Florida – Chicago 5:2 (kon.) | Detroit – Columbus 2:3 (kon.) | NY Islanders – Boston 1:0 (kon.)
koniec
New York Islanders
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Boston Bruins
cz Pondelok 18.01.2021, 23:00 • Barclays Center, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (01:49:09)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Semjon Varlamov (NYI) výhra
    2. Jean-Gabriel Pageau (NYI) 1+0
    3. Tuukka Rask (BOS) prohra
     
    Česká a slovenská stopa:

    Jaroslav Halák (BOS) náhradní brankář

    David Krejčí (BOS) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:04.

    Jakub Zbořil (BOS) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 18:14.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Semjon Varlamov (NYI) – 27 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00.

    Tuukka Rask (BOS) – 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 60:00.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 17 – 27
    Trestné minuty: 8 – 12
    Přesilové hry: 0/5 – 0/3
    Vhazování: 51% – 49%
    Zblokované střely: 17 – 12
    Hity: 31 – 26
    Islanders přemohli Boston těsně 1:0
     
    Je konec! Dva body si do tabulky připíšou domácí hokejisté, kteří těsně utkání vyhráli o jedinou branku! Právě jeden gól padl v celém zápase. Boston měl možná více času puk na hokejce, ovšem Islanders byli nebezpečnější. To dokázal pouhé čtyři minuty před koncem Jean-Gabriel Pageau, jenž by se neztratil ani v baseballu, parádní švih, kterým dostal puk nekompromisně do sítě. Boston ještě zkusil hru bez gólmana, ale hrdina dnešního duelu – Semjon Varlamov udržel už druhé čisté konto v sezóně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Jean-Gabriel Pageau dnes hraje prostě skvěle! Nyní nejprve obral soupeře o puk ve vlastním obranném pásmu, načež jeho rozehrávku zastavil i ve středním.
     
    59:10
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:10
    A domácí gólman měl první těžší práci. Nick Ritchie hned dvakrát dorážel kotouč na brankovišti, ale Semjon Varlamov dnes chytá prostě skvěle...
     
    58:42
    Bruins nyní budou muset zapnout na hodně rychlý pohon, pokud dnes chtějí získat nějaké body. Semjon Varlamov naopak bude cílit na nulu.
     
    58:25
    Tuukka Rask chvilku stál u střídačku, ale nyní už naskakuje na ní! Boston hraje bez gólmana!
     
    58:07
    Charlie McAvoy je na ledě!
     
    57:25
    Až nyní se Islanders dostali do útočného pásma. Adam Pelech se prezentoval rovnou dvěma střeleckými pokusy, ale další kanadský bod nezískal.
     
    56:56
    Velmi blízko jsou dnes domácí hokejisté k druhé výhře v sezóně. Vedou o jenu branku, ještě mají k dispozici přes minutu přesilové hry, hraje jim to do karet.
     
    56:07
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Charlie McAvoy – 2 min., držení).
    55:51 Jean-Gabriel PAGEAU - 1:0
     
    55:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté právě udělali obrovská krok za dvěma body, jelikož se trefují čtyři minuty před koncem! Adam Pelech vypálil od modré a jeho rána trefila jednoho z hráčů hostů. Do odraženého puku se baseballovým švihem poté opřel JEAN-GABRIEL PAGEAU, jenž se nekompromisně trefil za záda gólmana. Asistence: Adam Pelech a Ryan Pulock.
     
    55:13
    David Krejčí si naprosto neohroženě dojel do rohu útočného pásma pro kotouč, navíc mu v tom nikdo ze soků nebránil! Bruins ale nevymysleli ani střelu.
     
    54:31
    Střely na branku: 13 – 22!
     
    53:55
    Noah Dobson si sjel z modré na pravou stranu, načež křižným pasem hledal jednoho ze spoluhráčů. Jeho přihrávka však byla sražena soupeřem.
     
    53:16
    Jeden z hostů se dostal do souboje v obranném pásmu a od svého soupeře doslova odlétl jako papír. Poté narazil do mantinelu, ale je v pořádku, hned se zvedá.
     
