Nitra – Nové Zámky 6:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Detva 1:4 (kon.) | Zvolen – B. Bystrica 5:4 (po pr.)
Poprad – Košice 3:0 (kon.) | Miškovec – Michalovce 1:2 (kon.) | HC Slovan – Trenčín 4:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
HC Košice
Pondelok 28.12.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine Košičania nepredviedli takú hru, ktorá by mohla zdramatizovať dianie na ľade v Poprade. Hostia nevyužili ani ponúknuté presilovky a žiaden gól nestrelili. Popradský úspešný výkon v druhej tretine, v ktorej nastrieľali tri góly, korunoval čistým kontom gólman Vošvrda. (20:22:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:19
    Marcel Haščák sa trošičku nechal rozhodiť po súboji s Marekom Baránkom. Doviedli to do rohu klziska, Marek Baránek napokon dostáva dve minúty za držanie.
     
    58:14
    Poprad zvládol aj toto oslabenie bez inkasovaného gólu, Košičania neboli v presilovej hre vôbec nebezpeční.
     
    57:10
    Růžička si od modrej čiary skorčuľoval na pravý kruh, tam si počkal na prihrávku Réwaya, ktorý odviedol dobrú korčuliarsku prácu. Růžičkova strela z prvej skončila vo výstroji Vošvrdu.
     
    56:14
    Košice majú azda jednu z posledných možností, ako ešte zvrátiť duel. Adam Drgoň dostáva dvojminútový trest za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    55:50
    Skokan to urobil zaujímavo za košickou bránkou, predviedol takú menšiu otočku, následne nabíjal na modrú čiaru Brejčákovi. Strela Brejčáka skončila bezpečne v lapačke Riečického.
     
    55:24
    Růžička to skúsil po ľavom krídle, zakončoval z ľavého kruhu, no Vošvrda jemnú strelu pohodlne s istotou vyrážal.
     
    54:52
    Erving si dovolil sympatickú parádičku, posunul si puk pomedzi korčule a následne skúšal krížnou prihrávkou nájsť Svitanu, no nebolo to presné.
     
    53:52
    Už sa chýli ku koncu aj druhá časť ďalšej košickej presilovky. Z pravého kruhu to strelou skúsil Jokeľ, Vošvrda opäť spoľahlivo zasiahol.
     
    52:54
    Mrázovi sa odrazil puk po zblokovanej strele. Následne parádnou prihrávkou našiel na pravom kruhu Chovana, ktorý pálil z prvej, no výborný bol Vošvrda, ktorý sa betónom rýchlo presunul.
     
    52:24
    Košičania zvíťazili na buly a rozostavili sa v pásme. Chovan to skúšal strelou spoza pravého kruhu. Puk sa od betónu Vošvrdu odrazil na Réwayovu korčuľu, odtiaľ sa zase odrazil k Vošvrdovi, ktorý už prikrýval.
     
    52:00
    Košická presilovka bude v podstate pokračovať. Petr Ulrych dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    51:28
    Oddýchnutý Haščák sa z trestnej lavice vrátil na ľad. Na ľavom krídle však nemal rýchlosť a len odovzdal puk na zadný mantinel.
     
    50:44
    V závere presilovky to skúsil ešte z ľavého kruhu Patrik Frič. Jeho zakončenie skončilo na vyrážačke popradského gólmana.
     
    50:06
    Růžička to strelou skúsil z ľavého kruhu. Namieril priamo do výstroje Vošvrdu a spoluhráči bezpečne odstránili puk preč spred bránky.
     
    49:38
    Košická presilovka zatiaľ nie je úspešná. Popradu sa darí zachytávať puky a takmer je už prvá polovica presilovky preč.
     
    48:50
    Hráčska lavica po druhýkrát v zápase dostáva dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľade. Odsedí si ho Haščák.
     
    48:28
    Na modrej čiare napriahol Žiga Pavlin. Jeho delovka bola nepresná. Košičiania mierne zvýšili obrátky, domáci kamzíci zatiaľ spoľahlivo bránia.
     
