Juventus – Bergamo 1:1 (kon.) | CFC Janov – AC Miláno 2:2 (kon.) | Fiorentina – Sassuolo 1:1 (kon.)
Inter – Neapol 1:0 (kon.) | Parma – Cagliari 0:0 (kon.) | Spezia – Bologna 2:2 (kon.)
Hellas Verona – Sampdoria 1:2 (kon.)
koniec
Inter Miláno
1:0 (0:0)
SSC Neapol
cz Streda 16.12.2020, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím všechny fanoušky kvalitní italské kopané. V rámci šlágru 12. kola Serie A se utkají týmy Interu Milán a Neapole.
     
    Poslední vzájemná utkání

    2020 Inter VS. Neapol 2:0
    2020 Neapol VS. Inter 1:1
    2020 Inter VS. Neapol 0:1
    2020 Neapol VS. Inter 1:3
    2019 Neapol VS. Inter 4:1
     


    Inter Milán

    Inter je zatím na druhém místě italské nejvyšší soutěže, když v jedenácti zápasech získal 24 bodů se skóre 29:15 a na městského rivala AC Milán ztrácí tři body. Nejlepším střelcem týmu je Belgičan Romelu Lukaku, jež dal 9 branek a na jednu další nahrál. Nerazzurri minulý týden zažili velké zklamání v Lize mistrů, tam nedokázali doma porazit ukrajinský Šachtar, díky čemuž skončili poslední v základní skupině a pohárové jaro se jich týkat nebude. Chuť si milánský tým vylepšil o víkendu, vyhrál totiž 3:1 na hřišti Cagliari, ve druhém poločase vývoj utkání obrátili Barella, D´Ambrosio a Lukaku.

    Poslední tři zápasy

    Cagliari VS. Inter 1:3
    Inter VS. Šachtar 0:0
    Inter VS. Bologna 3:1
     


    SSC Neapol

    Hostující tým je v těsném závěsu za Interem. Zatím je na třetím místě tabulky se ziskem třiadvaceti bodů v jedenácti zápasech se skóre 26:11. Na svého dnešního soka ztrácí jeden jediný bodík. Nejlepším střelcem týmu je Mexičan Hirving Lozano, který se po neúplně ideální první sezoně zvedl a po deseti zápasech už má na kontě 6 přesných zásahů. Neapol hrála pouze skupinu Evropské ligy, kterou ovšem ovládla, v šesti střetnutích získala celkem 11 bodů a nechala za sebou Real Sociedad, Alkmaar a Rijeku.

    Poslední tři zápasy

    Neapol VS. Sampdoria 2:1
    Neapol VS. Real Sociedad 1:1
    Crotone VS. Neapol 0:4
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozović, Gagliardini, Young – R. Lukaku, Lautaro Martínez.
    Náhradníci: D. Padelli, I. Radu – Hakimí, Kolarov, Ranocchia, Sensi, Perišić, Eriksen, D'Ambrosio.

    SSC Neapol: Ospina – Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui – Demme, Bakayoko – Lozano, P. Zieliński, L. Insigne (C) – D. Mertens.
    Náhradníci: Contini, Meret – Malcuit, Ruiz, Nikola Maksimović, Elmas, Ghoulam, Politano, Petagna, Lobotka, Hysaj, Rrahmani.

    Rozhodčí: Davide Massa.
     
    Boj o druhou příčku za malý okamžik začne. Inter nastupuje v černých dresech, zatímco Neapol bude hrát v dresech modrobílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Inter hned na konci první minuty zahrozil z levé strany, ovšem stopeři Neapole si s centrem dokázali poradit.
     
    2
    Marcelo Brozović se dostal k rozehrávce rohového kopu, ovšem při samotném rozehrání této situace se spoluhráči chorvatského fotbalisty provinili faulem. Odkopávat tak budou hosté.
     