    52:48
    To se jim celkem záhy povedlo a na led skočila čerstvá formace. Hosté se přesto udrželi v pásmu a Semjon Varlamov má další zákrok... Buly po jeho pravici.
     
    52:25
    A během několika vteřin je to druhé zakázané uvolnění domácího celku. Hráči Islanders už jsou v předklonu a potřebují nutně dostat puk z pásma.
     
    51:48
    New Yorku se nepovedl přechod skrze střední pásmo, jejich soupeř si vedl o mnoho lépe. Boston se poté usadil v pásmu a domácí vyhodili jenom na icing.
     
    51:14
    I když tomu tak nemuselo být! Sean Kuraly se z ničeho nic objevil v dobré střelecké pozici, ale Semjon Varlamov vyrazil kotouč dokonce svou lapačkou.
     
    50:28
    Nyní se nám už nějakou dobu nepřerušilo, a tak hra plyne celkem rychle. Islanders mají více ze hry, jenže... Zkusím si tipnout, že půjdeme do prodloužení.
     
    49:49
    Velká šance na domácí straně! Anthony Beauvillier se z ničeho nic objevil za obranou, ale o první branku dnešního duelu se nepostaral!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:17
    Domácí zahráli jenom na zakázané uvolnění, ale nemuselo je to moc trápit. Na ledě byla celkem čerstvá pětka, navíc centr domácích poté vyhrál i buly.
     
    48:45
    Už je za námi skoro polovina poslední periody a my jsme se stále nedočkali ani jedné branky. Oba týmy měly své dobré šance, ale gólmani jsou dnes skvělí.
     
    48:08
    Co nyní New Yorku chybělo! Viděli jsme celkem nenápadnou střelu, se kterou měl Tuukka Rask velké problémy a vyrazil ji jenom těsně vedle tyčky...
     
    47:43
    Oba týmy hrají v plném počtu!
     
    47:08
    Anthony Beauvillier sebral puk po několika odrazech na útočné modré a štrádoval si na střed. Tam se k němu ale sjeli dva soupeři a bylo rychle po šanci.
     
    46:36
    Jean-Gabriel Pageau předvedl velmi dobrý obranný zákrok, ale kousek mu k úniku na branku chyběl. Velmi dobře zasáhl poslední obránce hostujícího týmu.
     
    46:06
    Pokud nepřijde žádný faul, bude se celé dvě minuty hrát ve čtyřech na obou stranách. Komu bude vyhovovat více prostoru na ledě? Dočkáme se branky?
     
    45:43
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Jordan Eberle – 2 min., podrážení).

    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Matt Grzelcyk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:09
    Tuukka Rask k tomu nyní přidal i nadstavbu, když pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Boston se po delší době může dostat také do ofenzivní akce.
     
    44:32
    Islanders vstoupili do poslední periody velmi dobře a chtěli by rozhodnout ještě v základní hrací době. Oba gólmani však dnes předvádějí skvělý výkon.
     
    43:53
    Cal Clutterbuck a Casey Cizikas napadali rozehrávku v útočném pásmu, což vedlo k dílčímu úspěchu. Donutili soupeře k chybě, kotouč je ale u jejich gólmana.
     
    43:17
    Brad Marchand je na ledě!
     
    42:50
    Kotouč se několikrát odrazil v okolí útočné modré, tentokrát měli větší štěstí Bruins. Ti proto puk vyvezli a tomuto oslabení se s velkou pravděpodobností ubrání.
     
    42:39
    Jordan Eberle si najel na kraj pravého kruhu a vyslal jedovatou střelu. Tuukka Rask toho znovu moc neviděl, přesto zasáhl nejspíše svou maskou.
     
    42:03
    Hostující hokejisté to udělali šikovně a u svého mantinelu ušetřili pořádnou porci cenných sekund. Navíc se jim povedlo dostat puk těsně za modrou.
     
