Zlaté Moravce – Trnava 0:0 (odl.) | Michalovce – Ružomberok 4:3 (kon.) | Nitra – Trenčín 1:2 (kon.)
Slovan Bratislava – Žilina 3:2 (kon.)
koniec
FC Nitra
1:2 (0:0)
AS Trenčín
Streda 16.12.2020, 14:00Niké liga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    AS Trenčín dokázal na záver jesennej časti získať tri body. Vyhrával dvakrát, druhý raz si udržal náskok. Rozhodol Hamza Čataković. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (15:57:05)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Milan Corryn, prichádza Artur Gajdoš.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    89
    Center sprava do šestnástky Trenčína síce jeden z domácich hlavou zakončil, ale nedôrazný pokus si našiel v rukaviciach Igor Šemrinec.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Nikola Gatarić, prichádza Ondrej Vrábel.
    87. Hamza ČATAKOVIĆ - 1:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    87
    Trenčín dal gól!
    HAMZA ČATAKOVIĆ sa dostal k strele z hranice pokutového územia. Dostal viac času ako mu mali Nitrania dať a trafil presne k žrdi, kde už Ariel Harush nedočiahol.
     
    86
    Daniel Magda predviedol veľmi dobrý defenzívny zákrok. Jeho sklz poslal loptu do bezpečia pred rodiacim sa brejkom Trenčína.
     
    85
    Hamza Čataković si síce zľava naviezol loptu do pokutového územia a chvíľu to vyzeralo, že by mohol mať veľkú šancu, ale vytlačil sa do uhlu a minul bránku.
     
    84
    Martin Adamec síce neposlal zlý pas za obranu Trenčína, lenže jeho spoluhráči nedokázali zareagovať včas a loptu si našiel brankár Igor Šemrinec.
     
    83
    Adrián Slávik avizuje menšie zdravotné problémy, dostal kŕč. Po krátkej výpomoci od spoluhráčov je v poriadku a môže pokračovať.
     
    82
    Michal Faško strieľal spred pokutového územia súpera, ale lopta mu nesadla a bránku Igora Šemrinca neohrozil.
     
    81
    Adam Tučný sa zľava dostal do pokutového územia. Výborne sklzom proti nemu zasiahol Kristián Kolčák. Bude z toho roh odkop od brány Harusha.
     
    80
    Adam Gaži bol na krídle zastavený. Nitra prešla vpred. Daniel Magda výborne potiahol loptu, potom Michal Faško hľadal spoluhráčov pred bránkou. Vystihol to Abdul Zubairu.
     
    79
    Timotej Záhumenský si veľmi pekne narazil loptu a zľava ju dostal do pokutového územia. Prudký pokus ľavačkou z mierneho uhlu nasmeroval do bočnej siete.
     
    78
    Zaujímavo rozohrali domáci priamy kop. Po centri prišlo zakončenie z mierneho uhlu, išlo vedľa troch žrdí. Igor Šemrinec nemusel zasahovať.
     
    77
    Martin Šulek fauloval v strede ihriska, hlavný rozhodca mu adresoval dohovor. Ešte však nie žltú kartu. Celkovo sa dnes hrá celkom čisto.
     
    76
    Matúš Kuník si loptu naviezol na hranicu pokutového územia. Trenčianski hráči sa na neho pozerali asi štyria a neurobili nič, takže Nitran vystrelil. Mohol to poslať k žrdi, lenže slabo zamieril do stredu, kde sa nachádzal Igor Šemrinec.
     
    75
    Milan Corryn bol faulovaný v strede ihriska. Následný nákop za obranu Nitry nevyšiel, pretože všetko vyriešil Kristián Kolčák.
     
    74
    Nitre sa podarilo vyrovnať a razom je záver otvorený. Ostáva nám ešte viac ako štvrťhodina, kedy sa môžu tímy pokúsiť rozhodnúť.
    73. Alen MUSTAFIČ - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    73
    Nitra dala gól!
    Nikola Gatarić naviezol loptu do šestnástky súpera, kde mu pribehol pomôcť Timotej Záhumenský. Nakoniec z ľavej strane centroval prvý menovaný a voľný ALEN MUSTAFIĆ hlavičkoval z hranice päťky do protipohybu Šemrinca. Defenzíva Trenčína ho tam nechala trestuhodne osamote.
     
