Jekaterinburg – Čerepovec 3:6 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Riga 5:3 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 2:1 (po pr.)
Kazaň – Jaroslavľ 3:4 (1:2 po s.n.) | Red Star Kunlun – Nižnekamsk 5:6 (kon.) | CSKA Moskva – Chabarovsk 3:2 (kon.)
D. Moskva – Barys 0:2 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Viťaz – Petrohrad 1:3 (kon.)
koniec
HK Soči
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
HC Sibir Novosibirsk
cz Štvrtok 21.01.2021, 17:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Domácí dohrají zápas při přesilové hře, jelikož Mikael Ruohomaa dostává dvě minuty za nesportovní chování.
    59:05 Igor RUDĚNKOV - 3:0
     
    59:05
    Soči právě vstřelilo branku!
    IGOR RUDĚNKOV se ve středním pásmu na pravé straně chopil puku, zamířil blíže k útočné modré a přes bránícího hráče Sibiru stvrzuje dva body pro Soči.
     
    58:25
    Sibir ještě zkouší hru bez gólmana Harri Säteriho.
    57:46 Ivan MIŠČENKO - 2:0
     
    57:46
    Soči právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. IVAN MIŠČENKO si svůj první gól v letošní sezoně schoval na vhodnou chvíli. Dostal přihrávku na modrou čáru od Igora Ruděnkova a přes vyklekávajícího Juusa Puustinena zamířil na bližší tyč. Harri Säteri neviděl zhola nic a kotouč mu kolem betonu prošel do sítě. Asistence: Igor Ruděnkov, Nikita Točickij.
     
    54:01
    Nenápadná střela Puustinena ihned po přejetí modré nadělala Krasikovovi spoustu problémů. Akce Sibiru pokračovala a Jokipakka vyvezl kotouč zpoza branky. Nahrál do předbrankového prostoru pro Mikaela Ruohomuu, ovšem akce trojice Finů končí znovu na brankáři domácího celku.
     
    50:44
    Pavel Šen na obranné modré zcela evidentně zahákoval Olega Li a jde na dvě minuty ven. A budou to pro něj hodně těžké dvě minuty.
    46:08 Kolgotin nenavýšil vedení Soči, mířil nad horní tyčku
     
    46:08
    Na druhé straně obkroužil Ruohomaa skoro celé útočné pásmo, ale nepodařilo se mu předložit puk přesně mezi kruhy na spoluhráče. Z následné akce se musel mít Harri Säteri opět na pozoru, když si po pravé straně sjel blíže k brance Dmitrij Kolgotin, ovšem mířil těsně nad horní tyčku.
     
    38:21
    A skóre se mohlo měnit i na druhé straně. Po útočné akci znovu hosté propadli a Sergej Šmeljov znovu mířil sám na brankáře Harri Säteriho, který udržel svému týmu přijatelný jednobrankový odstup.
    38:09 Sajustov zblízka nepřekonal Krasikova
     
    38:09
    Dmitrij Sajustov měl velkou šanci, když dostal přihrávku přesně na hůl do předbrankového prostoru. Nicméně jeho zakončení neprošlo přes roztaženého Krasikova do sítě a v dorážce se k puku nedostal na brankovišti operující Jevgenij Česalin.
    28:54 Zakončení Ruděnkova ani Milovzorova nebylo úspěšné
     
    28:54
    Hokej je nyní hodně otevřený, hraje se nahoru – dolu a atraktivitě rozhodně neškodí. Situaci dva na jednoho zakončil střelou z pravého kruhu Ruděnkov, ovšem Säteri byl opět na místě. Vzápětí nevyužili protiútok, tentokrát tři na dva, ani hosté. Rána Milovzorova po zadovce Děmidova sice vypadla z lapačky Krasikova, ale puk byl sražen za branku.
     
    27:34
    Střela hned po buly v podání Chabarova gólmana domácích nepřekvapila, naopak po propadnutí defenzívy Sibiru jel sám na brankáře Harri Säteriho útočník Pavel Šen. A Fin v brance Novosibirsku potvrdil, že má v letošní sezoně poměrně slušná čísla. Se zakončením útočníka Soči si věděl rady a střelou mezi betony se překvapit nenechal.
     
    27:13
    Mikael Ruohomaa dvakrát dorážel puk u levé tyčky branky Krasikova, ale ani v jednom z obou případů nedokázal kotouč zvednout nebo vyšťourat nad beton gólmana Soči.
     
    21:00
    Jefim Gurkin na obranné modré prakticky obejmul spoluhráče a dostává dvě minuty za držení.
    16:13 Sergej ŠMELJOV - 1:0
     
    16:13
    Soči právě vstřelilo branku!
    Napodruhé se již SERGEJ ŠMELJOV prosazuje. Po buly odvedl v rohu za brankou dobrou práci Kirill Petkov, jenž napadáním zbavil soupeře kotouče. S pukem na holi se otočil k brance a mezi kruhy viděl volného Šmeljova, kterému nahrál a nejproduktivnější domácí hráč se trefil krásně do levé šibenice. Asistence: Kirill Petkov, Nikita Točickij.
    12:43 Šanci Šmeljova zneškodnil Säteri
     
    12:43
    Už to vypadalo, že právě hosté ohrozí branku Krasikova. Jenže jejich nepřesná kombinace dospěla v protiútok Soči, kdy se z pravé strany řítil na branku Sergej Šmeljov po výborné dlouhé přihrávce Nikity Točíckého. Zkusil střelu z pravého kruhu mezi betony, kterouo Harri Säteri výborně vytěsnil. Na druhé straně pak pálil z kruhů Jefim Gurkin a brankář Soči Alexej Krasikov měl také co dělat, aby kotouč dokázal zneškodnit.
     
    05:18
    Jermakov raději dal puk na Komarova, který nabral rychlost a dostal se do útočného pásma. Zde přihrál kotouč na Korotkova, který mu najížděl na levou stranu. Nikita Korotkov se vzápětí rychlým manévrem dostal až před Alexeje Krasikova, ovšem střelou mezi jeho betony svůj pátý gól v letošním ročníku soutěže nepřidal.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 17. Šmeľov (Petkov, Točickij), 58. Miščenko (Rudenkov, Točickij), 60. Rudenkov


    HK Soči: Krasikov (Kuľbakov) – Rundblad, Miščenko, J. Alexandrov (C), Miromanov, Valencov, Pogorišný, Sedov – Točickij (A), Petkov, Šmeľov – Rubcov, Glotov, Rudenkov (A) – Kolgotin, Volodin, Šen – Garajev, Kurbatov, Feoktistov – A. Galimov.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Děmidov, Jokipakka, Gurkin, Jermakov, J. Chabarov, Timašov, Pastuchov – Ruohomaa (A), Puustinen, Šarov – Sajustov (A), Česalin (C), Milovzorov – Vj. Ušenin, Vl. Ušenin, O. Li – Dubakin, Romancev, N. Korotkov – V. Komarov.

    Rozhodca: Eduard Odins, Martin Fraňo – Dmitrij Golovljov, Arťom Savenkov