Jekaterinburg – Petrohrad 1:3 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Jaroslavľ 4:1 (kon.) | Čeljabinsk – Omsk 2:3 (kon.)
Ufa – Čerepovec 4:2 (kon.) | Kazaň – Riga 4:5 (po pr.) | Red Star Kunlun – Chabarovsk 2:3 (po pr.)
Novgorod – Nižnekamsk 7:1 (kon.) | CSKA Moskva – S.Moskva 2:1 (kon.) | Helsinki – Barys 1:4 (kon.)
Soči – Dinamo Minsk 2:3 (po pr.) | Viťaz – Novosibirsk 3:1 (kon.)
koniec po predl.
Kunlun
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Amur Chabarovsk
cz Utorok 19.01.2021, 17:00 • Arena Mytišči, Mytišči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:23 Denis GOLUBEV - 2:3
     
    64:23
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Dnešní mač do nájezdů nepůjde a může za to pohledná akce DENISE GOLUBEVA. Sedmý nejproduktivnější hráč mezi forvardy Amuru se na levé straně chopil puku, přejel modrou a na kruhu udělal kličku do středu, čímž dokonale zmátl bránícího Lockharta. Kapitána Kunlunu si položil a z kruhů zamířil krásně do levé šibenice.
     
    61:47
    Fram a Sproul si před brankou vzali do parády právě Alexandra Šarova, který clonil Šikinovi a snažil se dorazit do sítě odražený kotouč. Neúspěšně.
     
    61:18
    Kombinace Amuru nakonec vedla k tomu, že Sergej Těreščenko dostal kotouč na levý kruh na střelu z první. Ale Dmitrij Šikin se stačil přesunout a kotouč chytá.
     
    60:00
    Ethan Werek je vyloučen při siréně oznamující konec třetí části na dvě minuty za faul kolenem, což je pro Amur velká výhoda do prodloužení.
     
    50:24
    Nikoliv. Všechno je v pořádku a Amur šťastně srovnává na 2:2.
     
    50:24
    Sudí ještě zkoumají, zda se nejednalo o postavení útočícího Denise Golubeva v brankovišti.
    50:24 Alexandr GORŠKOV - 2:2
     
    50:24
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Gorškov přenechal puk na ose hřiště pro Alexandra Polunina, jenž vystřelil. Dmitrij Šikin sice stačil přes clonícího Golubeva zasáhnout a srazit puk na levou stranu. Z nulového úhlu ale dojel kotouč znovu ALEXANDR GORŠKOV, nahodil ho zpět na branku a dnes výborný Šikin si puk srazil do vlastní klece. Asistence: Alexandr Polunin.
     
    49:43
    Tomáš Zohorna rýsoval z pravé strany střílený pas před branku na Hynka Zohornu, jenž na přihrávku těsně nedosáhl. Dobrá akce prvního útoku Amuru.
     
    47:23
    Anton Lazarev se nakonec v útočném pásmu dostal ke kotouči a ze strany postupoval na gólmana Jevgenije Alikina. Více ho neohrozil i kvůli hákování Nikity Kamalova, jenž jde na střídačku. Využijí domácí i třetí přesilovku zápasu?
     
    44:26
    Lazarev tečoval puk před Alikinem a nadělal mu tím spousty problémů. K dorážce se ještě chtěl dostat Ethan Werek, extřinecký kanonýr, ale na pravé straně před brankou netrefil kotouč ideálně.
    41:23 Jason FRAM - 2:1
     
    41:23
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Také druhá přesilová hra Kunlunu je využitá. Sice dvě sekundy před koncem, ale to na vedoucí brance zhola nic nemění! JASON FRAM se na levém kruhu po přihrávce od Mozíka, jenž zaznamenává druhou asistenci, pořádně opřel do kotouče a trefil se nádherně pod horní tyčku. Puk od oblouku rychle vylétl z branky, takže se na dorážku číhající Werek začal radovat až po chvilce. Asistence: Vojtěch Mozík.
     