    72
    Hamza Čataković veľmi pekne pätičkou prihral do vápna Nitry a útočník Eduvie Ikoba si už hľadal strelecké zakončenie. Zastavil ho ofsajd.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Nitra v závere aspoň vyrovnať, alebo sa bude Trenčín na záver jesene tešiť z troch bodov?
     
    70
    Timotej Záhumenský posielal zľava prudký strieľaný center na zadnú žrď, kde smeroval aj Nikola Gatarić. Loptu nezasiahol nikto, Igor Šemrinec obstará päťku.
     
    69
    Igor Šemrinec boxoval do bezpečia center z rohového kopu, navyše bol faulovaný. Trenčín tak môže v pokoji rozohrať.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Marian Chobot, prichádza Timotej Záhumenský.
     
    67
    Jakub Tancík sa na krídle cez Slávika predral k centru, poslal prudký pas do päťky. Martin Šulek loptu nešťastne nasmeroval k žrdi, takmer z toho bol vlastný gól. Skvele reflexívne zasiahol Igor Šemrinec.
     
    67
    Znova bol v akcii Nikola Gatarić, ktorý sa snažil prejsť individuálne do pokutového územia. Výborne mu loptu vypichol Richard Križan.
     
    66
    Nikola Gatarić sa zľava dostal do vápna súpera. Prihral pod seba, na hranici päťky číhal voľný Jakub Tancík. Dvojica obrancov Trenčína prihrávku nepustila.
     
    65
    Eduvie Ikoba si síce našiel loptu v šestnástke súpera. Nedokázal do nej kopnúť včas a veľmi rýchlo o ňu prišiel.
     
    64
    Igor Šemrinec teraz výkopom na útočnej polovici ihriska nenašiel spoluhráčov, Nitra loptu získala a ide dopredu po krídle. Jakub Tancík však centroval iba ku gólmanovi Trenčína.
     
    62
    Domáci mohli odpovedať. Spred pokutového územia vystrelil Alen Mustafič, no Igor Šemrinec na všetko videl a na dvakrát zasiahol.
     
    61
    Po zmene strán sa nám hra rozbehla. Oba celky sú aktívnejšie a sršia výraznejším pohybom. Tento gól môže stretnutiu ešte viac pomôcť.
    60. Abdul ZUBAIRU - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    60
    Trenčín dal gól!
    ABDUL ZUBAIRU potiahol loptu z vlastnej polovice napriek tomu, že bol dvakrát faulovaný. AS sa dostal až do šestnástky, kde si Adam Gaži zasekol súpera, prihrával práve na Afričana ten spred bieleho bodu prudko zakončil k žrdi. Ariel Harush nedokázal zasiahnuť.
     
    59
    Hamza Čataković potiahol loptu až pred pokutového územie Nitry. Ani jeho zakončenie nebolo presné a bez zákroku ostal takisto Ariel Harush.
     
    58
    Nitra rozohrala roh na krátko. Následne prišla aj strela, avšak znova lopta letela vysoko nad bránku Šemrinca, ktorý nemusel zasahovať.
    57. Milan Corryn (TRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    57
    Milan Corryn poslal fantastickú strelu z voleja. Loptu už možno videl v rohu bránky, avšak ten tesne minul. Ariel Harush sa len obzrel.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Matej Franko, prichádza Jakub Tancík.
     
    55
    Marian Chobot sa zľava dostal k šestnástke, následne poslal prudký center pred bránku. Dobre postavený Richard Križan loptu odkopol.
     
    54
    AS Trenčín sa snaží byť v týchto chvíľach aktívnym tímom. Momentálne drží loptu na útočnej polovici ihriska a snaží sa kombinovať.
     
