B. Bystrica – Nové Zámky 1:4 (kon.) | Michalovce – HC Slovan 2:1 (1:0 po s.n.) | Poprad – Nitra 4:3 (po pr.)
Detva – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.) | Košice – Zvolen 4:5 (1:2 po s.n.) | Miškovec – Trenčín 3:7 (kon.)
koniec
HK DOXXbet Detva
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 08.01.2021, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 29. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:21:52)
     
    Detva vstúpila do tretej tretiny veľmi aktívne a jej snahu dokázal využiť krásnou sólovou akciou na gól, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, John Brady Lyle. Podobne, ako po prvom góle, i po druhom potom hostia smerom dopredu ožili a darilo sa im dostávať domácich pod tlak, paradoxne sa však s blížiacim sa záverom zápasu ich nápor otupoval. Hostia sa síce snažili dostať do záverečného tlaku, až na ojedinelé strely a gólovú príležitosť Oška v poslednej minúte sa však pred domácou bránkou už nedostali k ničomu. Naopak, domáci im prakticky neumožnili ani len odvolať brankára a úplný záver zápasu sa odohral v tretine Liptovského Mikuláša.

    Detva sa tak vďaka šiestej výhre za sebou dotiahla bodovo na druhý Slovan a z tretieho miesta tabuľky stráca len bod na vedúci Poprad. Liptovský Mikuláš je beznádejne posledný.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 6:8 (33:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Detva však potom preniesla hru do pásma hostí a ešte zatlačila súpera do obrany. Liptovský Mikuláš tak už prakticky nemá šancu skórovať.
     
    59:23
    Oško prenikol pomedzi domácich obrancov až pred bránkovisko Detvy, jeho blafák do ľavej strany ale zastavil brankár Sholl.
     
    59:10
    Hosťom sa nedarí preniknúť do útočnej tretiny. Puk majú navyše Detvania a Curry ho nahadzuje za bránku Liptovského Mikuláša.
     
    58:50
    Downing vystihol prihrávku na Hunu, ktorý sa s Downingom vrátil dozadu a nakoniec mu už vo vlastnej tretine puk zobral.
     
    58:29
    Charbonneau hľadal prihrávkou z ľavej strany Čacha, ten ale v dobrej streleckej pozícii puk nezasiahol. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    57:53
    Hostia sa pokúsili o ďalší útok, ich nahodenie na zadný mantinel však domáci zachytili a puk vyhodili do strednej tretiny.
     
    57:20
    Viktor Fekiač dostal puk do rohu útočnej tretiny, kde ho posunul na Klímu. Domáci medzitým v pokoji prestriedali.
     
    56:51
    Detva síce buly vo vlastnom pásme prehrala, hostia sa ale nepresnou prihrávkou na modrú sami z útočného pásma vyhnali.
     
    56:28
    Liptáci po dlhšej dobe ohrozili domácu bránku. Valtolovu strelu od modrej tečoval medzi kruhmi Petran, puk ale skončil na ochrannej sieti.
     
    56:10
    Štrauch sa po zisku puku dostal po pravej strane do útočného pásma a strelou z ostrého uhla donútil domáceho brankára Sholla k zákroku.
     
    55:54
    Hostia by sa radi dostali k nejakému tlaku v závere zápasu, zatiaľ sú to však práve oni, kto sa musí neustále brániť. Detva naďalej kombinuje v útočnom pásme.
     
    55:25
    Robertson zastavil prihrávku Downinga pred bránku hostí a puk hneď poslal na Štraucha. Ten ho však nezastavil a pokus hostí o útok tak opäť končí zakázaným uvoľnením.
     
    55:08
    Ščurko si pripravil priestor na strelu z osi klziska, jeho zakončenie letiace pod hornú žŕdku však vyrazil brankár Kozel na ochrannú sieť.
     
    54:40
    Detva sa po vyhranom buly usadila v pásme hostí. Klímovu strelu od modrej zablokoval Jesus, puk sa ale odrazil naspäť na hokejky domácich.
     
    54:12
    Viktor Fekiač prenikol po pravom krídle do útočnej tretiny individuálne, cez obrancu hostí však nedokázal puk posunúť na Coxa. Kalouskovo nahodenie do detvianskej tretiny následne končí zakázaným uvoľnením.
     
    53:41
    Oba tímy si nepresnými rozohrávkami v strednom pásme vystriedali kontrolu nad pukom a nakoniec znovu skončil na hokejkách hráčov Detvy. Tým sa nedarí preniknúť do útočného pásma.

    Michal Sadlek


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 22. Charbonneau (Cox, Čacho), 44. Lyle (Sholl) – 26. Kalousek (Portokalis, McShane)


    HK DOXXbet Detva: Sholl (Lietava) – Lyle, Lalík, Gachulinec, Rymsha, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Bakala – Ščurko, V. Fekiač, Ľupták – Charbonneau, Čacho, Cox – Downing, Valent, Žilka – Magdolen, Klíma, Curry
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kozel (Bátory) – Nemec, Robertson, Petran, Valtola, Jesus, Mezovský, Pavúk, Droppa – Huna, Lištiak, Štrauch – Michalík, Oško, Hamráček – Portokalis, McShane, Kalousek – Bača, Uhrík, Haluška

    Rozhodca: Hronský, Konc st. – Konc ml., Crman