Union Berlín – Leverkusen 1:0 (kon.)
koniec
1. FC Union Berlín
1:0 (0:0)
Bayer Leverkusen
Piatok 15.01.2021, 20:30 • Stadion An der Alten Försterei, Berlín • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 1. FC Union Berlín – Bayer Leverkusen. Stretnutie 16. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 20:30.
     


    1. FC Union Berlín

    Berlínčania sú zatiaľ najpríjemnejším prekvapením nemeckej Bundesligy a po 15 odohraných kolách sú v tabuľke na piatom mieste, pričom na štvrtý Dortmund strácajú len tri body. Z týchto 15 kôl prehrali len dve a aktuálne ťahajú sériu 5 ligových zápasov bez prehry. Union je spolu s Dortmundom druhý najproduktívnejší tím Bundesligy (31 strelených gólov) a má navyše i piatu najlepšiu obranu súťaže (20 inkasovaných gólov). Doma v tejto sezóne prehral z ôsmich ligových zápasov jediný, a to ešte hneď ten prvý s Augsburgom (1:3).

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Union Berlín – Bayern 1:1
    Stuttgart – Union Berlín 2:2
    Union Berlín – Dortmund 2:1
    Brémy – Union Berlín 0:2
    Union Berlín – Wolfsburg 2:2
     


    Bayer Leverkusen

    Pred tromi kolami bol Leverkusen ešte na prvom mieste, potom však prehral svoj posledný zápas v roku 2020 s Bayernom gólom inkasovaným v poslednej minúte zápasu a odvtedy akoby sa nevedel chytiť. Z posledných troch zápasov získal Leverkusen jediný bod a v tabuľke je na treťom mieste, z ktorého už má na prvý Bayern štvorbodovú stratu. Povzbudiť by ho však mohlo utorňajšie víťazstvo v pohári nad Frankfurtom (4:1). Leverkusen má tretí najproduktívnejší útok ligy (30 strelených gólov) a druhú najlepšiu obranu najvyššej nemeckej súťaže (15 inkasovaných gólov). V zápasoch vonku je zatiaľ druhým najlepším tímom nemeckej Bundesligy, keď z ôsmich zápasov na cudzích trávnikoch prehral jediný – posledný ligový zápas vonku vo Frankfurte (1:2).

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Leverkusen – Hoffenheim 4:1
    Kolín nad Rýnom – Leverkusen 0:4
    Leverkusen – Bayern 1:2
    Frankfurt – Leverkusen 2:1
    Leverkusen – Brémy 1:1
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v nemeckej Bundeslige doteraz stretli len vo vlaňajšom ročníku. V oboch vzájomných súbojoch sa vtedy z výhry radoval Leverkusen – doma vyhral 2:0 a vonku 3:2. Leverkusen okrem toho vyhral nad Unionom Berlín v tomto tisícročí i trikrát v pohári (naposledy v marci 2020 vyhral vo štvrťfinále 4:1).
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, Hübner – Andrich, Trimmel (C), Prömel, Lenz, Ingvartsen – Becker, Awoniyi.

    Náhradníci: Karius – Bülter, Endo, Gießelmann, Gogia, Griesbeck, Ryerson, N. Schlotterbeck, Teuchert.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Dragović, Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Demirbay, Baumgartlinger (C), Amiri – Bailey, Schick, Diaby.

    Náhradníci: Grill, Lomb – Alario, Aránguiz, L. Bender, Wendell, Jedvaj.

    Rozhodca: Badstübner – Schüller, Stein.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Union Berlín bude hrať v červených dresoch, Leverkusen v čiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Ich prvý nákop na útočnú polovicu obrana Unionu odhlavičkovala, lopta sa ale vrátila na kopačky hráčov Leverkusenu.
     
    2
    Bayer sa dostal na útočnú polovicu a kombináciou na krátke prihrávky sa dostal k šestnástke domácich. Diabyho center sprava domáci odhlavičkovali za svoju šestnástku k Amirimu, ktorý z prvej vystrelil nad Lutheho bránu.
     
    3
    Domácim sa loptu po výkope ich brankára Lutheho nepodarilo získať a hostia sa rýchlo vrátili na ich polovicu.
     
    4
    Úvod zápasu sa nesie pod kontrolou hráčov Leverkusenu. Tí domácim loptu ešte prakticky nepožičali, naopak po zablokovanom centri Diabyho z pravého krídla získali svoj prvý rohový kop.
     
