Red Star Kunlun – Omsk 1:5 (kon.) | Novgorod – Barys 2:3 (po pr.) | Riga – Soči 5:6 (po pr.)
koniec po predl.
HC Dinamo Riga
5:6 (3:1, 1:1, 1:3 - 0:1)
HK Soči
cz Pondelok 21.12.2020, 18:30 • Arena Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:31 Igor RUDĚNKOV - 5:6
     
    63:31
    Soči právě vstřelilo branku!
    Soči 1,5 minuty před koncem prodloužení rozhoduje o své výhře. Rubcov sice na Bruverise zblízka nevyzrál, avšak domácí brankář puk jen vyrazil, k tomu dojel IGOR RUDĚNKOV a rychlou střelou jej poslal do odkryté části branky lotyšského celku.
    Asistence: German Rubcov a Daniil Miromanov.
    58:41 Lauris DARZINŠ - 5:5
     
    58:41
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají hodně kuriózním a šťastným gólem. LAURIS DARZINŠ hledal zpoza brány svého spoluhráče, ovšem do jeho přihrávky vložil hůl jeden z hostů a tečoval kotouč takovým způsobem, že se obloučkem snesl za záda brankáře Soči. Ten byl tak překvapen, že nestihl reagovat.
    Bez asistence.
    52:18 Vasilij GLOTOV - 4:5
     
    52:18
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tak teď je to pro změnu studená sprcha pro domácí mužstvo. Jeho hráči si v útoku špatně přihráli, kotouče se zmocnil VASILIJ GLOTOV, který prokázal velkou rychlost a dostal se sám před brankáře, jehož prostřelil skrz betony.
    Bez asistence.
    51:06 Jurij ALEXANDROV - 4:4
     
    51:06
    Soči právě vstřelilo branku!
    A je srovnáno. Po krásné kombinaci pálil z bezprostřední blízkosti JURIJ ALEXANDROV a Bruverisovi prošel kotouč mezi nohama za brankovou čáru. Gólman kotouč zřejmě ztlumil, ale nechytil.
    Asistence: Sergej Šmeljov a Daniil Miromanov.
    44:59 Jurij ALEXANDROV - 4:3
     
    44:59
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácí si hrubě koledovali a po zásluze inkasují, naopak hosté jsou za svoji aktivitu odměněni. Ruděnkov dokázal v pádu poslat puk svému spoluhráči, JURIJ ALEXANDROV si jej zpracoval a střelou zápěstím poslal přesně k levé tyči, kam Bruno Bruveris nedosáhl.
    Asistence: Igor Ruděnkov a German Rubcov.
    35:38 Kirill PETKOV - 4:2
     
    35:38
    Soči právě vstřelilo branku!
    Pro Soči ještě není nic ztraceno, neboť jeho hráči vzápětí dávají kontaktní gól. Šmeljovu nebezpečnou střelu ještě stačil Bruno Bruveris bravurně vyrazit, avšak k dorážce se dostal volný KIRILL PETKOV, který rychle zasunul kotouč do odkryté svatyně a tady už domácí gólman nemohl nic dělat.
    Asistence: Sergej Šmeljov a Nikita Točickij.
    34:09 Ernests OŠENIEKS - 4:1
     
    34:09
    Riga právě vstřelila branku!
    Docela smolný gól pro Soči. ERNESTS OŠENIEKS projel pásmem a z dálky poslal puk po ledě na bránu, Maxim Treťjak toho zřejmě moc neviděl a kotouč mu proklouzl mezi betony. Určitě se však tento gól dal chytit.
    Asistence: Robert Mamčics a Jevgenij Gračov.
    19:55 Gleb ZYRJANOV - 3:1
     
    19:55
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně studená sprcha pro Soči, které inkasuje podruhé během závěrečné minuty první třetiny, navíc jen pět vteřin před jejím koncem. GLEB ZYRJANOV celkem snadno projel útočným pásmem, dostal se až před brankáře a kotouč poslal vedle jeho pravého betonu do branky.
    Asistence: Reece Scarlett a Miks Indrašis.
    19:11 Jevgenij GRAČOV - 2:1
     
    19:11
    Riga právě vstřelila branku!
    Lotyšský tým jde necelou minutu před koncem znovu do vedení. Střelu Robertse Bukartse od modré tečoval jeden z hostů, Maxim Treťjak dokázal úspěšně zasáhnout, ale kotouč neudržel ve výstroji, nýbrž jej jen vyrazil před sebe, JEVGENIJ GRAČOV pak k němu rychle přijel a bekhendem jej doklepl do branky.
    Asistence: Roberts Bukarts.
    04:56 Nikita TOČICKIJ - 1:1
     
    04:56
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácí sice ubránili oslabení, ale krátce na to přeci jen inkasují. Po krásné kombinaci nastavil NIKITA TOČICKIJ jen svoji hokejku a kotouč poslal po ledě za Galimova záda. Brankář Dinama se už nestihl přesunout a zřejmě se při zákroku zranil.
    Asistence: Sergej Šmeljov a Ivan Volodin.
    01:49 Roberts BUKARTS - 1:0
     
    01:49
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovku poměrně rychle. Dzierkals si vyměnil přihrávku s Rihardsem Bukartsem, poté přihrál od levého rohu před bránu, kam najel nepohlídaný ROBERTS BUKARTS, který zamířil kotouč k pravé tyči, kam hostující brankář nedosáhl lapačkou.
    Asistence: Martinš Dzierkals a Rihards Bukarts.

    Petr Frömel

    Góly a asistencie: 2. Roberts Bukarts (Dzierkals, Rihards Bukarts), 20. Gračov (Roberts Bukarts), 20. Zyrianov (Scarlett, Indrašis), 35. Ošenieks (Mamčics, Gračov), 59. Dārziņš – 5. Točickij (Šmeľov, Volodin), 36. Petkov (Šmeľov, Točickij), 45. J. Alexandrov (Rudenkov, Rubcov), 52. J. Alexandrov (Šmeľov, Miromanov), 53. Glotov, 64. Rudenkov (Rubcov, Miromanov)


    HC Dinamo Riga: S. Galimov (5. Bruveris) – Zile, Scarlett, Sund, Mamčics, Ošenieks, Jaks (C) – Dārziņš (A), Indrašis, Lipon – Paršin, Gračov (A), Roberts Bukarts – Dzierkals, Švanenbergs, Rihards Bukarts – Zyrianov, Berzinš, Gegeris – Skvorcovs.
    HK Soči: Treťjak (Krasikov) – Pogorišný, Rundblad, Miromanov, J. Alexandrov (C), Minějev, Batyršin, Sedov – Šmeľov, Točickij (A), Petkov – Rudenkov (A), Rubcov, Feoktistov – Glotov, Kukštel, Kolgotin – A. Galimov, Kurbatov, Volodin – Garajev.

    Rozhodca: Odinsh, Ansons – Ivanov, Sysuev