NY Islanders – Boston 1:0 (kon.) | Toronto – Winnipeg 3:1 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 1:6 (kon.)
St. Louis – San Jose 5:4 (kon.) | Nashville – Carolina 2:4 (kon.) | Calgary – Vancouver 5:2 (kon.)
Edmonton – Montreal 1:3 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:0 (kon.) | Vegas – Arizona 4:2 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Minnesota Wild
cz Utorok 19.01.2021, 03:10 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Talbot už ujíždí na svou střídačku a Wild hrají v šesti!
     
    56:16
    Gibson jel pro puk za svou bránu, kde se dostal trochu do potíží, čehož chtěl využít Nick Bjugstad (MNS), ale ten spíš domácího brankáře sestřelil, a dostane tak za to dvě minuty.
    44:10 Nicolas DESLAURIERS - 1:0
     
    44:10
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak konečně je tu první branka utkání! Domácí vjeli do útočného pásma, kde Rowney přihrál kotouč na pravou stranu Shattenkirkovi, jenž chvíli se svou přihrávkou počkal a poté křižným pasem našel přesně NICOLASE DESLAURIERSE, jenž se pohotovou střelou trefil do odkryté části hostující klece. Asistence: Kevin Shattenkirk, Carter Rowney.
     
    40:22
    Wild se však následně vydali do útoku, kde Derek Grant (ANA) přidržel hráče Minnesoty, a tak je tu už pátá přesilovka hostů.
     
    37:47
    Minnesota si v závěru druhé třetiny zahraje už svou čtvrtou přesilovou hru, když Ryan Getzlaf (ANA) v rohu kluziště podrazil Sturma a odsedí si dvě minuty na trestné.
     
    32:51
    Fowler byl nyní zcela osamocený mezi kruhy, kam i obdržel přihrávku a měl před sebou pouze Talbota, kterého chtěl překonat po ledě, ale brankář Wild si prostor mezi svými betony pohlídal a podržel svůj tým.
     
    23:59
    Nicméně je tu další přesilová hra Minnesoty, protože je na dvě minuty za nedovolené bránění vyloučen Joni Hakanpää (ANA).
     
    21:58
    Larsson vyslal parádní pas na útočnou modrou, kde číhal Milano, který tak jel sám na Talbota, avšak jeho následnou střelu hostující brankář skvěle vytáhl mimo svou klec.
     
    19:21
    Následně se navíc do sebe pustili Josh Manson (ANA) a Jordan Greenway (MNS). Menší potyčku nakonec vyhrál domácí obránce, ale nic to nemění na tom, že oba dostávají dvě minuty za hrubost.
     
    16:14
    Nicméně přesilovka Anahéimu končí předčasně, protože Jakob Silfverberg (ANA) zasáhl Pariseho svou holí do obličeje, a tak dostává dvě minuty.
     
    15:37
    Z ničeho nic je tu obrovská šance Anaheimu, když Ducks nahodili puk do pásma, kde se následně odrazil před Talbota, kam si najela hned dvojice hráčů a Terry místo přihrávky před prázdnou klec Steelovi řešil akci střelou přesně do lapačky hostujícího brankáře.
     
    14:25
    Ducks si však zahrají svou první přesilovou hru, protože dvě minuty za krosček dostává Jordan Greenway (MNS).
     
    12:50
    Hosté jeli ve dvou na jednoho, když celou akci nakonec řešil Bjugstad střelou mezi betony, ale Gibson tento prostor stihl zavřít a kotouč navíc i udržel pod betony a přerušil hru.
     
    04:25
    Sam Steel (ANA) je prvním vyloučeným hráčem utkání, když putuje na dvě minuty za hákování.
     
    02:20
    Kaprizov posunul kotouč za bránu na Pariseho, který si následně vybruslil před ní a nahrál křižně Raskovi, jenž před sebou měl zcela prázdnou bránu a hostující útočník nakonec zcela odkrytou bránu přestřelil.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 45. Deslauriers (Shattenkirk, Rowney)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – H. Lindholm, Shattenkirk, Fowler, Manson, Ja. Larsson, Hakanpää – Rakell, Henrique, Silfverberg – Milano, Getzlaf, Heinen – Comtois, Steel, Terry – Deslauriers, D. Grant, Rowney.
    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Dumba, Suter, Spurgeon, Brodin, Pateryn, Soucy – Kaprizov, V. Rask, Parise – Fiala, Bonino, Ma. Johansson – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Greenway – Hartman, Bjugstad, Sturm.

    Rozhodca: L'Ecuyer, Peel – Toomey, Gawryletz