuje ďalej rozohrávkou obrancov Realu.
     
    24
    Mendy stratil loptu na pravej strane a hostia hneď prešli do protiútoku. Martího prízemný center najprv zastavil brankár Courtois a potom domáci gólman zlikvidoval i Martího dorážku letiacu pod brvno jeho brány.
     
    Casemiro sa zatiahol dozadu namiesto vylúčeného Militaa, v strede poľa tak zostala len dvojica Modrić – Kroos.
     
    22
    Až teraz ju získal Malsa a hneď založil útok svojho tímu. Miramón nacentroval sprava loptu do stredu šestnástky na Martího, ktorý však bol tiesnený Varaneom a hlavou ju nasmeroval výrazne mimo Courtoisovej brány.
     
    21
    Real následne znovu prešiel na útočnú polovicu, opäť sa ale jeho postupný útok rozbil o sformovanú obranu Levante. Hostia sa však k lopte i tak nedokážu dostať.
     
    20
    Prezlečený Militao už sedí na tribúne, z ktorej videl, ako si jeho spoluhráči poradili s centrom hostí z rohového kopu.
     
    19
    Hostia po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku, center Moralesa zľava na jeho konci ale zrazil na zadnej tyči na roh Levante Casemiro.
     
    18
    Real odpovedá svojím útokom, ktorým sa opäť usadil pri pokutovom území Levante. Obrana hostí je ale i teraz veľmi disciplinovaná a nepúšťa domácich do nebezpečných pozícií.
     
    17
    Miramón si nabehol na pravú stranu šestnástky na Radojovu prihrávku, Mendy mu však loptu odkopol. Sám Miramón potom v ďalšom súboji o loptu fauloval Casemiro.
     
    16
    Tlak na obranu hostí pokračuje, Levante sa ale zatiaľ drží a nepovoľuje domácim ani center a ani strelu zo zaujímavej pozície.
     
    15
    Real strelený gól povzbudil a usadil sa pri šestnástke Levante, ktorú domáci kombináciou na krátke prihrávky obliehajú.
     
    13
    Real Madrid dal gól!
    Domáci napriek oslabeniu otvárajú skóre! MARCO ASENSIO si nabehol za obranu Levante na výbornú kolmicu Kroosa zo stredu poľa a unikol obrancom hosťujúceho celku. Svoj únik potom zakončil už zvnútra šestnástky presnou strelou po zemi k pravej tyči Fernándezovej brány.
     
    12
    Mendy vo veľmi diskutabilnom hlavičkovom súboji v pokutovom území Realu zrazil na trávnik Melera, hra ale pokračuje ďalej rýchlym protiútokom domácich.
     
    11
    Modrić si viedol loptu k šestnástke Levante, pred šestnástkou ju ale v súboji s protihráčom stratil. Domáci reklamujú faul, hra ale pokračuje ďalej postupným útokom hostí.
     
    10
    Levante sa pokúsilo o nacvičený signál pri exekúcii priameho kopu, rozohrávka sa mu ale vôbec nevydarila a slabú tečovanú strelu chytil brankár Realu Courtois.
     
    9
    Červenú kartu dostáva po debate hlavného rozhodcu s videoasistentom Éder Militao (Real Madrid CF), ktorý tesne pred vlastnou šestnástkou podrazil Leóna, bežiaceho do samostatného úniku. Real tak takmer celý zápas bude hrať s 10 hráčmi.
     
    8
    Militao dostal žltú kartu, hlavný rozhodca sa ale ešte radí s videoasistentom.
     
    7
    León si nabehol na obrancov Realu na výborný pas do úniku a tesne pred šestnástkou ho podrazil zozadu na trávnik Militao. Priamy kop pre Levante z výbornej streleckej pozície.
     
    6
    Center z rohu na prednú tyč domáci odvrátili a okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku. Hazard prihral loptu na ľavú stranu šestnástky na Benzemu, ktorý ale zblízka z ostrého uhla trafil vybiehajúceho brankára Aitora Fernándeza.
     
    5
    Obrancovia Realu si prihrávajú loptu na vlastnej polovici a keďže ich hostia teraz nenapádajú, tak majú dostatok času a priestoru na založenie svojho postupného útoku.
     
    4
    Benzema si naviedol loptu cez obrancov Levante na pravú stranu šestnástky, jeho prihrávku ale zrazil Postigo do rúk svojho brankára Aitora Fernándeza. Na opačnej strane si potom neporozumeli pri prihrávke dozadu Militao a brankár Courtois, nakoniec ale dokázal domáci obranca pred napádajúcim hráčom Levante loptu podržať.
     
    3
    Hostia sa prekombinovali na útočnú polovicu, tam však o loptu prišli a domáci ju opäť posunuli malou domov k brankárovi Courtoisovi. Ten mal tentoraz viac času na rozohrávku.
     