    52
    Eduvie Ikoba si našiel center z rohového kopu. Na malom vápne hlavičkoval tesne nad bránku Harusha. Ten teda nemusel zasahovať.
    51. Nikola Gatarić (NIT), Igor Šemrinec (TRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    51
    Nikola Gatarić dostal kolmicu od Faška do obrovskej šance. Razom sa ocitol sám pri gólmanovi súpera, no Igor Šemrinec vytiahol perfektný zákrok a nepustil loptu cez seba.
     
    50
    Matúš Kuník síce centroval z krídla, no na zadnej žrdi neboli jeho spoluhráči. Ešte zabojoval Nikola Gatarić a získal aspoň aut.
     
    49
    Abdul Zubairu chcel vyviesť loptu z vlastnej polovice ihriska, bol faulovaný. Richard Križan následne poslal dlhý nákop, lenže nenašiel spoluhráčov.
    48. Martin Adamec (NIT), Igor Šemrinec (TRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    48
    Nikola Gatarić získal priamy kop pred vápnom súpera. Martin Adamec poslal výborný pokus do rohu bránky, Igor Šemrinec vytiahol dôležitý zákrok.
     
    47
    Trenčín spravil chybu v rozohrávke. Nitra loptu získala a Nikola Gatarić prihrával do šestnástky, kde nedokázal loptu zachytiť Alen Mustafič.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Daniel Junio De Jesus Nascimento, prichádza Martin Adamec.
     
    46
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Lukáš Letenay, prichádza Hamza Čataković.
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jakub Kadák, prichádza Adam Tučný.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Nitra a Trenčín v prvom polčase neukázali dokopy nič. Ofenzívne to bolo veľké trápenie, nevideli sme žiadnu vyloženú šancu. Verme, že po zmene strán budeme sledovať lepší futbal.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Eduvie Ikoba sa dostal k centru z ľavého krídla, jeho hlavička nebola presná a smerovala vedľa bránky.
     
    44
    Nikola Gatarić poslal prihrávku za obranu súpera a Marian Chobot mal obrovskú šancu, z ktorej aj skóroval. Nachádzal sa však v postavení mimo hry.
     
    43
    Urban Mazanovský síce prakticky zadarmo získal aut na krídle, po následnej aktivite nevymyslel vôbec nič Adam Gaži.
     
    42
    Abdul Zubairu je dnes už tretíkrát faulovaný v strede hracej plochy. AS však o loptu veľmi rýchlo prišiel a akciu Nitry rozohrával Alen Mustafič.
     
    41
    Jakub Kadák nedokázal spracovať pas na hrot ofenzívy, kam si nabehol. Vo vzduchu pred ním loptu odohral Kristián Kolčák.
     
    40
    Nikola Gatarić sa nedostal k prihrávke na hranicu pokutového územia súpera. Lopta mu ušla, dostal sa k nej brankár Igor Šemrinec.
     
    39
    Pas z rohu na zadnú žrď nezasiahol Ariel Harush. Nitra prešla do rýchleho protiútoku, avšak prihrávka za obranu Trenčína neprešla a samostatný nájazd z toho nebol.
     
    38
    Na dobrý center z priameho kopu si naskakoval útočník Eduvie Ikoba, pred ktorým na roh odvrátil loptu Kristián Kolčák.
     
    37
    Nikola Gatarić si znova pomohol faulom na vlastnej polovici. Tentoraz to je už pozícia ideálnejšia na center pred bránku Harusha.
     
    36
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?
     
    35
    Marian Chobot si naviezol loptu zľava na hranicu pokutového územia súpera, jeho pokus slabšou nohou trafil prvého obrancu pred ním.
     
    34
    Nikola Gatarić si pomohol faulom na vlastnej polovici ihriska, ale ďaleko od bránky Harusha. Trenčín rozohráva na krátko.
    32. Eduvie Ikoba (TRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    32
    Adam Gaži poslal veľmi dobrý center do malého vápna, kde si hľadal priestor na strelu Eduvie Ikoba. Mohol mať obrovskú šancu, ale loptu tesne minul. Odkopol ju Matúš Kuník.
     
    31
    Daniel Magda to nemal pred vápnom súpera na strelu, ešte sa pokúsil prihrať, avšak to nevyšlo. Trenčín môže ísť dopredu po ľavom krídle.
     