    41:39
    Islanders se v těžké pozici dokázali udržet v pásmu a měli obrovskou šanci! Jordan Eberle posunul puk na Barzala, jenž trefil horní tyčku!
     
    41:17
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., krosček).
     
    40:43
    Semjon Varlamov musel hodně rychle vytrčit beton proti střele od modré. Zbytek za něj udělali spoluhráči, když poslali puk dostatečně daleko od branky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:14
    A právě se nám rozjela i poslední perioda dnešního duelu, dočkáme se konečně branky? Nebo poprvé v letošní sezóně to bude 0:0 po šedesáti minutách?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 10 – 17
    Trestné minuty: 6 – 6
    Přesilové hry: 0/3 – 0/3
    Vhazování: 60% – 40%
    Zblokované střely: 11 – 10
    Hity: 20 – 15
    Ani ve druhé periodě jsme se branky nedočkali
     
    Už jsou za námi dvě periody dnešního utkání, ve kterých jsme se branky stále nedočkali. Sledovali jsme však už mnohem lepší podívanou, hlavně v druhé polovině prostřední části. Na domácí straně měli velké šance Anders Lee, Jordan Eberle nebo Jean-Gabriel Pageau, jenže ani jeden z nich neuspěl. Na druhé straně měli dobré možnost Nick Ritchie či David Krejčí, jenže ani jeden z gólmanů dnes ještě nekapituloval.

    Další třetina začne přibližně v 0:59.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Bostonu byl signalizovaný ofsajd, a tak museli napadající hráči vycouvat z pásma. Toho domácí využili dlouhým pasem na modrou. Tam si sjel Jean-Gabriel Pageau, jenž šel sám na gólmana, ale těsně netrefil šibenici na zadní tyči!
     
    38:51
    Bruins se však během chvilky dostali zpět do pásma a měli obrovskou možnost! Chybnou rozehrávku sebral Jack Studnicka, jenž puk posunul napravo. Tam byl Nick Ritchie, proti jehož střele se stihl Varlamov přesunout!
     
    38:21
    Hra se nám přestěhovala před domácího brankáře, ale hosté nebyli úspěšné při vhazování. Semjon Varlamov tak mohl zůstat v klidu. Toho si zatím moc neužil.
     
    37:56
    Nyní to byla obrovská šance, která neskončila brankou! Mathew Barzal našel mezi kruhy úplně volného Jordana Eberleho, který z vyložené pozice netrefil ani zařízení!
     
    37:45
    Craig Smith je na ledě!
     
    37:11
    Až nyní se Islanders dostali do tlaku v pásmu, kde si vyměnili několik rychlých nahrávek. Adam Pelech ale od modré trefil jenom Mathewa Barzala.
     
    36:36
    Navíc to byli hosté, kteří měli nyní šanci! Jack Studnicka táhl akci dva na jednoho, ale jeho tečovaná nahrávka byla hodně těžká k trefení ze vzduchu.
     
    36:09
    Domácí hokejisté nerozjeli svou přesilovou hru ani nyní ideálně. Hosté se během několika sekund dostali ke kotouči, který bez problémů vyhodili za brankáře.
     
    35:45
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Craig Smith – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    35:13
    Kieffer Bellows se snažil vykrývat možný prostor na přihrávku na pravou stranu. To se mu celkem podařilo, Boston předvedl chybu v rozehrávce.
     
    34:52
    Tuukka Rask se bude muset mít na pozoru, jelikož Jérémy Lauzon nezvládl svou rozehrávku, kotouč od jeho hokejky postupně doskákal až na icing.
     
    34:12
    Patrice Bergeron vyslal prudký pas po mantinelu, který opravdu skončil u jeho spoluhráče, s následným nahozením si však brankář domácích zase poradil.
     
    33:42
    Semjon Varlamov měl nyní plné betony práce, ale povedlo se mu skákavý puk vytěsnit mimo tři tyče. Poté navíc ještě dobře utěsnil svou bližší tyčku.
     
