AS Rím – Inter 2:2 (kon.) | Parma – Lazio 0:2 (kon.) | Udinese – Neapol 1:2 (kon.)
Hellas Verona – Crotone 2:1 (kon.) | Fiorentina – Cagliari 1:0 (kon.) | Juventus – Sassuolo 3:1 (kon.)
koniec
FC Parma
0:2 (0:0)
Lazio Rím
cz Nedeľa 10.01.2021, 15:00 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Talianska Seria A • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lazia, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0. Hostující celek měl v průběhu druhého poločasu mnohem více ze hry, navíc se krátce po změně stran dostal do vedení. Římané navíc během několika minut udeřili podruhé, načež si dvoubrankové vedení dokázali pohlídat až do závěrečného hvizdu. Parma se sice snažila s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže směrem dopředu jí to dnes moc nevycházelo. Zejména ve druhém dějství byla prakticky neškodná. (16:52:47)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:9. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:6.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Daleko to měl k míči Bastos, který na prudkou nahrávku nakonec nedosáhl. Parma bude sice vhazovat, avšak do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    90+1
    Tak ještě jednou si s míčem zahrál hostující brankář Reina, který si vyměnil míč s vedle stojícím Acerbim a poté znovu roztáhl hru směrem k autové lajně.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Lazio zcela určitě získá všechny tři body. Parma Calcio se navíc v tuto chvíli pouze brání.
     
    87
    Útočný výpad Lazia ovšem přinesl další ofsajd, tentokráte z díly těch velice těsných. Immobile se přesto nacházel za domácí defenzívou.
     
    86
    Reina si musel dát na rozehrávku velký pozor, nakonec se mu povedlo přesně rozehrát na naprosto osamoceného Cataldiho, jenž dostává míč směrem vpřed.
     
    85
    Poměrně dost místa měl za pokutovým územím domácí Mihaila, který si navedl míč na pravou nohu, avšak poté svůj pokus poslal přímo doprostřed branky.
     
    84
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Manuel Lazzari, přichází Patric.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Adam Marušić, přichází Djavan Anderson.
     
    83
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku tohoto zápasu, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Parma je stále dost neškodná, hosté tak nemají žádný problém.
     
    82
    Pereira se v krátkém časovém sledu dostal k dalšímu zakončení, ani tentokráte však nemířil mezi tři tyče domácí branky. Sepe tak rozehrál urychleně.
     
    81
    U středového kruhu se povedlo kombinaci soupeře vystihnout domácímu Hernanimu, který v tísni musel nahrávat za sebe, kde mu s rozehrávkou pomohl Busi.
     
    80
    Snad poprvé se k míči dostal také nový muž na hrací ploše Pereira, který to po krátkém driblinku zkoušel střelecky. Svým pokusem nedonutil Sepeho k zákroku.
     
    79
    Za obranu soupeře si poté chtěl seběhnout hostující kapitán Immobile, který ovšem v osobním souboji s Alvesem fauloval. Parma okamžitě rozehrála po zemi.
     
    78
    Míč se snesl směrem do zámezí, což znamenalo autové vhazování pro hostujícího Marušiće. Jeho nabídka ovšem našla pouze nohu pozorného Ingleseho.
     
    77
    Parma si vybojovala další rohový kop, který se kroutil směrem do branky soupeře. Reina ovšem prokázal svou připravenost a centr dokázal včas vyboxovat.
     
    76
    Poté se až do pokutového území dokázal protáhnout domácí Inglese, který místo zakončení zkoušel nahrát do malého vápna, kde včas odvracel Luiz Felipe.

    David Suchý

    Góly: 55. Alberto (Lazzari), 67. F. Caicedo (S. Milinković-Savić)

    Karty:   23. Busi (PRM), 26. Brugman (PRM), 63. Hernani (PRM), 66. Balogh (PRM) – 68. Akpa-Akpro (LAZ)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:9. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:6.
    FC Parma: Sepe – Busi, Alves (C), Osorio (46. Ricci), Valenti (34. Balogh) – Brugman (63. Inglese) – Kurtić, Hernani, Sohm (75. Mihaila), Gervinho – Cornelius.
    Náhradníci: Colombi, F. Rinaldi – Balogh, Brunetta, Camara, Cyprien, Dezi, Inglese, Mihaila, Gi. Pezzella, Ricci, Sprocati.

    Lazio Rím: Reina – Luiz Felipe, Acerbi, S. Radu – Lazzari (84. Patric), S. Milinković-Savić, Lucas Leiva (71. Cataldi), Alberto (65. Akpa-Akpro), Marušić (84. D. Anderson) – F. Caicedo (71. Pereira), Immobile (C).
    Náhradníci: Alia, Furlanetto – Akpa-Akpro, Armini, D. Anderson, Pereira, Parolo, Muriqi, Hoedt, Patric, Cataldi, Escalante.

    Rozhodca: Pairetto – Giovane, Rossi