Havířov – Přerov 4:2 (kon.) | Slavia – Kolín 3:5 (kon.) | Prostějov – Vsetín 1:2 (po pr.)
Třebíč – Litoměřice 3:4 (po pr.) | Kladno – Jihlava 7:5 (kon.) | Šumperk – Kadaň 3:7 (kon.)
koniec
HC Slavia Praha
3:5 (1:4, 2:0, 0:1)
SC Marimex Kolín
cz Streda 16.12.2020, 17:00 • Zimní stadion Eden • Chance Liga (CZ) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítáme vás u dalšího kola Chance ligy, ve kterém se utká HC Slavia Praha a SC Kolín. Domácí tým se před dnešním zápasem nachází na 8. místě tabulky, nicméně na třetí Vrchlabí, které odehrálo oproti Slavii o zápas víc, ztrácí sešívaní jediný bod. Kolín se nachází šest příček pod Pražany, tedy na 14 místě, na domácí ztrácí Kozli devět bodů, ačkoliv odehráli ještě o utkání méně než Slavia.
     
    SC KOLÍN

    Hosté budou usilovat o svou třetí výhru v řadě. Po dvou domácích výhrách s Ústím nad Labem a Vrchlabím budou kozli toužit i po skalpu červenobílých. Kolín ve svém minulém zápase uspěl zejména díky skvělému vstupu do utkání, když se proti ústeckým prosadil třikrát v prvních čtrnácti minutách zápasu. Přesto však mají kolínští v dnešním utkání co napravovat. Ve venkovním utkání hosté zvítězili naposled před devíti koly, když za dva body udolali Přerov 5:4 po prodloužení. Tento zápas byl také jedinou venkovní výhrou hostů, hosté tak dostávají další příležitost připsat si první venkovní výhru za plný počet bodů.

    Nejproduktivnější hráči:

    David Šafránek 15 bodů (6+9)
    Václav Jankovský 14 bodů (6+8)
    Zdeněk Král 14 bodů (3+11)

     
    HC SLAVIA PRAHA


    Červenobílí budou chtít navázat na cennou výhru z minulého kola proti Benátkám, když sešívaní zvítězili 4:3. Poslední domácí utkání ale slávisté nezvládli, když neudrželi vedení 2:0 a nakonec prohráli 2:3 s urputným Prostějovem. Jinak ale Pražané problém s domácími utkání zpravidla nemívají, předchozí vystoupení v Edenu, kdy se utkala pražská Slavia s tou horáckou, ovládli sešívaní jasně 7:1.

    Nejproduktivnější hráči:

    Filip Kuťák 13 bodů (5+8)
    Petr Vampola 12 bodů (4+8)
    Petr Kafka 10 bodů (7+3)

     
    Obě mužstva spolu ještě nikdy nehrála, tímto zápasem tak otvíráme historii vzájemných zápasů mezi Slávií a Kolínem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Málek (Michajlov) – J. Novák, Buchta, Barák, Hejda, D. Krejčí, Veber, Gaspar – Šmerha, Vampola, Kafka – Všetečka, Vlček, Šteiner – Jaroslav Bednář, Kružík, Kuťák – J. Doležal, M. Ondráček.

    SC Kolín: Sejpal (O. Martínek) – Blaha, Husa, Kukla, Muška, Pýcha, Váchal, Zdeněk – Šafránek, Jankovský, Z. Král – L. Krejčík, Stehlík, Zumr – Petržilka, Síla, Štohanzl – Semirád, R. Martínek, Němec.

    Rozhodčí: Marek, Ondráček – Kleprlík, Vašíček.
     
    Oba týmy i rozhodčí už jsou na ledě, za malou chvíli začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Hosté vstoupili do utkání na výbornou. Hned po vyhraném vhazování se pustili do svého útočného pásma a hned první střela se ujala. Autorem branky je DAVID ŠAFRÁNEK. Asistence: Zdeněk Král.
    00:26 David ŠAFRÁNEK - 0:1
     
    01:34
    I domácí se snaží vstřelit rychlou branku, zatím však žádná střela nebyla dost nebezpečná. Hosté sbírají puk a pokračují v kombinaci.
     
    02:18
    Icing kozlů teď překazil jejich útočné snažení.
     
    02:28
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Petr Vampola – 2 min., hákování).
     
    03:03
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Autorem branky je DAVID ŠAFRÁNEK, který dokázal zužitkovat perfektní přihrávku Jankovského z přesilovkové formace. Asistence: Václav Jankovský a Jakub Husa.
    03:03 David ŠAFRÁNEK - 0:2
     
    04:21
    Domácí jsou viditelně zaskočení rychlými brankami, které obdrželi. Vondráčkova akce se neujala, golman Sejpal v klidu vyráží kotouč.
     
