Arsenal – Southampton 1:1 (kon.) | Leeds – Newcastle 5:2 (kon.) | Leicester – Everton 0:2 (kon.)
Fulham – Brighton 0:0 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Leicester City
0:2 (0:1)
Everton FC
Streda 16.12.2020, 19:00 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Leicester City sa dnes síce snažil, ale vo finálnej fáze nebol dostatočne kreatívny. Everton získal tri dôležité body, no prišiel o dôležitého záložníka Allana. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:53:04)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Jonjoe Kenny.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Dominic Calvert-Lewin, prichádza Anthony Gordon.
    89. Jamie Vardy (LEC)
     
    89
    Center z rohového kopu dostali domáci do bránky, gól neplatí, pretože lopta skôr preťala bránkovú čiaru a navyše tam bol aj ofsajd.
     
    88
    Ayoze Pérez sa síce dostal k strele v pokutovom území súpera, avšak zrazený pokus smeroval vedľa bránky a bude z toho rohový kop.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Christian Fuchs (Leicester City).
     
    86
    Zdá sa, že penalta, ktorá nakoniec bola zrušená, môže byť z psychického hľadiska konečnou pre Leicester. Ten sa v ofenzíve trápi a smeruje k prehre.
    85. André Gomes (EVE)
     
    85
    Hlavný rozhodca penaltu ruší. André Gomes totiž najskôr hral loptu, takže Ayoze Pérez faulovaný nebol.
     
    84
    Hlavný rozhodca si ide pozrieť záznam sám cez systém VAR.
     
    83
    Situáciu ešte rieši systém VAR, či Ayoze Pérez padol naozaj po faule Gomesa.
     
    82
    André Gomes nešťastne fauluje vo vlastnom pokutovom území, takže penalta pre Leicester.
     
    81
    Leicester City naďalej útočí a snaží sa byť aktívnym tímom. Naďalej sa to nedarí pretaviť do gólového momentu.
     
    80
    Vstupujeme do posledných desiatich minút riadneho hracieho času. Streleckú pozíciu mal Jamie Vardy, trafil obrancu Minu.
     
    79
    Richarlison sa sprava dostal na hranicu pokutového územia, jeho pokus o center zrazil dnes stopér Wilfred Ndidi na rohový kop pre Everton.
     
    78
    Kasper Schmeichel nemusel zasahovať, zakončenie spred pokutového územia letelo nad bránku domáceho celku. Dán okamžite rozohráva.
     
    77
    Ayoze Pérez zastavil faulom snahu o protiútok, ktorý potiahol Alex Iwobi. Everton zvláda tieto minúty veľmi dobre.
     
    75
    Pätnásť minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Leicester City s výsledkom ešte niečo urobiť alebo sa z troch bodov bude tešiť Everton?
     
    74
    Everton spravil veľmi dôležitý krok k trom bodom. Leicester bol síce po zmene strán aktívnejším tímom, lenže výraznejšie bránku Olsena nepreveril.
     
    73
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Nampalys Mendy, prichádza Kelechi Iheanacho.
    72. Mason Holgate (EVE) - 0:2
     
    72
    Everton FC dal gól!
    Gylfi Sigurdsson poslal z rohu výborný center do päťky. Michael Keane zakončil hlavou, Kasper Schmeichel loptu vyrazil pred seba. Spred prázdnej bránky trafil do Dána aj Dominic Calvert-Lewin v miliónpercentnej možnosti, gólman loptu vyrazil do brvna. Najlepšie sa zorientoval MASON HOLGATE a ten už druhou dorážkou napol sieť.
     
    71
    Zdá sa, že Richarlison si pri dopade na trávnik poranil ruku, ale je v poriadku. Z priameho kopu centroval Gylfi Sigurdsson, na roh odvrátil Wesley Fofana.
     
    70
    Zahrávať sa tak skoro ale podľa všetkého nebude, nakoľko Richarlison avizuje zdravotné problémy a potrebuje ošetrenie.
     
    69
    Christian Fuchs fauloval niekoľko metrov pred vlastným pokutovým územím, kde poslal na zem Richarlisona. Everton získal priamy kop z vcelku dobrej pozície.
     
    68
    Abdoulaye Doucouré si výborne splnil svoje defenzívne povinnosti. Barnes sa okolo neho nedostal do šance, nakoľko ju skvele získal do svojej moci.
     
    66
    James Justin sprava vhodil aut do šestnástky Evertonu, kde sa k nemu lopta vrátila, ale prihrávkou spoluhráčov nenašiel.
     