    3
    Hostující tým se snaží kombinačně propracovat na polovinu soupeře. Koulibaly se dostal na levou stranu, jenže prostor před sebou neměl, tak se rozhodl přihrávat zpět.
     
    4
    Stále pokračuje podobný obrázek jako před minutou. Neapol drží míč a Inter čeká, až hosté přejdou půlící čáru.
     
    5
    Romelu Lukaku si nedokázal doběhnout poměrně nepřesný pas Milana Škriniara. Slovenský stoper si s přesností rozhodně nepotykal.
     
    7
    Tiemoué Bakayoko řídí další útočnou akci Neapole. Hosté se zatím dostávají jen před vápno. Úvodní minuty se tak dají označit jako opatrné.
     
    7
    Hirving Lozano si pohlídal ofsajdovou past a poté na hranici šestnáctky zkoušel akrobaticky zakončit. Místo střely z toho mohla být gólová přihrávka, ale Mertens byl u balónu o dva kroky později než stoper.
     
    8
    Inter se už dostal na polovinu soupeře a momentálně také zkouší něco vymyslet.
     
    9
    Barellu vysvobodil faul Demmeho, neboť Lukaku mu rozhodně nepředložil ideální přihrávku. Domácí z této situace ve středu pole nakonec vytěžili asi maximum.
     
    10
    Inter Milán se ale k ohrožení brány nedostal. Na první střelecký pokus na jedné či druhé straně stále čekáme.
     
    11
    Hosté hledali volný prostor na levém křídle, ovšem Matteo Darmian si v součinnosti se Škriniarem své území výborně pohlídal.
     
    12
    Neapol se dostala do zajímavé pozice. Přízemní centr ze strany se ve vápně snažil prodloužit Dries Mertens, ale Darmian svůj hlavičkový souboj na malém vápně zvládl.
     
    13
    Nepříjemnost pro hosty. Dries Mertens se po předešlé situaci stále nezvedl z trávníku a zřejmě si přivodil zranění. Je možné, že Gennaro Gattuso bude muset poprvé střídat.
     
    14
    A opravdu to vypadá na vážnější zdravotní komplikace. Belgický reprezentant dnes určitě pokračovat nebude, zřejmě bude svému celku chybět i v dalším období.
     
    15
    Hra pokračuje a Inter se snaží využít momentální přesilovku. Kombinuje na útočné polovině, ale zatím bez efektu.
     
    16
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Andrea Petagna.
     
    17
    Přišla první velká šance! Nepřesnou rozehrávku hostů vystihl Barella, jenž okamžitě přihrával Martínezovi. Argentinský fotbalista se ve vápně soupeře rychle vytočil a po zemi střílel k bližší tyči. Tu ale o pár desítek centimetrů minul.
    17. Šance Lautara Martíneze
     
    18
    Nicoló Barella neudržel míč na hrací ploše, a proto se k autovému vhazování chystají hosté.
     
    19
    Lozanova nepříliš důrazná střela z hranice šestnáctky byla snadnou pochoutkou pro brankáře Samira Handanoviče. Slovinský gólman si tak poprvé sáhl na balón.
     
    20
    Tempo hry se zase trochu uklidnilo. Neapol drží míč a hledá varianty k přihrávkám. Inter se opět trochu zatáhl.
     
    21
    Nadýchaný bochánek ze strany lapil Samir Handanovič do svých rukavic. S tímto nepříliš přesným centrem nemohl mít zkušený brankář potíže.
     
    22
    Marcelo Brozović nakopl míč do vápna, kde si jej snažil hledat Roberto Gagliardini. Domácí budou zahrávat roh, neboť balón šel do zámezí od hlavy obránce.
     
    23
    Rohový kop však zamířil přímo do rukou brankáře Davida Ospiny, který taktéž moc práce v úvodu poločasu neměl.
     
    25
    Hosté získali čistým způsobem míč na polovině hřiště, přestože se to pochopitelně domácím nelíbí. Diego Demme pádí vpřed.
     
