Mönchengladbach – Brémy 1:0 (kon.) | Hertha – Hoffenheim 0:3 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:1 (kon.)
Mainz – Wolfsburg 0:2 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
0:2 (0:0)
VfL Wolfsburg
Utorok 19.01.2021, 20:30 • Opel Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:33:23)
     
    Ďalší program:

    1. FSV Mainz 05
    18. kolo – 23. 1. 2021, 15:30: Mainz – RB Lipsko

    VfL Wolfsburg
    18. kolo – 23. 1. 2021, 15:30: Leverkusen – Wolfsburg
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 38 % : 62 %.
    Strely na bránu: 0:2.
    Strely mimo: 8:6.
    Rohy: 2:5.
    Ofsajdy: 4:3.
    Fauly: 17:15.
     
    Wolfsburg ovládol druhý polčas a úplne zaslúžene berie z dnešného zápasu všetky tri body. Domáci sa väčšinu druhého polčasu len bránili a ak aj získali loptu, tak boli smerom dopredu úplne bezzubí. Hostia síce nemali výrazne viac gólových príležitostí a ich obe strely na domácu bránu skončili gólom, dianie na hracej ploche ale mali viac-menej pod kontrolou a po prvom góle Białeka mali pasáže, kedy domácim loptu vôbec nepožičali. O výhre Wolfsburgu definitívne rozhodol druhým gólom Weghorst, ktorý skóroval po hrubej chybe obrancu Mainzu Hacka a od tohto momentu už rezignovaní a zlomení domáci akoby stratili už aj nádej na dobrý výsledok z dnešného zápasu.

    Po 17 odohraných zápasoch je tak Mainz na predposlednom mieste ligovej tabuľky a na barážové 16. miesto, ktoré drží Kolín nad Rýnom, stráca už 5 bodov. Wolfsburg sa bodovo dotiahol na štvrtý Dortmund, ktorý dnes prehral v Leverkusene, a je na piatom mieste.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Tak predsa len mali domáci aspoň jednu gólovú príležitosť! Niakhaté centrom sprava našiel na zadnej tyči Onisiwa, ktorý akrobaticky z voleja vystrelil tesne nad Casteelsovu bránu.
     
    90+2
    Žltú kartu za úder do hlavy Latzu v hlavičkovom súboji dostáva Josuha Guilavogui (VfL Wolfsburg).
     
    90+1
    I nadstavený čas sa odohráva na polovici domácich, pričom hráči Mainzu už vypadajú veľmi rezignovane a nijak agresívne hostí nenapádajú.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Mainz má loptu pod kontrolou, jeho kombinácia ale prebieha ďaleko od Casteelsovej brány. Loptu preto nakopol do šestnástky brankár Zentner, ktorý vyhnal všetkých svojich spoluhráčov do útoku.
     
    87
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Maximilian Arnold, prichádza Josuha Guilavogui.
     
    87
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Wout Weghorst, prichádza Admir Mehmedi.
     
    87
    Až teraz sa Mainz usadil na polovici súpera, zo svojej akcie ale vyťažil len center Tauera, ktorý zablokoval Otávio do autu.
     
    86
    Gerhardt dostal prihrávku na pravú stranu útočnej polovice, z dobrej pozície na center však loptu nevydareným nákopom poslal priamo do rúk brankára Zentnera.
     
    84
    Rozohrávka rohového kopu sa hosťom tentoraz nevydarila a loptu získali domáci. Tí ale akoby nevedeli, čo s ňou a ich rozohrávka postupného útoku sa zasekla v strede poľa.
     
    83
    Otávio sa pretlačil na ľavom krídle cez domáceho obrancu, jeho center na prednú tyč však pred rozbehnutým Weghorstom zrazil na roh Niakhaté.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Jonathan Burkardt, prichádza Robin Quaison.
     
    81
    Burkardt si nabiehal za nákopom na pravú stranu šestnástky Wolfsburgu, loptu si ale nedokázal spracovať a navyše ho od nej čisto odtlačil Lacroix.
     
    79
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hostia po obrovskej chybe Hacka navyšujú svoj náskok! Domáci obranca chcel loptu prihrať malou domov svojmu brankárovi, namiesto prihrávky ju ale „zluftoval“, a tak sa dostala priamo do behu WOUTOVI WEGHORSTOVI. Holandský kanonier už vedel, čo s ňou – rozbehol sa do samostatného úniku do domácej šestnástky a loptu oblúčikom poslal ponad vybiehajúceho brankára Zentnera do siete.
     