    65
    Youri Tielemans posunul loptu pred pokutové územie hostí. James Maddison síce strieľal z prvej, ale vysoko nad bránku Robina Olsena.
     
    64
    Žltú kartu dostáva André Gomes (Everton FC).
     
    63
    Everton sa teraz usadil na útočnej polovici, lenže hostia v druhom dejstve gólmana Kaspera Schmeichela ešte nepreverili, čo sa momentálne nemení.
     
    62
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Cengiz Ünder, prichádza Ayoze Pérez.
     
    61
    Cengiz Ünder sa dostal k strele z hranice pokutového územia, jeho pokus dokázal zraziť do bezpečia obranca Mason Holgate.
     
    60
    Hodina stretnutia je za nami. Po zmene strán sa Leicester naďalej javí ako aktívnejší tím, no nedarí sa mu ohrozovať bránku Olsena.
     
    59
    Domáci tréner Rodgers bude prvýkrát v stretnutí striedať. Nutne potrebuje oživiť ofenzívu, preto príde na ihrisko Ayoze Pérez.
     
    58
    Na trávniku skončil Richarlison. Nepríjemne prepadol cez jedného z obrancov Evertonu. Bude však v poriadku a môže pokračovať v hre.
     
    57
    Richarlison bojoval o loptu na útočnej polovici, Wesley Fofana ju nestratil, lenže zle prihrával. Everton môže založiť svoju akciu.
     
    56
    Domáci sú znova pri lopte v strede poľa, kde si prihrávajú. Na dostrel svätyne gólmana Robina Olsena to naďalej nevedie. Wesley Fofana skúsil nákop za obranu, ten nevyšiel.
     
    55
    Everton je v druhom polčase veľmi dobre sformovaný. Leicester síce má viac z hry, lenže ešte sa mu nepodarilo výraznejšie preveriť gólmana Olsena.
     
    53
    Znova z rohu centroval James Maddison. Wesley Fofana loptu tesne minul. Tá sa odrazila, avšak Youri Tielemans mieril spred šestnástky nepresne.
     
    52
    James Justin prešiel dopredu po pravom krídle, dostal sa až do pokutového územia. Zrazeným centrom získal rohový kop pre Leicester.
     
    51
    Sprava centroval Cengiz Ünder, spoluhráčov nenašiel. Pokus o kontru Evertonu čisto zastavil Christian Fuchs.
     
    50
    James Justin sa na krídle nepresadil. Okolo Iwobiho si lotu hodil ďaleko a ušla mu mimo ihriska. Rozohrávať bude môcť Robin Olsen.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Ben Godfrey (Everton FC).
     
    48
    Žltú kartu dostáva Mason Holgate (Everton FC).
     
    47
    Leicester City chce začať druhý polčas aktívnejšie, zatiaľ to je len v strede poľa a po nákope vpred sa Jamie Vardy ocitol v ofsajde.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako úvodné dejstvo ukončili.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Leicester City sa zatiaľ trápi, jeho hre chýba myšlienka a lepšia predfinálna fáza. O jediný presný zásah sa postaral Richarlison z Evertonu. Pred druhým dejstvom je všetko otvorené.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Dominic Calvert-Lewin sa nedostal k centru sprava, keďže pred ním zasiahol Wilfred Ndidi. Na druhej strane mohol mať šancu Jamie Vardy, lenže Abdoulaye Doucouré predviedol riskantný, no čistý sklz na loptu pod jeho nohami v šestnástke Evertonu.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    44
    Richarlison sa zľava cez Fofanu nedostal do pokutového územia, nevyšla mu ani prihrávka. Leicester loptu získal naspäť a môže sa pokúsiť prejsť dopredu.
     
    42
    Alex Iwobi a Mason Holgate zakombinovali na pravom krídle, tam dobre zasiahol Christian Fuchs a loptu získal do moci Leicesteru.
     
    41
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Allan, prichádza André Gomes.
     
    40
    Brazílčan Allan avizuje svalové zranenie a toto je obrovská strata pre "Toffees". Nielen dnes, ale aj v ďalších zápasoch, ktoré pravdepodobne vynechá. Na ihrisku je aj lekársky personál, potrebné sú nosidlá.
     
    39
    Cengiz Ünder vystrelil z prvej z hranice šestnástky. Mieril to k žrdi, avšak niekoľko centimetrov ešte chýbalo. Takto dokázal zasiahnuť Robin Olsen.
    38. Robin Olsen (EVE)
     
    38
    Mason Holgate bol faulovaný vedľa šestnástky domácich, keď sa previnil Christian Fuchs. Gylfi Sigurdsson centroval z priameho kopu do päťky, Dominic Calvert-Lewin hlavičkoval vo výbornej pozícii. Na čiare zasiahol Kasper Schmeichel.
     