    33:06
    Josh Bailey se hodně snažil dojet kotouč ve středním pásmu jako první, ale kousek mu přece jen chyběl. Bruins se ale brzy nepřesným pasem o puk připravili.
     
    32:32
    Hra se nám zase přerušila a dnes jsou přerušení opravdu častá. Tentokrát za to mohlo ofsajdové postavení Bostonu, buly bude na jeho útočné modré.
     
    31:48
    Oba týmy se zase snaží hodně útočit a Anders Lee měl obrovskou šanci! Odrazil se k němu kotouč do ideální střelecké pozice, ale střelou z otočky zamířil po ledu těsně vedle!
     
    31:06
    Josh Bailey předvedl rychlou kličku v pásmu a zadovkou posunul touš na útočnou modrou. Odtud hned přišla střela, která však nebyla úplně přesná.
     
    30:41
    Komerční přestávka.
     
    30:07
    Jean-Gabriel Pageau si jako první všimnul odraženého puku, ale zajel s ním až do rohu kluziště. Tam musel podstoupit souboj, ze kterého vzešel jako poražený.
     
    29:44
    Mathew Barzal se spoluhráči napadali rozehrávku soupeře na útočné modré, ale nebyli úspěšní. Semjon Varlamov proto musel rychle scvaknout betony.
     
    29:10
    Nick Leddy chtěl poslat přihrávku skrze šíři středního pásma, ale puk se mu zastavil pod hokejkou. Naštěstí pro něj toho hosté nedokázali nijak využít.
     
    28:53
    Jordan Eberle je na ledě!
     
    28:21
    Hosté se zatím nemohou usadit na delší dobu v pásmu. Jean-Gabriel Pageau dokonce chtěl zahrozit, ale z dobré střelecké pozice byl nakonec vytlačen.
     
    27:45
    Mathew Barzal to ale nyní udělal skvěle. Zachytil nepřesnou rozehrávku Bruins a jemně poslal puk přes všechny čáry. Celá domácí čtyřka stihla vystřídat.
     
    27:15
    Boston se až nyní usadil v pásmu, kde by chtěl rozjet svůj kolotoč. Nick Ritchie nedokázal tečovat těžkou pobídku a hosté se vyhnali sami z pásma.
     
    26:53
    Vyloučení v týmu New York Islanders (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jordan Eberle.
     
    26:53
    Jeden z domácích doslova skočil na střídačku, aby se nehrálo v šesti. Vypadá to ale, že rozhodčí tento prohřešek nakonec odpískal. Nejprve tu je komerčka.
     
    26:20
    Napadání domácího celku dělá nyní obrovské problémy hostujícímu celku, kterému se dlouho nedařilo vyjet z pásma. Nyní se mu to ale konečně povedlo.
     
    25:45
    Charlie McAvoy chtěl využít toho, že před brankou byl zaparkovaný jeho spoluhráč. Domácí gólman toho moc neviděl, přesto vyrazil nad horní tyčku.
     
    25:18
    Vypadá to, že domácí brankář se nám rozchytal do velmi dobrého výkonu. Tuukka Rask nemá ani vzdáleně tolik zákroků, většina střel domácích jde vedle.
     
    24:43
    Obrovská možnost na druhé straně! V rychlém kontru dostal přihrávku na pravé křídlo David Krejčí David Krejčí, jenže jeho střelu Semjon Varlamov vyráží.
     
    24:11
    Anders Lee zavezl puk do útočného pásma a viděli jsme střelu od modré. Tuukka Rask toho sice moc neviděl, přesto dokázal zasáhnout částí výstroje.
     
    23:46
    Nick Ritchie je na ledě!
     
    23:06
    Pro Islanders je to hodně zkrácená přesilová hra, navíc hosté měli v době začátku kotouč na hokejce. Ten poslali přes všechny čáry až za domácího brankáře.
     
    22:53
    Adam Pelech je na ledě!
     
    22:08
    Ryan Pulock to udělal moc pěkně a dostal svůj tým do pásma. Nick Leddy mohl těžit z jeho práce, jenže jeho střela napálila prvního hráče, který před ním byl.
     