    25
    Útok byl však zastaven, ale balón i nadále zůstává na kopačkách Neapole. Za delší konec provazu tak momentálně tahají zase hosté.
     
    26
    Inter však svou obranu moc neotevírá. Dá se říct, že čeká na své příležitosti ve formě brejkových situací.
     
    27
    Fotbalisté v černých dresech u své brány zabojovali a také oni míří na polovinu soupeře. Za sebou máme necelých třicet minut a rozhodně se nedá říct, že by bylo k vidění velké množství šancí a střel.
     
    29
    Rohový kop Neapole si vzal na starost Diego Demme. Centr sice šel do ohně, ale nejvýše si pro něj vyskočil Stefan de Vrij.
     
    30
    Emoce na trávníku začínají jiskřit. Vypadalo to, že Barella byl těsně před šestnáctkou faulován, ale nedovolený zákrok se nepískal. Stejně tak také o pár sekund později na straně opačné. Není se co divit, že obě střídačky byly nespokojené.
     
    31
    Nicoló Barella se až teď zvedl z trávníku a ve hře bude pokračovat. Odkopávat bude David Ospina.
     
    32
    Andrea Petagna vyhrál osobní souboj a ihned vybídl na pravé straně spoluhráče, jenž přihrával do běhu Lozanovi. Mexický forvard ale byl atakován tak, že byl proti němu vytažen ukázkový strom. Podle hlavního arbitra to bylo čisté.
     
    33
    Lozano dostal míč na Petagnu, který proti noze přistrčil Zielińskému. Polský záložník pálil z první a nestřílel vůbec špatně. Jeho tvrdý pokus ale zhruba o metr minul levou tyč z jeho pohledu.
    33. Piotr Zieliński nebyl daleko ke skórování
     
    34
    Viděli jsme zajímavé situace na obou stranách. Hlavička Lukaka ale nebyla moc důrazná, proto skončila v moci Davida Ospiny.
     
    36
    Hlavní rozhodčí Davide Massa odpískal nedovolený zákrok zhruba na půlící čáře. Rozehrávat bude hostující Neapol.
     
    37
    Lorenzo Insigne zatím není tak vidět, jak by si hostující fanoušci přáli. Nyní se připomněl centrem ze strany, který se však zatočil až do zámezí. Handanovič tak bude mít práci s výkopem.
     
    38
    Ashley Young se u zadní tyče odpoutal od obránce Di Lorenza a dokázal hlavou zakončit. Pokus zkušeného Angličana ale zamířil přímo do středu brány, kde Ospina stál.
     
    39
    Akce Neapole skončila ofsajdem. Inter bude mít dostatek času na rozehrání téměř od brankové čáry.
     
    40
    Tempo hry nám zase trochu opadlo. Hráči hostů stojí a mění si balón. Ani Inter nevytahuje nikterak vysoké presování.
     
    41
    Lorenzo Insigne se pokusil o technické zakončení k bližší tyči. Rána hostujícího kapitána byla sražena do zámezí, takže modrobílí rozehrají roh.
     
    42
    Po rohovém kopu se však nic moc neudálo. Hosté rozehráli na krátko a až poté vyslali centr, při kterém došlo k jejich útočnému faulu.
     
    43
    Druhé autového vhazování v rychlém sledu si za chvíli zopakuje Giovanni Di Lorenzo.
     
    44
    Romelu Lukaku popobíhá mezi třemi hráči hostů, kteří si na něm pár sekund vyzkoušeli bago.
     
    45
    Barella podržel balón a v ideální chvíli oslovil Mattea Darmiana k centru. Krajní hráč Interu opravdu poslal míč do ohně, ale Lautaro Martínez si v hlavičkovém souboji pomohl faulem.
     
    45+1
    Nastavovat se budou 2 minuty. Zřejmě hlavně za vynucené střídání Driese Mertense v úvodní části první půle.
     