    3
    Odriozola Arzallus sa nedohodol s brankárom Courtoisom a Morales sa tesne pred vybiehajúcim brankárom dostal k lopte. Tú ale nasmeroval len do belgického gólmana Realu.
     
    2
    Levante sa tiež ocitlo pod tlakom pri vlastnej rozohrávke, na rozdiel od Realu ale zatiaľ drží loptu na svojich kopačkách a naďalej sa snaží o založenie svojho postupného útoku.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Hostia ich vysokým presingom vytlačili k ich šestnástke a po ťažkej malej domov musel loptu odkopnúť spred svojej brány gólman Courtois.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Real bude hrať v tradičných bielych dresoch, Levante v modročervených.
     
    Oba tímy sú už na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Odriozola Arzallus, Militao, Varane, F. Mendy – Modrić, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema (C), E. Hazard.

    Náhradníci: Lunin, Altube – Arribas, M. Díaz, Chust, Isco, Vinícius Júnior, Marcelo, Blanco.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Ó. Duarte, Postigo, C. Clerc – Melero, Malsa, Radoja, Morales (C) – S. León, Martí.

    Náhradníci: Koke, Cárdenas – Toňo, Goméz, Vezo, Rochina, E. Bardhi, Coke, Sevikjan, Son, Rober.

    Rozhodca: Jiménez – Fernández, Mir.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    V minulom desaťročí bol vo vzájomných zápasoch výrazne úspešnejší Real Madrid, ktorý vyhral nad Levante 13-krát, prehral s ním trikrát a tri zápasy sa skončili remízami. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa na ihrisku Levante skončil výhrou Realu 2:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    20. 10. 2018: Real Madrid – Levante 1:2
    24. 2. 2019: Levante – Real Madrid 1:2
    14. 9. 2019: Real Madrid – Levante 3:2
    22. 2. 2020: Levante – Real Madrid 1:0
    4. 10. 2020: Levante – Real Madrid 0:2
     


    Levante UD

    Aj Levante má v posledných týždňoch veľmi dobrú formu, keď z posledných siedmich zápasov prehralo jediný. Po zlom vstupe do súťaže sa tak posunulo na priebežné 12. miesto, na ktorom má pred 18. Alavésom päťbodový náskok. Levante má z tímov v druhej polovici tabuľky najproduktívnejší útok (27 strelených gólov), súčasne však má len šesť tímov horšiu obranu ako práve tento tím (28 inkasovaných gólov). Na ihriskách súperov je Levante tretím najhorším tímom súťaže, keď v desiatich zápasov na cudzej pôde získalo len sedem bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Levante – Betis 4:3
    Villarreal – Levante 2:1
    Levante – Eibar 2:1
    Cádiz – Levante 2:2
    Levante – Valladolid 2:2
     


    Real Madrid CF

    Real sa pred dneškom nachádzal v tabuľke na druhom mieste, na prvé Atlético Madrid strácal však už sedem bodov a Atlético má ešte o jeden odohraný zápas menej. „Biely balet“ preto potrebuje zbierať body, čo sa mu vďaka výbornej forme v posledných týždňoch darilo, keďže neprehral 9 zápasov za sebou. Madridčania majú tretí najproduktívnejší útok súťaže (34 strelených gólov) a po Atléticu druhú najlepšiu obranu španielskej LaLigy (16 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov doma je Real na šiestom mieste, keď z ôsmich domácich zápasov vyhral šesť a prehral dva.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Real Madrid – Granada 2:0
    Elche – Real Madrid 1:1
    Real Madrid – Celta Vigo 2:0
    Osasuna – Real Madrid 0:0
    Alavés – Real Madrid 1:4
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Real Madrid CF – Levante UD. Stretnutie 21. kola španielskej LaLigy sa začne o 16:15.

    Michal Sadlek

    Góly: 13. Asensio – 32. Morales, 78. Martí

    Karty:   90. Casemiro (REA) – 50. Malsa (LVN), 72. Melero (LVN)   9. Militao (REA)

    Nepremenená penalta: 64. Martí (LVN), brankár Courtois zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:20.
    Real Madrid: Courtois – Odriozola Arzallus, Militao, Varane, F. Mendy – Modrić, Casemiro, Kroos – Asensio (82. Arribas), Benzema (C) (82. M. Díaz), E. Hazard (60. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Lunin, Altube – Arribas, M. Díaz, Chust, Isco, Vinícius Júnior, Marcelo, Blanco.

    Levante UD: Aitor Fernández – Miramón, Ó. Duarte, Postigo, C. Clerc – Melero, Malsa (60. Rochina), Radoja, Morales (C) (76. Goméz) – S. León (60. E. Bardhi), Martí (83. Vezo).
    Náhradníci: Koke, Cárdenas – Toňo, Goméz, Vezo, Rochina, E. Bardhi, Coke, Sevikjan, Son, Rober.

    Rozhodca: Jiménez – Fernández, Mir