    5
    Amirimu sa center od rohovej zástavky vôbec nevydaril a následným taktickým faulom musel zastaviť domáceho hráča, ktorý mohol založiť rýchly protiútok Unionu, Diaby.
     
    6
    Domáci mali prvýkrát možnosť zaútočiť. Ich krátku kombináciu na útočnej polovici zakončil strelou spoza šestnástky Andrich, jeho strelu k pravej tyči však brankár Hrádecký chytil.
     
    7
    Union znovu získal loptu pod svoju kontrolu, pri svojej rozohrávke sa ale dostal pod veľký tlak napádajúcich hráčov hosťujúceho tímu a Friedrich musel hrací predmet odkopnúť do autu.
     
    8
    Bailey sa rozbehol z vlastnej polovice do otvorenej obrany domácich. Loptu si potiahol k šestnástke, jeho nákop na zadnú tyč na Diabyho ale bol veľmi nepresný a skončil až za bránkovou čiarou.
     
    10
    Diaby si na pravom krídle obhodil Hübnera a nacentroval do šestnástky, Friedrich však dokázal jeho center odhlavičkovať. Odrazenú loptu získali mimo domáceho pokutového územia hostia.
     
    11
    Domáci odpovedali na tento útok Leverkusenu svojou útočnou akciou a usadili sa na útočnej polovici. Hostia sú zoradení v obrannom postavení.
     
    12
    Oba tímy si nepresnými nákopmi vystriedali kontrolu nad loptou a napokon ju získali naspäť pod svoju kontrolu domáci. Tí pokračujú vo svojom útoku.
     
    13
    Sinkgraven v strede poľa sklzom zostrelil Andricha. Domáci hráč je našťastie v poriadku a napriek protestom domácich hráčov Sinkgraven kartu nedostal.
     
    14
    Diaby sa dostal za obrancu na pravom krídle a loptu odtiaľ poslal do šestnástky. Demirbay dobiehajúci z druhej vlny vystrelil tesne mimo a aj keď sa ešte snaží získať penaltu, tak sa lopta vráti do hry odkopom od Lutheho brány.
     
    15
    Trimmel nacentroval z rohu zhruba na penaltový bod, kde bol úplne neobsadený Friedrich a ten hlavou nasmeroval loptu do pravej tyče Hrádeckého brány.
     
    16
    Držanie lopty: 36 % : 64 %
     
    17
    Diaby sa znovu uvoľnil na pravom krídle a nacentroval na Schicka. Český útočník sa dostal k hlavičke, loptu ale poslal mimo domácej brány a pri tom ešte narazil do Demirbaya.
     
    18
    Schick po krátkom ošetrení odišiel za autovú čiaru a pomerne rýchlo sa vrátil do hry. Na hracej ploche majú medzitým loptu na svojich kopačkách hráči Unionu.
     
    19
    Na trávniku zostal ležať Becker, ktorý v súboji s Tapsobom o loptu zle došliapol. Domáci útočník už je v opatere lekárov svojho tímu.
     
    20
    Becker odišiel za autovú čiaru po vlastných, jeho pokračovanie v zápase je ale otázne. Na striedačke Unionu už sa začal pripravovať Teuchert.
     
    21
    Hra pokračuje rozohrávkou obrancov Leverkusenu. Domáci sú zoradení v strede poľa a nepúšťajú súpera na svoju polovicu ihriska.
     
    22
    Dlhú kombináciu obrannej štvorice Leverkusenu ukončil veľmi nepresnou prihrávkou na spoluhráča Dragović. Becker sa vrátil na hraciu plochu, po niekoľkých sekundách si ale znovu ľahol na trávnik.
     
    23
    Becker už tentokrát odchádza z hracej plochy len s pomocou lekárov Unionu. Domáci budú vynútene striedať.
     
    24
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Sheraldo Becker, prichádza Cedric Teuchert.
     
    25
    Dlhý nákop na Schicka odhlavičkoval Knoche. V súboji o loptu potom v strede poľa fauloval Tah Awoniyiho.
     
    26
    Tempo hry v posledných minútach výrazne upadlo. Oba tímy prešli k pozičným útokom a hra sa odohráva výhradne medzi šestnástkami.
     
