Slalom mužov, 1. kolo, Madonna di Campiglio sk Víťaz: Sebastian Foss-Solevåg (NOR) (kon.) | Slalom mužů, 2. kolo, Madonna di Campiglio sk Víťaz: Henrik Kristoffersen (NOR) (kon.)
koniec udalosti
Slalom mužov, 1. kolo, Madonna di Campiglio

Víťaz: Sebastian Foss-Solevåg (NOR)

Utorok 22.12.2020, 17:45Zjazdové lyžovanie • 1. kolo
     
    Prvé kolo slalomu mužov v stredisku Madonna di Campiglio máme úspešne za sebou a spoznali sme menoslov 30 pretekárov, ktorí sa prebojovali do druhého kola. Víťazom tohto prvého sa napokon stal nórsky reprezentant Sebastian Foss-Solevåg, so stratou 40 stotín skončil druhý Ramon Zenhäusern zo Švajčiarska a domáci reprezentant Alex Vinatzer je tretí, na prvého Nóra stráca 50 stotín.

    Časové rozdiely sú tak minimálne a to aj medzi ďalšími pretekármi. Určite nás tak aj dnes čaká ešte zaujímavé druhé kolo, ktoré sa začne o 20:45 a aj z neho vám ponúkneme náš prenos.

    Zatiaľ želám pekný zvyšok večera, vidíme sa pri druhom kole. (19:16:56)
     
    Prvé kolo slalomu mužov sa práve skončilo!
     
    68
    Laurie Taylor z Veľkej Británie bol dnes posledným pretekárom prvého kola. Ten dokázal poskočiť až na konečné 41. miesto.
     
    67
    Alexander Schmid z Nemecka prvé kolo nedokončil!
     
    66
    Seigo Kato z Japonksa ide na predbežné 51. miesto, Japonec s posunom vyššie môže byť spokojný.
     
    65
    Nemecký reprezentant Billy Major bol o niečo lepší a zajual tak spomínané 47. miesto.
     
    64
    Domáca krajina mala ešte svojho jedného zástupcu v prvom kole a to Tobiasa Kastlungera. Predbežne je na 47. mieste.
     
    63
    Tom Verbeke z Belgicka prvé kolo nedokončil!
     
    62
    Švédsky reprezentant Jesper Brändhol mal veľké problémy na trati a je rád, že je aspoň v cieli. Predbežne mu patrí 49. miesto.
     
    61
    Tormis Laine z Estónska zahájil poslednú osmičku prvého kola. Po svojej jazde sa predbežne zaradil na 45. miesto.
     
    60
    Simon Fournier z Kanady uzavrel šiestu desiatku pretekárov v prvom kole. Predbežne sa po svojej jazde zaradil na 47. miesto.
     
    59
    Posledným Chorvátom na trati dnes bol Samuel Kolega. Ani on však nepostupuje do druhého kola, predbežne je na 46. mieste.
     
    58
    Švajčiarsky reprezentant Noel von Grünigen sa dostal do ciela, ale do druhého kola nepostupuje. Predbežne sa zaradil na 42. miesto.
     
    57
    Francúzsku výpravu v prvom kole uzavrel Theo Letitre. Začal veľmi dobre, ale prvé kolo napokon ani nedokončil!
     
    56
    Matej Vidović z Chorvátska sa po svojej jazde zaradil na 40. mieste. Do druhého kola sa tak nedostal, ale polepšil si až o 16 miest.
     
    55
    Podobne dopadol aj Fabian Himmelsbach z Nemecka, predbežne je na 41. mieste.
     
    54
    Aljaž Dvornik zo Slovinska sa dostal do ciela, ale nepodarilo sa mu prebojovať do druhého kola. Predbežne je na 42. mieste.
     
    53
    Ďalším čo prvé kolo nedokončil je Jett Seymour z USA!
     
    52
    A pridáva sa k nemu aj Julian Rauchfuss z Nemecka!
     
    51
    Juan Del Campo zo Španielska nedokončil prvé kolo!
     
    50
    Luke Winters z USA takisto prišiel do ciela, ale ani on nebude účastníkom druhého kola. Predbežne sa dostal na 42. miesto.
     
    49
    Luca Aerni zo Švajčiarska prelomil túto negatívnu sériu, ale do druhého kola sa nedostal. Predbežne sa zaradil na 36. miesto.
     
    48
    V poradí piaty pretekár čo nedokončil prvé kolo! Stal sa ním Trevor Philp z Kanady.
     
    47
    Pozornosť teraz upriamilo Česko! Ondřej Berndt sa dostal na trať s vidinou zabojovať o druhé kolo. Na rozbitej trati toho však už nezmohol veľa a napokon ani nedokončil prvé kolo!
     