    78
    Konečne sa domáci k hraciemu predmetu dostali, opäť sa však ich možnosť na rýchly protiútok skončila veľmi nepresnou prihrávkou na rozbehnutého spoluhráča v strede poľa.
     
    77
    Hra naďalej vypadá tak, akoby vyrovnať musel skôr Wolfsburg. Domáci sa nie a nie dostať k lopte a naďalej sa musia brániť postupnému útoku súpera.
     
    76
    Center z rohu Wolfsburgu letel na hranicu bránkoviska na Arnolda, ktorý hlavou nasmeroval loptu mimo domácej brány.
     
    75
    Otávio vysunul kolmicou z ľavej strany do šestnástky Mainzu rozbehnutého Steffena, ktorého strelu zablokoval Niakhaté na rohový kop.
     
    74
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Bote Baku, prichádza Kevin Mbabu.
     
    74
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Maximilian Philipp, prichádza Yannick Gerhardt.
     
    74
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Stefan Bell, prichádza Ádám Szalai.
     
    72
    Hostia sa opäť dostali na útočnú polovicu a aj keď sa netlačia priamočiaro k bráne Mainzu, tak pripravujú domácich o čas. Na hráčoch domáceho celku vidieť veľké herné trápenie, ktoré ich sprevádza zatiaľ celú sezónu...
     
    71
    Nepresností sa vkrádajú i na kopačky hráčov Wolfsburgu, tým to ale až tak vadiť nemusí, keďže majú náskok.
     
    70
    Držanie lopty: 36 % : 64 %
     
    69
    Až teraz sa domáci dostali k lopte, opäť ich však možnosť na rýchlejší prechod do útoku pochovala nepresná prihrávka v prechodovej fáze.
     
    68
    Domácim sa ani po inkasovanom góle nedarí sa dostať k lopte a naďalej sa musia brániť. Hostia majú v tejto chvíli dianie na trávniku úplne pod kontrolou.
     
    67
    Weghorst zostal po jednom zo súbojov o loptu v strede poľa ležať na trávniku. Našťastie sa nejedná o nič vážne a útočník Wolfsburgu bude pokračovať v zápase.
     
    65
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Arnold hneď po tom, ako vystihol rozohrávku obrancu Mainzu, vysunul skvelou kolmicou bez toho, aby sa díval smerom k bráne súpera, za obranu Mainzu do šestnástky BARTOSZA BIAŁEKA a ten strelou z prvej prestrelil vybiehajúceho domáceho gólmana Zentnera.
     
    64
    Nepresný nákop na hrot útoku Wolfsburgu skončil u domáceho brankára Zentnera. Ten loptu vykopol do stredu poľa, kde sa jej však zmocnili len hráči Wolfsburgu.
     
    63
    Center z priameho kopu domácich z ľavej strany útočnej polovice spadol na zadnej tyči k Burkardtovi. Ten z ťažkej pozície loptu ešte posúval do bránkoviska na spoluhráčov, ani jeden z nich ju však nedokázal doraziť do siete.
     
    62
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Levin Öztunali, prichádza Niklas Tauer.
     
    61
    Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Jean-Paul Boëtius, prichádza Dominik Kohr.
     
    61
    Wolfsburg sa úspešne bráni vysokému presingu domácich hráčov a o loptu neprišiel, útok sa mu ale v tejto chvíli nedarí založiť.
     
    60
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Josip Brekalo, prichádza Bartosz Białek.
     
    58
    Otávio sa rozbehol s loptou z vlastnej polovice až k šestnástke Mainzu, tam mu ju však vypichol do autu Hack. Obranca Wolfsburgu následne posunul guľatý nezmysel radšej dozadu.
     
    57
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Philippa dostáva Jean-Paul Boëtius (1. FSV Mainz 05).
     
    56
    Domácim sa podarilo dostať sa na útočnú polovicu, to je ale z ich strany naďalej všetko. Wolfsburg hráčov Mainzu naďalej nepúšťa do bezprostrednej blízkosti svojej šestnástky.
     
