Liverpool – Burnley 0:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
0:1 (0:0)
Burnley FC
Štvrtok 21.01.2021, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Trent Alexander-Arnold spred šestnástky prudko nakopol loptu. Strela to nebola, avšak Roberto Firmino predviedol skvelý teč. Pope by bol bez šance, avšak loptu zastavil pred čiarou Ben Mee.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Joël Matip (Liverpool FC).
     
    84
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza Takumi Minamino.
    83. Ashley Barnes (BLY) - 0:1
    83. Ashley Barnes (BLY) - 0:1
     
    83
    Burnley FC dáva gól!
    ASHLEY BARNES poslal strelu z penalty prudko k žrdi po svojej pravej ruke. Alisson síce stranu trafil, lenže nedokázal zasiahnuť. Hostia sú blízko veľkého šoku na Anfielde!
     
    82
    Burnley získalo priamy kop. Dwight McNeil ale spoluhráčov nenašiel. Ale, lopta sa vrátila naspäť, Ashley Barnes ju prehodil cez Alissona a Brazílčan fauloval. Uvidíme pokutový kop pre hostí!
     
    72
    Andrew Robertson sa vysunul vysoko, získal loptu a LFC prešlo do otvorenej obrany. Škót prihral vo vápne pod seba, Roberto Firmino v dobrej pozícii minul zadnú žrď.
     
    71
    Dwight McNeil sa natlačil cez Fabinha na krídle k centru, poslal pas na päťku a Johann Gudmundsson vo výbornej pozícii zblízka tesne minul bránku Alissona.
     
    67
    Matthew Lowton vyslal výborný center do šestnástky, Ashley Barnes sa dostal k hlavičke a tá bola výborná, smerovala k žrdi. Alisson predviedol fantastický zákrok. Nakoniec sa mával ofsajd.
     
    66
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Robbie Brady, prichádza Johann Gudmundsson.
     
    61
    Mohamed Salah mal obrovskú šancu. Dostal prihrávku do šestnástky a ľavačkou mieril k žrdi. Famózne zasiahol Nick Pope a loptu nepustil do siete.
     
    58
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Roberto Firmino.
     
    58
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Divock Origi, prichádza Mohamed Salah.
     
    51
    Trent Alexander-Arnold sa dostal k odrazenej lopte vo vápne súpera, ľavačkou mieril k žrdi. Fantasticky zasiahol Nick Pope. Loptu síce vyrazil pred seba, kde chcel dorážať Origi, ale okamžite ju nohou odkopol ležiac na roh.
     
    50
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Charlie Taylor, prichádza Erik Pieters.
     
    Žltú kartu dostáva Fabinho (Liverpool FC).
     
    Okamžite po záverečnom hvizde sa strhla mela na ihrisku. Dostali sa do nej takmer všetci hráči, rovnako tak sa cestou do šatní dosť výrazne hádali tréneri Dyche a Klopp. Rozhodcovia všetko riešia. Začal to súboj Fabinha s Barnesom po päťke Popea. Lopta padala k nim zároveň so záverečným hvizdom.
     
    43
    Ben Mee chcel takmer zo stredu poľa poslať malú domov, avšak lopta skákala a netrafil ju vôbec dobre. Razom išiel Divock Origi sám na kasu. Pred Popeom zvolil pekný technický obstrel smerom do rohu, zasiahol brvno.
     
    40
    Trent Alexander-Arnold si sprava zbehol do šestnástky, zakončil a Charlie Taylor obetavo strelu zrazil na rohový kop. Inak to bola veľká šanca.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Ashley Barnes (Burnley FC).
     
    23
    Trent Alexander-Arnold zakončil halfvolejom spred pokutového územia. Tlačil to k žrdi, Nick Pope však na loptu dočiahol a zastavil ju.
    21. Xherdan Shaqiri (LIV)
     
    21
    Následný roh po rozohrávke na krátko nevyšiel. Avšak, Xherdan Shaqiri sa dostal k strele spred pokutového územia a veľmi tesne minul bránku Popea.
     
    13
    Alisson nezachytil center do šestnástky, lopta mu vypadla a Ashley Barnes chcel trafiť prázdnu bránku. Skvelý blok predviedol Fabinho.

    Matej Kubove

    Góly: 83. A. Barnes (pen.)

    Karty:   ?. Fabinho (LIV), 87. Matip (LIV) – 39. A. Barnes (BLY)


    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson – Oxlade-Chamberlain (58. Firmino), Th. Alcântara, Wijnaldum (C) – Shaqiri (84. Minamino), Mané, Origi (58. M. Salah).
    Náhradníci: Kelleher – Tsimikas, N. Phillips, N. Williams, Milner, Jones, Firmino, M. Salah, Minamino.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor (50. Pieters) – Brady (66. Gudmundsson), A. Westwood, Brownhill, McNeil – Wood, A. Barnes.
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Pieters, Bardsley, K. Long, Cork, Gudmundsson, D. Stephens, Jay Rodriguez, Vydra.