    46
    Benjamin Ritchie kvôli špicaru takisto prvé kolo nedokončil!
     
    45
    Napokon sa k nemu pridáva aj Alte Lie McGrath z Nórska!
     
    44
    Americký reprezentant AJ Ginnis začal veľmi dobre, ale napokon vypadol z tempa, netrafil bránku a tak prvé kolo nedokončil!
     
    43
    Nemecký reprezentnat Sebastian Holzmann sa po svojej jazde dostáva na 27. miesto a bude dúfať, že sa prehupne do druhého kola.
     
    42
    Švajčiar Johannes Strolz si to pokazil v strede trate, predbežne je na 37. mieste a tak ani on sa v druhom kole nepredstaví.
     
    41
    Anton Tremmel z Nemecka odštartoval piatu desiatku pretekárov v prvom kole. Tremmel sa do druhého kola nedostane, predbežne je na 35. mieste.
     
    40
    Leif Kristian Nestvold-Haugen z Nórska dal v závere trate do toho všetko a predbežne ide na 27. miesto. Tu je to s postupom do druhého kola veľmi otázne.
     
    39
    Reprezentant domácej krajiny Federico Liberatore sa nedostal do druhého kola. Predbežne sa zaradil až na 33. miesto.
     
    38
    Ani ďalší švajčiarský reprezentant Marc Rochat nedokončil prvé kolo, dokonca mu nestihli namerať ani prvý medzičas!
     
    37
    Julien Lizeroux z Francúzska ho však nijak neohrozil, predbežne je na poslednom 35. mieste a dnes má tak už dojazdené.
     
    36
    Bulharský reprezentant Albert Popov patril medzi tých, čo by mohli prekvapiť, ale nestalo sa tak. Predbežne je na 29. mieste a s druhým kolom ro ružovo nevyzerá.
     
    35
    Marc Digruber z Rakúska sa síce do ciela dostal, ale do druhého kola neprenikol. Predbežne sa zaradil na 32. miesto.
     
    34
    Sandro Simonet zo Švajčiarska je druhým reprezentantom, ktorý dnes prvé kolo nedokončil. Hneď v úvode spadol a do ciela sa tak nedostal!
     
    33
    Podobne je na tom Istok Rodeš, predbežne je na 32. mieste a dnes si tak do poradia žiadne body nepripíše.
     
    32
    Druhým Slovincom na trati v rámci prvého kola bol Žan Kranjec. Predbežne sa zaradil na 28. miesto a s najväčšou pravdepodobnosťou ho v druhom kole neuvidíme.
     
    31
    Armand Marchant z Belgicka bol o pár stotín lepší ako Read a dostáva sa tak na 29. miesto. Dnes to takisto nebude stačiť na postup do druhého kola.
     
    Priebežné poradie:

    1. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) 47,34 s
    2. Ramon Zenhäusern (SUI) +0,40
    3. Alex Vinatzer (ITA) +0,50
    4. Manuel Feller (AUT) +0,52
    5. Alexis Pinturault (FRA) +0,78
    5. Daniel Yule (SUI) +0,78
    7. Clement Noël (FRA) +0,83
    8. Linus Strasser (GER) +0,88
    8. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0,88
    10. Marco Schwarz (AUT) +1,05
     
    30
    Tretiu desiatku prvého kola uzavrel Erik Read z Kanady. Ten zatiaľ odjazdil v poradí druhý najhoršie a predbežne je tak na 29. mieste, dnes ho v druhom kole neuvidíme.
     
    29
    Jonathan Nordbotten z Nórska išiel agresívne do jednotlivých bránok, napokon však chyboval a do ciela ani neprišiel! Je tak dnes prvým pretekárom, ktorý nedokončil prvé kolo!
     
    28
    Na trati sa predstavil domáci reprezentant Stefano Gross. Ten prekvapil veľmi dobrou jazdou a predbežne sa dostáva na 13. miesto, druhé kolo je tak pre neho realitou.
     
    27
    Lucas Braathen z Nórska postupne navyšoval svoju stratu a zatiaľ je najpomalším pretekárom v prvom kole, patrí mu predbežné 27. miesto. Toto na druhé kolo stačiť nebude.
     
    26
    Svoju jazdu už má za sebou aj jeho krajan Adrian Pertl. Ten bol napokon o niečo lepší, predbežne ide na 19. miesto a má tak šancu na druhé kolo.
     