    45+2
    Těsně před Lukakuem poslal míč do zámezí jeden z bránících hráčů hostů. Záhy slavné Nerazzurri rozehraje roh.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Skončil nám první poločas, který branku nenabídl. Oba celky hrají opatrně a rozhodně nechtějí udělat chybu. Velké šance jsme viděli jen dvě. Nejprve Lautaro Martínez z otočky jen těsně minul bližší tyč, zde by Ospina zřejmě těžko mohl reagovat. Další tutovka přišla na druhé straně ve 33. minutě, kdy Piotr Zieliński po přihrávce Petagny jen o kousek netrefil brankový prostor. Uvidíme, jestli se branek dočkáme v poločase druhém, který odstartuje zhruba za 15 minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní minutu druhé půle strávili na míči fotbalisté Interu Milán, kteří hosty zatím do hry nepustili.
     
    47
    Ashley Young nedosáhl na poměrně důraznou a nepříliš přesnou přihrávku Gagliardiniho. Neapol se zdarma dostává k zisku míče, protože za okamžik vhodí aut.
     
    48
    Druhý poločas začal znovu opatrně. Ani jeden tým nikam nespěchá. Jde vidět, že dnes jde o hodně, protože vítěz utkání půjde na druhé místo v tabulce.
     
    49
    Giovanni Di Lorenzo si rozmyslel postup vpřed, neboť hned před ním se objevil Young, jenž dobře vystoupil.
     
    50
    Lautaro Martínez fauloval Di Lorenziho. Balónu se tak opět ujímá Neapol.
     
    51
    Hosty však zradila poměrně značná nepřesnost ve středu pole. Balón proto doskákal k brankáři Handanovičovi, který má dostatek času a prostoru na klidné rozehrání.
     
    52
    Kalidou Koulibaly si při zakládání útoku dnes poměrně často nabíhá na levou stranu. V této chvíli ale zase neměl před sebou tolik prostoru, kolik by si představoval. Nakonec přihrál spoluhráči Manolasovi.
     
    53
    Neapol rozehrála standardní situaci, která však mířila pouze na hranici pokutového území. Milan Škriniar neměl problém s odvrácením.
     
    54
    Střelu z voleje vyslal zhruba z pětadvaceti metrů Lorenzo Insigne. Kapitán neapolských fotbalistů ale zamířil vysoko nad bránu.
     
    55
    Roberto Gagliardini získal balón. Dopředu ale rozhodně nespěchal, neboť jeho spoluhráči mu po křídlech nenaběhli.
     
    56
    Šlágr kola zatím moc atraktivní není. Tentokrát míč drží Inter, ale i on se před šestnáctku soupeře dostává složitě.
     
    57
    Vůbec poprvé v utkání sáhl rozhodčí pro žlutou kartu. Obdržel ji domácí Marcelo Brozović, jenž takticky fauloval rozběhnutého Hirvinga Lozana.
     
    58
    Po standardní situaci si výbornou práci v obraně zapsal Romelu Lukaku. Ve vlastním vápně vyhrál veledůležitý hlavičkový souboj se stoperem Koulibalym.
     
    59
    Záhy přichází další žlutý trest. Tiemoué Bakayoko celkem ostrým skluzem seslal na zem Lautara Martíneze.
     
    60
    Nicoló Barella si u rohového praporku chtěl vynutit rohový kop, jenže Mário Rui jej výborně dostoupil. Svou práci odvedl lépe krajní obránce Neapole, takže odkopu se ujímá David Ospina.
     
    61
    Chvíli se nehraje. Marcelo Brozović zřejmě má nějaký zdravotní problém a za pár desítek sekund uvidíme druhé střídání v tomto duelu.
     
    63
    Insigne naprosto parádním centrem oslovil Hirvinga Lozana, jenž si míč přebral a těsně před Handanovičem jej poslal nad horní tyč. Gól by však neplatil, protože se jednalo o těsný ofsajd. Nicméně Neapol předvedla sympatickou akci.
     
