Jaroslavľ – Petrohrad 4:1 (kon.) | Red Star Kunlun – Novosibirsk 1:6 (kon.) | Novgorod – Metallurg Magnitogorsk 2:3 (kon.)
Omsk – Čerepovec 4:3 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 2:6 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
2:6 (1:3, 0:2, 1:1)
HC Dinamo Minsk
cz Štvrtok 07.01.2021, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    53:34 Miks INDRAŠIS - 2:6
     
    53:34
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí rychle skrze přesilovku snižují a připisují druhou branku v tomto zápase! Herní situace to byla skutečně jednoduchá, puk se posouval na vrcholku rozestavení po ose Darzinš – Jaks – MIKS INDRAŠIS. Poslední jmenovaný si sjel blíže brance a přesnou střelou k tyči propálil Furcha, který toho viděl velmi málo – 2:6! Asistence: Janis Jaks, Lauris Darzinš.
    47:39 Vladislav JERJOMENKO - 1:6
     
    47:39
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Zlepšení herního projevu Rize branku nepřineslo, Minsk na druhé straně naopak pečetí bodový zisk! Pavel Varfolomejev si počkal, nabídl puk na modrou pro VLADISLAVA JERJOMENKA, jenž se po zákroku Džerinše vrátil na led. Jerjomenko se rozhodl vyslat přímou střelu na kasu, která o břevno zapadla za Vorisova záda – 1:6! Asistence: Pavel Varfolomejev.
    34:50 Shane PRINCE - 1:5
     
    34:50
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Jenom deset sekund poté Minsk využívá už třetí přesilovku a pro Rigu se začíná rýsovat další debakl! Spooner adresoval další přihrávku k tyči na SHANEA PRINCEHO, který se pohotově otočil a nadvakrát dostal puk za záda brankáře Vorise. V první moment to vypadalo, že by si domácí lavička vzala coach challenge, nakonec ale hra jede dále – 1:5! Asistence: Ryan Spooner, Brennan Menell.
    25:08 Pavel VARFOLOMEJEV - 1:4
     
    25:08
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Nakonec ale Riga přesto inkasuje a Minsk si buduje komfortní náskok. Protas nabídl puk do oblouku pro PAVLA VARFOLOMEJEVA, který si s útočníkem vyměnil pozici, bez napadání si najel až na vrcholek levého kruhu a přesnou střelou na bližší šibenici překonal Vorise – 1:4! Asistence: Alexej Protas, Adam Almqvist.
    15:44 Shane PRINCE - 1:3
     
    15:44
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Jenomže po 16 sekundách je to stejně všechno jedno, Minsk jde zpět na dvě branky plus! Spooner zkusil tentokrát situaci zahrát z druhé strany, tentokrát byl již SHANE PRINCE na hranici brankoviště úspěšný a překonal Vorise. Stejně jako Riga, i Minsk tak využívá nabídnutou přesilovou hru – 1:3! Asistence: Ryan Spooner, Brennan Menell.
    10:08 Rihards BUKARTS - 1:2
     
    10:08
    Riga právě vstřelila branku!
    Nakonec Riga dokázala početní výhodu využít a otřesný start do zápasu alespoň částečně koriguje. V přesilové hře měl hodně prostoru u mantinelu Roberts Bukarts, který cpal okamžitě puk na brankoviště. Tam byl nejdůraznější jeho bratr RIHARDS BUKARTS, který nakonec protlačil kotouč až za záda Furcha – 1:2! Asistence: Rihards Bukarts, Reece Scarlett.
    07:01 Ilja SOLOVJOV - 0:2
     
    07:01
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Ztráta kotouče od Paršina vynesla druhý gól Minsku! Hosté pak rychle nabruslili do útočného pásma a přihrávku do předbrankového prostoru sice měl Mamčics, ledabylým vyhozením ale našel jenom hůl ILJY SOLOVJOVA. Obránce Minsku si ještě vybruslil na levý kruh, aby měl čistější prostor před sebou a přesnou střelou mezi Nalimovovy betony vyhání domácího brankáře střídat – 0:2! Bez asistence.
    00:37 Stěpan FALKOVSKIJ - 0:1
     
    00:37
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A hned z prvního vhazování před brankou Rigy jde Dinamo do vedení! Děmkov shrábl vyhrané buly a zahrál pod sebe na Usova, který se neunáhlil, nýbrž přistrčil puk na zcela volného STĚPANA FALKOVSKÉHO, jehož tvrdá střela šla nad rameno přesouvajícího se Nalimovse – 0:1! Asistence: Ilja Usov, Arťom Děmkov.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 11. Rihards Bukarts (Roberts Bukarts, Scarlett), 54. Indrašis (Jaks, Dārziņš) – 1. Faľkovskij (Usov, Demkov), 8. Solovjov, 16. Prince (Spooner, Menell), 26. Varfolomejev (Protas, Almqvist), 35. Prince (Spooner, Menell), 48. Jerjomenko (Varfolomejev)


    HC Dinamo Riga: Nalimov (8. Voris) – Zile, Scarlett, Maione, Mamčics, Skvorcovs, Ošenieks, Jaks – Paršin, Indrašis (A), Dārziņš (C) – Rihards Bukarts, Džerinš, Dzierkals – Roberts Bukarts, Gračov, Lipon – Gegeris, Berzinš, Larionovs – Zyrianov.
    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Solovjov, Menell, Faľkovskij, Jerjomenko, Almqvist, Znacharenko (A), Derjabin, Martynov – Prince (C), Spooner, Z. Mitchell (A) – Alistrov, Gorbunov, Varfolomejev – Usov, Paré, Demkov – K. Voronin, Protas, Kogalev.

    Rozhodca: Belov (RUS), Kudrjašov (LAT) – Kučava, Nikolajev (oba RUS)