    47:38
    Ulrych bol na chvíľu vyradený z hry po strate puku, Réway mu ho šikovne za bránkou odobral a snažil sa ho prihrávať pred bránku. Odrazený puk napokon prikryl Vošvrda.
     
    47:08
    Nepríjemne teraz nastrelil Růžička Miroslava Preisingera, ktorého ratoval aj gólman Vošvrda. S bolestivou grimasou odišiel Preisinger na striedačku.
     
    45:57
    Spoza ľavého kruhu to skúšal strelou Baránek, nedokázal to však úspešne trafiť do priestoru brány.
     
    44:56
    Popradčania roztiahli hru v útočnom pásme, od modrej čiary nahadzoval puk Kramár, nik však jeho úmysel nezužitkoval na teč.
     
    44:16
    Šikovnou prihrávkou dokázal Belluš nájsť Mareka Slováka. Jeho zakončenie bolo zblokované a skončilo na ochrannej sieti.
     
    43:57
    Haščák prihrávkou z úrovne bránkovej čiary posúval puk k opačnej žrdi na uvoľneného Patrika Svitanu. Strela z prvej mu nesadla, mieril do bočnej konštrukcie brány.
     
    43:30
    Skokan to teraz skúsil mierne nečakane z veľkého uhla. Riečický si postrážil bližšiu žrď a vyrážal na ochrannú sieť.
     
    42:14
    Vďaka Bjalončíkovej aktivite zvládli popradskí hráči pred pár sekundami hybridný icing. Livingston to mal potom v rohu klziska ťažké, nedokázal sa vymaniť spod tlaku Košičanov.
     
    41:09
    Šikovne prenikol cez útočnú modrú Milý, ktorému sa ukazoval Klhůfek. Dostal prihrávku na ľavý kruh, strieľal švihom a Vošvrda bezpečne vyrážal.
     
    40:27
    Drgoňovi sa medzi kruhmi na prihrávku ukazoval Haščák, ktorý však už bol blokovaný dvomi košickými hráčmi a puk si nespracoval.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Dalo by sa konštatovať, že prostredná dvadsaťminútovka bola pre hostí smolná. Najprv otvoril skóre v 26. minúte Dalhuisen, následne pri presilovke Košíc skóroval Skokan a v 30. minúte sa tesne po konci popradského oslabenia presadil Vandas.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:38
    Erving spoločne s Bjalončíkom a Livingstonom udržali útočné pásmo. Oceliari sa však rýchlo vrhli do defenzívnej roboty.
     
    38:40
    Handlovský nabíjal Vandasovi medzi kruhy, ktorý pálil z prvej, no jeho tvrdá strela bola zblokovaná na zadný mantinel.
     
    38:12
    Vandasovi unikol puk pred modrou čiarou, do pásma už vnikli Haščák s Preisingerom a je z toho postavenie mimo hry.
     
    37:27
    Popradská rozohrávka v týchto sekundách nevyšla. Končí sa to zakázaným uvoľnením a hra sa sťahuje pred Vošvrdu.
     
    37:01
    Po viac ako piatich minútach košický gólman Dominik Riečický ukončil dlhý úsek bez prerušenia hry. Udržal puk u seba po nastrelení zo stredného pásma.
     
    36:35
    Oceliari sa teraz dostali do útočného pásma, spoza ľavého kruhu to strelou skúsil Klhůfek, mieril však mimo priestoru brány.
     
    35:12
    Košičania si museli dať pozor na pohyb Bjalončíka, ktorý prekorčuľoval poza bránku, potom však vrátil puk do rohu klziska. Popradčania sa snažia o tlak v pásme.
     
    34:31
    Handlovský to skúšal delovkou spoza ľavého kruhu, Baránek ju však úspešne zblokoval na plexisklo.
     