    21:46
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Nick Ritchie – 2 min., sekání).
     
    21:04
    Krásní akce, která však nekončí brankou! Viděli jsme rychlou výměnu puku, když Nick Ritchie přihrál nezištně mezi kruhy, odkud jeho spoluhráč trefil jenom beton Varlamova!
     
    20:53
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Adam Pelech – 2 min., držení).
     
    20:15
    A už se nám rozjela i druhá perioda dnešního duelu! Jako první vyrazili do útočného pásma domácí hokejisté, ale ti po souboji kotouč na své hole nezískali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 3 – 11
    Trestné minuty: 2 – 2
    Přesilové hry: 0/1 – 0/1
    Vhazování: 50% – 50%
    Zblokované střely: 7 – 3
    Hity: 9 – 6
    V první třetině jsme branku neviděli
     
    Je za námi první perioda, ve které jsme se nakonec nedočkali ani jedné branky. V první polovině třetiny byli o něco lepší domácí hokejisté, ale ani přesilová hra jim výrazněji nepomohla. Až poté se více do hry dostával Boston, jehož jednu z největších šancí měl David Krejčí. jenže z dobré pozice mířil těsně nad. Snad se nám hra v prostřední části a budeme sledovat atraktivnější podívanou.

    Další třetina začne přibližně v 0:05.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    I když New York se ještě snaží prosadit v útočném pásmu. Noah Dobson se dostal k odraženému puku, ale střela mu vůbec nesedla a jen sjela do rohu hřiště.
     
    19:00
    Do konce první periody nám chybí poslední minutka! Troufnu si tvrdit, že do kabin půjdeme bez branek. Ani jeden z týmů toho zase tak moc v ofenzivě neukázal.
     
    18:40
    Casey Cizikas je na ledě!
     
    18:05
    Další rychlá akce hostů, kterou začal křižnou přihrávkou Jakub Zbořil. Po krátké kombinaci zakončoval z otočky Chris Wagner, ale brankář si beton pohlídal.
     
    17:29
    Nyní už z toho byl závar před Varlamovem! Brad Marchand nacentroval před branku, kde brankář vyrazil puk jen před sebe, Nick Ritchie ani Patrice Bergeron nedostali puk až za brankovou čáru.
     
    17:03
    Islanders mohou potvrdit, že se jim letos v oslabení zatím daří. Dostali v nich totiž jenom jednu branku, na což jejich soupeři potřebovali jedenáct pokusů.
     
    16:40
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Casey Cizikas – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:35
    Casey Cizikas úplně v pohodě vypíchl přihrávku, která vlastně nešla na nikoho v hostujícím dresu. Boston si ale zahraje první přesilovou hru!
     
    16:08
    Semjon Varlamov je v posledních vteřinách o něco více zaměstnanějším brankářem. Nick Ritchie to zkusil z levé strany, ale i on mířil do hrudí brankáře.
     
    15:34
    Tohle už byla šance na vstřelení vedou branky! Prsty v ní navíc měl český útočník David Krejčí. Ten se po rychlé akce a několika odrazech dostal ke střele mezi kruhy, ale těsně minul horní tyčku!
     
    15:13
    Bruins předvedli velmi rychlou akci, která navíc nebyla vůbec marná. Chris Wagner si najel na pravou stranu, ale jeho pokus mířil přesně do hrudi gólmana.
     
    14:41
    První třetina nám zatím plyne velmi rychle a na gólovou možnost nadále čekáme. Změnit to chtěli domácí, ale Raska v brance ani nedokázali ohrozit.
     
    14:18
    Boston v posledních minutách přece jen trochu převzal otěže hry do své moci. Semjon Varlamov schoval nahození od modré do lapačky a přerušil hru.
     
    13:19
    Jack Studnicka měl prostor na modré, kde rozjel kombinaci. Jakub Zbořil nakonec nahazoval na branku a teč jednoho z hostů šla jenom těsně vedle branky!
     