    54
    Öztunali si nedokázal spracovať loptu v strede poľa, jeho spoluhráčom sa však podarilo útok Wolfsburgu prerušiť. Mainz sa tak môže vôbec prvýkrát v druhom dejstve pokúsiť o solídnejšiu útočnú akciu.
     
    53
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie rozbehnutého Burkardta Maximilian Philipp (VfL Wolfsburg).
     
    53
    Center z rohu sa zo skrumáže v šestnástke dostal k dobiehajúcemu Philippovi, ktorý sa dostal cez domáceho obrancu k strele, tú však jeden z hráčov Mainzu zrazil na ďalší roh.
     
    52
    Otáviov center zľava odkopol Niakhaté naspäť k ľavému obrancovi Wolfsburgu a jeho druhý center potom zrazil na roh Öztunali.
     
    51
    Hostia majú zatiaľ dianie na trávniku plne pod kontrolou. Loptu majú na svojich kopačkách a obrancovia Wolfsburgu sa pomaly posúvajú na útočnú polovicu.
     
    49
    Wolfsburg získal po faule Onisiwa priamy kop. Arnold nakopol loptu do šestnástky na rozbehnutého Brekala, ten ale hrací predmet nedokázal spracovať a lopta skončila až u brankára Mainzu Zentnera.
     
    48
    Steffen prišiel po dlhej kombinácii hostí o loptu na pravej strane útočnej polovice a hneď potom fauloval domáceho hráča.
     
    47
    Wolfsburg vstúpil do druhého dejstva veľmi aktívne a nasťahoval sa na polovicu domáceho tímu. Domáci sa k lopte ešte nedostali.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:32.
     
    Prvý polčas priniesol hlavne boj o stred poľa, v ktorom ale ani jeden z tímov nezískal výraznejšiu prevahu. Až na krásnu strelu Arnolda z priameho kopu sme nevideli žiadnu vyloženú gólovú príležitosť, naopak, videli sme hromadu faulov, tvrdých súbojov a nepresných prihrávok. Domáci navyše potvrdili, že napriek tomu, že dokážu získať pomerne dosť štandardných situácií, tak sú z nich úplne neškodní a ani jedna neviedla k nebezpečenstvu pred bránou súpera. Dúfajme teda, že v druhom polčase uvidíme v pokutových územiach viac zaujímavých momentov.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 41 % : 59 %
    Strely na bránu: 0:0
    Strely mimo: 4:3
    Rohy: 1:1
    Ofsajdy: 4:0
    Fauly: 9:8
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Schlager fauloval v súboji o loptu v strede poľa, domáci ale ani z poslednej štandardky v prvom polčase nevyťažili nič a loptu i tentokrát bez problémov odhlavičkoval do bezpečia jeden z obrancov Wolfsburgu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45
    Oba tímy si nepresnými nákopmi vystriedali kontrolu nad loptou, až sa vrátila na kopačky hostí. Brekalov center na konci útoku Wolfsburgu chytil brankár Mainzu Zentner.
     
    44
    Domáci sa po zisku lopty rozbehli do otvorenej obrany hosťujúceho celku, Burkardt si ale pred šestnástkou hostí predkopol loptu príliš ďaleko a vracajúci sa obranca Lacroix mu ju čistým sklzom vypichol.
     
    43
    Otávio sa potom rozbehol na ľavej strane útočnej polovice za nákopom z vlastnej polovice a aj keď ho Öztunali zjavne zrazil zozadu na trávnik, tak sa faul nepíska a hra pokračuje ďalej.
     
    42
    Rozohrávka sa ale hosťom nevydarila a Mainz sa pomerne rýchlo lopty zmocnil. Nákop na Onisiwa ale neuspel a tak rýchlo, ako hostia o loptu prišli, ju i získali späť.
     
    41
    Onisiwo pokračuje v tvrdých súbojoch s Lacroixom a tentokrát obrancu Wolfsburgu fauloval, keď si spracovával loptu. Hostia rýchlo rozohrali a prihrávajú si na vlastnej polovici ihriska.
     
    40
    Domáci obrali prihrávajúcich si hostí v strede poľa, Burkardt ale loptu nakopol na pravé krídlo do ofsajdu na Öztunaliho.
     
    39
    Schlager vyslal prihrávkou na pravé krídlo do útoku Bakua, ten si ale netrúfol na individuálny prienik a loptu radšej posunul dozadu. Wolfsburg prechádza do postupného útoku.
     