    33:54
    V tvrdom súboji za bránkou pri zadnom mantineli sa ocitli Hudec a Frič. Napokon zvíťazil košický hráč, ktorý sa presunul pred bránku a skúšal ohroziť Vošvrdu. Tomu však pomohli spoluhráči.
     
    32:48
    Hostia sa opäť dostali do útočnej tretiny po opätovnom založení útoku. Krížnu prihrávku však teraz zblokoval Tavi a odovzdal puk preč od seba.
     
    31:53
    Košická presilovka naďalej pokračuje v dobrom tempe. Teraz sa do streleckej pozície na pravom kruhu dostal Michal Chovan, ktorý to skúsil švihom, mieril však priamo do stredu tela Vošvrdu.
     
    31:34
    Košičania po vyhratom buly ostali v pásme. Chovan nabíjal na modrú čiaru Baránkovi, ktorý zakončoval švihom a zrejme pohladil Vošvrdovu lapačku.
     
    30:59
    Aj keď predchádzajúca presilovka oceliarov bola veľmi smolná, majú šancu na reparát. Dávid Skokan si odsedí dve minúty za držanie.
     
    29:49
    Poprad dal gól!
    Popradčania dávajú tretí gól. Brejčák vyhadzoval puk z pásma popri mantineli. Na útočnej modrej naskočil z trestnej lavice Livingston. Vnikol do pásma, krížom presunul hru na MICHAELA VANDASA a ten z prvej prekonal roztiahnutého Riečického.
    Asistencie: James Livingston, Daniel Brejčák.
     
    29:41
    Ďalšiu strelu od modrej čiary skúšal Baránek, mieril však mimo priestoru bránky.
     
    29:16
    Oceliari mali dobrú fázu v pásme, rozmiestnili si, ale ich presilovka bola v mnohých okamihoch statická. Po strele Nemčíka prišlo prerušenie hry, keďže Vošvrda podržal puk v lapačke.
     
    28:46
    Košičania však samozrejme pokračujú v početnej výhode a už sa dostali do útočného pásma.
     
    28:16
    Poprad dal gól!
    Poprad zvyšuje svoje vedenie gólom vo vlastnom oslabení. Najprv z toho bol náznak šance pre Chovana, Svitana však výborne zblokoval puk, počkal si na moment nakorčuľovania od DÁVIDA SKOKANA. Ten už šiel po prihrávke prakticky sám na bránu a perfektnou strelou do žrde a do brány skóroval.
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    27:43
    Košičania majú šancu na vyrovnanie. James Livingston dostáva dve minúty za seknutie a je z toho presilovka pre oceliarov.
     
    26:26
    Košičania sa dostali do pásma, Radek Deyl však pri kľučke prišiel pomerne lacno o puk a takmer sa domáci dostali do prečíslenia. Handlovský však na krídle rýchlosť nenabral.
     
    25:50
    Poprad sa dostal do ďalšej príležitosti. Haščákovi sa medzi kruhmi ukázal Skokan, ktorý to skúšal švihom, ale ľavý roh brány prestrelil.
     
    25:20
    Poprad dal gól!
    Kamzíci otvárajú skóre duelu. Štvrtý popradský útok odviedol v útočnom pásme dobrú prácu. Matej Paločko manévroval s pukom, posunul ho na modrú čiaru Brejčákovi, ktorý to posunul Dalhuisenovi a jeho strelu ešte dokázal tečovať šikovne MATÚŠ PALOČKO.
    Asistencie: Mike Dalhuisen, Daniel Brejčák.
     
    24:41
    Pred Bjalončíkom sa otvoril priestor medzi kruhmi, ktorý to skúšal jemne nahadzovať. Priestor Riečického brány netrafil.
     
    23:34
    Handlovský s Preisingerom síce naháňali Chovana, ktorý však predviedol úspešný stick-handling a dokázal vyviesť puk z hĺbky obranného pásma.
     