    27
    Hosťom sa podarilo usadiť sa na polovici domáceho tímu, loptu si ale už viac ako pol minúty posúvajú len zo strany na stranu bez výraznejšieho tlaku smerom dopredu.
     
    28
    Unionu sa navyše podarilo hostí dobrým pohybom vytlačiť na ich polovicu. Po malej domov sa lopta dostala až k brankárovi Hrádeckému.
     
    29
    Brankár Unionu Luthe sa dostal pod veľký tlak napádajúceho Amiriho a svojou prihrávkou donútil spoluhráčov z obrany zakopnúť loptu do autu.
     
    30
    Tú tak znovu získali hostia, ktorí museli pred napádajúcimi domácimi opäť zacúvať na vlastnú polovicu.
     
    31
    Tahov nepresný nákop na Schicka skončil u domáceho brankára Lutheho. Ten loptu hneď nakopol na spoluhráčov v útoku, práve Tah ju však získal naspäť na kopačky svojho celku.
     
    32
    Hrádecký našiel nákopom na útočnú polovicu Baileyho, ktorý si loptu naviedol k šestnástke a tvrdou strelou trafil obrancu Friedricha.
     
    33
    Baileyho center sa snažil zasiahnuť na prednej tyči Tapsoba, tiesnený obrancom však loptu len tečoval priamo k domácemu brankárovi Luthemu.
     
    35
    Ingvartsen sa pekne uvoľnil na ľavom krídle a centrom na zadnú tyč hľadal nabiehajúceho Trimmela. Ten loptu nedokázal spracovať a len ju tečoval pri jej lete mimo Hrádeckého brány.
     
    36
    Leverkusen sa dostal na útočnú polovicu, Baileyho nepresnú prihrávku na Schicka však zastavili domáci obrancovia. Knoche následne loptu pohotovo odkopol na polovicu hostí.
     
    37
    Bailey si obhodil na pravom krídle Lenza a prihrávkou do druhej vlny pripravil streleckú pozíciu Amirimu. Jeho strelu ešte tečoval pred zasahujúcim brankárom Luthem Schick, loptu ale usmernil tak, že sa dostala k domácim obrancom, ktorí ju odkopli z nebezpečného priestoru.
     
    38
    Demirbay tvrdo vystrelil spoza pokutového územia a strelou po zemi tesne minul pravú tyč domácej svätyne.
     
    39
    Leverkusen prevzal iniciatívu a posledné minúty sa odohrávajú výhradne na polovici domáceho tímu. Ten je zatiahnutý pri vlastnom pokutovom území.
     
    40
    Unionu sa teraz podarilo hostí vytlačiť aspoň na ich polovicu, stále však majú hráči Leverkusenu loptu na svojich kopačkách.
     
    41
    Schick dostal prihrávku na ľavú stranu šestnástky, kde si loptu zastavil a potom ju prihral na hranicu domáceho pokutového územia Baumgartlingerovi. Kapitán Leverkusenu vystrelil priamo na brankára Lutheho, ktorý loptu vyrazil pred seba, Bailey však pri spracovávaní lopty zasiahol hrací predmet rukou.
     
    42
    Tlak Leverkusenu pokračuje. Domáci sa už nemôžu dostať k lopte na dlhšiu dobu zhruba 7-8 minút.
     
    43
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Knocheho, ktorý mohol založiť rýchly protiútok Unionu, Jonathan Tah (Bayer Leverkusen).
     
    44
    Domáci sa po dlhej dobe dostali na útočnú polovicu a vďaka Lenzovmu zablokovanému centru z ľavej strany získali rohový kop.
     
    45
    Center z rohu Unionu chytil brankár Leverkusenu Hrádecký. Ten loptu vykopol na útočnú polovicu, kde ju však získali pod kontrolu domáci hráči.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45+1
    Domácemu brankárovi Luthemu sa výkop vôbec nevydaril a lopta vysokým oblúčikom spadla pred jeho šestnástkou k Schickovi. Našťastie pre domácich si Schick nedokázal loptu spracovať.
     
    45+2
    Amiri podrazil pred vlastnou šestnástkou Andricha, ktorý si ho chcel zaseknúť. Priamy kop pre Union Berlín.
     