    05:10
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Autorem branky je MAREK NĚMEC. Ten nejprve nahodil kotouč na golmana Málka, který ale nezkrotil puk chtěl rychle rozehrát. Puku se však zmocnil Martínek, který objel branku a zasunul puk pod Málka.
    05:10 Robin MARTÍNEK - 0:3
     
    05:10
    Střídání v týmu HC Slavia Praha: ze hřiště odchází Roman Málek, přichází Martin Michajlov.
     
    05:49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní nacházejí odpověď a snižují. Autorem branky je ROBIN VŠETEČKA, který se nerozmýšlel a přihrávku Bednáře hned poslal na Sejpala. Asistence: Jaroslav Bednář.
    05:49 Robin VŠETEČKA - 1:3
     
    06:56
    Michajlov si připisuje důležitý zákrok, když pokryl střelu z levého kruhu. Hostující útočník propálil sešívaného beka, Michajlova to však nevyvedlo z míry.
     
    07:35
    Další pokus kozlů, kteří se usadili v útočné třetině a vyslali na Michajlova další nepříjemný puk.
     
    08:10
    Hosté si nepohlídali přechod přes modrou čáru. Vhazovat se tak po ofsajdu bude ve střední třetině.
     
    08:26
    Vlček vyslal nepříjemnou střelu z levého kruhu, když se nikým nechráněný ocitl v dobré pozici. Sejpal však jeho pokus vytěsnil mimo svou branku.
     
    09:42
    Kolínští se velmi lacino dostávají ke kotouči. Několik nepřesností za sebou teď červenobílé stálo puk.
     
    10:01
    Sejpal získává další zákrok po rychlé akci domácích. Tentokrát h zaměstnal svým svižným pokusem ze střední vzdálenosti Vlček.
     
    10:26
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tadeáš Hejda – 2 min., hákování).
     
    11:06
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Martin Štohanzl – 2 min., sekání). Domácí agresivním napadáním rozehry hostů donutili kozly k nedovolenému zákroku. Bude se tak pokračovat ve čtyrech na obou stranách.
     
    12:10
    Kružíkův průnik do útoku končí hned na druhém obránci, ke střele se slávista ani nedostal.
     
    12:19
    Vyloučení v týmu SC Kolín (David Šafránek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:40
    Sešívaní nebezpečně kombinují v útočném pásmu. Golman hostů si zatím se všemi pokusy poradil. V síti nekončí ani žádná z dorážek Vampoly a Kafky.
     
    13:10
    Vampolova přihrávka našla Vlčka, který kotouč tečoval. Puk však prolétl těsně vedle branky hostů a nepotěšil tak sešívané hráče.
     
    13:45
    Další Vlčkův pokus, tentokrát vypálil z otočky. Výsledek byl ale stejný jako všechny předchozí pokusy v této přesilovce.
     
    14:19
    Hosté v plném počtu.
     
    14:46
    Zakázané uvolnění hostů vrací hru před golmana Sejpa. Ten je v poslední době opravdu hodně zaměstnaný. Stále však za svá záda pustil jen jeden kotouč.
     
    15:25
    sešívaní dlouho k puku hosty nepustili. Když už se ho pak kozli zmocnili, nepovedenou rozehrou se díky dalšímu icingu znovu hra přesouvá.
    15:39 David ŠAFRÁNEK - 1:4
     
    15:39
    Kozlové právě vstřelili branku!
    DAVID ŠAFRÁNEK unikl po pravé straně všem hráčům Slavie a bekhendovým blafákem překonal Michajlova a zaznamenává hattrick. Asistence: Jakub Husa, Zdeněk Král.
     
    17:12
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Václav Veber – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:21
    Michajlov má plné ruce práce! Znovu se před ním ocitl osamocený Šafránek. Tentokrát si však červenobílý golman s dalším nebezpečným pokusem tohoto útočníka poradil.
     
    19:04
    Kozli uzamkli sešívané v jejich obranné třetině, zatím žádná střela však neohrozila Michajlova. Slávisté vyklekávají střelecké pokusy hostů.
     
    19:12
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut můžeme vyhodnotit za celkem překvapivý úvod zápasu. Hosté si dokázali vytvořit pohodlný náskok a rychlými góly strhli vedení na svojí stranu. Sešívaným se sice podařilo snížit na 1:3, ale poslední slovo měli opět kozli. Uvidíme, co přinese druhá část...
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    A utkání už pokračuje! Sešívaní vyhráli buly a nahazují kotouč za branku Sejpala.
     