    30
    Polhodina stretnutia je za nami. Zatiaľ sledujeme veľmi opatrný futbal z oboch strán, videli sme minimálne množstvo presných či nebezpečných zakončení.
     
    29
    Abdul Zubairu znova faulovaný v strede ihriska, previnil sa Alen Mustafič, ktorý dostal od hlavného rozhodcu aj dohovor.
     
    27
    Trenčania získali rohový kop. Na centrovanú loptu si síce naskočil Richard Križan, lenže hlavou mieril vysoko nad bránku Harusha.
     
    26
    Milan Corryn poslal prvú strelu Trenčína na bránku v stretnutí. Z hranice pokutového územia ale mieril tak, že Ariel Harush nemal so zákrokom vážnejší problém.
     
    25
    Alen Mustafič strieľal spred pokutového územia, znova to letelo veľmi vysoko nad bránku. Igor Šemrinec sa dostáva k rozohrávke päťky.
     
    24
    Matúš Kuník poslal z krídla center do malého vápna, ale Matej Franko sa k hlavičke nedostal. Dobre pred ním zasiahol Martin Šulek.
     
    23
    Adam Gaži sa síce dostal k lopte na pravom krídle, ale veľmi rýchlo o ňu aj prišiel. Nitra znova v defenzíve úspešne.
     
    22
    Nikola Gatarić si naviezol loptu pred pokutové územie súpera, jeho zakončenie ľavačkou bolo poriadne nepresné a smerovalo ďaleko od bránky Šemrinca.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Jakub Kadák (AS Trenčín).
     
    20
    Abdul Zubairu bol faulovaný v strede ihriska. Trenčín ostáva pri lopte a pokúša sa kombinovať na útočnej polovici.
     
    19
    Igor Šemrinec vyriešil prudký center do päťky Trenčína, loptu vyboxoval do bezpečia a následný pokus už presný nebol.
     
    18
    Eduvie Ikoba si znova robil priestor na útočnej polovici, proti dvojici obrancov Nitry neuspel a o loptu prišiel.
     
    17
    Matúš Kuník centroval z krídla na zadnú žrď, tam spoluhráčov nenašiel. Igor Šemrinec môže rozohrávať od vlastnej bránky.
     
    16
    Jakub Kadák centroval na prednú žrď, kde sa natlačil Eduvie Ikoba. Vo veľkej šanci hlavičkoval tesne vedľa bránky Harusha.
     
    15
    Po pravom krídle prešiel dopredu Trenčín, hostia získali rohový kop. Budú mať jednu z prvých šancí ohroziť bránku Harusha.
     
    14
    Michal Faško vystrelil z hranice šestnástky, tečovaným pokusom vybojoval roh. Sám ho aj zahral, ale Kristián Kolčák hlavičkoval vedľa troch žrdí.
     
    13
    Domáci vybojovali priamy kop. Centrovanú loptu iba nadvihol Daniel Magda a brankár Igor Šemrinec všetko vyriešil.
     
    12
    Nitra sa naďalej pohybuje na útočnej polovici ihriska. Od začiatku je aktívnejším tímom a snaží sa ohroziť brankára Šemrinca.
     
    11
    Michal Faško zahrával priamy kop strelou tesne nad trávnikom. Mieril do stredu bránky, kde sa nachádzal pripravený Igor Šemrinec.
     
    10
    Nikola Gatarić strieľal z voleja spred pokutového územia, nebezpečne proti nemu išiel Abdul Zubairu, ktorý zahral šľapákom. Nitra získala priamy kop.
     
    9
    Marian Chobot sa rozbehol po ľavom krídle, nedostal presnú prihrávku. Získal najskôr aut a mohol postupovať vpred, vybojoval rohový kop.
     
    8
    Eduvie Ikoba si nedokázal pokryť loptu na útočnej polovici ihriska, ušla mu za postrannú čiaru a vhadzovať môže Nitra.
    7. Michal Faško (NIT), Daniel Magda (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    7
    Nikola Gatarić je zatiaľ veľmi aktívny. Znova sa snažil niečo vymyslieť, ale získal roh. Po ňom sa zrodila veľká šanca. Michal Faško zostrelil Urbanovského, následný pokus z diaľky od Magdu vyriešil Igor Šemrinec.
     