    45+3
    Trimmelov center chytil gólman Hrádecký. Na opačnej strane sa ešte pokúsil o prienik po pravom krídle Bailey, jeho center však dokázala domáca obrana vyriešiť.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Leverkusen bol v prvom polčase aktívnejším tímom a mal loptu omnoho viac pod kontrolou. Hostia mali i viac striel, paradoxne mal však najväčšiu šancu zápasu domáci obranca Friedrich, ktorý po rohovom kope nasmeroval hlavou loptu do tyče Hrádeckého brány. Hostia mali tiež zaujímavé momenty v domácej šestnástke, vždy im však chýbal kúsok k tomu, aby dokázali domáceho brankára prekonať. Šance oboch tímov na body sú tak pred druhým polčasom vyrovnané a uvidíme, ako zareagujú po prestávke na tento vývoj zápasu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 34 % : 66 %
    Strely na bránu: 1:3
    Strely mimo: 2:6
    Rohy: 2:2
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 3:7
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Hostia loptu rýchlo získali a prešli do útoku. Amiri si spracoval Baileyho pas na pravú stranu šestnástky Unionu, jeho center na Schicka však odkopol jeden z domácich obrancov.
     
    48
    Lenzovo dlhé autové vhadzovanie do šestnástky odhlavičkoval Tapsoba k Prömelovi, ktorého zablokovanú strelu chytil brankár Leverkusenu Hrádecký.
     
    49
    Obranná štvorica Leverkusenu si loptu prihráva na vlastnej polovici a snaží sa založiť postupný útok svojho tímu. Domáci ju zatiaľ aktívnym presingom držia pri jej šestnástke.
     
    50
    Prömel skvelou prihrávkou za obranu Unionu vysunul do úniku Teucherta, ktorý strelou po zemi už zvnútra šestnástky trafil ľavú tyč Hrádeckého brány.
     
    51
    Hostia sa po tejto obrovskej gólovej príležitosti domácich snažia trochu upokojiť hru a opäť si loptu prihrávajú na vlastnej polovici obrancovia Leverkusenu.
     
    52
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Diabyho dostáva Marvin Friedrich (1. FC Union Berlín). Priamy kop pre Leverkusen zo stredu útočnej polovice.
     
    53
    Leverkusen rozohral štandardku nakrátko a Diabyho center z ľavého krídla odhlavičkoval Knoche. Hostia následne získali odrazenú loptu a zatiahli sa s ňou do stredu poľa.
     
    55
    Awoniyi si spracoval prihrávku hlavou od Prömela, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a hostia mu ju zobrali. Guľatý nezmysel tak majú na kopačkách obrancovia Leverkusenu.
     
    56
    Hostia sa následne prekombinovali na útočnú polovicu, do streleckej pozície sa ale nedostali. Loptu dokonca stratili, brankár Luthe si ale neporozumel pri rozohrávke s Trimmelom a hosťom tak úplne zadarmo darovali rohový kop.
     
    57
    Baileymu sa center z rohu vôbec nevydaril a mizerný center bez problémov vyriešila domáca obrana. Lopta sa následne dostala do stredu poľa.
     
    58
    Andrich zrazil v strede poľa na trávnik nedovoleným spôsobom Baileyho. Hlavný rozhodca mu dohovára.
     
    59
    Hostia majú i v druhom polčase loptu na kopačkách častejšie, do dobrých streleckých pozícií sa ale vôbec nedostávajú. Domáca obrana hrá zatiaľ veľmi disciplinovane.
     
    60
    Obliehanie domácej obrany pokračuje. Hostia si posúvajú loptu zo strany na stranu okolo šestnástky Unionu, z ich kopačiek ale neprichádza ani strela a ani nebezpečný center.
     
    62
    Schick dostal výbornú kolmú prihrávku za obranu od Diabyho a strelou z prvej k bližšej tyči donútil brankára Lutheho k dobrému zákroku.
     
    63
    Lopta sa potom odrazila do stredu šestnástky, kde sa hostia snažili dostať k strele. Knoche chcel situáciu vyriešiť malou domov, tá bola ale tak ťažká, že domáci brankár Luthe dokázal loptu odkopnúť až tesne spred bránkovej čiary.
     