    37
    Dominic Calvert-Lewin číhal na center z ľavého krídla, výborne pred ním zasiahol Wilfred Ndidi dnes nastupujúci ako stopér.
     
    36
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment?
     
    35
    Do sýtosti si zatiaľ užíva Gylfi Sigurdsson zahrávanie štandardiek. Táto však nevyšla, po následnom pase naspäť sa mával aj pískal ofsajd.
     
    34
    Gylfi Sigurdsson centroval, Wesley Fofana loptu odvrátil. K strele z diaľky sa však dostal Abdoulaye Doucouré a zrazeným pokusom získal ďalší roh.
     
    33
    James Maddison v snahe získať loptu zahral rukou. Everton prešiel na opačnú stranu ihriska a vybojoval rohový kop.
     
    32
    Center sprava si našiel vo vápne Dominic Calvert-Lewin. Cez Justina nezakončil prudko, ešte sa snažil o dorážku aj Gylfi Sigurdsson, ale všetko vyriešil Kasper Schmeichel.
     
    31
    Jamie Vardy sa k lopte nedostal, no vybral sa napádať a získal aut, pretože Michael Keane bol pod tlakom, čiže musel hrať jednoducho.
     
    30
    Wesley Fofana si pomohol faulom v strede ihriska, loptu pre Everton získal Dominic Calvert-Lewin. Hostia sa dostali ku kombinácii v strede poľa.
     
    29
    Kasper Schmeichel sa dostal pod mierny tlak, dokázal loptu odkopnúť. Dokonca si ju našiel James Justin, takže Leicester zakladá svoju akciu.
     
    28
    Robin Olsen môže rozohrávať od svojho pokutového územia, pretože sa mával a následne aj pískal ofsajd domáceho krídelníka, ktorým je Cengiz Ünder.
     
    26
    Znova to krútil na hranicu päťky James Maddison, lenže Wesley Fofana sa k hlavičke nedostal. Wilfred Ndidi následným zrazeným pasom získal aspoň aut.
     
    25
    James Maddison centroval dobre, Michael Keane loptu odvrátil. Ešte si ju našiel Cengiz Ünder a tečovaný pokus spred šestnástky prináša ďalší roh.
     
    24
    Leicester City získal na pravom krídle priamy kop. Cengiz Ünder centroval na päťku, Wesley Fofana aj za pomoci teču hlavičkoval nad a získal roh.
     
    23
    James Justin centroval sprava na hranicu malého vápna, kde sa uvoľnil Jamie Vardy a vo veľkej šanci hlavičkoval zblízka. Mieril priamo do Olsena.
    22. Jamie Vardy (LEC)
     
    22
    Gól by mohol stretnutiu pomôcť ako som už písal. Verme, že sa to viac otvorí a uvidíme strhujúce ofenzívne divadlo z oboch strán.
    21. Richarlison (EVE) - 0:1
     
    21
    Everton FC dal gól!
    RICHARLISON si cez Justina naviezol loptu pred šestnástku a poslal zakončenie k žrdi. To nebolo úplne najprudšie, no dobre mierené, a tak Kasper Schmeichel nedokázal zasiahnuť.
     
    20
    Dvadsať minút za nami. Je vidieť, že oba celky sa snažia byť smerom dopredu aktívne, lenže defenzívy doposiaľ dominujú.
     
    19
    Everton kombinuje v strede ihriska a na vlastnej polovici. Postupne sa snaží znova prejsť na dostrel bránky Kaspera Schmeichela.
     
    17
    Po priamom kope získali hostia aj roh. Znova centroval Gylfi Sigurdsson poslal dobrú loptu do päťky. Namiesto zakončenia tam bol ofenzívny faul.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Nampalys Mendy (Leicester City).
     
    15
    Nampalys Mendy zastavil protiútok súpera, vpred sa vydal Allan. Everton teda získal ďalšiu štandardnú situáciu, tentoraz priamy kop.
     
    14
    Gylfi Sigurdsson centroval z rohového kopu na hranicu bieleho bodu, kde najviac chcel zakončiť Yerry Mina, no Christian Fuchs loptu odkopol preč.
     
    13
    Alex Iwobi centroval z krídla do pokutového územia Leicesteru, obranca Christian Fuchs zrazil loptu na rohový kop, takže šanca pre Everton zahroziť.
     
    11
    James Justin a Richarlison zviedli na krídle vedľa šestnástky Leicesteru hraničný súboj, faul domáceho beka sa nepískal, aj keď ho Brazílčan chcel.
     