    39:25
    Šance pro Kunlun. Na 35 sekund ve druhé části, poté na 85 sekund v části třetí. Alex Polunin dostává dvě minuty za podrážení.
     
    38:54
    Vojtěch Mozík sice u mantinelu zahákoval Denise Golubeva, ale ten svému pádu dost přihrál a na trestnou tak jdou oba hráči.
    32:46 Michal JORDÁN - 1:1
     
    32:46
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Také druhá branka dnešního zápasu nese českou stopu. Obránce MICHAL JORDÁN totiž z předbrankového prostoru dorazil střelu Gorškova, kterou Šikin vyrazil před sebe. Kapitán Amuru byl tam, kde měl být a navíc ho nedostatečně bránil Sean Collins. Začíná se tak od znova a z pětadvacáté střelySikin poprvé inkasuje. Asistence: Alexandr Gorškov.
     
    22:10
    Spencer Foo si sjel po levé straně blíže k brance a utěšenou ránou zápěstím orazítkoval horní tyčku!
    17:37 Ivan NIKOLIŠIN - 1:0
     
    17:37
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Celá akce začala tím, že Alexej Toropčenko na pravém kruhu dal pas na modrou pro Mozíka. Ten viděl, že je proti němu zcela volný a připravený IVAN NIKOLIŠIN, proto mu dal puk. A jelikož k Nikolišinovi nikdo nepřistoupil, udělal tři rychlé kroky a vyslal bombu na vzdálenější tyčku kolem lapačky Alikina, která máchla marně. Asistence: Vojtěch Mozík, Alexej Toropčenko.
     
    17:14
    Sergej Těreščenko se dopustil krosčeku na protihráče a přesilovku si zahrají také hokejisté Kunlunu.
    14:13 Archipov dorážku zblízka v gól nezužitkoval
     
    14:13
    A už se opět hraje před brankou Kunlunu. Dmitrij Archipov moc dobře čekal, že by po akci Šarova mohl kotouč vypadnout kolem levého betonu brankáře. To se i stalo, ovšem forvarda Amuru rychle dostoupil protihráč a znemožnil mu lepší zakončení.
     
    13:24
    Ivan Nikolišin obkroužil prakticky celé pásmo a z levého kruhu vystřelil. Kotouč se dostal za branku, kde se ho chopil Sergej Monachov a rychle ho zkusil nasunout mezi tyč a levý beton Alikina, jenž byl ovšem znovu pozorný!
     
    08:32
    Denis Golubev dostal kotouč ideálně na levý kruh. Ještě si ho rychle zpracoval a popojel blíže k brance, nicméně i tak dokázal Šikin vytěsnit kotouč mimo tři tyče.
     
    08:10
    Ivan Nikolišin se provinil hákováním a jde na dvě minuty ven.
     
    06:22
    Zámek je poměrně sevřený, Amur čím dál blíže kombinuje před brankou Dmitrije Šikina, který se má nyní hodně co otáčet, aby udržel bezbrankový stav.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 18. Nikolišin (Mozík, Toropčenko), 42. Fram (Mozík) – 33. Jordán (Gorškov), 51. Gorškov (Polunin), 65. Golubev


    Kunlun: Šikin (J. Smith) – Fram, Chelios (A), Sproul (A), Jevsejenkov, Mozík, Šustr, Starikov – S. Foo, Lockhart (C), P. Foo – Šaškov, Toropčenko, Leščenko – Nikolišin, Monachov, Wong – Werek, A. Lazarev, Collins – Bakanov.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Vasiliev, Jordán (C), Sergijenko, S. Těreščenko, Turbin (A), Kamalov, Zimin – Rasskazov, H. Zohorna, T. Zohorna (A) – Butuzov, Lugin, Pjanov – Golubev, Gorškov, Polunin – , Archipov, Michasjonok.

    Rozhodca: Vladimir Bukin, Viktor Spirin – Alexander Zacharenkov, Dmitrij Šišlo