    25
    Fabio Gstrein z Rakúska rozširuje početnú výpravu svojej krajiny. Predbežne ide na 21. miesto a takisto ešte bude sledovať vývoj, či sa posunie do druhého kola.
     
    24
    Domáci reprezentant Simon Maurberger takisto nebol v cieli spokojný. Predbežne je na poslednom 24. mieste a bude dúfať, že to stačí na druhé kolo.
     
    23
    Po krátkej prestávke sa už pokračuje ďalej. Timon Haugan z Nórska nemôže byť spokojný. Záver trate pokazil a patrí mu až predbežné 21. miesto.
     
    Na prvých troch miestach sa stále nič nemení a zrejme to už vyzerá, že ani nebude. Budeme však sledovať ešte tvrdý súboj o postup do druhého kola.
     
    Nasleduje krátka prestávka!
     
    22
    Stefan Hadalin je dnes prvým Slovincom na trati. Úvod trate mal veľmi dobrý, ale vysoké tempo neudržal a napokon to stačí na predbežné 15. miesto.
     
    21
    Tanguy Nef zo Švajčiarska bol o niečo lepší ako jeho predchádzajúci súper a zaujal tak jeho miesto.
     
    20
    Druhú dvadsiatku pretekárov v prvom kole uzavrel Christian Hirschbühl z Rakúska. Predbežne ide na 18. miesto, v druhom kole sa tak predstaví, ale žiadna sláva to nie je.
     
    19
    Jean-Baptiste Grange z Francúzska nebude spokojný. V cieli mu namerali čas 49.19 a to stačí len na predbežné 18. miesto.
     
    18
    Druhým zástupcom domácej krajiny bol v prvom kole Manfred Mölgg. Ten je zrejme spokojný, predbežne sa dostáva na 14. miesto, pričom na vyššie priečky veľa nestráca.
     
    17
    Kristoffer Jakobsen zo Švédska bol včera najväčším skokanom v druhom kole, keď si polepšil až o 17 miest. Teraz stanovil v cieli čas 49.27 a to stačí len na predbežné 17. miesto.
     
    16
    Po krátkej pauze sa už pokračuje ďalej, na trať sa dostal chorvátsky reprezentant Filip Zubčić, ten sa skôr špecalizuje na obrovský slalom. Chorvát je momentálne najpomalší a ide až na predbežné 16. miesto.
     
    Priebežné poradie:
    1. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) 47.34
    2. Ramon Zenhäusern (SUI) 47.74 +0.40
    3. Alex Vinatzer (ITA) 47.84 +0.50
     
    Nasleduje krátka prestávka!
     
    15
    Tretím Švajčiarom na trati je dnes Loïc Meillard. Ten však bol zatiaľ druhý najpomalší a ide na predbežné 14. miesto. Na prvé miesto stráca skoro dve sekundy.
     
    14
    Aj dnes je rakúska výprava veľmi početná. Prvé kolo už absolvoval aj Michael Matt, ale ten moc spokojný nebude. Predbežne ide na 11. miesto, v druhom kole ho však určite uvidíme.
     
    13
    Manuel Feller z Rakúska môže byť veľmi spokojný so svojou jazdou. Rakúšan ide na predbežné štvrté miesto, na Vinatzera stráca len dve stotinky.
     
    12
    Domáci reprezentant Alex Vinatzer bol včerajším smoliarom. Najprv prekvapivo vyhral prvé kolo a v tom druhom po hrubej chybe skončil na štvrtom mieste. Teraz má za sebou vydarenú jazdu a so stratou 50 stotín ide na tretie miesto!
     
    11
    Linus Strasser z Nemecka teda zahájil druhú desiatku prvého kola. Napokon v cieli zaznamenáva rovnaký čas ako Muffat-Jeandet a tak tu máme delené ôsme miesto.
     
    10
    Prvú desiatku pretekárov uzavrel francúzsky reprezentant Victor Muffat-Jeandet. Po agresívnej jazde mu napokon patrí predbežné ôsme miesto, ale strata je minimálna.
     
    9
    Dave Ryding z Veľkej Británie išiel veľmi dobre v úvode a držal tempo a len minimálnu stratu na prvého Nóra. Nevyšiel mu vša záver trate a ide na predbežné ôsme miesto.
     
    8
    Ďalším na trati bol Aleksandr Chorošilov z Ruska. Ten je zatiaľ najpomalším pretekárom prvého kola a so stratou 1.55 ide na predbežné ôsme miesto.
     