    20:45
    Icing Slavie.
     
    21:12
    Po icingu červenobílých hosté nepustili domácí ven ze třetiny. Puk dlouho kroužil pásmu a pak se ke střele odhodlal jeden z útočníků hostů. Michajlov puk s klidem kryje.
     
    22:12
    Slavia právě vstřelila branku!
    Autorem branky je FILIP VLČEK Asistence: Václav Veber. Hosté špatně střídali a Veber poslal přihrávku přes celé kluziště až na Vlčka, který měl dost času a bez problému puk poslal mimo dosah Sejpala.
    22:12 Filip VLČEK - 2:4
     
    23:54
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Dominik Zumr – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:20
    Sešívaným je nabídnuta přesilová hra, hosté však urputně brání.
     
    24:43
    Sejpal předvedl sérii úžasných zákroků! Nejprve vyrazil pokus Vlčka, puku se však znovu chopil sešívaný útočník. Celá akce pokračovala střelou Kafky. I následnou dorážku však hostující golman vyrazil.
     
    25:56
    Hosté v plném počtu. I přes velký tlak domácích další branka zápasu z této početní výhody napadla.
     
    26:36
    Hosté už nemají takový elán, jaký předváděli v prvních dvaceti minutách. Teď je to spíše Slavia, která udává tempo hry.
     
    27:47
    Všetečka ukázal, že puk umí perfektně zkrotit. Slávisté díky jeho zákroku získávají pásmo.
     
    28:34
    Kozli poslali na Michajlova spíše symbolickou střelu, získávají tím však pásmo. V zápětí totéž provedli i domácí. Vhazovat se tak bude po pravici Sejpala.
     
    29:17
    Doležal nedopřává hostům ani vteřinku odpočinku a tvrdě a čistě atakuje hostující beky. Golman hostů tak raději znovu kryje kotouč.
     
    30:14
    Šteiner ve spolupráci s bednářem připravují příležitost pro další sešívanou branku. Těsně před střelou však hostující hráč vypíchl kotouč a zažehnal nebezpečí.
     
    31:30
    Slavia právě vstřelila branku!
    Autorem branky je MARTIN ONDRÁČEK. Puk po kombinaci domácích líně zamířil za čáru, žádný z kolínských obránců však nestihl puk odpálit pryč. Asistence: Michael Gaspar a Filip Vlček.
    31:30 Martin ONDRÁČEK - 3:4
     
    32:40
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jan Novák – 2 min., podrážení).
     
    32:55
    Šmerha unikl všem protivníkům a našel přihrávkou Vampolu, ten však pálil těsně nad branku.
     
    33:45
    Hosté se vůbec nedostávají do útočného pásma. Další nebezpečný únik sešívaných, ale další ještě lepší zákrok golmana Sejpala.
     
    34:40
    Domácí v plném počtu.
     
    34:59
    Sešívaní jsou kompletní a na ledě je to hned znát! Další závar před Sejpalem.
     
    34:59
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Martin Štohanzl – 2 min., držení).
     
    35:09
    Domácí získávají další početní výhodu, uvidíme, jestli předchozí tlak může být právě touto výhodou zužitkován.
     
    35:54
    Dlouhá kombinace domácích, ale střelu nepřinesla. Hosté znovu včas vypíchli kotouč.
     
    36:24
    Blaha ještě potřeboval důraznému Vlčkovi situaci přiblížit, sudí však zamezují jakékoliv pěstní výměně.
     
    36:59
    Hosté v plném počtu.
     
    37:32
    Gaspar nejprve dokázal udržet puk v útočné třetině, poté se octl po přihrávce před golmanem hostů. I kvůli dotírajícím bekům kozlů se mu ale nepodařilo zamířit přesně mezi tři tyče.
     
    38:54
    Puk skončil po akci hostů na jejich střídačce, vhazovat se však bude před Michajlovem.
     
    39:22
    Oba týmy se ještě v závěrečných vteřinách snaží prosadit, žádný z týmů nic nevypouští. Žádná kombinace však další gól v druhé třetině nepřinesla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka vyzněla lépe pro domácí. Slávisté moc prostoru kozlům nenabídli a i ti, zdá se, nenavázali na výkon z první části. Stav zápasu je však stále příznivější pro Kolín. Dokáže Slavia otočit zápas, nebo si hosté pohlídají vítězství? V závěrečné třetině se rozhodne, jak oba týmy zakončí specifický rok 2020.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Ihned po úvodním vhazování vidíme icing domácích.
     