    64
    Union potom dostal loptu na útočnú polovicu. Ingvartsen posunul prihrávkou z pravého krídla loptu pred šestnástku na Trimmela, ktorého strela po zemi skončila tesne mimo pravej tyče Hrádeckého brány.
     
    65
    Ingvartsen si znovu potiahol loptu po pravom krídle k šestnástke Leverkusenu a prihrávkou dozadu ju posunul na dobiehajúceho Prömela. Ten tvrdou strelou výrazne minul Hrádeckého bránu.
     
    66
    Hostia získali guľatý nezmysel na svoje kopačky, znovu sa však opakuje scenár spred niekoľkých minút a disciplinovaní domáci ich nepúšťajú na svojej polovici k ničomu.
     
    67
    Hostia si tak loptu prihrávajú na vlastnej polovici ihriska. Do založenia útoku zapojili malou domov i brankára Hrádeckého.
     
    68
    Až po takmer dvoch minútach sa dostali hráči Leverkusenu na útočnú polovicu. Diabyho center zablokoval obranca Unionu k Sinkgravenovi, ktorý zo strednej vzdialenosti vystrelil vysoko nad Lutheho bránu.
     
    69
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Julian Baumgartlinger, prichádza Charles Aránguiz.
     
    70
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Lucas Alario.
     
    70
    Domáci po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku a Lenzov prienik po ľavom krídle ukončil čistým sklzom Dragović.
     
    71
    Lenz potom hodil loptu z autu až do šestnástky, odtiaľ však dokázali hrací predmet odvrátiť do bezpečia obrancovia Leverkusenu. Hostia následne prešli do útoku.
     
    72
    Nebezpečenstvo z útoku Leverkusenu však tentokrát vôbec neprišlo, Sinkgraven si totiž nedokázal spracovať ťažký pas na ľavé krídlo. Domáci hneď otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    73
    Ani oni sa ale ďaleko nedostali a už v strede poľa o loptu prišli. Diaby ju bleskurýchlo zaviezol k pokutovému územiu Unionu, jeho center však jeden z obrancov berlínskeho tímu odhlavičkoval.
     
    74
    Sinkgraven sa potom ešte pokúsil o individuálny prienik z ľavého krídla, už v šestnástke ho ale čistým obranným zákrokom pripravil o loptu Friedrich. Domáci ju potom namiesto zložitej rozohrávky radšej odkopli na polovicu Leverkusenu.
     
    76
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Taiwo Awoniyi, prichádza Marius Bülter.
     
    77
    Alario sa snažil prekľučkovať sa do šestnástky Unionu, lopta mu ale už v šestnástke odskočila od nohy. Hostia začínajú znovu stupňovať svoj tlak.
     
    78
    Union je zatiahnutý pri vlastnej šestnástke, domácej obrane sa ale stále darí odvracať do bezpečia všetky nebezpečné centre z krídel.
     
    79
    Leverkusen preto ďalej obliehal pokutové územie domácich, medzeru v obrannom postavení Unionu ale nájsť jednoducho nedokázal. Diabyho nepresný center sprava napokon skončil výrazne za bránkovou čiarou.
     
    80
    Andrich sa rozbehol po ľavej strane útočnej polovice k šestnástke Leverkusenu a nakoniec sa do nej i dostal, jeho center na prednú tyč však odkopol do autu Tah.
     
    82
    Leverkusen má hrací predmet znovu na kopačkách a znovu sa dostal na útočnú polovicu, avšak podobne ako v predošlých momentoch, i teraz domáca obrana funguje bezchybne a nepúšťa hostí k ničomu.
     
    83
    Tapsoba prihrával veľmi nevydarenou malou domov loptu dozadu na brankára Hrádeckého a gólman Leverkusenu musel rýchlo vybehnúť pred svoju šestnástku, aby sa k lopte dostal ako prvý. To sa mu podarilo a hrací predmet rozohral na spoluhráčov.
     
    84
    Sinkgraven síce dostal loptu na útočnú polovicu, jeho pokus o narážačku s Baileym ale neuspel a dopredu môžu vyraziť domáci.
     
    85
    Demirbay šliapol pri kľučke na nohu Teuchertovi. Ten zostáva sedieť na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    87
    Brankár Unionu Luthe nakopol hrací predmet na útočnú polovicu, odkiaľ ju obrancovia Leverkusenu odhlavičkovali. Hostia potom v sérii súbojov v strede poľa získali loptu pod svoju kontrolu.
     