    7
    Prvým rakúskym reprezentantom na trati je dnes Marco Schwarz. Ten zrejme nebude so svojou jazdou spokojný, včera skončil tretí a teraz je po prvom kole predbežne až šiesty.
     
    6
    Včerajší víťaz slalomu Ramon Zenhäusern zo Švajčiarska už absolvoval prvé kolo. Napokon stratil na prvé miesto 40 stotín a ide predbežne na druhé miesto.
     
    5
    Clement Noël z Francúzska nezačal najhoršie, ale medzičasy mal horšie. Napokon zaznamenáva stratu 83 stotín a to stačí na predbežné štvrté miesto.
     
    4
    Druhým Nórom dnes na trati je Henrik Kristoffersen. Ten nemôže byť so svojim časom spokojný, na prvé miesto stratil viacej ako jednu sekundu a zatiaľ bol dnes najpomalší.
     
    3
    Svoju jazdu v prvom kole už absolvoval francúzsky reprezentant Alexis Pinturault, ktorý je momentálne na čele SP. Napokon zaznamenáva rovnaký čas ako Yule a tak tu je delené druhé miesto.
     
    2
    Sebastian Foss-Solevåg z Nórska išiel na trať ako druhý a dokázal poraziť Yuleho o 78 stotín! To je teda prvé menšie prekvapenie, verme, že ešte nejaké dnes uvidíme!
     
    1
    Ako prvý sa dnes na trať dostal švajčiarsky reprezentant Daniel Yule. Ten vyhral posledné dva slalomy v tomto stredisku a dnes tak útočí na hattrcik. V cieli stanovil prvý čas a to 48.12.
     
    Prvé kolo slalomu mužov sa práve začalo!
     
    Na štarte je už všetko pripravené, čoskoro sa prvé kolo slalomu môže začať. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom lyžovania. Dnes pokračuje ďalší pretek SP v mužskej kategórii, tak ako včera, tak aj dnes sa uskutoční slalom. Pretekári sa však presunuli do lyžiarskeho strediska Madonna di Campiglio.

    V prvom kole sa predstaví 68 pretekárov a do druhého kola postúpi 30 najlepších. Verme, že uvidíme zaujímavý pretek, včerajší slalom bol vyrovnaný a dramatický, tak ako to u mužov býva zvykom. Prezrite si štartovnú listinu, čoskoro sa opäť prihlásime.
     
    Štartovná listina:
    1. Daniel Yule (SUI)
    2. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)
    3. Alexis Pinturault (FRA)
    4. Henrik Kristoffersen (NOR)
    5. Clement Noël (FRA)
    6. Ramon Zenhäusern (SUI)
    7. Marco Schwarz (AUT)
    8. Aleksandr Chorošilov (RUS)
    9. Dave Ryding (GBR)
    10. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    11. Linus Strasser (GER)
    12. Alex Vinatzer (ITA)
    13. Manuel Feller (AUT)
    14. Michael Matt (AUT)
    15. Loïc Meillard (SUI)
    16. Filip Zubčić (CRO)
    17. Kristoffer Jakobsen (SWE)
    18. Manfred Mölgg (ITA)
    19. Jean-Baptiste Grange (FRA)
    20. Christian Hirschbühl (AUT)
    21. Tanguy Nef (SUI)
    22. Stefan Hadalin (SLO)
    23. Timon Haugan (NOR)
    24. Simon Maurberger (ITA)
    25. Fabio Gstrein (AUT)
    26. Adrian Pertl (AUT)
    27. Lucas Braathen (NOR)
    28. Stefano Gross (ITA)
    29. Jonathan Nordbotten (NOR)
    30. Erik Read (CAN)
    31. Armand Marchant (BEL)
    32. Žan Kranjec (SLO)
    33. Istok Rodeš (CRO)
    34. Sandro Simonet (SUI)
    35. Marc Digruber (AUT)
    36. Albert Popov (BUL)
    37. Julien Lizeroux (FRA)
    38. Marc Rochat (SUI)
    39. Federico Liberatore (ITA)
    40. Leif Kristian Nestvold-Haugen (NOR)
    41. Anton Tremmel (GER)
    42. Johannes Strolz (AUT)
    43. Sebastian Holzmann (GER)
    44. AJ Ginnis (USA)
    45. Alte Lie McGrath (NOR)
    46. Benjamin Ritchie (USA)
    47. Ondřej Berndt (CZE)
    48. Trevor Philp (CAN)
    49. Luca Aerni (SUI)
    50. Luke Winters (USA)
    51. Juan Del Campo (ESP)
    52. Julian Rauchfuss (GER)
    53. Jett Seymour (USA)
    54. Aljaž Dvornik (SLO)
    55. Fabian Himmelsbach (GER)
    56. Matej Vidović (CRO)
    57. Theo Letitre (FRA)
    58. Noel von Grünigen (SUI)
    59. Samuel Kolega (CRO)
    60. Simon Fournier (CAN)
    61. Tormis Laine (EST)
    62. Jesper Brändholm (SWE)
    63. Tom Verbeke (BEL)
    64. Tobias Kastlunger (ITA)
    65. Billy Major (GBR)
    66. Seigo Kato (JPN)
    67. Alexander Schmid (GER)
    68. Laurie Taylor (GBR)
     