    10
    Cengiz Ünder poslal sprava prudký center, nenašiel žiadneho spoluhráča. Mason Holgate tak bude môcť vhadzovať aut. Oba tímy zatiaľ dávajú vzadu veľký pozor.
     
    9
    Wesley Fofana sa ocitol na pravom krídle. O loptu prišiel, keď mu spomedzi dvoch protihráčov ušla za postrannú čiaru.
     
    8
    Ben Godfrey si nespracoval prihrávku na ľavom krídle. Nákop na hrot domácej ofenzívy odvrátil Michael Keane, následne strieľal práve do neho James Maddison.
     
    7
    Zatiaľ je to dosť opatrný úvod stretnutia. Leicester pracuje v defenzíve veľmi pozorne, úvodné náznaky od Evertonu nevedú do streleckého zakončenia.
     
    6
    Gylfi Sigurdsson prestrčil loptu do malého vápna domácich. Center bol ešte tečovaný, Alex Iwobi nedokázal volejom zakončiť.
     
    5
    Alex Iwobi vyslal kolmicu za obranu. Dominic Calvert-Lewin sa k lopte nedostal, včas z bránky vybehol gólman Kasper Schmeichel.
     
    4
    Cengiz Ünder individuálne proti trojici hráčov súpera neuspel, ale následne o loptu prišiel Richarlison a nedostal sa s ňou ďaleko.
     
    3
    Jamie Vardy sklepol loptu pred šestnástku a Youri Tielemans poslal zaujímavý technický pokus ľavačkou iba tesne vedľa bránky Olsena.
     
    2
    Michael Keane trochu riskantne poslal nepodarenú malú domov, ale Robin Olsen bol pri lopte ako prvý a poslal ju odkopom do bezpečia priestoru tribúny.
     
    1
    Domáci Leicester nastupuje v tradičných modrých dresoch, hostia majú trochu netypické zelené prevedenie. Favorita dnes hľadať ťažko, ale trochu viac na domácej strane.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, Fofana, Ndidi, Fuchs – N. Mendy – H. Barnes, Tielemans, Ünder, Maddison – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, Iheanacho, Morgan, Ayoze Pérez, Praet, Thomas.

    Everton FC: Olsen – Holgate, Y. Mina, M. Keane, Godfrey – G. Sigurdsson (C), Allan, A. Doucouré – Iwobi, Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Pickford – Bernard, Davies, A. Gomes, Gordon, Kenny, Tosun..
     
    Leicester City

    Leicester po dvoch prehrách s Liverpoolom a Fulhamom zareagoval veľmi rýchlo, keďže porazil Sheffield United (2:1) a takisto aj Brighton (3:0). V tabuľke sa teda nachádza na treťom mieste so ziskom 24 bodov, čo je iba o jeden menej než majú prvý Tottenham a druhý Liverpool. "Líšky" doposiaľ vyhrali osem zápasov, neremizovali a štyrikrát prehrali. Jamie Vardy sa v Premier League trafil desaťkrát, polovicu zásahov zaznamenal z penalty.

    Everton FC

    Everton sa po skvelom úvode v posledných týždňoch trápil. Z posledných siedmich zápasov prehral až štyri, ale naposledy porazili trochu prekvapivo Chelsea (1:0). Z posledných štyroch stretnutí vyhral dvakrát a raz remizoval. "Toffees" sú v tabuľke na siedmom mieste, kde majú 20 bodov. Čelo ligy však je poriadne vyrovnané, keďže prvý Spurs vlastnia 25 bodov. Dominic Calvert-Lewin je s jedenástimi gólmi najlepším strelcom celej súťaže.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Matej Kubove

    Góly: 21. Richarlison, 72. Holgate

    Karty:   16. N. Mendy (LEC), 87. Fuchs (LEC) – 48. Holgate (EVE), 49. Godfrey (EVE), 64. A. Gomes (EVE)


    Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, Fofana, Ndidi, Fuchs – N. Mendy (73. Iheanacho), H. Barnes – Tielemans, Ünder (62. Ayoze Pérez), Maddison – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, Iheanacho, Morgan, Ayoze Pérez, Praet, Thomas.

    Everton FC: Olsen – Holgate, Y. Mina, M. Keane, Godfrey – G. Sigurdsson (C), Allan (41. A. Gomes), A. Doucouré – Iwobi (90+2. Kenny), Calvert-Lewin (90. Gordon), Richarlison.
    Náhradníci: Pickford – Bernard, Davies, A. Gomes, Gordon, Kenny, Tosun.