    38
    Ďalšia štandardka Mainzu skončila tak, ako všetky predošlé. Center do šestnástky odhlavičkoval bez väčších problémov mimo nebezpečného priestoru hráč Wolfsburgu.
     
    37
    Na trávniku zostal vo vlastnom pokutovom území ležať Bell, ktorý zle došliapol pri šprinte dozadu v predošlom útoku Wolfsburgu. Po krátkom ošetrení odišiel za autovú čiaru, či sa ale vráti do hry, je otázne.
     
    36
    Hostia následne vyrazili do rýchleho protiútoku do otvorenej obrany Mainzu. Steffenov center zľava zrazil jeden z obrancov Mainzu na pravú stranu šestnástky k Bakuovi, ktorý vystrelil do bočnej siete.
     
    35
    Domáci potvrdili, že štandardky v tejto sezóne nie sú ich silnou zbraňou a Latzov nepresný center na zadnú tyč skončil až za bránkovou čiarou.
     
    34
    Gólman a kapitán hostí ale rozohral veľmi nepresne a Baku musel následne faulovať Boëtiusa. Priamy kop pre Mainz z ľavej strany útočnej polovice.
     
    33
    Inak útok domácich neskončil ani teraz, keď sa po nepresnom nákope na Burkardta dostala lopta k brankárovi hostí Casteelsovi.
     
    32
    Mainz sa tlačí v posledných minútach viac dopredu, jeho útoky sa ale stále rozbíjajú o pevnú obranu Wofsburgu.
     
    31
    Öztunaliho nákop na ľavú stranu si spracoval Mwene, jeho center však z vlastnej šestnástky odhlavičkoval Brooks. Steffen potom fauloval Niakhatého, ktorý chcel loptu vrátiť na ofenzívnych spoluhráčov.
     
    30
    Mainzu sa podarilo dobrým presingom obrať hostí o loptu a nasťahovať sa na ich polovicu. Domáci však zatiaľ kombinujú len v úctivej vzdialenosti od Casteelsovej brány.
     
    29
    Öztunali dostal kolmicu na pravú stranu útočnej polovice za obrancu Wolfsburgu, vybiehal však z ofsajdovej pozície. Domáci sa bleskurýchlo zatiahli dozadu.
     
    28
    Baku si nabehol na nákop na pravú stranu šestnástky, z ostrého uhla však loptu poslal len priamo do rúk pripraveného brankára Zentnera.
     
    27
    A asi aj vedeli prečo. Nákop na útočnú polovicu ich spoluhráči nedokázali získať, hneď im ale nepresnou rozohrávkou pomohli obrancovia Mainzu, ktorí im loptu vrátili.
     
    26
    Hostia majú loptu na kopačkách, dopredu ale akoby sa nehnali a len si ju prihrávajú v strede poľa.
     
    25
    Hra sa v posledných minútach viac-menej vyrovnala, stále sa ale odohráva výhradne medzi šestnástkami. Veľa streleckých pokusov sme zatiaľ nevideli.
     
    24
    Latza nacentroval z rohu na prednú tyč, odkiaľ však loptu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Wolfsburgu. Niakhaté sa potom dostal k odrazenej lopte pred šestnástkou hostí, vystrelil však mimo Casteelsovej brány.
     
    22
    Arnold zakrútil loptu z priameho kopu tesne nad brvno domácej brány.
     
    21
    Steffen sa rozbehol smerom k šestnástke Mainzu a pred ňou ho zozadu podrazil Barreiro. Wolfsburg získava štandardku zo zaujímavej pozície cca 30 metrov od domácej brány.
     
    20
    Mainz ale ani tentokrát zo svojho útoku nič nevyťažil, pretože Onisiwo bol v momente prihrávky do šestnástky v ofsajde.
     
    19
    Domáci sa po dlhšej dobe dostali na útočnú polovicu, kde ich akciu zastavil zrazením prihrávky do autu Baku. Domáci reklamujú ruku pravého obrancu Wolfsburgu, hra však pokračuje ďalej.
     
    18
    Hostia rozohrali priamy kop prihrávkou po zemi na hranicu šestnástku, odkiaľ tvrdo vystrelil Baku. Jeho strelu ešte tečoval hlavou Steffen, loptu ale len zrazil výrazne mimo Zentnerovej brány.
     