    23:01
    Košičania sa usadili v útočnom pásme, Chovan z rohu klziska hľadal prihrávkou pred bránu obrancu Nemčíka. Ten bol tiesnený a Vošvrda bezpečne radšej pokryl puk.
     
    22:26
    Matej Paločko sa pozrel na pravý kruh, kde sa mu uvoľnil Hajnik, ktorý zakončoval po prihrávke z prvej, minul však priestor brány.
     
    21:45
    Pred Bjalončíkom sa otvoril priestor, hoci ho križoval Slovák, a tak už prihrávka vzad na Taviho neprenikla.
     
    21:02
    Michalčin úspešne na modrej čiare teraz zastavil Handlovského a taktiež nepustil útočníka do svojho obranného pásma. Úvod tretiny je zatiaľ bez zakončení.
     
    20:28
    Chovan sa do útočného pásma nedostal, od puku ho čistým spôsobom odstavil Drgoň a Popradčania rozohrávajú.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Po pomerne tichom úvode sa oba tímy rozbehli a videli sme výraznú aktivitu, ktorá vyústila do viacerých šancí na jednej, či druhej strane. Skóre sa však nemenilo, po 20 minútach je teda stav nezmenený 0:0.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:13
    Vandasova krížna prihrávka v závere presilovky bola vypichnutá Jokeľom. Košičania potom chceli vyhodiť puk, ale už to bolo po naskočení hráča na ľad, a tak je to zakázané uvoľnenie.
     
    18:04
    Kamzíci úspešne pokračujú a hrajú aktívnu presilovku. Najprv Haščákova strela bola zblokovaná, potom to Svitana nabíjal na modrú Drgoňovi a tú si našiel za okamih Riečický v lapačke.
     
    17:29
    Poprad vyhral buly a ihneď sa rozostavil. Svitanova strela bola zblokovaná na plexisklo, Skokan ihneď vrátil puk pred bránku Livingstonovi, ktorý však nevyužil stopercentnú šancu.
     
    17:12
    Poprad má prvú presilovkovú možnosť v zápase. Martin Réway dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    17:04
    Domáci predviedli ďalší rýchly protiútok. Livingston na útočnú modrú vyslal do jazdy Bjalončíka, ktorý zakončoval z ľavého kruhu. Riečický chvíľu zaváhal, nevedel, kde je puk, ale našiel ho niekde pri lapačke.
     
    16:28
    Kramár perfektne načasoval prihrávku pred bránku, kde na pár sekúnd ostal voľný Preisinger a ten zakončoval z prvej. Riečický bol taktiež rýchly a zakončenie z prvej vyrazil pohotovo betónom.
     
    15:52
    Mráz korčuľoval s pukom po pravom krídle a pred bránku mu už korčuľoval Klhůfek. Nepodarilo sa mu však napokon nájsť svojho spoluhráča.
     
    14:41
    Popradskej štvrtej formácii sa podarilo bojovným spôsobom obrať o útočné pásmo košický elitný útok. Zapracovali najmä bratia Paločkovci.
     
    13:54
    Livingston zachytil puk na útočnej modrej. Korčuľoval zo stoja, musel konať rýchlo, pretože Košičania bekčekovali v rýchlosti prakticky okamžite. Bjalončík taktiež trielil k bráne, Riečický však jasným zákrokom nedovolil dorážať.
     
    13:18
    Deyl pri mantineli zblokoval Vandasa, Košičania začali Popradčanov aktívne napádať. Napokon sa z toho zrodila celkom dobrá situácia pre Mráza, ktorý však puk medzi kruhmi zrejme nečakal.
     
    12:18
    Aktívni boli aj naďalej domáci. Opäť chceli Haščák so Skokanom spolupracovať, teraz im to však veľmi nevyšlo. Ľahký uniknutý puk pre istotu Riečický prikryl.
     
    11:49
    Haščák si hľadal priestor na Skokanovu krížnu prihrávku od ľavého mantinelu. Baránek však Haščáka dobehol a korčuľou zastavil letiaci puk.
     