    65
    Faul těsně u postranní čáry v podání Alessandra Bastoniho se zřejmě obejde bez karty. Pro Inter je však nyní horší to, že hosté rozehrají standardní situaci ze zajímavé pozice.
     
    66
    Samir Handanovič byl ale včas na zemi a dokázal si míč pokrýt před případnými dorážkami.
     
    67
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Marcelo Brozović, přichází Stefano Sensi.
     
    68
    Neapol se znovu pokouší a postupný přechod na soupeřovu polovinu. Inter se zatáhl a čeká.
     
    69
    Naprosto fantastický zákrok Samira Handanoviče zachránil domácí ve hře! Slovinský gólman předvedl výborný reflex proti pohotové patičce Lorenza Insigneho po přízemním centru ze strany. Viděli jsme asi největší šanci dosavadního průběhu zápasu.
    69. Handanovič vychytal Insigneho patičku
     
    70
    Bude se kopat penalta! David Ospina ve vlastním pokutovém území podrazil Darmiana a Inter bude mít velkou šanci k otevření skóre.
    70. Penaltová situace, po které dostal ze protesty Insigne červenou kartu
     
    71
    Žlutou kartu dostává David Ospina (SSC Neapol).
     
    71
    A pozor! Další velké oslabení pro hosty. Lorenzo Insigne neudržel nervy, sudímu něco nepěkného řekl, a proto půjde předčasně do sprch.
     
    73
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Tradiční exekutor penalt Interu se opět nemýlil. ROMELU LUKAKU vyslal ze své levačky tvrdou střelu po zemi k levé tyči. David Ospina skočil na opačnou stranu, takže těžko mohl reagovat. Během pár minut se vše najednou otočilo ve prospěch milánského týmu. 1:0.
    73. Romelu LUKAKU - 1:0
     
    74
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Fabián Ruiz.
     
    74
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Tiemoué Bakayoko, přichází Matteo Politano.
     
    75
    Také Hirving Lozano viděl za nesportovní chování kartu. Mexický fotbalista ale jen kartu barvy žluté.
     
    76
    Lautaro Martínez si chtěl vymodlit další penaltu po kontaktu s Koulibalym. Robustní stoper Neapole ale situaci zvládl lépe.
     
    77
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Achraf Hakimí.
     
    78
    Neapol se potřebuje oklepat z nečekaného gólu a vyloučení. Závěr zápasu hraje v oslabení, ale po dobu předchozího průběhu utkání byla mírně lepším celkem.
     
    79
    Centr domácích, který u zadní tyče hledal Bastoniho, stačil jeden z hostujících obránců odvrátit na roh.
     
    80
    Další brilantní zákrok Handanoviče! Kapitán Interu vytáhl ze svého repertoáru výborný reflex proti střele Politana, jenž pálil po kombinaci s Lozanem.
     
    80
    Romelu Lukaku viděl žlutou kartu za tvrdý faul poblíž vlastní šestnáctky.
     
    81
    Neapol se sice na chvíli usadila před bránou soupeře, ale po centru ze strany balón stejně skončil v rukavicích prozatímního hrdiny duelu Samira Handanoviče.
     
    83
    Inter trochu hazarduje. Nechává se přitlačit, i když hosté hrají v deseti. Neapol se rozhodně nevzdává.
     
    85
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Mário Rui, přichází Faouzi Ghoulam.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Diego Demme, přichází Eljif Elmas.
     
    85
    Za tvrdý střet na vlastní polovině dostal žlutou kartu také Milan Škriniar. Zde musel přijít karetní trest bez debat.
     
    86
    Matteo Politano zamířil po akci na pravé straně pouze do boční sítě. Neapol však záhy rozehraje rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Danilo D'Ambrosio.
     
    87
    Eljif Elmas si ale ve vzdušném souboji po rozehrávce na krátko pomohl faulem. Závěr druhého poločasu je velmi soubojový a nervózní z obou stran.
     