    17
    Wolfsburg rozohral svoj prvý rohový kop nakrátko a pri rohovej zástavke potom hráč Mainzu podrazil Arnolda, ktorý si navádzal loptu na center.
     
    16
    Víťazom súboja šnúrky – Lacroix sa napokon stal obranca Wolfsburgu a hra môže pokračovať. Onisiwo hneď po obnovení hry zostrelil v hlavičkovom súboji Philippa.
     
    15
    Lacroixovi jeden z hráčov Mainzu v súboji o loptu vyzul kopačku a teraz tak môžeme sledovať veľký boj obrancu Wolfsburgu so zauzlovanými šnúrkami.
     
    14
    Hostia vysokým presingom obrali domácich o loptu a hneď ju posunuli na vlastnú polovicu na obrancov. Tí do svojej rozohrávky zapojili malou domov i brankára Casteelsa.
     
    12
    Latza nacentroval na zadnú tyč, kde sa k hlavičke pretlačil Hack, jeho zakončenie ale vysokým oblúčikom spadlo mimo vzdialenejšej tyče Casteelsovej brány.
     
    11
    Otávio potiahol na pravej strane takmer pri bránkovej čiare za dres na trávnik Onisiwa. Priamy kop pre Mainz.
     
    10
    Obrancovia Wolfsburgu sa museli pred napádajúcimi hráčmi Mainzu zatiahnuť na vlastnú polovicu. Brooks potom nakopol loptu na Philippa, ten ju ale na hracej ploche nedobehol.
     
    9
    Brekalo potiahol loptu na útočnú polovicu po pravej strane, tam sa ale dostal pod tlak domácich obrancov a loptu musel posunúť dozadu.
     
    8
    Brekalo nedobehol nákop z vlastnej polovice na ľavú stranu, napádajúci Steffen však donútil hostí k chybe v rozohrávke a Niakhaté napokon situáciu zachránil len odkopom lopty do Steffena.
     
    7
    Steffen si nespracoval pas na ľavú stranu šestnástky a Mainz znovu vyrazil do rýchleho protiútoku. Ten sa skončil po tom, čo v ďalšom súboji Lacroixa s Onisiwom získal čistým sklzom obranca Wolfsburgu loptu.
     
    6
    Postupná kombinácia hostí skončila v strede poľa a domáci hneď otočili hru na opačnú stranu. Nákop na útočníkov Mainzu najskôr odhlavičkoval Brooks a Onisiwo, ku ktorému sa lopta dostala, vystrelil z veľkej diaľky mimo Casteelsovej brány.
     
    5
    Latza rozohral po zemi na ľavé krídlo, kam si nabehol Onisiwo, jeho prízemný center na prednú tyč však hostia odkopli do autu. Onisiwo následne pri autovej čiare znovu fauloval Lacroixa.
     
    4
    Útok hostí sa však teraz skončil už v strede poľa a Lacroix hneď zrazil zozadu na trávnik rozbehnutého Onisiwa. Mainz získava štandardnú situáciu.
     
    3
    Domáci hosťom loptu okamžite vrátili, keď po ťažkej malej domov od obrancu musel hrací predmet odkopnúť k obrancom Wolfsburgu domáci brankár Zentner.
     
    2
    Wolfsburg sa prvýkrát v zápase nasťahoval na útočnú polovicu, jeho postupný útok však skončil nepresnou prihrávkou na ľavé krídlo na Steffena.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí však o loptu veľmi rýchlo prišli. Onisiwo potom pri napádaní fauloval obrancu Wolfsburgu Lacroixa.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Mainz bude hrať v červených dresoch, Wolfsburg v čiernych.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Zentner – Niakhaté, Bell, Hack – Öztunali, Latza (C), Barreiro, Boëtius, Mwene – Onisiwo, Burkardt.

    Náhradníci: Dahmen – Či Tong-won, Kilian, Papela, Quaison, Stöger, Ádám Szalai, Tauer, Kohr.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Baku, Lacroix, Brooks, Otávio – X. Schlager, Arnold – Brekalo, Philipp, Steffen – Weghorst.

    Náhradníci: Pervan – Białek, Gerhardt, Ginczek, Guilavogui, Joao Victor, Mbabu, Mehmedi, William.