    88
    Tím Union Berlin práve strelil gól!
    Domáci strieľajú v závere možno víťazný gól! Bailey prišiel v súboji na útočnej polovici o loptu a tú Lenz kolmou prihrávkou za obranu posunul na rozbehnutého CEDRICA TEUCHERTA. Ten si ju potiahol smerom do šestnástky a napriek tomu, že vybiehajúci brankár Hrádecký loptu rukou pri svojom zákroku zasiahol, dokázal Teuchert gólmana Leverkusenu prestreliť.
     
    89
    Hráči Leverkusenu ešte protestujú a snažia sa donútiť hlavného rozhodcu, aby spolu s videoasistentom skontrolovali zákrok na Baileyho pred gólom Unionu. Neúspešne.
     
    90
    Žltú kartu za protesty dostáva Nadiem Amiri (Bayer Leverkusen).
     
    90
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Cedric Teuchert, prichádza Julian Ryerson.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+2
    Hostia sú inkasovaným gólom zjavne rozhodení a nedarí sa im ani len podržať loptu. Domáci navyše získali po zbytočnom Dragovićovom faule na Prömela priamy kop.
     
    90+3
    Ten rozohrali domáci nakrátko a namiesto nákopu do šestnástky sa do nej snažil prejsť individuálne zľava Lenz. Nepodarilo sa mu to a po útočnom faule jeho spoluhráča získali loptu hostia.
     
    90+4
    Leverkusen sa síce dostal na útočnú polovicu, nepresné prihrávky však bránia hosťom dostať sa bližšie k šestnástke Unionu. Domácim stačí v tejto chvíli znepríjemňovať hosťom rozohrávku.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Union dnes nebol aktívnejším tímom, väčšinu zápasu strávil v obrane a čakal len na rýchle protiútoky, čo sa týka gólových možností však bol omnoho nebezpečnejší ako Leverkusen. Na úvod druhého polčasu trafil Teuchert, ktorý vystriedal v prvom polčase zraneného Beckera, tyč Hrádeckého brány a aj keď mali iniciatívu hostia, tak sa k nebezpečnejším situáciám pred domácou bránou takmer vôbec nedostali. Rozhodujúci moment prišiel v úplnom závere, keď jeden z rýchlych protiútokov domácich premenil na jediný gól zápasu Cedric Teuchert a hostia už sa z tohto úderu nedokázali spamätať.

    Domáci tak zabodovali v šiestom zápase za sebou a vďaka tejto výhre sa dostali o skóre na štvrté miesto pred Borussiu Dortmund. Leverkusen nevyhral štvrtýkrát za sebou a na treťom mieste má pred štvrtým Unionom už len jednobodový náskok. Na prvý Bayern, ktorý bude v tomto kole ešte len hrať, stráca Union päť bodov a Leverkusen štyri body.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 37 % : 63 %.
    Strely na bránu: 2:4.
    Strely mimo: 8:8.
    Rohy: 2:3.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 9:10.
     
    Ďalší program:

    1. FC Union Berlín
    17. kolo – 20. 1. 2021, 20:30: Lipsko – Union Berlín

    Bayer Leverkusen
    17. kolo – 19. 1. 2021, 20:30: Leverkusen – Dortmund
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:37:13)

    Michal Sadlek

    Góly: 88. Teuchert

    Karty:   52. Friedrich (UNB) – 43. Tah (LEV), 90. Amiri (LEV)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:10.
    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, Hübner – Andrich, Trimmel (C), Prömel, Lenz, Ingvartsen – Becker (24. Teuchert, 90. Ryerson), Awoniyi (76. Bülter).
    Náhradníci: Karius – Bülter, Endo, Gießelmann, Gogia, Griesbeck, Ryerson, N. Schlotterbeck, Teuchert.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Dragović, Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Demirbay, Baumgartlinger (C) (69. Aránguiz), Amiri – Bailey, Schick (70. Alario), Diaby.
    Náhradníci: Grill, Lomb – Alario, Aránguiz, L. Bender, Wendell, Jedvaj.

    Rozhodca: Badstübner – Schüller, Stein