    88
    S kartami se opravdu roztrhl pytel. Potrestaný v tuto chvíli je také Danilo D'Ambrosio.
     
    89
    Milan Škriniar si tak trochu koledoval o druhou žlutou kartu v krátkém sledu. Celkem viditelně postrčil protihráče a může být rád, že sudí jej ve hře ponechává. Neapol čeká standardní situace.
     
    90
    Obrana Interu zaspala a vyrovnání měl na kopačce Matteo Politano! Přihrávku před poloprázdnou bránu si sice žádal Andrea Petagna, ale prvně jmenovaný pálil sám. Handanoviče ale ani tentokrát nepřekonal.
    90. Politano nebyl úspěšný ani ve své druhé velké šanci
     
    90+1
    Samir Handanovič při svém výkopu až moc dlouho čekal. Na dálku je tak odměněn žlutou kartou.
     
    90+2
    Další velká šance oslabených hostů! Andrea Petagna využil své postavy, udělal si prostor před de Vrijem a z otočky vypálil přímo do přední tyče. Branková konstrukce tak byla proti vyrovnání, které by si však Neapol určitě zasloužila.
    90+2. Petagna trefil tyč
     
    90+3
    Jen něco málo přes minutu mají hosté před sebou, neboť nastavovaly se pouze minuty čtyři.
     
    90+4
    Inter bude na konci nastaveného času odkopávat od své brány, takže teď je už velmi blízko k zisku tří bodů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:9.
     
    Skončil nám šlágr kola mezi Interem Milán a Neapolí. Sledovali jsme velmi urputných prvních sedmdesát minut, ale v poslední dvacetiminutovce se začaly dít věci. Nejprve v 69. minutě Handanovič vychytal šikovné zakončení Lorenza Insigneho. O minutu později se ovšem David Ospina provinil faulem ve svém pokutovém území, takže Inter kopal penaltu. Tu s přehledem proměnil Romelu Lukaku. Pro Neapol bylo nepříjemné, že Insigne neudržel nervy na uzdě, dostal červenou kartu, a proto byl vyloučen. Svěřenci Gennara Gattusa ale rozhodně nesložili zbraně a vytvořili si ještě tři obrovské šance. Ani jednu ale nevyužili, a proto dnes zvítězil Inter Milán poměrem 1:0. Nutno říct, že hosté byli lepším týmem, takže výsledek moc spravedlivý není. Takový je ovšem fotbal. Inter Milán tak uhájil druhé místo a po dvanácti zápasech má pouze jednobodovou ztrátu na vedoucí AC Milán. Neapol bude po tomto kole čtvrtá o skóre před Sassuolem.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. Na počtenou! (22:56:36)

    Daniel Fekets

    Góly: 73. R. Lukaku (pen.)

    Karty:   57. Brozović (INM), 80. R. Lukaku (INM), 85. Škriniar (INM), 88. D'Ambrosio (INM), 90+1. Handanovič (INM) – 59. Bakayoko (NEA), 71. Ospina (NEA), 75. Lozano (NEA)   71. L. Insigne (NEA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:9.
    Inter Miláno: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozović (67. Sensi), Gagliardini, Young (86. D'Ambrosio) – R. Lukaku, Lautaro Martínez (77. Hakimí).
    Náhradníci: D. Padelli, I. Radu – Hakimí, Kolarov, Ranocchia, Sensi, Perišić, Eriksen, D'Ambrosio.

    SSC Neapol: Ospina – Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui (85. Ghoulam) – Demme (85. Elmas), Bakayoko (74. Politano) – Lozano, P. Zieliński (74. Ruiz), L. Insigne (C) – D. Mertens (16. Petagna).
    Náhradníci: Contini, Meret – Malcuit, Ruiz, Nikola Maksimović, Elmas, Ghoulam, Politano, Petagna, Lobotka, Hysaj, Rrahmani.

    Rozhodca: Davide Massa