    11:26
    Drgoň sa nenechal nachytať na kľučku Michala Chovana, ktorá bola myslená určite dobre, no popradský obranca rázne na modrej čiare zastavil košického krídelníka.
     
    10:57
    Peter Bjalončík sa šikovne preštrikoval cez Radka Deyla, natlačil sa pred bránkovisko a strieľal z ideálnej pozície. Riečický ihneď zasiahol hokejkou.
     
    10:14
    Košická dvojica Klhůfek a Mráz si nerozumeli v útočnom pásme a stratili puk. Celá druhá presilovka Košíc bola veľmi nevýrazná, Vošvrdu ani poriadne neohrozili, okrem spomínanej šance. Už sa trest práve skončil a domáci sú piati na ľade.
     
    08:32
    Klhůfek to šikovne chcel presúvať zadovkou pomedzi nohy na Mráza. Skokan však zapracoval a vypichol rýchlo prihrávku a nedovolil Mrázovi strieľať prakticky do odkrytej brány.
     
    08:14
    Uvidíme druhú košickú presilovku v zápase. Po zlom striedaní bolo Popradčanov na ľade až príliš veľa. Trest si odsedí Matúš Paločko.
     
    07:40
    Košický útok nebol veľmi úspešný, Milý nahadzoval puk na zadný mantinel a získali ho domáci, ktorí chceli vyraziť dopredu. Matej Paločko sa prepracoval medzi kruhy, prihrávka na Ervinga ale bola vypichnutá.
     
    06:47
    Janne Tavi bol aj naďalej aktívny a snažil sa načasovať prihrávku pre Livingstona, ktorý smeroval pred bránu. Košická defenzíva však spoľahlivo zapracovala a Livingstona do zakončenia nepustila.
     
    06:37
    Po peknom priťuknutí získal puk medzi kruhmi Janne Tavi, ktorý to skúšal zblízka. Dominik Riečický okamžite a pohotovo zakročil lapačkou.
     
    05:42
    Prvá vážnejšia šanca Košíc. Havrila chcel najprv prestrčiť puk Krasničanovi. Napokon sa to podarilo, potom Krasničan okamžite dával pred bránku na Samuela Nagya. Jeho strela z bezprostrednej blízkosti z prvej však letela vedľa.
     
    05:03
    Po košickom vyhratom buly pálil od modrej čiary nebezpečne Marek Baránek. Jeho delovka ideálne sadla do lapačky Tomáša Vošvrdu, ktorý predviedol sympatický semafor.
     
    04:52
    Na modrej čiare zachránil útočné pásmo Martin Nemčík, ktorý to nahadzoval ihneď na Vošvrdu. Popradský brankár pohodlne vyrážal.
     
    04:12
    Hajnik síce prišiel o puk v rohu klziska, odrazil sa však k bránke, kde už korčuľoval Matúš Paločko. Košická defenzíva na čele s Riečickým to však vyriešila.
     
    03:23
    Dobrú prácu odviedol Bjalončík, ktorý zastavil na obrannej modrej čiare košického hráča, vypichol mu puk a odišiel strieľať. Pomaly sa presilovka oceliarov končí.
     
    02:42
    V príležitosti sa ocitol po odrazenom puku Filip Vrábeľ, ktorý bol medzi kruhmi. Natesno však pri ňom bol Handlovský a zblokoval jeho strelu.
     
    02:18
    Košičania po dvoch stratách puku získali útočné pásmo a rozostavili sa. Spoza ľavého kruhu to skúsil Bruno Mráz a Vošvrda okamžite vytiahol lapačku.
     
    01:36
    Presilovku si ako prví zahrajú hokejisti Košíc. Predchádzajúca situácia s Dalhuisenom vyústila do nedovoleného zákroku Dalhuisena, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    01:26
    Veľmi veľa si dovolil domáci obranca Dalhuisen, ktorý sa trochu zrazil s košickým hráčom a dostal sa pod tlak.
     