    Vítam všetkých priaznivcov zjazdového lyžovania pri sledovaní tohto online textového prenosu! V ňom sa spoločne zameriame na slalom mužov, ktorý bude hostiť Taliansko. Začiatok prvého kola v stredisku Madonna di Campiglio je na programe o 17:45.

    Program mužského SP v lyžovaní je pred sviatkami veľmi nabitý. Od minulého štvrtku sa stále pokračuje v pretekoch a utorok bude rovnako ako pondelok patriť slalomu. V pondelok sa z víťazstva radoval Ramon Zenhäusern zo Švajčiarska. Celkovo bol slalom v pondelok veľmi vyrovnaný a dramatický, takže verme, že aj tento nebude výnimkou. Pretekári sa však presunú do strediska Madonna di Campiglio.

    Žiaľ, ani v tomto preteku sa nepredstavia naši reprezentanti a to bratia Žampovci. Verme teda v zaujímavý pretek, v mužskom slalome je to vždy otvorené. Sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 17:45.

    Miroslav Revaj

    Štartovná listina:
    1. Daniel Yule (SUI)
    2. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)
    3. Alexis Pinturault (FRA)
    4. Henrik Kristoffersen (NOR)
    5. Clement Noël (FRA)
    6. Ramon Zenhäusern (SUI)
    7. Marco Schwarz (AUT)
    8. Aleksandr Chorošilov (RUS)
    9. Dave Ryding (GBR)
    10. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    11. Linus Strasser (GER)
    12. Alex Vinatzer (ITA)
    13. Manuel Feller (AUT)
    14. Michael Matt (AUT)
    15. Loïc Meillard (SUI)
    16. Filip Zubčić (CRO)
    17. Kristoffer Jakobsen (SWE)
    18. Manfred Mölgg (ITA)
    19. Jean-Baptiste Grange (FRA)
    20. Christian Hirschbühl (AUT)
    21. Tanguy Nef (SUI)
    22. Stefan Hadalin (SLO)
    23. Timon Haugan (NOR)
    24. Simon Maurberger (ITA)
    25. Fabio Gstrein (AUT)
    26. Adrian Pertl (AUT)
    27. Lucas Braathen (NOR)
    28. Stefano Gross (ITA)
    29. Jonathan Nordbotten (NOR)
    30. Erik Read (CAN)
    31. Armand Marchant (BEL)
    32. Žan Kranjec (SLO)
    33. Istok Rodeš (CRO)
    34. Sandro Simonet (SUI)
    35. Marc Digruber (AUT)
    36. Albert Popov (BUL)
    37. Julien Lizeroux (FRA)
    38. Marc Rochat (SUI)
    39. Federico Liberatore (ITA)
    40. Leif Kristian Nestvold-Haugen (NOR)
    41. Anton Tremmel (GER)
    42. Johannes Strolz (AUT)
    43. Sebastian Holzmann (GER)
    44. AJ Ginnis (USA)
    45. Alte Lie McGrath (NOR)
    46. Benjamin Ritchie (USA)
    47. Ondřej Berndt (CZE)
    48. Trevor Philp (CAN)
    49. Luca Aerni (SUI)
    50. Luke Winters (USA)
    51. Juan Del Campo (ESP)
    52. Julian Rauchfuss (GER)
    53. Jett Seymour (USA)
    54. Aljaž Dvornik (SLO)
    55. Fabian Himmelsbach (GER)
    56. Matej Vidović (CRO)
    57. Theo Letitre (FRA)
    58. Noel von Grünigen (SUI)
    59. Samuel Kolega (CRO)
    60. Simon Fournier (CAN)
    61. Tormis Laine (EST)
    62. Jesper Brändholm (SWE)
    63. Tom Verbeke (BEL)
    64. Tobias Kastlunger (ITA)
    65. Billy Major (GBR)
    66. Seigo Kato (JPN)
    67. Alexander Schmid (GER)
    68. Laurie Taylor (GBR)