    Rozhodca: Storks – Siewer, Hüwe.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Mainzu sa v posledných sezónach proti Wolfsburgu vôbec nedarí. Poslednú výhru proti tomuto súperovi si na svoje konto pripísal ešte v novembri 2015, odvtedy tak ťahá sériu deviatich ligových zápasov proti Wolfsburgu bez výhry. Od poslednej výhry Mainzu sa šesť zápasov týchto dvoch klubov skončilo remízami, posledné tri duely však vyhral Wolfsburg so skóre 8:0. V minulej sezóne vyhral Wolfsburg vonku 1:0 a doma 4:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    23. 2. 2018: Mainz – Wolfsburg 1:1
    26. 9. 2018: Mainz – Wolfsburg 0:0
    16. 2. 2019: Wolfsburg – Mainz 3:0
    28. 9. 2019: Mainz – Wolfsburg 0:1
    23. 2. 2020: Wolfsburg – Mainz 4:0
     


    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg zatiaľ v roku 2021 nedokázal nadviazať na výsledky z predošlého roku a už tri zápasy za sebou nezabodoval naplno. V tabuľke sa pred týmto kolom nachádzal na šiestom mieste, z ktorého strácal na štvrtý Dortmund tri body. Hlavnou silou Wolfsburgu je jeho obrana, ktorá je treťou najlepšou v lige (19 inkasovaných gólov), v posledných troch zápasoch však Wolfsburg inkasoval až šesť gólov. Smerom dopredu to celkovo nie je žiadna sláva, útočnú produktivitu ale výrazne ťahá Wout Weghorst, ktorý strelil 11 z 24 gólov svojho tímu. Vonku sa Wolfsburgu v tejto sezóne príliš nedarí a z ôsmich zápasov vyhral len jeden. Až päť duelov na cudzom ihrisku však remizoval.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bayern – Wolfsburg 2:1
    Wolfsburg – Stuttgart 1:0
    Dortmund – Wolfsburg 2:0
    Union Berlín – Wolfsburg 2:2
    Wolfsburg – RB Lipsko 2:2
     


    1. FSV Mainz 05

    Mainzu sa prvá časť sezóny absolútne nevydarila a len ešte horšie výsledky (a často i výkony) Schalke spôsobili, že je „len“ na predposlednom mieste bundesligovej tabuľky. Z neho stráca na 15. Bielefeld už sedem bodov, nutne tak potrebuje začať vyhrávať. Z predošlých 16 odohraných kôl sa mu to však podarilo iba raz a aktuálne ťahá sériu ôsmich zápasov bez výhry. Mainz má navyše štvrtý najmenej produktívny útok ligy (15 strelených gólov) a druhú najhoršiu obranu súťaže (34 inkasovaných gólov). V zápasoch doma je Mainz úplne najhorším tímom nemeckej Bundesligy, keď v ôsmich domácich zápasoch získal len dva body.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Hertha – Mainz 0:0
    Mainz – Brémy 0:1
    Bayern – Mainz 5:2
    Mainz – Frankfurt 0:2
    Dortmund – Mainz 1:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 1. FSV Mainz 05 – VfL Wolfsburg. Stretnutie 17. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 20:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 65. Białek, 79. Weghorst

    Karty:   57. Boëtius (MAI) – 53. Philipp (WOF), 90+2. Guilavogui (WOF)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 8:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 17:15.
    1. FSV Mainz 05: Zentner – Niakhaté, Bell (74. Ádám Szalai), Hack – Öztunali (62. Tauer), Latza (C), Barreiro, Boëtius (61. Kohr), Mwene – Onisiwo, Burkardt (82. Quaison).
    Náhradníci: Dahmen – Či Tong-won, Kilian, Papela, Quaison, Stöger, Ádám Szalai, Tauer, Kohr.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Baku (74. Mbabu), Lacroix, Brooks, Otávio – X. Schlager, Arnold (87. Guilavogui) – Brekalo (60. Białek), Philipp (74. Gerhardt), Steffen – Weghorst (87. Mehmedi).
    Náhradníci: Pervan – Białek, Gerhardt, Ginczek, Guilavogui, Joao Victor, Mbabu, Mehmedi, William.

    Rozhodca: Storks – Siewer, Hüwe