    00:36
    Belluš si spracúval prihrávku už na hrane ofsajdu. Chovan preto musel z pásma vyjsť a domácim to dáva možnosť rozohrať.
     
    00:06
    Po úvodnom buly sa snažil Brejčák okamžite do medzery vysúvať Skokana, ktorý si síce prihrávku spracoval, potom mu však puk ušiel do rohu klziska.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľadovú plochu vychádzajú oba celky. Popradčania odohrajú duel v bielych dresoch a Košičania v čiernych. Čaká nás štátna hymna.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Kramár, Erving, Hudec – Haščák, Skokan, Svitana – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Bjalončík, Livingston – Matúš Paločko, Matej Paločko, Hajnik – Jevoš

    HC Košice: Riečický (Sedláček) – Pavlin, Baránek, Nemčík, Růžička, Slovák, Deyl, Michalčin – Belluš, Réway, Chovan – Milý, Mráz, Klhůfek – Frič, Vrábeľ, Jokeľ – Krasničan, Havrila, Nagy – Demek

    Rozhodca: Müllner, Hronský – Šoltés, Ordzovenský.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z 25. kola Tipos Extraligy. Pod Tatrami dnes budeme sledovať od 18:00 východniarske derby medzi HK Poprad a HC Košice. Zápasom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí hokejisti síce sviatkovali na líderskej pozícii v tabuľke so ziskom 46 bodov, ale dostali sa do hernej krízy a prehrali štyri ligové zápasy po sebe. Popradčania doma prehrali s Trenčínom 2:3 po nájazdoch, následne aj Miškovcu 2:4 a Zvolenu 3:2. S maďarským DVTK si odvetu na domácom ľade zopakovali dva dni pred štedrým dňom a prehrali rovnakým výsledkom 2:4. Na Popradu sa už takmer bodovo dotiahol druhý Slovan, ktorý má v porovnaní s Popradom diametrálne lepšiu formu a navyše má aj voči Popradu dva zápasy k dobru. Kamzíci jednoznačne potrebujú víťazstvá a je sú si toho vedomí.

    Košické mužstvo rozhodne bude chcieť takisto uspieť v derby zápase, pretože aj v strede tabuľky sú rozdiely bodov minimálne. Oceliari sa nachádzajú na 6. priečke so ziskom 37 bodov. Na piatu Detvu strácajú tri body a pred siedmymi Novými Zámkami a ôsmymi Michalovcami majú päťbodový náskok. Košičania pred Vianocami odohrali duel na ľade Michaloviec, ktorým podľahli 3:1, predtým však uspeli s DVTK, ktorý porazili 3:2 po nájazdoch a zdolali aj Zámky 0:1.

    V oboch ligových tohtosezónnych vzájomných zápasoch Popradu a Košíc padlo veľa gólov. 1. decembra sa pod Tatrami tešili oceliari, ktorí nadelili domácim prehru 2:6. Krátko na to 4. decembra sme v Steel Aréne videli gólovú prestrelku, hoci o niečo vyrovnanejšiu. Tá skončila napokon úspechom hostí, ktorí vyhrali 5:6 po predĺžení.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 26. Matúš Paločko (Dalhuisen, Brejčák), 29. Skokan, 30. Vandas (Livingston, Brejčák)


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Brejčák, Ulrych, Dalhuisen, Kramár, Erving, Hudec – Haščák, Skokan, Svitana – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Bjalončík, Livingston – Matúš Paločko, Matej Paločko, Hajnik – Jevoš
    HC Košice: Riečický (Sedláček) – Pavlin, Baránek, Nemčík, Růžička, Slovák, Deyl, Michalčin – Belluš, Réway, Chovan – Milý, Mráz, Klhůfek – Frič, Vrábeľ, Jokeľ – Krasničan, Havrila, Nagy – Demek

    Rozhodca: Müllner, Hronský – Šoltés, Ordzovenský