    12:28
    Dnes by tedy nemuselo padnou zrovna hodně branek... Semjon Varlamov už byl připravený na pokus z prostoru mezi kruhy, ale spoluhráč ho zablokoval.
     
    11:51
    Zatím opravdu nesledujeme nijak atraktivní utkání. Oba týmy se sice snaží, ale jejich kombinace hodně váznou. Oba gólmani zatím mohou být celkem v klidu.
     
    11:03
    Komerční přestávka.
     
    10:43
    Bruins se dostali do útočného pásma a jeden z hráčů se dostal na středu hřiště k puku. Jeho střela z otočky byla ale hodně nepřesná, neohrozila brankáře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:06
    Už je za námi polovina první periody a zatím nesledujeme úplně atraktivní podívanou. Na větší možnost zatím stále čekáme, tím pádem i na nějakou branku.
     
    09:25
    Brandon Carlo je na ledě!
     
    09:06
    Což se potvrdilo i o několik momentů později. Tohle není dobrá přesilová hra od domácích hokejistů, kteří se ani nedokázali dostat do nějaké kombinace.
     
    08:25
    Islanders se sice chvilku drželi v útočné třetině, jenže tam nic moc nevymysleli. Boston poté vyhodil a New York se nemůže dostat zpět do pásma.
     
    07:54
    Domácí hokejisté mají první možnost, jak jít v dnešním duelu do vedení. Zatím byli o něco aktivnějším týmem, podaří se jim tuto převahu potvrdit?
     
    07:25
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brandon Carlo – 2 min., krosček).
     
    07:11
    Jack Studnicka byl napadán na útočné modré, tak raději posunul kotouč jen podél mantinelu. Tam byli jenom hráč Islanders, kteří puk proto brzy získali.
     
    06:24
    Domácí hokejisté zatím působí o něco aktivnějším dojmem a nyní bojovali o touš za brankou v útočném pásmu. Úspěšní nebyli, tak se musí vracet do obrany.
     
    05:52
    O chvilku později to však nevypadalo vůbec špatně! Ross Johnston si sjížděl mezi kruhy, ale spoluhráč, který měl puk v rohu hřiště, si ho vůbec nevšiml.
     
    05:15
    Dobson musel pro odražený kotouč až do obranného pásma a chtěl založit akci přihrávkou do středního pásma. Domácí ale v tento moment nebyli úspěšní.
     
    04:47
    Mathew Barzal a Chris Wagner měli menší spor po přerušení, ale nakonec z toho nebylo nic velkého. Sudí u toho byli brzy a oba kohouty zase rychle uklidnili.
     
    04:12
    Boston se také ihned připomněl v ofenzivě, ale Semjon Varlamov měl jednoduchou pozici. Dopředu se proto mohou hnát zase hráči Islanders.
     
    03:12
    Ale to na straně New Yorku nevypadalo úplně zle! Casey Cizikas se dostal k odraženému puku, ale do jeho rány vpadli rovnou dva hostující hokejisté.
     
    02:49
    Jinak je dobré si ujasnit dresy obou týmů. Domácí nastupují v klasické modrooranžové kombinaci, zatímco u hostů převažuje bíločerná kombinace.
     
    02:09
    Zatím se hraje poměrně svižný hokej, oba týmy se snaží budovat si nějaké ofenzivní akce. Ani jeden z gólmanů ale nemusel předvést nějaký těžší zákrok.
     
    01:32
    Anders Bjork ukázal dobrý odhad hry a špatnou rozehrávku domácích zachytil v obranném pásmu. Boston toho ale nevyužil ani ke střele na branku.
     
    01:04
    Matt Grzelcyk si musel dojet pro kotouč za svou brankou a chtěl využít velké rychlosti. To se mu nepodařilo, jelikož kotouč se jen odrazil mimo hrací plochu.
     
    00:42
    Hned při úvodním buly se na led nepříjemně poroučel jeden z rozhodčích. Je však v pořádku, hra ani nebyla přerušena. Domácí mají za sebou první akci.
     