    40:25
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Autorem branky je JAKUB HUSA, který po několika odrazech dokázal usměrnit puk za záda MIchajlova.
    40:25 Jakub HUSA - 3:5
     
    41:32
    Krejčí prohodil puk na Vampolu, ten ale připraveného Sejpala nedokázal překvapit.
     
    42:15
    Po Vlčkově pokusu se kotouče zmocňují hosté. Hra se teď přelévá ze strany na stranu.
     
    43:52
    Nepřesný pas od Gaspara nenalezl nikoho v červenobílém, následuje zakázané uvolnění.
     
    44:17
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jaroslav Bednář – 2 min., faul kolenem).
     
    44:20
    Slávisté po vyhraném buly ihned vyhazují.
     
    45:11
    Hosté se usazují v útočném pásmu, ke střele však zatím nedošlo.
     
    45:34
    Až teď se to povedlo. Nicméně tento střelecký pokus nebyl pro Michajlova nebezpečný.
     
    46:05
    Michajlov kryje i další kotouč. Tentokrát hosté umně přenesli hru, Michajlov se však stihl přesunout.
     
    46:17
    Domácí v plném počtu.
     
    46:57
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Filip Vlček.
     
    47:51
    Hosté se znovu nedokáží udržet v pásmu a vytvořit nějakou útočnou kombinaci. Slávisté se octli v několika únicích, vstřelit gól se jim však nepovedlo.
     
    48:57
    Domácí v plném počtu.
     
    49:41
    Ofsajd domácích, puk už se nepovedlo udržet před modrou čárou.
     
    50:15
    Ani tentokrát sešívaným přechod přes čáru nevyšel, je pískán další ofsajd.
     
    50:33
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Lukáš Blaha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:50
    Ani domácí se teď nedokáží udržet v útočné třetině. Hostům už se podařilo podruhé za sebou vyhodit, bezprostředně po vstupu sešívaných do útočné třetiny.
     
    52:33
    Hosté v plném počtu.
     
    53:27
    Dalekonosný Gasparův pokus končí v lapačce Sejpala, ten kvůli přijíždějícím slávistům raději nerozehrál.
     
    54:18
    Gasparův pokus z modré byl sražen a končí mimo bránu. Domácí však drží pásmo.
     
    55:10
    Kozli se osvobozují od tlaku domácích zakázaným uvolněním.
     
    56:02
    Krejčík předvedl skvělý obranný zákrok a hned posílá puk Šteinerovi. Ten však proti přesile protihráčů nic nesvedl.
     
    57:10
    Hejda čistě odstavil u protihráče, sešívané se tak po delší odmlce dostávají ke kotouči.
     
    58:26
    Sešívaní zkouší hru v šesti hráčích. Michajlov odjel na střídačku.
     
    58:35
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:02
    Kafkův pokus se neujal, slávisté dál útočí.
     
    59:40
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Petr Vampola – 2 min., podrážení). Michajlov se vrátil do branky, sešívaní tak pokračují ve čtyřech.
     
    Konec zápasu.
     
    Hosté uzavřeli rok 2020 ziskem tří bodů. Jedná se o vůbec první venkovní výhru kozlů za tři body. Kozli uspěli zejména díky povedené první třetině. Slávisté nedokázali navázat na dobrou druhou část a hostům tak zůstávají všechny body. (19:23:32)

    Michael Schuster

    Góly a asistencie: 6. Všetečka (Jaroslav Bednář), 23. Vlček (Veber), 32. M. Ondráček (Gaspar, Vlček) – 1. Šafránek (Z. Král, Jankovský), 4. Šafránek (Jankovský, Husa), 6. Němec, 16. Šafránek (Husa, Z. Král), 41. Husa


    HC Slavia Praha: Málek (6. Michajlov) – J. Novák, Buchta, Barák, Hejda, D. Krejčí, Veber, Gaspar – Šmerha, Vampola, Kafka – Všetečka, Vlček, Šteiner – Jaroslav Bednář, Kružík, Kuťák – J. Doležal, M. Ondráček.
    SC Marimex Kolín: Sejpal (O. Martínek) – Blaha, Husa, Kukla, Muška, Pýcha, Váchal, Zdeněk – Šafránek, Jankovský, Z. Král – L. Krejčík, Stehlík, Zumr – Petržilka, Síla, Štohanzl – Semirád, R. Martínek, Němec.

    Rozhodca: Marek, Ondráček – Kleprlík, Vašíček