    6
    Adam Gaži potiahol loptu po pravom krídle do pokutového územia, prihral pod seba. Lukáš Letenay sa nedokázal natlačiť k strele cez obrancu Nitry.
     
    5
    Nikola Gatarić individuálne postupoval pred pokutové územie súpera, kde proti presile neuspel. Lukáš Letenay mu loptu vypichol.
     
    4
    Michal Faško síce posunul loptu do pokutového územia súpera, tam sa k nej nedostal Matej Franko, ale brankár Igor Šemrinec.
     
    3
    Nikola Gatarić si na pravom krídle nedokázal spracovať loptu cez Slávika, ušla mu mimo hraciu plochu. Vhadzovať môže spomínaný Slávik.
     
    2
    Urban Mazanovský chcel prejsť dopredu po pravom krídle, kde bol faulovaný. Následne centroval do päťky, kde zasiahol brankár Ariel Harush.
     
    1
    Domáca Nitra nastupuje v bielych dresoch a má výkop stretnutia. Trenčín zvolil červené prevedenie. Favorita dnes hľadať ťažko.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Harush – Magda, Kolčák, Podhorin (C), Kuník – Mustafič, Ngeyitala – Chobot, Faško, Gatarić – Franko.
    Náhradníci: Šípoš – Vrábel, Šefčík, Záhumenský, Olivero, Adamec, Tancík.

    AS Trenčín: Šemrinec (C) – Mazanovský, Križan, Šulek, Slávik – Kadák, Letenay, Zubairu – Gaži, Ikoba, Corryn.
    Náhradníci: Kukučka – Čataković, Ghali, Gajdoš, Tučný, Pires, Knežević.

    Rozhodca: Glova – Somoláni, Perát – K. Micheľ.
     
    FC Nitra

    Nitra sa nachádza na ôsmom mieste tabuľky Fortuna ligy so ziskom 19 bodov za päť výhier, štyri asistencie a sedem prehier pri skóre 17:29, čo je druhá najhoršia ofenzíva a štvrtá najhoršia defenzíva. Mužstvo nevyhralo štyrikrát po sebe. Nestačilo na Žilinu, Dunajskú Stredu a ani Ružomberok. Naposledy remizovalo doma so Senicou. Najlepším strelcom tímu je s ôsmimi gólmi Michal Faško. Dvakrát sa presadil Martin Adamec.

    AS Trenčín

    Trenčínu patrí desiata pozícia so ziskom pätnástich bodov za slabé tri výhry, šesť remíz a až osem prehier pri skóre 19:32. Ide o štvrtú najhoršiu ofenzívu a druhú najhoršiu defenzívu. Toto nebola pre AS vydarená jeseň. V poslednom kole sa zrodila remíza 2:2 s Michalovcami, predtým Trenčín prehral na Slovane. Z posledných piatich duelov porazil iba Sereď. Najlepším strelcom je so štyrmi presnými zásahmi Hamza Ćataković.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 73. Mustafič (Gatarić) – 60. Zubairu (Gaži), 87. Čataković

    Karty:   21. Kadák (TRE)


    FC Nitra: Harush – Magda, Kolčák, Podhorin (C), Kuník – Mustafič, De Jesus Nascimento (46. Adamec) – Chobot (68. Záhumenský), Faško, Gatarić (88. Vrábel) – Franko (56. Tancík).
    Náhradníci: Šípoš – Vrábel, Šefčík, Záhumenský, Olivero, Adamec, Tancík.

    AS Trenčín: Šemrinec (C) – Mazanovský, Križan, Šulek, Slávik – Kadák (46. Tučný), Letenay (46. Čataković), Zubairu – Gaži, Ikoba, Corryn (90+2. Gajdoš).
    Náhradníci: Kukučka – Čataković, Ghali, Gajdoš, Tučný, Pires, Knežević.

    Rozhodca: Glova – Somoláni, Perát – K. Micheľ