    00:18
    A dnešní duel, který poměrně nezvykle začíná ještě v jedenáct hodin našeho času, právě odstartoval. Proti sobě se postaví Islanders a Bruins.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Johnston, Pageau, Bellows – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Grzelcyk, K. Miller, J. Zbořil – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Studnicka, Krejčí (A), N. Ritchie – C. Smith, Coyle, Bjork – Wagner, Kuraly, Frederic.

    Rozhodčí: O'Rourke, Pochmara – Flemington, Gawryletz.
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák (BOS) – 1 zápas, 0 výher, úspěšnost zákroků 93,5%, průměr obdržených branek – 1,85.

    Jakub Zbořil (BOS) 2 zápasy, 0+0

    Ondřej Kaše (BOS) 2 zápasy, 0+0

    David Krejčí (BOS) 2 zápasy, 0+1
     
    Vzájemné zápasy v loňské sezóně:

    20.12.2019: Boston – Islanders 2:3sn
    12.1.2020: Islanders – Boston 2:3p
    29.2.2020: Islanders – Boston 0:4
    Boston čeká další venkovní duel
     
    Boston Bruins

    Boston byl loni před vyřazovacími boji pasován do role jednoho z největších favoritů. A byl k tomu důvod! Po sedmdesáti kolech měl na svém kontě rovných sto bodů, které mu zajistili vítězství v celé Východní konferenci. Silná byla hlavně defenziva, která inkasovala "jen" 174 branek, zatímco Bruins jich dohromady dali 227. Jenže play-off bylo pro ně velkým zklamáním. Přešli totiž jenom přes Carolinu 4:1, na zápasy, ale v následném čtvrtfinále nestačil, stejně jako jeho dnešní soupeř, na Tampu Bay.

    Boston už má za sebou také dva odehrané zápasy, v obou se mu povedlo bodovat. Oba odehrál na ledě New Jersey Devils. První utkání došlo až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější právě Bruins. Druhý duel skončil v prodloužení a v tom rozhodli o svém vítězství Devils.

    Nejproduktivnější hráči:
    Brad Marchand – 3 body (1+2)
    Patrice Bergeron – 2 body (1+1)
    Nick Ritchie – 1 bod (1+0)
    Islanders odehrají první letošní domácí zápasy
     
    New York Islanders

    Islanders hráli loni celkem slušně, což jim vyneslo sedmou pozici ve Východní konference. V šedesáti osmi zápasech si zapsali rovných osmdesát bodů. New York však měl jemně záporné skóre, když vstřelil 192 branek, zatímco inkasoval o jeden gól více. Islanders loni začali už v předkole play-off, ale ukázali velmi dobrou jízdu, když postupně vyřadili Floridu, Washington a Philadelphii. Stopku jim přineslo až semifinále, ve kterém padly s pozdějším vítězem Stanley Cupu – Tampou Bay.

    New York letos odehrál v nové sezóně už dva zápasy s padesátiprocentní úspěšností. V prvním duelu se představil na ledě svého městského rivala, tedy Rangers. Zápas s emu povedl, jelikož vyhrál celkem v pohodě 4:0. Další utkání se hrálo na stejném ledě, jenže s opačným výsledkem. Islanders totiž padli jasně 0:5.

    Nejproduktivnější hráči:
    Anders Lee – 2 body (2+0)
    Nick Leddy – 2 body (0+2)
    Brock Nelson a Mathew Barzal – 1 bod (1+0)
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání nového ročníku NHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Islanders a Bostonem. Buly je naplánováno na 23:00 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 56. Pageau (Pelech, Pulock)


    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee (C) – Jo. Bailey (A), B. Nelson, Beauvillier – Johnston, Pageau, Bellows – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Grzelcyk, K. Miller, J. Zbořil – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Studnicka, Krejčí (A), N. Ritchie – C. Smith, Coyle, Bjork – Wagner, Kuraly, Frederic.

    Rozhodca: O'Rourke, Pochmara – Flemington, Gawryletz