Stíhací závod mužů, 12,5 km, Hochfilzen Vítěz: S. Laegreid (NOR) (kon.) | Stíhačka žien, 10 km, Hochfilzen sk Víťazka: Tiril Eckhoffová (NOR) (kon.)
koniec udalosti
SP - Stíhačka žien, 10 km, Hochfilzen

Víťazka: Tiril Eckhoffová (NOR)

(2. Hanna Öbergová (SWE), 3. Elvira Öbergová (SWE))

Sobota 19.12.2020, 15:00 • Běžecké a biatlonové centrum Hochfilzen • Biatlon
     
    S konštatovaním, že Nórka Tiril Eckhoffová ovládla stíhačku žien systémom štart – cieľ, sa s Vami lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte pekný zvyšok predvianočného víkendu.

    Do čítania, priatelia! (15:38:39)
     
    Cieľ
    Po celkovo 9 chybách na štyroch streľbách končí na poslednom 58. mieste Ivona Fialková. Slovenka sa ešte ako-tak držala na prvom úseku, no po urobení prvých chýb pri položke v ľahu sa začala prepadať. Ivona celkovo stratila na prvé miesto niečo málo cez šesť a pol minúty.

    Po náročnom úvode do sezóny sú to ale ďalšie cenné skúsenosti. Slovenské reprezentantky je potrebné podporiť a veriť, že nevydarené výkony sa do najbližšieho závodu zmenia na bodované miesta!
     
    Cieľ
    O dvadsať miest oproti štartu si polepšila jedenásta Dzinara Alimbekavová z Bieloruska, o rovných 35 pozícii vystúpila až na 14. priečku Francúzka Julia Simonová.

    Smoliarkou dňa bola naopak Jelena Kručinkinová z Bieloruska, ktorá sa prepadla zo štartovej siedmej pozície na dvadsiatu siedmu.
     
    Poradie v cieli:

    1. Tiril Eckhoffová (NOR) 28:24,8 (1)

    2. Hanna Öbergová (SWE) +22,5 (2)
    3. Elvira Öbergová (SWE) +27,6 (2)

    4. Ingrid Landmark Tandrevoldová (NOR) +28,2 (2)
    5. Dorothea Wiererová (ITA) +42,2 (1)
    6. Franziska Preussová (GER) +49,4 (2)
    7. Marte Olsbuová Röiselandová (NOR) +1:03,5 (4)
    8. Linn Perssonová (SWE) +1:04,3 (2)
    9. Denise Herrmannová (GER) +1:13,7 (2)
    10. Emma Lunderová (CAN) +1:23,6 (1)
    ...
    58. Ivona Fialková (SVK) + 6:32,7 (9)
     
    Cieľ
    Tretia napokon finišovala druhá zástupkyňa mena Öbergová – Elvira! Mladšia zo sestier predstihla vo finiši Nórku Tandrevoldovú! Dorothea Wiererová stratila kontakt s touto dvojičkou zhruba 600 metrov pred cieľom.
     
    Cieľ
    Nórka Tiril Eckhoffová jasnou víťazkou stíhačky žien v rakúskom Hochfilzene! Jediná chyba a náskok 22 sekúnd pred druhou Hannou Öbergovou hovoria jasnou rečou!
     
    9,2 km
    S prvým a druhým miestom by sa už nič nemalo udiať, ale o treťom stále nie je nič rozhodnuté Deväť desatín sekundy medzi tromi pretekárkami je doslova nič!
     
    Str 4
    O bronz sa pobije trojica Wiererová, Elvira Obergová a Tandrevoldová. Rozpätie niečo vyše sekundy sľubuje tuhý boj!
     
    Str 4
    Druhá skončí s najväčšou pravdepodobnosťou Hanna Öbergová, ktorá takisto nechybovala, zatiaľ čo všetky súperky pred ňou musia na trestné kolo! Švédka stráca na prvé miesto 33 sekúnd.
     
    Str 4
    Tiril Eckhoffová nepripustila žiadnu drámu, vyčistila bleskovo všetky terče a ide si po jasný triumf!
     
    Str 3
    Ivona Fialková zostáva posledná s viac ako pol minútovou stratou na predposlednú Kelemenićovú.
     
    7,6 km
    Na poslednom medzičase pred záverečnou streľbou Eckhoffová má k dobru už 22 sekúnd. Nórka si tak môže dovoliť jednu chybu.
     
    Str 3
    Piata Preussová stráca už 38 sekúnd, za ňou je tesne dvojica Švédok Hanna Obergová a Perssonová.
     
    Str 3
    Tentoraz líderka nezaváhala a navýši svoj náskok! Eckhoffová bez problémov, zatiaľ čo ostatné konkurentky vo väčšine prípadov chybovali. Za nulu to mala na tretej položke Wiererová, ktorá je druhá s odstupom 15 sekúnd, ale aj tretia Tandrevoldová a štvrtá Elvira Öbergová. Každá z nich stráca na vedúcu Nórku o tri sekundy navyše.
     
    5,6 km
    Ten istý obrázok, akurát sa to ešte zhusťuje. Rozdiel medzi druhou a siedmou pretekárkou je ledva tri a pol sekundy.
     
    Str 2
    Ivona Fialková narobila ďalšie tri chyby na druhej položke a je na poslednom 58. mieste s odstupom 3:40. Zo závodu medzičasom odstúpila Iryna Krjuková z Bieloruska.
     
    5,2 km
    Naďalej vedie Eckhoffová pred Obergovou a teraz už Marte Olsbuovou Röiselandovou. Prvá sedmička je ale natesnaná do 20 sekúnd!
     
    Str 2
    Tiril Eckhoffová sa vrátila na prvom mieste a druhá je už so stratou 15 sekúnd Švédka Hanna Öbergová. Tretiu Perssonovú od štvrtej Wiererovej delia len desatiny. Tandrevoldová sa vrátila na trať na 6. mieste, Preussová na deviatom.
     
    Str 2
    Jeden okruh navyše čaká aj Tandrevoldovú!

    Viktor Kalinács